Discutii despre fotbal

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
DarthZombie
Dremora Lord

Re: Discutii despre fotbal

Post by DarthZombie »

Eu nu stiu cum poate sa existe o brigade de arbitrii atat de incompetent, sa nu vada nimic neinregula la Costa dar sa-i dea al doilea galben lui Gabriel e de domeniul fantasticului.
tnt
Hammer Haunt

Post by tnt »

Ma uitam la rezultate si am zis ffs, daca nici acu nu i-au batut avand in vedere in ce forma e Chelsea... Dar banuiesc ca Wenger nu se plange intotdeauna degeaba
juve3332
Hammer Haunt

Post by juve3332 »

Am vazut si eu meciul. Adevarul e ca ne-eliminarea lui Costa e strigatoare la cer.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Dupa chipul si asemanarea lui Mou.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Facem un topic cu rugby? sau tot pe aici comentam? Japonia rullz, cu toti naturalizatii ei din Pacific cu tot. Au fost niste eroi...
ola small dickie
Big Daddy

Re: Sporturi (thread general)

Post by ola small dickie »

Waaagh! wrote:Performantele nationalei de rugby a Romaniei sunt comparabile cu cele ale echipei de fotbal sau sunt chiar mai marete?
Nationala romaniei de fotbal nu are nicio performanta. Niciodata. Generatia aia de exceptie din anii 90 pe care o mentioneaza zombie e de exceptie ca asa-i zicem noi. Nici ea n-a reusit nimic notabil. A reusit sa ajunga in sferturile unui campionat mondial. Maxim. Asta e maximul nationalei romaniei de fotbal in istoria sa. Asta e generatia noastra de aur si de exceptie. E doar pt noi asa, pt ca majoritatea natiunilor europene au performante mai bune la euro si mondiale. Si majoritatea natiunilor mondiale care au vreo treaba cu fotbalul au performante mai bune la mondiale.
rdo
Hammer Haunt

Post by rdo »

ola small dickie wrote:Nationala romaniei de fotbal nu are nicio performanta. Niciodata. Generatia aia de exceptie din anii 90 pe care o mentioneaza zombie e de exceptie ca asa-i zicem noi. Nici ea n-a reusit nimic notabil. A reusit sa ajunga in sferturile unui campionat mondial. Maxim. Asta e maximul nationalei romaniei de fotbal in istoria sa. Asta e generatia noastra de aur si de exceptie. E doar pt noi asa, pt ca majoritatea natiunilor europene au performante mai bune la euro si mondiale. Si majoritatea natiunilor mondiale care au vreo treaba cu fotbalul au performante mai bune la mondiale.
trist dar adevarat.

N-am inteles niciodata de ce tot le zice "generatia de aur", desi n-au castigat niciodata vreo medalie de aur la vreo competitie europeana/mondiala.
Sunt intru totul de acord cu ce a zis ola, ne place sa ne batem cu caramida in piept ca am fost mari si tari la fotbal prin anii '90, desi rezultatele ne aduc cu picioarele pe pamant:

- in 90 - optimi de finala campionat mondial
- in 92 - nu am participat la campionatul european
- in 94 - sferturi de finala campionat mondial
- in 96 - nu am iesit din grupe la campionatul european
- in 98 - optimi de finala campionat mondial
- in 2000 - sferturi de finala campionat european

Si din 2000 incolo ne-am dus la vale. Deci cea mai mare performanta a noastra au fost sferturile de finala, in timp ce alte echipe mult mai slab cotate si mult mai putin titrate la fotbal (Grecia/Belgia/Slovenia) au reusit performante la turneele finale peste ale noastre.
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Zlatan ce performanta a obtinut cu Suedia? Christiano Ronaldo cu Portugalia? Shevchenko cu Ucraina?

Romania nu a fost niciodata o forta importanta in fotbal, dar pentru o scurta perioada am avut o mana de jucatori de calitate si o echipa competitiva. De-aia e numita generatia de aur.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Se bat cap in cap cele doua descrieri ale tale. Cum poate o echipa care nu e o forta importanta in fotbal sa fie competitiva?
I'm livin' in a love shadow
tnt
Hammer Haunt

Post by tnt »

Chestia e ca in '94 practicam totusi un fotbal de foarte buna calitate, eram acolo langa marile forte si ne-a lipsit si putin noroc. Daca te uiti acu la faze zici ca eram un fel de Borussia Dortmund in plina forma. Usurinta si repeziciunea cu care urcam in atac era un deliciu; daca imi amintesc bine, in 94 fusesem declarati echipa cu cel mai rapid contra-atac. S-a regresat enorm de mult, un abis total, azi te doare inima sa te uiti la un meci.

edit: amuzant ca pe threadul pt alte sporturi tot despre fotbal se discuta
rdo
Hammer Haunt

Post by rdo »

Stokkolm wrote:Zlatan ce performanta a obtinut cu Suedia? Christiano Ronaldo cu Portugalia? Shevchenko cu Ucraina?

Romania nu a fost niciodata o forta importanta in fotbal, dar pentru o scurta perioada am avut o mana de jucatori de calitate si o echipa competitiva. De-aia e numita generatia de aur.
C.Ronaldo are o finala de campionat european in 2004, pierduta in fata Greciei (echipa pe care noi ca romani o desconsideram, desi au in palmares un campionat european, performanta la care noi nici nu indraznim sa visam).

La ceilalti mi-e lene sa ma uit, dar cred ca sunt peste noi oricum.

De la a avea o "echipa competitiva" pana la a o numi "generatie de aur" e cale lunga.
Tocmai asta voiam sa scot in evidenta, ca termenul "de aur" e folosit gresit.
Am fost o echipa bunicica spre buna si atat.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Grecia a castigat campionatul ala european cu cel mai gretos fotbal jucat vreodata de vreo echipa castigatoare. In 94 noi ne-am oprit in sferturi jucand incantator. Poate ca de aia e generatia de aur, ca ne placea sa ne uitam la ei cand joaca. Nu ca la astia de acum, care or fi ei pe 7 in FIFA ranking, dar te doare retina cand ii vezi.

Sa nu mai vorbim de calificari, cum ne calificam de pe primul loc in grupa cu Franta, fara infrangeri, sau cum eram printre primele echipe calificate samd.
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Ca sa fie toata lumea fericita, propun sa-i spunem "generatia de bauxita". Adica nu chiar top of the top, dar totusi ceva.
NO COVER. ALL MAN.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Eu am mentionat generatia aia pentru ca a fost cam singura perioada in care echipa Romaniei de fotbal era mai rasarita si juca mai de la egal la egal cu echipele consacrate. Si in mod obiectiv generatia aia a fost de exceptie pentru fotbalul nostru, nu am mai avut in nici o alta perioada atat de multe posturi acoperite cu jucatori de calitate. Dupa 2000 singurii jucatori cu adevarat buni pe care i-am mai avut au fost un Chivu facut din sticla si un Mutu cu un cap facut din tarate.

La Rugby am luat multe trofee cu impotriva echipelor din afara celor 6 natiuni, dar la Campionatul Mondial cel mai bun rezultat a fost cate o victorie in grupe. Nu spun asta ca sa laud nationala de fotbal, ci doar ca sa arat cat de diferit e mediul competitiv din rugby, un sport unde surprize precum ce a facut Japonia alaltaieri sunt extrem de rare [daca nu ma insel e prima oara cand Africa de Sud pierde cu o echipa de rang inferior in toata istoria sa].
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Si prima data la Mondiale cand o echipa de tier 2 bate una de tier 1.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Lewandowski, 5 goluri in 9 minute in Budesliga :)
http://www.gsp.ro/international/campion ... 59301.html
tnt
Hammer Haunt

Post by tnt »

wtf :shock:
N-am mai pomenit asa ceva
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

ma bucur ca am trait acest moment ca sa pot sa le zic urmasilor ca eram pe faza cand s-a intamplat.
tnt
Hammer Haunt

Post by tnt »

Am inteles ca si Guardiola statea cu falca picata, tre sa caut musai sa vad astea 9 minute
RaptoR
Mad Scientist

Post by RaptoR »

In pagina postata de DOC ai un link cu cele 5 goluri plus bonus un rezumat (in spaniola, but still...)
Post Reply

Return to “Cafenea”