Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
ola small dickie
Big Daddy

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by ola small dickie »

din pacate, da.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Fedaykin » Fri Jul 10, 2015 8:36 am wrote:
dar si altora de pe aici care inca nu simt dezgust instant cand aud "comunism"
Mai exista specimene de genul?!
Pai erau pe aici unii care vorbeau de impuscat tradatorii de neam, nu mai stiu pe unde se gasesc acum.
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Ce legatura are aia cu comunismul, maestre?!
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Aceasi legatura care a avut-o impuscarea tradatorilor de neam in Cambodgia cu comunismul. Pretty much none.
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Nu, I'm sorry, refuz sa ma mai chinui sa pricep cum pt unii pedeapsa capitala = comunism. E o non-logica mult prea twisted pt mine.

De asemenea refuz sa inteleg cum, conform unora, indivizi care spoliaza tari/guverne de sute de milioane/miliarde de coco ar trebui cazati la hotel all-inclusive pt restul vietii, pe banii poporului
Last edited by Fedaykin on 10 Jul 2015, 10:29, edited 1 time in total.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Nu, dar e practica favorita a comunistilor si a ta aparent.
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

De asemenea refuz sa inteleg cum, conform unora, indivizi care spoliaza tari/guverne de sute de milioane/miliarde de coco ar trebui cazati la hotel all-inclusive pt restul vietii, pe banii poporului
E ok, tati, distrugi economia unei tari iar cel mai rau lucru care ti se poate intampla e un pat cald si 3 mese pe zi vreme de 50-60-70 de ani sau cat mai traiesti.

Sau, daca esti in Rromania, 1-2 ani de cazare, depinde daca ai chef de "scris" carti sau nu.
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Tocmai ti-ai raspuns singur la post? :o
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Nu, am re-postat argumentul de mai sus, pt Zombie, + un add-on
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Orientarea mea politica:

Image
I'm livin' in a love shadow
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Stokkolm » Fri Jul 10, 2015 9:43 am wrote:Tocmai ti-ai raspuns singur la post? :o
Ba mai mult, si-a raspuns singur la propria intrebare inca de acum cateva luni cand ne povestea cum trebuie sa strangem streangul mai bine pe gatul unora. El tot nu vede ironia dintre regimul comunist, ala care avea o pasiune sa ii omoare pe toti pe cei care ii incalcau regulile [chit ca acele incalcari nu aveau loc] si ridicatul executiilor publice in slavi.
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Conform logicii nemaipomenite de mai sus, cei care i-au executat pe nazisti la Nurnberg au fost comunisti.

La modul cel mai serios, pt ultima oara - pedeapsa capitala nu are nici cea mai mica legatura cu regimul politic.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Nu, dar in Romania ultimul regim politic care executa pe motive de "coruptie" [cu sau fara ghilimele] a fost comunismul. Si tu ridici in slavi executiile pe motive de "coruptie". Si apoi vii si intrebi pe un ton semi-retoric si superior daca mai exista oameni care "nu simt scarba instantanee cand vine vorba de comunism".
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Felul cum s-a desfasurat procesul de la Nurnberg e rusinos, nu e un eveniment care sa-l dai ca exemplu pozitiv.
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Si tu judeci o lume intreaga dupa exemplul unei singure tari?!

Pai si daca e sa ne luam doar dupa plaiurile mioritice, am avut un regim de extrema dreapta care executa politicieni pt te miri ce. Te pomenesti ca si aia erau comunisti, de fapt.

Dupa cum am zis, pedeapsa capitala nu tine de spectrul politic. Si da, continui sa afirm ca pozitiile inalte de conducere ar trebui sa implice si responsabilitati la fel de mari - in alte cuvinte, raspunzi cu capul pt administrarea unei tari intregi (inca o data, ca si paranteza, incompetenta nu ar trebui tratata la fel cu coruptia).

Puterea, in esenta ei, corupe. Ori cu cat e pozitia mai inalta, cu atat puterea detinuta si implicit riscul de corupere e mai mare.
Ori cred ca putem sa fim cu totii de acord ca frica pazeste bostanaria.
Felul cum s-a desfasurat procesul de la Nurnberg e rusinos, nu e un eveniment care sa-l dai ca exemplu pozitiv
Really now?!
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Esti cu capul? Spune-mi o tara democratica in care responsabilitatea politica "cu capul" are sens propriu si nu figurat. Si tu te prefaci ca 50 de ani de regim comunist se pot sterge cu buretele si ignora ca asa ti se scoala tie. Nu multi au prins aia cativa ani sub Antonescu, dar majoritatea populatiei adulte au prins regimul comunist si executiile sale. Daca tu propui repunerea executiilor intr-o larghete precum cea propusa de tine, practic propui revenirea la legislatia pre-'89. Asa ca lasa-ne cu discursurile despre cat de logic esti tu si cat de ilogici suntem noi toti ceilalti care iti criticam pozitiile absurde si reflecta asupra paradoxurilor din discursul tau.
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

practic propui revenirea la legislatia pre-'89
Eu in continuare nu pot sa inteleg de ce raportezi totul doar la Rromanica
Spune-mi o tara democratica in care responsabilitatea politica "cu capul" are sens propriu si nu figurat
Vezi tu, aia e problema mea (si a multora) cu democratia in forma ei actuala: in momentul de fata, in democratie, in cazul alegerilor directe, castiga individul cel mai popular, nu cel mai calificat (de la Churchill citire, "The main argument against democracy is a 5 minute conversation with the average voter"). Ori individul ala nu poate sa candideze fara sprijinul unui partid, lucru care se rezuma la cel mai simplu concept: BANI.
Tu imi zici mie ca tentatia/presiunea de a recompensa sprijinul partidului, in cazul in care candidatul castiga alegerile, nu duc la mijloace ilicite, trecand de simplul suport politic/numirile in pozitie?!

Ceea ce zic eu aici e in fapt o ajustare a sistemului de "checks & balances". In momentul de fata, in cazul in care un politician e prins cu mata-n sac la modul grosso mondo, poti cel mult sa ii iei caii de la caruta. Face puscarie cativa ani, apoi iese cu cateva sute de milioane de dolari/euro in cont. Misto afacere, politica asta, nu?!

Zi-mi si mie, de exemplu, ce merita Bombonel pt ca a negociat in numele statului roman cea mai scumpa autostrada din lume, platita cu vreo 25 de milioane de euro (!!!) pe km? Eventual si pt distrugerea completa a metalurgiei?!
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Raportez la Romania pentru ca matale esti roman si ca atare e primul loc in care se aplica ceea ce iti doresti tu.

Ti s-a explicat mult si bine de ce nu e bine sa executi oameni, dar tu o tot tii pe a ta. Un vertabil cruciat al crimei, suntem onorati!
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Urmand logica ta stramba, daca eu sunt "un cruciat al crimei", tu esti un cruciat al coruptilor.
Ti s-a explicat mult si bine de ce nu e bine sa executi oameni
Foarte, FOARTE discutabil. Si nu s-a explicat aici, doar s-a incercat impunerea unui singur punct de vedere (fata de al meu).
Post Reply

Return to “Cafenea”