Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
.chester
Dremora Lord

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by .chester »

Sa-l schimbi pe Ponta ca sa ce...
Ca sa nu mai fie Ponta. Din partea mea, poate sa vina insusi Satana la sefia guvernului, eu m-as bucura sa nu mai avem un limbric plagiator si mincinos cu chef de mistocareala pe post de prim-ministru. Mai jos decat Ponta nu se poate, orice schimbare nu poate fi decat in bine.
I'm livin' in a love shadow
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

3. Sa-l schimbi pe Ponta ca sa ce... sa vina Predoiu si gasca de PDListi? bucuria nebunilor... in 4 ani de PDListi am ajunge ceva gen Grecia... pe partea de datorii, nu pe partea de 800 euro pensie.
Sausausau sa scapam de Ponta pt ca e o calamitate naturala si un adevarat pericol pt tara, recte pt economia tarii.

Si nu inteleg cum cu PDListii am ajunge ca Grecia, in momentul in care PSD-ul da drumul la cheltuieli bugetare si reduceri de taxe si impozite care nu sunt sustenabile

Sa nu-mi zici ca sub Ponta economia o duce mai bine, pt ca 1) INS-ul falsifica date de cand hau si 2) e exact la fel cu "duduitul" economiei lui Tariceanu
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Doc » Thu Jul 16, 2015 11:13 pm wrote:
Recapitulatie:
1. Ponta e un capiat, dar guvernarea Ponta nu se compara cu guvernarea Boc, de exemplu;
2. Sa-l salte pe KazMunai, ar fi o chestie, sa-i faca o facatura pentru 2000 de euro de acum 8 ani, e de ras.
3. Sa-l schimbi pe Ponta ca sa ce... sa vina Predoiu si gasca de PDListi? bucuria nebunilor... in 4 ani de PDListi am ajunge ceva gen Grecia... pe partea de datorii, nu pe partea de 800 euro pensie.
Concluziile mele la recapittulatiile tale:

1. :lol:
2. :lol:
3. :lol:

Doamnelor si domnilor, avem un pesedist printre noi. Un discurs de care imi era dor, nu l-am mai auzit demult. Dar sper ca acest pesedist va ramane destul de mult timp printre noi si isi va apara ideile. Nu o va zbughi repede. Mie imi plac pesedistii. Imi place sa discut cu ei. Bun venit!
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Ponta, apara-ne de ciuma pedelista acum si in vecii vecilor, amin.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

"Si nu inteleg cum cu PDListii am ajunge ca Grecia"

Simplu, monser. Daca in primul mandat au triplat datoria Romaniei, care a ajuns cam la 30% din PIB cu ei la carma, deci daca o tripleaza inca odata, unde ajungem? da, da, cam pe langa Grecia, cu mentiunea ca noi nu o sa chiraim langa bancomate sa traim cu 50 de euro pe zi. Cand ai o nedumerire trebuie doar sa ma intrebi!

PSDist? neah, ati vrea voi :) eu sunt aripa Tariceanu :D

Gata Darth? te-ai potolit cu dreptul, limba engleza si recomandarile de cultura generala? Vezi ca e bine sa stai la nivelul tau de babuta credincioasa?
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Realizezi ca gradul de indatorare nu inseamna absolut nimic comparativ cu capacitatea de plata/solvabilitatea/creibilitate, nu?
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Doc, esti penibil, cu tot cu sustinerea lui Ponta si "aripa Tariceanu" [rofl]. Ce sens are sa mai dezbat ce rahaturi spui tu acolo cand intai spui tampenii fara nici o legatura cu subiectul de fata si pe urma o tot dai la intors, poate-poate s-o pacali cineva si ajunge sa creada ca altul a adus "sistemul anglo-saxon" si nu tu.

Si esti pe aratura rau cu comparatia cu Grecia. Nu ca noi am fi cei mai curati, dar ai nostri nu si-au permis sa falsifice datele precum au facut-o grecii, ca de acolo incepe tragedia greceasca. Si oricat o tipa Tsipras si Syriza, Grecia acuma are de ales doar doua variante: incapacitatea de plata sau austeritatea. Nu ca ar fi straini cu notiunea de incapacitate de plata, grecii au zeci de crize economice si fiscale in ultimii 200 de ani.

Traiasca Ponta, traiasca Tariceanu! Numai cu voi putem supravietui!!! Traiasca FSN 3.5 USL!
zme-ul

Post by zme-ul »

Doc » 17 Jul 2015, 12:16 wrote:PSDist? neah, ati vrea voi :) eu sunt aripa Tariceanu :D
si mai penibil ..
macar PSDistii au o doctrina de partid, Tariceanu e curva satului
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

@Fedaykin
Da, da, sigur, si nici vreo legatura (directa, de altfel) n-o exista intre gradul de indatorare si credibilitate/capacitate de plata samd.

@Darth
*corect* "Ce rost are sa dezbat cand oricum nu pricep nimic si nu mi-am facut temele pe vacanta date de doamna invatatoare". La teme amice, nu la discutii de oameni mari.

Tariceanu a ramas liberal, a pastrat angajamentele luate de USL, a fost cel mai bun prim-ministru de dupa Revolutie, nu s-a pupat in bot cu aia cu care se scuipa pana mai ieri. Ce pacat ca nu-s ca unii dintre voi sa-mi placa tradatorii si basistii... ma tavalesc in chinuri, nu alta. CUM, cum pot deveni si eu ca voi? ma simt asa, in afara turmei.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

:))))))) tradatorii si basistii, hotii si vardistii

Tariceanu e asa de prost ca nici sa se lege singur la sireturi nu stie. Ii curge scuipat din gura de prost ce e.

Iar din partea lui Doc avem aceleasi insulte subtile legate de varsta interlocutorului. Oare la cine am mai intalnit noi asta? Teme de vacanta, buletine... Friendship is magic. :))
I'm livin' in a love shadow
zme-ul

Post by zme-ul »

Doc » 17 Jul 2015, 12:56 wrote:Tariceanu a ramas liberal, a pastrat angajamentele luate de USL, a fost cel mai bun prim-ministru de dupa Revolutie, nu s-a pupat in bot cu aia cu care se scuipa pana mai ieri.
nu nu .. si chestia cu USLu cum sa numit?! mai fugi de aici

Tariceanu este o jigodie extraordinara ce mananca laturi scurse din directia PSD
nu s-a mirat nimeni cum de Ponta l-a numit pe Tariceanu ca succesor al sau? de ce oare .. Tariceanu danseaza exact cum ii se ordona
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Corect, Tariceanu e un adevarat monument de om cu coloana vertebrala rigida. Ca pe vremuri vorbea de apararea statului de drept si acum ataca constant puterea judiciara [numai o bestie precum LKC poate indrazni sa se lege de niste cetateni onesti precum Ponta sau Sova, printre multi altii] nu e decat inca o dovada ca acest om nu doar isi pastreaza angajamentele, dar nici nu se pupa in bot pe unde scuipa. Numai un tradator l-ar putea antipatiza pe cel care s-a visat Gabriel Oprea in varianta liberala infiintand UNPR 2, stim cu totii asta. Ce fericiti suntem in calitate de contemporani cu Tariceanu! A naviga prin istorie fara el la carma e ca si cum ai incerca sa navighezi fara o busola in miezul noptii pe un cer noros!
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Unii ar spune ca Tariceanu a fost cel mai slab premier avut de Romania. http://www.biziday.ro/2014/11/04/in-per ... 2004-2008/

Btw Doc, nu prea sunt de acord cu punctele tale de vedere, but I like your style. Aduce niste prospetime topicului.
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Da, da, sigur, si nici vreo legatura (directa, de altfel) n-o exista intre gradul de indatorare si credibilitate/capacitate de plata samd
Pune mana pe google si cauta tarile cu cea mai mare rata de indatorare. O sa vezi de exemplu ca o tara ca UK are peste 400% din PIB datorie.
Ti se pare tie ca economia UK e praf? Ti se pare ca o duc mai rau ca Grecia?!

Eu zic sa nu te mai avanti cu parerea in chestiuni care te cam depasesc. Ma rog, esti fan declarat Tariceanu, care e habarnistul sef, enough said.

l.e.: Lol, tocmai mi-a sarit in ochi - Luxemburgul are peste 3400% datorie raportat la PIB. Trebuie ca e o tara africana care de-aba are apa potabila, nu?
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Nu te uiti la graficul care trebuie. Ala include datoria bruta din sectorul privat, de exemplu banii tinuti de straini in bancile din Luxemburg sau UK.

Asta e o statistica mai aproape de ceea ce cauti, iar aici se remarca Grecia.
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Tot nu se pupa cu starea reala a economiei tarii, din moment ce pe locul intai in tabelul ala e Japonia
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

O statistica economica nu reflecta starea unei societati, tell me something new :D
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Ce eschiva frumoasa, Fedaykin, dupa ce spui o prostie cat casa. Bravo, bravo :)

Japonia e un caz particular. Tsunami-ul, Fukushima, vreo 20 de ani de deflatie, rate ale dobanzii foarte-foarte mici, un sistem financiar in care Banca Japoniei cumpara obligatiuni guvernamentale (ca si cum Guvernul s-ar imprumuta la BNR), recesiune samd. Si cica se apuca Fedaykin si da lectii de finante :) Ia-te de mana cu Darth-profesorul de drept, ma!!

De fapt, am gasit un filmulet in care unu discuta pe la minutul 7 despre drept fix in stilul lui Darth:
http://www.click.ro/vedete/romanesti/cu ... ernet-fost

Sa-l blameze Moise Guran pe Tariceanu pentru ce nu faceau ministrii PD cu gastile lor la transporturi. Da, e ceva ce Moise Guran poate cu siguranta sa faca. E o capacitate Guran, doar el a putut sa-si piarda banii de nunta pe bursa. Si sa aiba audiente din ce in ce mai mici. Se pricepe omu, merita citat :)

Vorbeste invidia, bre, din voi, ca Tariceanu a avut mai multe neveste decat tot forumul la un loc 8-)
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Ai probleme serioase daca tu esti inca obsedat de traducerea mea neinspirata. Ma rog, e si amuzant pentru ca tu tot nu ai adresat de ce ai adus un ghiveci intreg de termeni intr-o discutie in care nu avea relevanta. Mai spune-ne la a cata republica e o tara sau alta din UE, poate-poate va avea candva legatura cu activitatea DNA din Romania.

Si spre interestul tau, datoriile sunt un lucru necesar atunci cand faci investitii. Asa ca te poti uita mult si bine la cate datorii are fiecare tara in parte, daca ignori motivul lor nu ajungi la nici o concluzie. Se intampla ca Grecia e in rahat, dar tu ajungi la concluzia asta doar uitandu-te la raportul datoriei cu PIB-ul lor, lucru care e gresit.
rdo
Hammer Haunt

Post by rdo »

Doc » Fri Jul 17, 2015 1:56 pm wrote: Tariceanu a fost cel mai bun prim-ministru de dupa Revolutie
...
Spoiler:
GTFO
Post Reply

Return to “Cafenea”