Discutii despre masini

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
ola small dickie
Big Daddy

Re: Discutii despre masini

Post by ola small dickie »

Cu putina vointa.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

DarthZombie » 3 Aug 2015, 12:30 wrote: ideea de a merge cu bicicleta pe strazi nu va fi semnul unui curaj nebunesc
Cam asa privesc si eu biciclistii. Suicide Squad. Sau aia din Mad Max. WITNESS MEEEEEEEEE!!!
I'm livin' in a love shadow
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Cam greu in Bucuresti cu bicicleta. N-am pretentia ca primaria sa taie din sosele si sa faca piste dedicate exclusiv biciclistilor precum au facut-o cei din Copenhaga, dar chiar si asa Bucuresti e tare departe de a fi un oras ok pentru biciclete. Masini parcate pe banda 1 vezi pe aproape toate soselele importante, iar mai nimeni nu se uita dupa biciclisti iar ca atare te poti trezi cu o portiera sau cu o masina pusa in fata ta oricand. Nu ajuta nici faptul ca in Bucuresti sunt o droaie de mitocani pe sosele [inclusiv unii biciclisti care ori nu stiu regulile de circulatie ori le ignora] care creeaza si mai multe probleme in "coabitarea" soferilor cu biciclistii. Iar iarna e destul de nasol, incepand cu frigul si terminand cu strazile necuratate de zapada si pline de zoaie. Nici macar trotuarele nu sunt bune in acest caz, eu stateam intr-o zona de case cu curte si daca vedeam zapada curatata la 1 din 5 curti era mare treaba.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Ce au bucurestenii impotriva MERSULUI PE JOS?
Trebuia sa ajung de la Mall Vitan in centrul vechi, si bucuresteanul care ma gazduia imi explica de zor ce sa iau, ce sa schimb, cat sa astept... pana la urma i-am explicat ca pe harta sunt 2.5 km aka 30-35 min., si ca o sa ma duc pe jos, ca oricum o sa ajung mai repede decat cu RATB. M-a privit ca pe un OZN, si mi-a zis soptit... "dar sunt trei statii...". Pe Unirii, la Judecatoria Sectorului 2 eram singur pe trotuar, cat vedeai cu ochii - in timp ce bulevardul era plin de masini, bara la bara. Epic.
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Normally I would agree, dar acuma depinde si de cat cancer esti dipus sa faci de la toate gazele de esapament pe care le inhalezi 30-35 de minute (+ intors) cat dureaza drumul pe care sa presupunem ca-l faci zi de zi. In orasele cu circulatie rutiera putina si aer curat e o placere mersul pe jos, dar in Bucuresti nu m-as baga la asa ceva sistematic.
NO COVER. ALL MAN.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Normally I would agree, dar am eu o teorie tembela care spune ca daca iti propui sa traiesti intr-un mediu ideal... sau macar lipsit de noxe, la un moment dat o sa te loveasca niste noxe de o sa zaci prin spital mai mult decat iti doresti. Teoria zice ca ce nu te omoara (rapid), te intareste. Putine noxe la casa omului mai adapteaza organismul la prezentul negru. I never heard of bubble-boy stories with a happy ending.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Waaagh! » 3 Aug 2015, 18:36 wrote:Normally I would agree, dar acuma depinde si de cat cancer esti dipus sa faci de la toate gazele de esapament pe care le inhalezi 30-35 de minute (+ intors) cat dureaza drumul pe care sa presupunem ca-l faci zi de zi. In orasele cu circulatie rutiera putina si aer curat e o placere mersul pe jos, dar in Bucuresti nu m-as baga la asa ceva sistematic.
Si omenasii din masinile blocate in trafic ce respira? Aer din poienite din Apuseni?
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Cat am fost student, sfatul lui Zombie a fost aur curat - din Agronomie sau din Vitan pana la ASE, pe jos. Singura exceptie era perioada din preajma verii (transpiram ca naiba si ajungeam la facultate imputit si duhnind a cadavru), atunci foloseam metroul. Dar altfel, din Vitan de langa Real, de ex, pana in Piata Romana, nu faceam mai mult decat daca foloseam 123 pana in Unirii si apoi metorul pana in Romana, sau 123 pana in Traian si apoi 133 pana in Romana. Tot pe la 40-50 de minute ajungeam.

In fine, astea sunt chestii care nu te deranjeaza cand freci p*** ca student. Insa ca angajat, prospectul de a pierde aproape 2 ore pe drum spre si dinspre serviciu, pe langa cele 8-9 petrecute acolo... Eh, cam prin momentul ala incepi sa iti doresti o masina.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Doc » Mon Aug 03, 2015 6:45 pm wrote:
Si omenasii din masinile blocate in trafic ce respira? Aer din poienite din Apuseni?
As zice ca daca n-ai alta alternativa (metrou), aerul poluat din masina personala/transportul in comun iti face mai putin rau decat daca-l bagi in tine mergand pe jos o distanta considerabila. N-am vazut nici un studiu comparativ al celor doua situatii, just my doi bani.
NO COVER. ALL MAN.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Waaagh! » 3 Aug 2015, 20:47 wrote:
Doc » Mon Aug 03, 2015 6:45 pm wrote:
As zice ca daca n-ai alta alternativa (metrou), aerul poluat din masina personala/transportul in comun iti face mai putin rau decat daca-l bagi in tine mergand pe jos o distanta considerabila. N-am vazut nici un studiu comparativ al celor doua situatii, just my doi bani.
Mori de plamani, dar macar faci miscare si ai inima sanatoasa, nu ca grasii de la volan :)
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Doc » Mon Aug 03, 2015 5:13 pm wrote:Ce au bucurestenii impotriva MERSULUI PE JOS?
Trebuia sa ajung de la Mall Vitan in centrul vechi, si bucuresteanul care ma gazduia imi explica de zor ce sa iau, ce sa schimb, cat sa astept... pana la urma i-am explicat ca pe harta sunt 2.5 km aka 30-35 min., si ca o sa ma duc pe jos, ca oricum o sa ajung mai repede decat cu RATB. M-a privit ca pe un OZN, si mi-a zis soptit... "dar sunt trei statii...". Pe Unirii, la Judecatoria Sectorului 2 eram singur pe trotuar, cat vedeai cu ochii - in timp ce bulevardul era plin de masini, bara la bara. Epic.
Nu spun ca mersul pe jos e cancer, dar sunt niste situatii care nu-ti pica prea bine daca ai drum lung de parcurs. Vara ai canicula si praf, primavara si toamna ai noroaie de la santiere [ca-i greu sa faci un santier in conditii decente care sa nu lase un morman de pamant sa se reverse-n strada la fiecare ploaie] si soferi tarani care trec prin balti parca special sa te vopseasca din cap pana-n picioare plus strazi care la o ploaie mai puternica se transforma in canale navigabile prin care mai treci doar cu cizme de cauciuc sau ocolind pana in mijlocul strazii, in calea traficului, iar iarna... o doamne, iarna e exasperant.

Nu vorbesc de zapada care face drumul mai anevoios, aia e ceva peste care se poate trece [desi primaria este o institutie de toata jena pentru ca nu curata strazile in afara de bulevarde]. Dar jegul ala lasat de zapada+sare+noxele intrate in acel cocktail e ceva de nedescris. Adauga la asta faptul ca multi se comporta de parca le-ar cadea mana daca ar curata zapada de pe trotuarul din fata curtii. Cand e zapada putina e ok, dar cand e zapada multa se taseaza si se face gheata de aluneci si la cel mai mic pas facut gresit. Nu a fost rar sa vad o curte care a lasat un intreg sloi de gheata sa zaca linistit pe trotuar pana cand a venit primavara si s-a topic. Cand se fac turturi pe acoperis e si mai tare, ca pe langa gheata super lustruita [ca ce a picurat ziua trecuta a inghetat in timpul noptii] trebuie sa te uiti si in sus ca sa nu te loveasca un turture. Si in cazul cartierelor de case vorbim de case cu acoperis relativ jos, suficient cat sa le dai jos cu matura cel putin, deci nu e ceva complicat. A, si daca sunt zapezi mari de tot, cainii vagabonzi se caca in putinele culoare prin care se poate merge, asa ca tu driblezi cacat dupa cacat in timp ce faci si suta de metru garduri de zapezi cand vrei sa traversezi o straduta [chiar si la trecerea de pietoni!].

Dupa cum vezi, sunt destul motive pentru care mersul pe jos in Bucuresti NU este o placere. Cu masina esti blocat in trafic dar macar stai in comfortul masinii tale, iar in metrou ai conditii destul de decente [minus ca stai ca sardina cand e aglomerat]. De Ratb nu are sens sa vorbesc, ala si blocat in trafic e, si murdar, si cu toti ciobanii care ba uita sa se spele in luna respectiva, ba se comporta de parca le esti dusman declarat, ba aia, ba ailalta.
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Mori de plamani, dar macar faci miscare si ai inima sanatoasa, nu ca grasii de la volan
O da, clar, daca mergi e jos 2 ore pe zi (prin Bucale, no less) o sa fii sanatos tun, un adevarat exemplar de fitness.

Ah, ce te-as pune sa faci traseul meu de la domiciliu pana la munca, pe jos, zilnic, timp de un an.

@DarthZombie: Unde mai pui ca atunci cand se astern troiene calumea, iti ia in medie cam de 2x mai mult sa parcurgi aceasi distanta, chiar si cu niste footwear calumea
ola small dickie
Big Daddy

DarthZombie » Tue Aug 04, 2015 12:15 am wrote:
Doc » Mon Aug 03, 2015 5:13 pm wrote:Ce au bucurestenii impotriva MERSULUI PE JOS?
Nu spun ca mersul pe jos e cancer, dar sunt niste situatii care nu-ti pica prea bine daca ai drum lung de parcurs. Vara ai canicula si praf, primavara si toamna ai noroaie de la santiere [ca-i greu sa faci un santier in conditii decente care sa nu lase un morman de pamant sa se reverse-n strada la fiecare ploaie] si soferi tarani care trec prin balti parca special sa te vopseasca din cap pana-n picioare plus strazi care la o ploaie mai puternica se transforma in canale navigabile prin care mai treci doar cu cizme de cauciuc sau ocolind pana in mijlocul strazii, in calea traficului, iar iarna... o doamne, iarna e exasperant.

Nu vorbesc de zapada care face drumul mai anevoios, aia e ceva peste care se poate trece [desi primaria este o institutie de toata jena pentru ca nu curata strazile in afara de bulevarde]. Dar jegul ala lasat de zapada+sare+noxele intrate in acel cocktail e ceva de nedescris. Adauga la asta faptul ca multi se comporta de parca le-ar cadea mana daca ar curata zapada de pe trotuarul din fata curtii. Cand e zapada putina e ok, dar cand e zapada multa se taseaza si se face gheata de aluneci si la cel mai mic pas facut gresit. Nu a fost rar sa vad o curte care a lasat un intreg sloi de gheata sa zaca linistit pe trotuar pana cand a venit primavara si s-a topic. Cand se fac turturi pe acoperis e si mai tare, ca pe langa gheata super lustruita [ca ce a picurat ziua trecuta a inghetat in timpul noptii] trebuie sa te uiti si in sus ca sa nu te loveasca un turture. Si in cazul cartierelor de case vorbim de case cu acoperis relativ jos, suficient cat sa le dai jos cu matura cel putin, deci nu e ceva complicat. A, si daca sunt zapezi mari de tot, cainii vagabonzi se caca in putinele culoare prin care se poate merge, asa ca tu driblezi cacat dupa cacat in timp ce faci si suta de metru garduri de zapezi cand vrei sa traversezi o straduta [chiar si la trecerea de pietoni!].

Dupa cum vezi, sunt destul motive pentru care mersul pe jos in Bucuresti NU este o placere. Cu masina esti blocat in trafic dar macar stai in comfortul masinii tale, iar in metrou ai conditii destul de decente [minus ca stai ca sardina cand e aglomerat]. De Ratb nu are sens sa vorbesc, ala si blocat in trafic e, si murdar, si cu toti ciobanii care ba uita sa se spele in luna respectiva, ba se comporta de parca le esti dusman declarat, ba aia, ba ailalta.
spoken like a true princess
Spoiler:
Image
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Lol. Un reply scos fix din cur. Am avut placerea sa experimentez zilnic ~40 de minute de mers pe jos iarna, la 7 dimineata si la 7 seara (deci bezna in ambele drumuri) fix in conditiile mentionate de Zombie. E oribil. Si treceam prin chinul asta doar ca pentru ca la sfarsitul drumului sa am onoarea sa ma urc intr-un tramvai jegos, plin cu tigani violenti, babe nebune, oameni nespalati si in care plutea o duhoare greu de descris in cuvinte. Intr-o seara, cand am urcat in tramvai, cineva vomitase fix in mijlocul tramvaiului si era un mic ocean de voma rosie, cu tot cu mirosul de rigoare.

Sunt o printesa pentru ca nu mi se pare SUPER DANDY asa ceva. Hai mars.
ola small dickie
Big Daddy

tu ai descris mai mult mersul cu tramvaiul decat mersul pe jos
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Da, pentru ca mersul pe jos l-a descris deja Zombie in mod corect si plastic. Am dorit sa dezvolt experienta mersului cu tramvaiul.
ola small dickie
Big Daddy

hai sa enumar motivele pt care lui zombie si lui chester nu le place sa mearga pe jos: "canicula, praf, noroi, santiere, soferi, balti, iarna, vara, primavara, toamna, jegul din zapada, sarea din zapada, noxele din zapada, trotuare necuratate de zapada, zapada multa, gheata, turturi pe acoperis, cacati de caine in zapada"

da, mi se pare de printese.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Spoiler:
Image
ola small dickie
Big Daddy

vorbesc serios. nici la o fata n-am auzit atatea plangeri insiruite despre mersul pe jos intr-un oras. in viata mea. serios. chiar mi se pare exagerat. pare o descriere a biancai dragusanu dupa ce a fost obligata sa mearga pe jos.

singuru lucru care mai lipsea din descrierea lui zombie: "barbatii care ma fluiera"
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Ai zice ca-i mai periculos s-o iei la pas prin oras decat prin junglele din motherfucking Belize sau alt loc uitat de forta creatoare.
NO COVER. ALL MAN.
Post Reply

Return to “Cafenea”