Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
Fedaykin
Pig Cop

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Fedaykin »

Poti sa fii si tu, macar o data in toata viata ta, pe subiect?

Da-mi macar UN ARGUMENT prin care sa imi demonstrezi ca tipul nu are, in principiu, dreptate. Macar INCEARCA sa nu fii doar papagal.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Sa-ti dau un argument ca sa ce? Ca sa-l ignori si sa ne mai explici o data cum pedeapsa capitala e un lucru bun si de viitor pentru ca se foloseste in Japonia si Texas?

Nu cred ca mai are cineva chef sau interes sa discute cu tine pe vreo tema pe aici, dupa cum au decurs ultimele pagini de topic. Dar poate ca ma insel si cineva mai aventuros ca mine se va mai incumeta o data. Eu imi pastrez energia si timpul pentru lucruri mai bune.
I'm livin' in a love shadow
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Ca sa-l ignori si sa ne mai explici o data cum pedeapsa capitala e un lucru bun si de viitor pentru ca se foloseste in Japonia si Texas?
Tu nici macar nu te-ai obosit sa argumentezi macar partial de ce ar fi un lucru rau, te-ai pus de-a busilea in fund ca un bebeu si ai strambat din nas din simplul motiv ca tie iti pute, atat.
Azad
Adventurer Extraordinaire

Post by Azad »

Fedaykin, să presupunem că ai o revoluţie ca în '89. Ce crezi tu că se va întâmpla? Crezi că România va fi un loc mai bun? De ce?
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Nu prea is fan al protestelor. Ca ele sa functioneze, autoritatile trebuie sa fie suficient de bine intentionate incat sa plece urechea la nemultumirile protestatarilor, dar suficient de rau intentionate incat sa nu fi implementat masurile respective din impuls propriu, astfel nemaifiind nevoie de proteste in the first place. Ce e drept, avem cazuri in Romania cand protestele au avut efecte, o data cu Rosia Montana, si apoi cu alegerile prezindentiale din 2014 unde au ajuntat la inclinarea balantei in favoarea lui Iohannis. Alea au fost cam singurele justificate.
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Fedaykin » Mon Jun 15, 2015 9:50 am wrote:Ar fi mai misto daca ai argumenta si in alt stil in afara de ad hominem

Deocamdata, ceea ce zici tu se traduce in "pararea aia e cah pt ca e de pe un site care nu imi place mie"

cand mai dau peste un text piticigratis ma incearca aceeasi scarba, acelasi dezgust puternic ca atunci cand il aud sau citesc pe mircea badea. pitigratis mi se pare un mircea badea.

cat despre relatarea de fata a lui piticigratis - pe langa faptul ca e scrisa ca de obicei, odios, este si o parere cu care nu sunt de acord ca sa nu zic tampita. eu sunt de parere ca este ok ca lumea sa protesteze pasnic in strada. si consider ca nu merita sa fie batuti de politisti. consider ca un eveniment de acest tip nu este unul placut sau de dorit.

multumit?
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Fedaykin, să presupunem că ai o revoluţie ca în '89. Ce crezi tu că se va întâmpla? Crezi că România va fi un loc mai bun? De ce?
- alungata toata clasa politica din '89 (si mai dinainte) incoace, lasand loc pt partide si oameni noi
- modificata legea partidelor, care deocamdata in continuare omoara orice competitie adevarata (la fel ca in absolut orice domeniu in care intervine statul, de la energie pana la farmacii)
- modificat si adoptat punctul 8 de la Timisoara, astfel incat sa includa si politicienii actuali
- cu mila aliatilor vestici, cativa lideri politici care sa asculte de comenzi de la Occident timp de vreo 10-20-30 de ani, pana om invata sa nu mai fim talibani si sa intelegem cu adevarat democratia (saracu' Brucan...)
- odata cu punctele de mai sus, modificat complet legislatia financiara, astfel incat sa nu mai fii jupoit de viu daca vrei sa fii intreprinzator si sa deschizi o afacere, ceva
- crearea unui mediu economic care sa permita cu adevarat competitia intre producatorii autohtoni si cei straini
- luarea unei decizii in legatura cu sistemul educational cu cele mai multe performante si rezultate deja existent - si copiat 100%, fara discutii

...etc, etc etc. Totul ar urma un sir logic, cu efect de bulgare, pana la urma.
eu sunt de parere ca este ok ca lumea sa protesteze pasnic in strada
Esti de parere ca sunt OK si frectiile la picior de lemn?
Nu prea is fan al protestelor. Ca ele sa functioneze, autoritatile trebuie sa fie suficient de bine intentionate incat sa plece urechea la nemultumirile protestatarilor, dar suficient de rau intentionate incat sa nu fi implementat masurile respective din impuls propriu, astfel nemaifiind nevoie de proteste in the first place. Ce e drept, avem cazuri in Romania cand protestele au avut efecte, o data cu Rosia Montana, si apoi cu alegerile prezindentiale din 2014 unde au ajuntat la inclinarea balantei in favoarea lui Iohannis. Alea au fost cam singurele justificate.
Un protest nu are rezultate decat in momentul in care se atinge masa critica iar politrucii incep sa se cace in pantaloni de frica populatiei
Pana una alta, scopul unui protest e sa aduci aminte "bai angajatule care imi esti tu platit din banii mei, vezi ca ai intrecut masura si daca nu te potolesti te dam afara in suturi"
Last edited by Fedaykin on 15 Jun 2015, 11:39, edited 1 time in total.
ola small dickie
Big Daddy

Saracu Brucan? :lol: Stii cine a fost Brucan? Ia cauta.

Partea trista e ca tocmai Brucan ne vorbea de democratie in zorii ei. Cred ca era mai bine daca ne vorbea altcineva.
Fedaykin » Mon Jun 15, 2015 10:35 am wrote:

Esti de parere ca sunt OK si frectiile la picior de lemn?
In principiu da, depinde insa de ce sufera lemnul.
Last edited by ola small dickie on 15 Jun 2015, 11:40, edited 1 time in total.
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

ola small dickie » 15 Jun 2015, 11:38 wrote:Saracu Brucan? :lol: Stii cine a fost Brucan? Ia cauta.

Partea trista e ca Brucan ne vorbea de democratie in zorii ei. Cred ca era mai bine daca ne vorbea altcineva.
Intamplator, da, stiu cine si ce a facut Brucan.

Omul a fost de un cinism colosal, legendar chiar. Tocmai de-aia avea atat de multa dreptate in legatura cu romanii si democratia - a vazut lucrurile fix asa cum sunt.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Fedaykin » 15 Jun 2015, 11:25 wrote:
Ca sa-l ignori si sa ne mai explici o data cum pedeapsa capitala e un lucru bun si de viitor pentru ca se foloseste in Japonia si Texas?
Tu nici macar nu te-ai obosit sa argumentezi macar partial de ce ar fi un lucru rau, te-ai pus de-a busilea in fund ca un bebeu si ai strambat din nas din simplul motiv ca tie iti pute, atat.
Un alt motiv pentru care nu ma mai obosesc sa port vreo discutie cu tine: prea multe metafore legate de fecale si prea mult grobianism din partea ta, in general.
ola small dickie
Big Daddy

Cred ca incep sa inteleg ce sustii. Parca incep si mie acum sa mi se para protestele pasnice de cacat. Alea violente sunt mai cool parca. Daca as fi legiuitor as decreta:

"1. PROTESTELE PASNICE SUNT STRICT INTERZISE PENTRU CA SUNT DE CACAT SI PIERDERE DE VREME SI NU MAI BINE FACETI ALTCEVA MAI POPONARILOR MAI?"

"2. SE PERMIT DOAR PROTESTELE VIOLENTE, CU PUNCTE CRITICE, BATE IN DINTI SI MULT SPECTACOL DE ACEST TIP. VA ASTEPTAM LA INCAIERARE PE BUNE"
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Fii atent la clinciul asta, ma mir cum o persoana de geniu precum esti tu nu s-a prins de asta pana acum:

Daca nu e protest pasnic nu inseamna neaparat ca automat devine violent!

Sau, ma rog, poate e o mica neintelegere intre noi iar tu incadrezi o multime de peste cateva zeci de mii de oameni furiosi stransi la usa palatului tau, cu pumnii stransi si tipand la unison "IESI AFARA!" tot la "protest pasnic".
Adicatelea, fix punctul ala de mijloc intre dansatul pinguinului si umblat cu freza hipstereasca pe la Universitate cu cartonul in mana SI distrugerea bunurilor publice, dat foc la te miri ce (gen idiotii din 2012) sau alte vandalisme.

In alte cuvinte, o masa hotarata care sa transmita mesajul "da-ti/dati-va demisia sau intram peste voi"
Un alt motiv pentru care nu ma mai obosesc sa port vreo discutie cu tine: prea multe metafore legate de fecale si prea mult grobianism din partea ta, in general.
Saracutul de tine, ti-am insultat sensibilitatile de plod
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Desigur. Un domn sensibil ca mine nu are ce cauta in cocina porcilor si nu poate suporta asemenea discutii barbare.
Azad

Post by Azad »

- alungata toata clasa politica din '89 (si mai dinainte) incoace, lasand loc pt partide si oameni noi
- modificata legea partidelor, care deocamdata in continuare omoara orice competitie adevarata (la fel ca in absolut orice domeniu in care intervine statul, de la energie pana la farmacii)
- modificat si adoptat punctul 8 de la Timisoara, astfel incat sa includa si politicienii actuali
- cu mila aliatilor vestici, cativa lideri politici care sa asculte de comenzi de la Occident timp de vreo 10-20-30 de ani, pana om invata sa nu mai fim talibani si sa intelegem cu adevarat democratia (saracu' Brucan...)
- odata cu punctele de mai sus, modificat complet legislatia financiara, astfel incat sa nu mai fii jupoit de viu daca vrei sa fii intreprinzator si sa deschizi o afacere, ceva
- crearea unui mediu economic care sa permita cu adevarat competitia intre producatorii autohtoni si cei straini
- luarea unei decizii in legatura cu sistemul educational cu cele mai multe performante si rezultate deja existent - si copiat 100%, fara discutii

...etc, etc etc. Totul ar urma un sir logic, cu efect de bulgare, pana la urma.
Într-adevăr, o parte din aceste idei sunt bune şi avem nevoie de ele. Dar nu consider că o revoluţie pe calea armelor este calea. După cum ne-a arătat istoria de cele mai multe ori, puterea va ajunge pe mâna unui grup select ce va implementa măsuri din cele mai dubioase. Crezi că pedeapsa cu moartea se va aplica just? Dă-mi voie să mă îndoiesc de acest lucru. Încă o dată, aduc istoria ca şi argument. Bineînţeles, dacă îmi poţi aduce argumente pro din istorie sau din orice alt domeniu sunt dispus să le citesc.

Revoluţiile şi execuţiile nu ne vor duce nicăieri. Poate doar înapoi cu 500 de ani. Clasa noastră politică nu reprezintă decât efectul unor probleme mult mai grave din societatea românească. Când din ce în ce mai mulţi români vor deveni informaţi, se vor autoeduca corespunzător sau cel puţin îşi vor educa odraslele, vor renunţa biserică, pseudoştiinţă ş.a.m.d. atunci se va schimba şi clasa noastră politică. Într-un mod civilizat şi elegant.

Idealul tău este unul de apreciat, în esenţa sa. Dar sunt de părere că trebuie să renunţi la această furie ce nu te va duce nicăieri. Poţi să faci destul de multe lucruri care vor contribui la un viitor mai bun. Citeşte, documentează-te, caută adevărul ş.a.m.d. Încearcă să-i înveţi pe alţii să facă la fel şi ai să vezi că totul se va schimba în bine cu trecerea timpului. Aceasta este cea mai sigură cale prin care poţi să faci ceva pentru tine şi lumea în care trăieşti.
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Poţi să faci destul de multe lucruri care vor contribui la un viitor mai bun
Cel mai bun si, in acelasi timp, cinic lucru pe care poti sa-l faci e sa te tirezi ASAP si sa te pisi cu bolta pe ea de tara si de popor de sclavi.
Încearcă să-i înveţi pe alţii să facă la fel şi ai să vezi că totul se va schimba în bine cu trecerea timpului
Asta-i fix nada, iluzia cu care s-au hranit atatea generatii de sacrificiu. Mentalitatea asta (ai rabdare sa moara toate fosilele comuniste) nu ma incalzeste deloc, ba din contra - asta pt ca generatiile actuale sunt din ce in ce mai indobitocite, cu nimic diferit fata de generatia aia care astepti tu sa dea coltul.
Dar nu consider că o revoluţie pe calea armelor este calea. După cum ne-a arătat istoria de cele mai multe ori, puterea va ajunge pe mâna unui grup select ce va implementa măsuri din cele mai dubioase.
1) Pana acuma, alternativa pasnica, de stat si indurat, a dat rezultate fix ZERO
2) Istorie te contrazice si iti ofera si cateva exemple de revolutii reusite - mai departe depinde si de capacitatea fiecarui popor de a-si lua soarta in maini
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Sunt in aceeasi tara cu tine si viata mea nu suge. Cum explici?
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Esti un sklav care nici nu-si da seama ca e sklav.
Azad

Post by Azad »

Fedaykin, nu înţeleg de ce trebuie să ne faci sclavi pe toţi şi să te faci şi pe tine în acelaşi timp. Sclavia a fost abolită la noi acum ceva timp.

Nici nu stau să îndur şi nici nu aştept pe nimeni să moară. Eu, ca şi restul oamenilor de pe forum, încerc să fac ceva cât de mic pentru mine şi restul lumii. Chester face muzică frumoasă, ola face poezii frumoase ş.a.m.d. Sunt oameni educaţi, cu spirit critic care îşi vor educa copiii să gândească raţional ş.a.m.d. Înţelegi ce vreau să zic? Încetul cu încetul societatea noastră se va schimba în bine.

Ce revoluţii reuşite? Cea franceză?
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Azad » 15 Jun 2015, 12:40 wrote:Chester face muzică frumoasă, ola face poezii frumoase ş.a.m.d. Sunt oameni educaţi, cu spirit critic care îşi vor educa copiii să gândească raţional ş.a.m.d. Înţelegi ce vreau să zic? Încetul cu încetul societatea noastră se va schimba în bine.
Multumesc pentru cuvintele frumoase! :mrgreen:
Azad

Post by Azad »

Prima parte este părerea mea subiectivă, aşa că...pentru puţin. :) A doua parte este un adevăr obiectiv.
Post Reply

Return to “Cafenea”