Omule, daca ti-as zice ca esti cu picioarele in stratosfera, nu m-ai crede. Cel mai probabil nu realizezi cat de putini sunt cei "educati, cu spirit critic care isi vor educa copiii sa gandeasca rational" in comparatie cu cei care ii cresc de mici cu un mic jmen, cu o mica "descurcareala", "combinatie", "du-te cu pachetul asta de cafea la directoare", s.a.m.d.Sunt oameni educaţi, cu spirit critic care îşi vor educa copiii să gândească raţional ş.a.m.d. Înţelegi ce vreau să zic? Încetul cu încetul societatea noastră se va schimba în bine.
La dracu, mi-e suficient sa vad zi de zi cat de multe vaci stationeaza pe partea stanga a scarilor rulante la metrou, desi bannerele alea galbene prin care stationarea este permisa doar pe partea dreapta exista de 7 ani, daca nu mai bine.
Era vorba de alt gen de sclavie, cea psihologica - regimul comunist a inlantuit mental un popor intreg, l-a facut psihologic dependent de "ce pica de mai sus", recte de la stat. Este echivalentul unui handicap fizic impus astfel incat sa nu te mai descurci fara carje.Sclavia a fost abolită la noi acum ceva timp
Daca te intereseaza doar si doar viata ta si camasa de pe tine, te pot intelege.Sunt in aceeasi tara cu tine si viata mea nu suge. Cum explici?
Eu unul de exemplu nu accept si nu suport, nu pot sa inghit faptul ca cei care sunt responsabili pt asa ceva:

Sa fie inca in libertate si sa o duca bine mersi