Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
McWilliams
Self-righteous bastard

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by McWilliams »

Justitia nu are nevoie nici de mila cuiva, nici de patima altcuiva. Justitia este echidistanta, echilibrata, neutra, ba chiar oarba. Cand se aplica justitie, se aplica o actiune (sau un lant de actiuni) care nu implica EMOTIE. De-aia judecatorii si avocatii din vechi poarta roba si peruca - ca sa evidentieze ca nu OMUL decide, ci institutia decide. Daca procesul contine si emotie (in oricare directie), aia nu mai este justitie.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Are cineva idee despre ce vorbesc Doc si McWilliams in ultimele 2 postari?
ola small dickie
Big Daddy

dedicatie pentru Doc pentru ca stiu ca ii place "cazul Rarinca", pt McWilliams si alti fani ai Justitiei din Romania:

Image
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Esti bou. Justitia romana nu inseamna doar Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Sau doar DNA-ul. Sau doar Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 1. Inseamna TOT. Toate astea plus multe alte mai mici.

Cand romanul este intrebat "ai incredere in justitia romana?", raspunsul este mai degraba "meh". Pentru ca justitia romana, pe langa un DNA laudabil, pe langa o Curte Constitutionala laudabila, pe langa alte cateva segmente mai mediatizate, are si multe rahaturi care nu umplu romanul de respect. Ci de ura. Ci de dezgust. Ci de "fute-le-as una in mama lor de birocrati cu pensii speciale si inamovibilitate si relatii si pile si BMW-uri bengoase si alte alea". In situatii de-alea NORMALE pe care romanul le intalneste, nu de inalta coruptie.

Iar legat de ce ziceam mai devreme, era un raspuns la aia care cred ca ar trebui sa simtim mila pentru corupti. Tocmai aia este: ca nu trebuie sa simti nici mila pentru ei, nici un sentiment de mandrie si implinire sufleteasca cand ii vezi in catuse. Ala trebuie sa fie un act la fel de normal ca stersul la cur - nu ai nevoie nici de lauda, nici de repros ca sa intreprinzi aceasta activitate. Ori cand faci parada cu X in catuse printre 10 insi cu alura de luptatori MMA, cand dai in mass media inregistrari din buda intre A si B despre cum vand ei contracte cu statul, si multe altele care ar trebui sa ramana sub pres pana cand ai decizia finala in completul de judecata, sa ma scuzi, ala e "The Ozzies" in varianta romaneasca. Pe care unii o aplauda drept justitie.
ola small dickie
Big Daddy

McWilliams wrote:Esti bou.
:lol:
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

nici un sentiment de mandrie si implinire sufleteasca cand ii vezi in catuse
Scuza-ma, tie ti se pare anormal ca tie, ca platitor de taxe si impozite pe care aia pun laba, sa te simti macar un pic implinit ca ti se face DREPTATE?!
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Cazul Pizdica ehehehe :D
I'm livin' in a love shadow
MC
Dremora Lord

Post by MC »

McWilliams wrote: Cand romanul este intrebat "ai incredere in justitia romana?", raspunsul este mai degraba "meh". Pentru ca justitia romana, pe langa un DNA laudabil, pe langa o Curte Constitutionala laudabila, pe langa alte cateva segmente mai mediatizate, are si multe rahaturi care nu umplu romanul de respect. Ci de ura. Ci de dezgust. Ci de "fute-le-as una in mama lor de birocrati cu pensii speciale si inamovibilitate si relatii si pile si BMW-uri bengoase si alte alea". In situatii de-alea NORMALE pe care romanul le intalneste, nu de inalta coruptie.
This +1
Dar mna ce te miri. :lol:
Ce sa stie alde Ola si altii care au vazut o sala de judecata doar in filme sau cred ca ce se vede la Tv e toata "justitia" din Romania. Dupa ce treci prin cateva zeci, sute de dosare judecate prin Judecatorii si Tribunale din toate fundaturile tarii, in care dai peste solutii de iti vine sa te legi de grinda, parca justitia din Romania nu mai e asa roz.
Iar justitia din Romania nu inseamna numai cauze penale de mare coruptie, ci inseamna si cauze civile, contencios administrativ si fiscal, comercial, litigii de munca etc.

Dar cu ignoranta si autosuficienta lui Ola ne-am obisnuit deja. Nu are cum sa fie altfel decat crede el :lol:
ola small dickie
Big Daddy

Ha ha ha...Moldovane Moldovane....stai linistit. Poate te scapi iar pe tine cu un mesaj privat catre mine.

As vrea cu aceasta ocazie, ca a bifat si Moldovan C., sa initiez echipa "ce sa stii despre justitie tu? n-ai calcat in sali la procese". In echipa asta au reusit sa intre Doc (initiatorul ideii), McWilliams si Moldovan C.. Succes baieti!
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

McWilliams wrote:Ori cand faci parada cu X in catuse printre 10 insi cu alura de luptatori MMA, cand dai in mass media inregistrari din buda intre A si B despre cum vand ei contracte cu statul, si multe altele care ar trebui sa ramana sub pres pana cand ai decizia finala in completul de judecata, sa ma scuzi, ala e "The Ozzies" in varianta romaneasca. Pe care unii o aplauda drept justitie.
Ce spui aici nu are legatura cu justitia, ci cu mass media.

Daca vrei justitie care sa desfasoare procese pe ascuns cu probe pastrate secrete, incearca Coreea de Nord.
McWilliams wrote:Ci de "fute-le-as una in mama lor de birocrati cu pensii speciale si inamovibilitate si relatii si pile si BMW-uri bengoase si alte alea". In situatii de-alea NORMALE pe care romanul le intalneste, nu de inalta coruptie.
Aici vorbesti de egalitarism, alt subiect. Normal ca sarantocii care n-au BMW sunt invidiosi pe cei care au, si incearca sa ii sape prin orice metode.
Apollyon
Pig Cop

Post by Apollyon »

ola small dickie wrote:Are cineva idee despre ce vorbesc Doc si McWilliams in ultimele 2 postari?
Despre justitia stalinista care baga oameni nevinovati la inchisoare. Ceva mai subtil decat predicile lui Gadea & Co, dar in principiu mesajul e acelasi.
Mafio
Hammer Haunt

Post by Mafio »

Acum câțiva ani, maică-mea lucra ca bucătar într-un restaurant din Mamaia. Vis a vis de restaurant este hotelul Histria care pe lângă activitatea standard pe care te-ai aștepta să o presteze un hotel, activa și în domeniul serviciilor matrimoniale. Aka, hotelul funcționa ca un paravan pentru un bordel deținut de Bosânceanu, un interlop local. Într-o seară, maică-mea a ieșit la o țigară și a fost martoră la arestarea lui. Grasomenul ăla a dat vreo trei sau patru ture în jurul hotelului până când unul din polițiști l-a luat prin învăluire și l-a țintuit la pământ. A fost un adevărat spectacol, îmi pare rău n-am avut ocazia să-l văd. Până l-au băgat în dubă s-au mai strâns vreo 30-40 de curioși. Sunt sigur că tipul s-ar fi predat imediat dacă polițiștii îl rugau frumos. Dar știm cu toții că instituțiile statului sunt mai interesate de spectacol și senzațional decât de a face dreptate.
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Un domn ca Bosinceanu, care a facut atatea pentru comunitate, sa dea curcanii cu el de pamant, sa-i puna catusele ca la un ordinar. Nu se face domnule, se cutremura lumea civilizata cand aude.
NO COVER. ALL MAN.
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

aoleu, ne arată vecinii cu deștiul
REMEMBER CITADEL
rdo
Hammer Haunt

Post by rdo »

Bosanceanu nu era ala care-a avut Unirea Urziceni?
Mafio
Hammer Haunt

Post by Mafio »

^Farul Constanța și publicația Cuget Liber. S-ar putea să-i confund, știu că mai este cel puțin încă un Bosânceanu la fel de dubios. Eu vorbesc de interlop.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Nu, Farul Constanta. La Unirea Urziceni a fost Bucsaru, alt mafiot si jumatate

Nu inteleg de ce va contraziceti si va scoateti din context, Justitia mai are mult pana cand sa fie ceea ce ne-am dori de la ea. E un inceput foarte promitator ce face DNA-ul in ultima perioada, dar aia e doar o mica parte a aparatului. Eu personal sunt patit cu Justitia romaneasca si mizeriile care sunt in spatele cortinei si sunt constient ca un mecanism atat de corupt nu se schimba cu una cu doua, nici macar schimbarea generatiei nu este solutia-minune pentru asta. Si cand spun asta nu sugerez ca DNA este corupta, ca vad ca pe topicul asta trebuie sa specifici si ca cerul e albastru ca sa nu fii scos din context.

Apreciati ce aveti dar fiti critici si nu va lasati luati de val, ca asa se pot ascunde multe mizerii foarte usor.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Stokkolm wrote:
McWilliams wrote:Daca vrei justitie care sa desfasoare procese pe ascuns cu probe pastrate secrete, incearca Coreea de Nord.
Daca nu pricepi o chestie, mai bine intrebi, altfel te transformi intr-un biet ola-olarul-cu-smal-dicki.

Pun pariu ca McWilliams se referea la chestiile transpirate din dosare, din rechizitorii, "pe surse", ca sa-l distrugi pe respectivul chiar daca, cumva, scapa de dosar prin achitare. Dar lol, daca e demnitar ajunge la madam aia din poza cu ambasadorul si n-are cum sa scape. Case closed.

Ola trebuie luata asa, ca o sana light. N-are cum sa-ti pice rau, sa-ti creasca colesterolul. E sau nu intr-o tabara, ce conteaza, stai sa e gandesti prea mult la ce spune el? poate tocmai si-a spus singur o gluma si se amuza. Nu stiu, nu l-as face pe Ola bou in vecii vecilor.
...
Acum nu-mi iese din minte imaginea unui bou invartindu-se intr-un atelier de olarit. Ghinea+McWilliams+Ola=Ctulhu+Chester. Mi-e dor de o interventie de a lui Chester acum. Ceva din 3-4 cuvinte.
MC
Dremora Lord

Post by MC »

ola small dickie wrote:Ha ha ha...Moldovane Moldovane....stai linistit. Poate te scapi iar pe tine cu un mesaj privat catre mine.

As vrea cu aceasta ocazie, ca a bifat si Moldovan C., sa initiez echipa "ce sa stii despre justitie tu? n-ai calcat in sali la procese". In echipa asta au reusit sa intre Doc (initiatorul ideii), McWilliams si Moldovan C.. Succes baieti!
Si totusi ce stii tu despre justitie de esti atat de categoric intr-o directie?
Chiar nu poti sa accepti ca poate o fi si altfel de cum crezi tu? :)

Chiar as fi curios sa te aud expunand din experienta ta cu justitia din Romania. In afara de ce ai vazut pe la TV sau pe internet.
Cum ti-am mai spus. Ai un orizont de perceptie si de gandire foarte ingust. Tratezi multe aspecte superficial fara sa fii cu adevarat in cunostinta de cauza.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Am un sir de intrebari, dar in principiu se rezuma la una singura: cand PSD-ul a fost la putere, singur sau cu altii, n-au venit americanii in tara la vizite? Sa laude progresul tarii, integrarea in NATO, integrarea in UE, eforturile pentru justitie, eforturile pentru infrastructura, eforturile pentru privatizare si alte alea? Ca nu pricep de ce ne extaziem asa de tare ca vine X si da mana cu Y acum, din moment ce asta este strategia US de ANI si ZECI DE ANI buni. Si s-a facut pana si cu alde Ceausescu, atunci cand Ceausescu era relativ opozabil pozitiei Moscovei. Deci cat de redus in viziune si putere de intelegere esti de ajungi sa dai like la faptul ca vine ambasadorul US si il viziteaza pe presedintele de la Inalta Curte si sa intelegi ca lucrurile merg struna?

@Stokk: Daca vreau justitie care sa se desfasoare in public, cu tot poporul cunoscand toate probele, toate imprejurarile si toate actiunile dintr-un proces, atunci am sa aleg "Mireasa pentru fiul meu" drept principalul parchet al tarii si am sa votez prin SMS daca X merita puscarie sau nu, bazat pe vizionarea procesului la TV 24/7.

Nu toti trebuie sa fie la fel de bogati sau la fel de saraci. Insa in fata legii, toti trebuie... procesati ca si cum ar fi egali. Pentru ca ghici ce, suntem TOTI egali in drepturi in fata legii. Eh, incearca tu sa explici cuiva ca Justitia Romana se misca intr-o directie buna cand el are 5 ani de judecata pentru o amenda CNADNR transformata in poprire pe conturi. Asta ca un exemplu total aiurea. Partea de "inalta coruptie" poate se misca; restul, adica peste 90% din ceea ce inseamna justitie, nu se misca la fel de repede.
Post Reply

Return to “Cafenea”