Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
McWilliams
Self-righteous bastard

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by McWilliams »

Bolintin Vale. Am zis!
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Partial abandonate. In principal sunt pe la munte si prin zone mai izolate. Daca si romanii au plecat din ele, nu stiu ce sa zic de altii care nici nu vorbesc limba si probabil habar n-au cum sa intretina o gospodarie.
Mafio
Hammer Haunt

Post by Mafio »

MC wrote:Unde sunt sate abandonate in Transilvania?
Image
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Am mai invatat ceva azi. Judetele din Transilvania si regiunile tarii.
Totusi eu am intrebat altceva. Mersi oricum:D
sekaba
Pig Cop

Post by sekaba »

Tot au fost reportaje la tv in ultimii ani cu sate din Transilvania (probabil nu numai) cu 2-3 batrani ramasi. Sunt sigur ca sunt si fermieri printre refugiati, ca doar n-or fi toti doctori, ingineri sau teroristi.
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Eu stiam ca si in satele unde au locuit sasii se mai intalneau situatii de genul, dar nu stiu detalii mai multe.
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

Casele goale lasate de sasi sunt acum locuite de rromi, deci acolo nu este loc.
Mafio
Hammer Haunt

Post by Mafio »

O să se înțeleagă de minune cu sirienii.

;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)
MC
Dremora Lord

Post by MC »

sekaba wrote:Tot au fost reportaje la tv in ultimii ani cu sate din Transilvania (probabil nu numai) cu 2-3 batrani ramasi. Sunt sigur ca sunt si fermieri printre refugiati, ca doar n-or fi toti doctori, ingineri sau teroristi.
Am vazut si eu asemenea reportaje, dar de obicei era vorba de niste cătune prin creierii muntilor ( "cătunul" este o organizare administrativa mai mica decat satul la care s-a renuntat acum multi ani). De cele mai multe ori in acele cătune e vorba de 4-5 hai 10 case imprastiate la kilometri una de alta si in care traiesc oameni de regula izolati. E mult spus ca sunt sate parasite si care ar putea fi ocupate la o adică cu imigranti refugiati
sekaba
Pig Cop

Post by sekaba »

Cred ca m-am exprimat prost. Am zis sate parasite dar nu ma refeream la sate cu 0 locuitori. Ma refeream la sate cu 10 locuitori sau p-acolo, cu restul caselor ramase goale/abandonate datorita exodului populatiei dupa revolutie ("exodul" este o plecare în număr mare a unei populatii dintr-o regiune în alta, de la sat la oraș etc.)
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
stef
Hammer Haunt

Post by stef »

sekaba wrote:Cred ca m-am exprimat prost. Am zis sate parasite dar nu ma refeream la sate cu 0 locuitori. Ma refeream la sate cu 10 locuitori sau p-acolo, cu restul caselor ramase goale/abandonate datorita exodului populatiei dupa revolutie ("exodul" este o plecare în număr mare a unei populatii dintr-o regiune în alta, de la sat la oraș etc.)
Voi cred ca nu ati inteles viziunea acestor imigranti: credeti ca ei vor sa traiasca in locuri pustii unde trebuie sa munceasca ca sa intretina o gospodarie? Sau mai degraba ar vrea sa locuiasca undeva prin capitala cu ajutor social de la stat? Intr-o capitala e mai usor sa-ti tragi un cartier unde sa-ti impui religia/cultura si stilul de viata.
Si alt aspect: sa spunem ca vor fi primiti, dar cine ii mai scoate dupa asta? Nu ca ar fi treaba noastra, dar ma intrebam asa in treacat. Oricum umbla niste zvonuri cum ca teoria conspiratiei exista si profetiile se adeveresc: se vrea islamizarea Europei prin aceste miscari :lol:
Image
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

stef i-a intrebat pe refugiati si le-a inteles viziunea. dupa aceste interviuri si timp petrecut printre ei i-a cunoscut mai bine si a ajuns la concluzia ca nu vor sa munceasca ca sa intretina o gospodarie ci vor sa locuiasca in capitale traind din ajutor social. in acelasi timp impunandu-si religia si cultura si stilul de viata. pana la urma cred ca ei se bucura ca e razboi in tara lor.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

I, for one, welcome our new Syrian overlords.
I'm livin' in a love shadow
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Felul in care prezinta stef situatia este in mod evident medieval, dar asta nu inseamna ca problemele carora le denatureaza complet dimensiunile nu exista in realitate. Tarile din partea civilizata a Europei care au promovat multiculturalismul pana-n panzele albe au reusit s-o dea in bara cu brio in ceea ce priveste integrarea sociala a unei parti a musulmanilor, in general tocmai a celor mai amarati, cei veniti din tari africane sau scapati din Afganistan si Irak.

De bine de rau, cel putin in zona urbana a Romaniei, in 2015 nu prea te mai violeaza nimeni in grup si nu-ti mai incendiaza masina 4thelulz, dar ia aruncati un ochi sa vedeti ce se intampla prin orase din Suedia sau Franta.

M-a bucurat pozitia autoritatilor romane, care mi se pare extrem de corecta si gandita pentru binele tuturor, fata de traznaia aceea cu cotele obligatorii de repartitie. Ai zice ca vorbim de repartizarea unor saci de cartofi si nu a unor oameni care sunt vai de capul lor, cu vietile facute tandari si posibil complet paraleli cu lumea in care au reusit sa iasa la mal.
NO COVER. ALL MAN.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Gasesc amuzant faptul ca se vrea de la noi sa cazam in Romania cateva mii de imigranti sirieni/libieni care vor sa ajunga in Germina & comp., in conditiile in care avem destul de multi romani care viseaza la acelasi lucru - sa ajunga in Germania & comp. Altfel pus in propozitie, cand "spatiul Schengen" nu ne-a vrut tiganii/rromii/coloratii/minoritarii, i-au suit in avion si i-au trimis acasa. Cu ce sunt mai prejos coloratii din Romania fata de coloratii din Africa/Asia musulmana? Ce, aia din Romania nu au dreptul sa viseze la o viata decenta in Germania, Anglia, Suedia etc.?
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

Pentru că a trăi în România e totuna cu a trăi într-o țară unde e război civil. Ok.
REMEMBER CITADEL
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Traiesc in aceeasi tara cu Ponta, sigur se pune si asta!
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Pozitia Germaniei (si probabil a celorlalte tari care se vor confrunta cu un numar mare de solicitati de azil) e ca cei sositi din ratiuni economice si nu ca sa scape de genocid/sclavie, vor fi trimisi inapoi.
NO COVER. ALL MAN.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Germania are nevoie de ei pentru a contrabalansa problemele demografice pe care le are. Dintre tarile vestice, Germania e singura in care a scazut populatia in ultimii 15 ani. Asa ca refugiatii pentru ei sunt mana de lucru, asa au fost si turcii la randul lor.
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

McWilliams wrote:Gasesc amuzant faptul ca se vrea de la noi sa cazam in Romania cateva mii de imigranti sirieni/libieni care vor sa ajunga in Germina & comp., in conditiile in care avem destul de multi romani care viseaza la acelasi lucru - sa ajunga in Germania & comp. Altfel pus in propozitie, cand "spatiul Schengen" nu ne-a vrut tiganii/rromii/coloratii/minoritarii, i-au suit in avion si i-au trimis acasa. Cu ce sunt mai prejos coloratii din Romania fata de coloratii din Africa/Asia musulmana? Ce, aia din Romania nu au dreptul sa viseze la o viata decenta in Germania, Anglia, Suedia etc.?
Salut, sunt EuroNews si am o stire pt McWilliams. In Siria e razboi. DE 4 ANI. Multumim, poftiti si maine.
Post Reply

Return to “Cafenea”