Coduri, cheats si DLH
Coduri, cheats si DLH
Inca un nostalgia thread, fukk off and die.
Am realizat recent ca habar nu am daca in jocurile actuale mai exista cheats sau "coduri", cum le ziceau bajetii in internet cafe-uri in anii '00. Ma refer la codurile oldschoo, alea in care tastai niste aberatii in timp ce jucai (sau bagai ~ si intrai in console ca-n Half Life) si primeai deodata viata infinita, toate armele, munitie nelimitata si alte mizerii. Nici macar nu-mi mai amintesc prea multe cheaturi. Stiu ca puteai sa asculti un radio in Starcraft, sa primesti multi bani in The Sims, sa-ti bagi god mode in Painkiller, sa activezi no-clip in Half Life, sa-ti apara un buggy overpowered in Age of Empires si celebrul "nuttertools" in Vice City. Se mai practica treaba asta in jocurile actuale sau au murit codurile?
Tot legat de asta, mi-am amintit de DLH, a carui versiune actualizata venea pe fiecare CD Level, pe vremuri. Fara DLH, nu as fi reusit niciodata sa duc la bun sfarsit primele doua sau trei misiuni in Commandos: Beyond the Call of Duty si sunt sigur ca mi-ar fi luat mult mai mult timp sa imi dau seama cum sa trec de diverse boss battles. Va placea DLH? Era bine?
Am realizat recent ca habar nu am daca in jocurile actuale mai exista cheats sau "coduri", cum le ziceau bajetii in internet cafe-uri in anii '00. Ma refer la codurile oldschoo, alea in care tastai niste aberatii in timp ce jucai (sau bagai ~ si intrai in console ca-n Half Life) si primeai deodata viata infinita, toate armele, munitie nelimitata si alte mizerii. Nici macar nu-mi mai amintesc prea multe cheaturi. Stiu ca puteai sa asculti un radio in Starcraft, sa primesti multi bani in The Sims, sa-ti bagi god mode in Painkiller, sa activezi no-clip in Half Life, sa-ti apara un buggy overpowered in Age of Empires si celebrul "nuttertools" in Vice City. Se mai practica treaba asta in jocurile actuale sau au murit codurile?
Tot legat de asta, mi-am amintit de DLH, a carui versiune actualizata venea pe fiecare CD Level, pe vremuri. Fara DLH, nu as fi reusit niciodata sa duc la bun sfarsit primele doua sau trei misiuni in Commandos: Beyond the Call of Duty si sunt sigur ca mi-ar fi luat mult mai mult timp sa imi dau seama cum sa trec de diverse boss battles. Va placea DLH? Era bine?
I'm livin' in a love shadow
- ola small dickie
- Big Daddy
Re: Coduri, cheats si DLH
mi-am adus aminte de un moment din perioada cand aveam o retea de cartier pe la inceputul anilor 2000. ne-am pus sa jucam un age of empires in retea. dupa cateva minute de joc apare pe ecranul tuturor mesajul unui vecin: "give me food" sau ceva de genu
care era un cod
aveam pe la ai mei o foaie mototolita si arhaica din perioada aia cu coduri pt starcraft, warcraft etc. daca dau de ea o s-o scanez si o arat

aveam pe la ai mei o foaie mototolita si arhaica din perioada aia cu coduri pt starcraft, warcraft etc. daca dau de ea o s-o scanez si o arat
- joonior_bmf
- Gravity e un film misto
Mie imi placea cheat-ul ala din AoE 2 care-ti baga niste masini AC Cobra, care trageau cu proiectile. Si 'Oh Canada' din Age of Mythology 
-le- N-am mai folosit de mult cheats, dar tin minte cat de mandru eram pentru ca stiam foarte bine unde se afla fiecare chestie din Dungeon Siege 2, dar nu m-am descurcat sa aflu care era treaba cu setul ala de items "ciudate" (galeata, token si nu mai tin minte ce), si a trebuit sa apelez la good ol' DLH pentru a descoperi ca exista un nivel secret. Trebuia sa scrii incantatia "Rexo Furtivum Ixo" undeva intr-un dungeon, si se deschidea un perete. Dupa ce treci de niste caini de prerie OP, si un mob format doar din versiuni maligne ale companionilor tai, ajungi la un coridor cu devs personificati, ce-ti dau cateva goodies. Si o bataie cu perne, unde poti 'fura' una dintre ele. Si mult loot. Good times.

-le- N-am mai folosit de mult cheats, dar tin minte cat de mandru eram pentru ca stiam foarte bine unde se afla fiecare chestie din Dungeon Siege 2, dar nu m-am descurcat sa aflu care era treaba cu setul ala de items "ciudate" (galeata, token si nu mai tin minte ce), si a trebuit sa apelez la good ol' DLH pentru a descoperi ca exista un nivel secret. Trebuia sa scrii incantatia "Rexo Furtivum Ixo" undeva intr-un dungeon, si se deschidea un perete. Dupa ce treci de niste caini de prerie OP, si un mob format doar din versiuni maligne ale companionilor tai, ajungi la un coridor cu devs personificati, ce-ti dau cateva goodies. Si o bataie cu perne, unde poti 'fura' una dintre ele. Si mult loot. Good times.
marvin
Momentul ăla când mă prind și eu de cheaturi în Gothic după ce știu pe de rost locația fiecărei plante și nu mai e nimic de văzut. Still, era foarte mișto să zbori pe hartă.
Și în jocurile noi există cheaturi, dar acum se numesc gameplay features.
Momentul ăla când mă prind și eu de cheaturi în Gothic după ce știu pe de rost locația fiecărei plante și nu mai e nimic de văzut. Still, era foarte mișto să zbori pe hartă.
Și în jocurile noi există cheaturi, dar acum se numesc gameplay features.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."
Ţin minte că citeam în aplicaţia de DLH walkthroughs la jocuri pe care nu le aveam. N-aveam internet acasă sau un dealer serios, aşa că citeam ghidurile alea şi mă gândeam cum ar fi să joc şi restul seriei Might & Magic (aveam doar VII, o versiune "ripped for optimal performance" care nu putea fi terminată). Sau Larry, citeam şi mă minunam că există atâtea jocuri cu Larry.
REMEMBER CITADEL
DLH constituia lectura mea de vacanta in anii de gimnaziu. Ajunsesem expert in starcraft fara sa-l fi jucat o clipa, nici nu cred ca-mi mergea pe calculatorul de atunci. 

NO COVER. ALL MAN.
Da, mi se parea si mie fain sa citesc despre tot felul de descrieri de iteme, zone, personaje si monstri din jocuri pe care doar visam sa le joc. Good times.
I'm livin' in a love shadow
Cred ca jocul cel mai violat de coduri a fost GTA: Vice City. Imi aduc aminte ca parca si Quake avea cateva comenzi pe care le puteai scrie in consola ca sa-ti dadea viata si munitie + toate armele.
Stiu ca e un COD (Black Ops sau MW3 parca) in care puteai tasta tasta in consola chestii de genu' god mod, arme speciale etc. In alte jocuri noi nu stiu sa fie cheat-uri de astea, eventual cu third party (Cheats Engine de obicei).