Fitness & sanatate

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
reV
Pig Cop

Re: Fitness

Post by reV »

Mărar » Thu Apr 24, 2014 11:07 pm wrote:Ah, nu vroiam sa implic faptul ca esti gras, doar ca sunt eu slab.
I'm contempt with my extra weight (which I have tried to get rid of but they keep coming back).
zme-ul » Tue Jun 17, 2014 3:16 am wrote:daca mai ajunge vreodata Romania in Campionat Mondial, alerg in curu' gol prin Crang :D
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Confirm afirmatiile lui Marar, odata i s-a pus o sticla de bere in dreptul sau si s-a speriat toata masa, crezusem ca l-am pierdut prin bar.
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Imi place sa rad de astia chubby. :lol:
NO COVER. ALL MAN.
reV
Pig Cop

Post by reV »

Waaagh! » Fri Apr 25, 2014 9:09 am wrote:Imi place sa rad de astia chubby. :lol:
phpBB [media]
zme-ul » Tue Jun 17, 2014 3:16 am wrote:daca mai ajunge vreodata Romania in Campionat Mondial, alerg in curu' gol prin Crang :D
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Proviziile pentru sezonul rece se tin in camara, nu in burtik. :lol:
NO COVER. ALL MAN.
reV
Pig Cop

Post by reV »

Waaagh! » Fri Apr 25, 2014 10:33 am wrote:Proviziile pentru sezonul rece se tin in camara, nu in burtik. :lol:
Nu e burta. E rezervor de bere.™
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Yeah, I'd be mad too if I couldn't see my own junk. :lol:
NO COVER. ALL MAN.
FuzzyFuzzball
Headcrab

Post by FuzzyFuzzball »

Mărar » Thu Apr 24, 2014 4:06 pm wrote:http://well.blogs.nytimes.com/2013/05/0 ... e-workout/

phpBB [video]

Stiu ca din video par niste exercitii simple, dar dupa 20 de minute inca simt cum imi bate inima si imi tremura picioarele... sunt grele.

Disclaimer: N-am mai facut exercitii de cel putin opt ani
Marar, misca-ti fundul si fa sport ca altfel o sa ajungi la 40 de ani sa arati de 50. Normal ca e greu la inceput, mai ales daca nu ai mai facut miscare dupa atata timp. Si eu la inceput nu puteam sa trec de 15 flotari si acum pot face 50 fluierand. Nu e vorba numai de fizic aici ci si de psihic, te simti altfel dupa o ora sau doua de sport (mult mai bine), adica esti obosit dar e o oboseala placuta. Plus ca ai mai multa energie, poti face mult mai multe lucruri fara sa obosesti si capeti mult mai multa incredere in tine.
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

Oboseala placuta? Simtit bine? Eu unul simteam nevoia sa ma intind instant, senzatie care a persistat cateva ore bune. Abia catre miezul noptii mi-am mai revenit. Nu tin minte vreodata sa ma fi simtit treaz sau energetic dupa exercitiu fizic, dar nu conteaza, oricum n-am nimic de facut dupa-amiaza care sa necesite atentie sporita, deci nu ma deranjeaza.

Si ca tot veni vorba de disconfort, m-am trezit acum cu febra musculara, trebuie sa iau pauza sau sa ignor durerea? Intrebare sincera.
New phone, Houthis

Soundcloud
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Fa pauza azi daca ai febra, dar reia in prima zi in care n-o sa mai ai, adica cel mai probabil maine. Asta e semn ca esti complet atrofiat, dupa ce o sa capeti putin tonus n-o sa mai faci.
NO COVER. ALL MAN.
FuzzyFuzzball
Headcrab

Post by FuzzyFuzzball »

Mie imi place sa ma uit la videoclipuri de genul asta pe youtube ca sa ma motivez.

phpBB [media]

phpBB [media]

phpBB [media]

phpBB [media]

Daca ai facut febra atunci fa pauza o zi (sau doua), apoi reia dar incearca sa faci mai putine repetari pana cand corpul tau se obisnuieste cu efortul.
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

Nici nu cred ca pot sa fac mai putine repetari, toate exercitiile din seria respectiva tineau maxim 30 de secunde. Banuiesc ca pot sa ma consider norocos ca ma doare doar pieptul si nu picioarele.

Mersi pentru video-uri, dar sunt fix genul de chestii care m-au facut sa ma feresc de sport in ultimii ani :).
New phone, Houthis

Soundcloud
laur3ntziu00
Headless Kamikaze

Post by laur3ntziu00 »

Fa pauza o zi, iar apoi indiferent daca mai ai sau nu febra fa-ti exercitiile!
Eu cand m-am apucat de sala in prima saptamana am lucrat toate grupele de muschi, in prima zi am facut cea mai puternica febra musculara din viata mea(cand am ajuns acasa pur si simplu am vazut stele verzi, dupa care vederea mi s-a intunecat, credeam ca mi-a venit sfarsitul, dar iata-ma!), dar nu am incetat sa lucrez.
Spre de exemplu eu merg la sala luni, miercuri si vineri, iar marti, joi si sambata fac cardio.
Vei continua sa faci febra musculara cel putin o saptamana.
Febra musculara se datoreaza parca lactozei sau ceva in genul, iar ca sa o mai diminuezi putin poti bea o aspirina inainte de exercitiu sau poti trage mai tare, in acest fel rupi febra si creste si muschiul :)).
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

laur3ntziu00 » Fri Apr 25, 2014 3:34 pm wrote:Fa pauza o zi, iar apoi indiferent daca mai ai sau nu febra fa-ti exercitiile!
asta e perceptia gresita din popor, ca febra musculara e buna, ca inseamna ca lucreaza muschiul. Febra musculara trebuie evitata, asa ca incearca sa-ti dozezi exercitiile incat sa un ajungi des in situatia de a avea dureri. Daca totusi se intampla, in nici un caz nu e recomandat sa continui, asteapta sa treaca si apoi reia exercitiile.
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

^What he said. La inceput e inevitabila febra daca esti complet atrofiat, dar asteapta sa-ti treaca, altfel o sa te accidentezi. Cum am zis, dupa ce prinzi putin tonus, nu o sa mai faci atata timp iti fortezi limitele cu moderatie. Rezultatele se vad si se simt in timp, tragand de tine putin cate putin. Daca te arunci ca boul si te fortezi desi organismul iti spune in toate felurile posibile ca e cazul sa o iei mai usor, doar te avariezi si risti sa iti faci rau pe termen lung. I can't stress this enough, ai grija de toate articulatiile si de coloana, si lasa-ti muschii sa se odihneasca daca fac febra.

Also, parca aveai un regim de viata cam penal (Marar ?). Ca sa aiba sens sa faci sport, trebuie sa duci o viata cat de cat normala, cu o alimentatie echilibrata (nu snecsuri si cola) si dormit normal, 7-8 ore pe noapte, nu doua spre dimineata dupa ce ai terminat de vizionat nu stiu ce film stupid.
NO COVER. ALL MAN.
Cristan
Dremora Lord

Post by Cristan »

Fa pauza cateva zile pana se diminueaza febra, apoi reia exercitiile. E normal sa faci febra daca nu esti obisnuit cu efortul, dar se va diminua in timp si n-o sa mai faci la nivelul asta, mai ales daca nu lucrezi cu greutati. Eu faceam febra inclusiv la palme cand jucam baschet dupa o perioada mai lunga de pauza.

Incalzeste-te mai bine inainte de exercitii, fa niste stretching dupa aia, nu lua aspirina, continua regulat. O sa-ti fie bine. Desi cred ca nu ai inceput tocmai bine cu programul ala, ti-ar trebui ceva mai putin intensiv, chiar daca dureaza mai mult de 7 minute. Ia-o usurel.
Done
Out into the foggy street. Turn your collar up.
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

Waaagh! » Fri Apr 25, 2014 5:21 pm wrote: Also, parca aveai un regim de viata cam penal (Marar ?). Ca sa aiba sens sa faci sport, trebuie sa duci o viata cat de cat normala, cu o alimentatie echilibrata (nu snecsuri si cola) si dormit normal, 7-8 ore pe noapte, nu doua spre dimineata dupa ce ai terminat de vizionat nu stiu ce film stupid.
Am zis mai devreme ce program am, 7 ore pe zi sunt obligatorii pentru mine, iar daca adorm la orice alta ora mai devreme de 6 dimineata ma simt praf si pulbere a doua zi, am incercat toate combinatiile de timpuri si ore pentru perioade cat de cat lungi ca sa vad daca am o problema din punctul asta de vedere, iar dormitul de la 6-7 dim pana la 14:00 e singurul care imi permite sa ma simt cu adevarat treaz/hyperactiv noaptea, fix cand am nevoie sa fiu treaz caci alea sunt orele care mi le-am rezervat pentru munca de acasa.

Snecsuri nu mananc deloc, iar la cola am renuntat de cand am descoperit "noul" program (oricum consumam 2 litri/sapt in medie). Chiar daca nu stau tocmai ok cu alimentatia nu am mai avut anemii din liceu, si evit total alcoolul si tutunul. Deci nu am un regim de viata chiar atat de penal. :)

ok poate ca am
New phone, Houthis

Soundcloud
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Poti incerca sa-ti rezervi macar o jumatate de ora pentru niste serii scurte de flotari/abdomene/etc, macar cat sa te misti un pic, daca nu esti decis pe facut miscare hardcore. Asta ar insemna sa nu te soliciti prea tare [deci sa te obosesti], iar facand asta zi de zi ti-ar impune un ritm. Apoi cine stie, daca te simti mai in vana peste cateva luni poti mari ritmul, avand ca baza un organism mai obisnuit cu miscarea decat cel pe care-l ai acum.

Si eu am o viata sedentara. Acum vreun an am decis sa merg o luna la sala si sa trag ceva mai mult de mine, macar cat sa imi mai revin dupa faimoasa serie de operatii de care am avut parte. In luna aia mi s-a imbunatatit postura in mod vizibil, la fel ca si conditia fizica. Asta desi avusesem si eu o pauza de vreo 9 ani de zile de miscare facuta in mod regulat [care sa nu implice doar mers pe jos]. So you're not hopeless.

Edit: si mi-am mai amintit de o chestie. Febra musculara trece mai usor daca faci miscari usoare, daca zaci pana trece de la sine nu faci nimic cu programul tau de miscare. Senzatia de febra e cauzata de acidul lactic care e produs de muschii solicitati, nu vreun semn divin ca iti rupi muschii daca mai faci o miscare. Desigur, daca ai febra nu sari ca berbecul sa tragi SI MAI MULT decat atunci cand ti-ai cauzat febra, dar asta e oricum cresterea intensitatii exercitiilor se face in trepte pe o perioada mai indelungata.
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Evitarea totala a alcoolului nu e neaparat "lucru bun". In sensul ca mai benefic este consumul ocazional, moderat decat abstinenta totala. Gen o bere, un pahar de vin pe zi sau macar la mai multe zile.
Last edited by ola small dickie on 25 Apr 2014, 19:24, edited 1 time in total.
FuzzyFuzzball
Headcrab

Post by FuzzyFuzzball »

Mărar » Fri Apr 25, 2014 4:57 pm wrote: Am zis mai devreme ce program am, 7 ore pe zi sunt obligatorii pentru mine, iar daca adorm la orice alta ora mai devreme de 6 dimineata ma simt praf si pulbere a doua zi, am incercat toate combinatiile de timpuri si ore pentru perioade cat de cat lungi ca sa vad daca am o problema din punctul asta de vedere, iar dormitul de la 6-7 dim pana la 14:00 e singurul care imi permite sa ma simt cu adevarat treaz/hyperactiv noaptea, fix cand am nevoie sa fiu treaz caci alea sunt orele care mi le-am rezervat pentru munca de acasa.
Image
Image
Post Reply

Return to “Cafenea”