Smartphones - Discutii generale

Rezolvarea problemelor tehnice, ultimele știri din domeniu și cele mai interesante site-uri.
marvas
vrășmaș mârșav

Re: Smartphones - Discutii generale

Post by marvas »

daca ar exista pe piata un Windows Phone care sa aiba si tastatura fizica QWERTY, probabil ca aia ar fi si alegerea mea, dar momentan Blackberry par singurii in masura sa satisfaca o astfel de cerere.

Legat de Nokia, eu am un Nokia Lumia 520 dar probabil ca nu are destui "cai sub capota" pentru ca atat IE cat si UC Browser ma scot foarte des in ecranul de start. Pe IE nu pot utiliza cum trebuie mai multe tab-uri pentru ca thumbnail-urile ma duc la alte pagini decat cele afisate.
caleb
Pig Cop

Post by caleb »

I feel you pe partea cu tastatura fizică, deși cred că există workarounds - http://www.amazon.com/Microsoft-Bluetoo ... QNFJCE1MDY

Cu scosul din browser, poate depinde pe ce situri intri. Nu zic că o fi bug free sau cel mai ok, însă l-am butonat destul de intens și nu pot spune că am avut vreo problemă. Dar probabil cu 830 sau dacă aștepți 840 vei fi on the safe side pentru mai mult timp și ai și o cameră mai ok, if that matters at all. Și eu am cochetat cu ideea de blackberry, dar întâmplarea face că am dat peste lumia mai întâi.
zme-ul

Post by zme-ul »

Android 5 lock-screens can be bypassed by typing in a reeeeally long password
"By manipulating a sufficiently large string in the password field when the camera app is active, an attacker is able to destabilize the lockscreen, causing it to crash to the home screen," the researchers write.

Yes, by typing in too many characters, you can kill off the security mechanism and gain full access to the device, even if its filesystem is encrypted – miscreants can exploit this to run any application, or enable adb developer access to the device.
http://sites.utexas.edu/iso/2015/09/15/ ... en-bypass/

phpBB [video]
caleb
Pig Cop

Post by caleb »

Mai mult sau mai puțin on-topic, mi-am dat seama de ce, în principiu, nu mă prea pot bucura de un joc cu adevărat pe telefon, față de o consolă handheld. E elementar: jocurile și telefonul sunt incompatibile într-un sens: de regulă, telefonul e chestia aia care te distrage și uneori te enervează la culme prin asta, îți rupe concentrarea, iar jocurile bune te captivează și te fac ușor autist. Păi cum să poți butona liniștit taman pe mediul care-ți rupe liniștea? Cum să te deconectezi pe mediul care te conectează?
Pe PC, dimpotrivă, o ferestruică mică de FTL care mai apare sporadic și te mai distrage de la ceva plictisitor e mană cerească. Pe telefon, când mă joc, parcă mereu trăiesc sub amenințarea unui apel inoportun și se duce dracului toată magia. Hmm.
Motiv pentru care, oricât de mișto ar fi un joc de telefon, pentru mine e sabotat de mediu în sine. Pe tabletă, altă poveste.
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Exact la fel simt si eu cand ma apuc sa butonez ceva pe telefon. Acesta ar fi unul din motivele (nu cel mai important) pt care ma bate gandul sa-mi iau tableta.
Un alt motiv ar fi si faptul ca mi-e destul de greu sa stau sa citesc text pe telefon (fie ca e vorba de forum, news, fb sau legislatie cu care am de lucrat destul de mult si in afara biroului).
Desi cand mi-am luat smarphone-ul ma gandeam ca o sa-mi fie suficient pt toate cele de mai sus, am ajuns la concluzia ca e destul de incomod. Sigur, e util atunci cand trebuie sa intri pe un site, mail etc sa verifici rapid ceva, dar in rest mi se pare enervand si incomod.
caleb
Pig Cop

Post by caleb »

Depinde și de telefon partea cu readability. La 5 - 5.5 țoli, deja se apropie bine de o tabletă mică, sunt oarecum mai puțin supărătoare problemele astea. Însă un Shield sau o tabletă Xperia Z pentru PS4 RemotePlay cu suport de controller, chiar și orice tabletă cu un controller atașat și ceva de genul https://play.google.com/store/apps/deta ... .limelight sună mult mai ok, atât cât ține de jocuri. Orice, numai să nu țârâie telefonul și să te scoată din aplicație taman când ești pe cale să hăcuiești ditamai boss-ul în Dark Souls după zece minute de sârbă.
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Al meu e un S4 de 5", dar tot enervant e pt mine.
DANiel
Hammer Haunt

Post by DANiel »

Eu am ajuns la concluzia ca nu vreau un dispozitiv cu ecran mai mare de 4inch. Trebuie sa imi schimb telefonul (mai exact Lumia 920) si nu stiu cu ce. Nu vreau sa dau enorm de mult pe el, nu ma atrage bateria celor de la apple, instabilitatea celor de la Android nu imi prezinta incredere si parca mi s-a acrit cu Windows phone (nu e destul de "viu"). Pe alta parte, apreciez enorm sitemul celor de la windows. Ma tenteaza mult telefoanele celor de la BB dar parca ma sperie procesoarele astea micute ale lor.
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

DANiel wrote:Ma tenteaza mult telefoanele celor de la BB dar parca ma sperie procesoarele astea micute ale lor.
nu si daca vrei Passport.
DANiel
Hammer Haunt

Post by DANiel »

DANiel wrote:Nu vreau sa dau enorm de mult pe el
Ehehehe
sekaba
Pig Cop

Post by sekaba »

DANiel e d-ala de zici ca nu s-a inventat inca telefonul pentru el.
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
caleb
Pig Cop

Post by caleb »

Sure they did. Nokia 3210 + pick your 4g ultrabook/tablet.
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Sunt curios in cazul tau, care banuiesc ca ai un PC / laptop, ce functie indeplineste o tableta sau ultrabook.
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Cârpător? :)
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
DANiel
Hammer Haunt

Post by DANiel »

sekaba wrote:DANiel e d-ala de zici ca nu s-a inventat inca telefonul pentru el.
Ma cunosti atat de bine. E ciudat ca lucrez cu ele, si le tot vad partile negative.
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

pt mine tabletele sunt un mister. Existenta lor. Inteleg smartphone, inteleg laptop, inteleg prajtor de paine. Dar tableta? Pt ce? La ce? De ce? Singura utilitate plauzibila pe care am intalnit-o: un fel de jucarie pt copiii 1 an _ 5 ani
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Tableta ocupa spatiul dintre un laptop si smartphone dpdv al portabilitatii si puterii imho. Daca vrei sa te uiti la un filmulet sau sa navighezi pe net in metrou/tramvai/whatever e mai convenabil ecranul unei tablete si e mai usor de carat decat un laptop.
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Da, mai puțin faptul că nu prea e așa. Tableta nu e neapărat mai performantă decât smartphone-ul. Ce observ eu pe la cunoscuți, foarte rar cei cu tablete și investesc în una performantă, în schimb toți au deja telefoane de câteva ori mai bune, pe care nu le folosesc oricum. :lol:
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

DarthZombie wrote:Tableta ocupa spatiul dintre un laptop si smartphone dpdv al portabilitatii si puterii imho. Daca vrei sa te uiti la un filmulet sau sa navighezi pe net in metrou/tramvai/whatever e mai convenabil ecranul unei tablete si e mai usor de carat decat un laptop.
Numai ca pt vizualizat un filmulet sau navigat pe internet in afara casei sau biroului mi se pare de ajuns smartphoneul meu. Care e mai usor de carat si folosit decat o tableta. Si nu trebuie sa car 2 deviceuri dupa mine. Car doar unul, smartphoneul. Pe care il folosesc si ca telefon.
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Mie o tableta mi-ar fi foarte utila atunci cand trebuie sa plec pe la instanta de judecata si sa stau cu orele pe holurile Tribunalului.
As putea avea toata legislatia cu mine si as putea sa o accesez mult mai usor decat de pe un laptop. Nu mai vorbesc de faptul ca in fata judecatorului mi-ar fi mai usor daca ar trebui sa citez din ceva text de lege sa il am pregatit pe tableta. Mai ales ca stai in picioare si ar fi destul de penibil sa tii laptopul in mana.

Si in pat mi s-ar parea mai comoda o tableta pt net surfing sau mici clipulete de pe canele de ytube la care le urmaresc.
Cum am spus si mai sus ma enerveaza sa ma chiorasc timp mai indelungat la ecranul de 5" al telefonului, chair daca e unul de caliatate full HD cum e pe S4.
Post Reply

Return to “Hardware”