Smartphones - Discutii generale
Re: Smartphones - Discutii generale
TG, ai folosit vreodata un Kindle? Al meu mi se pare godlike pentru citit, e ca si cum ai citi un ziar. Nici nu se compara cu a te holba in ecranul unei tablete normale. Nu ma dor ochii deloc, nu simt niciun fel de jena pe Kindle. Lumina unui ecran normal devine deranjanta pentru ochi atunci cand citesc perioade indelungate. Deci poate ca TU nu simti vreo diferenta, dar pentru altii e una semnificativa.
I'm livin' in a love shadow
Da, am folosit, pentru că voiam să-mi cumpăr. Am decis însă că nu e justificat. Am impresia că nu înțelegi, nu contest că există diferențe, tocmai asta zic, că e o chestie ce ține de preferințele personale. Însă ca tip de display, e-ink nu e mai ok pentru ochi decât altele. E un mit urban asta cu holbatul în LCD-uri, nu de asta îți strici ochii. Sunt mai mulți factori de luat în seamă, distanța la care ții device-urile și mărimea scrisului sunt relevante. LCD/E-ink/Amoled nu, poți la fel de bine să ai nevoie de ochelari după ce ai folosit o perioadă îndelungată oricare dintre ele.
Imi dau cu parerea din backside acum, dar sunt p sure ca 3/4 din afectiunile de retina care ne vor transforma pe toti in cartite la batranete au totul de a face cu displayurile electronice in care cascam ochii toata ziua, si nu cu abuzatul de e-inkuri din care te alegi in cel mai rau caz cu funduri d-alea de borcan peste nas.
NO COVER. ALL MAN.
^http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22762257
Google it for the full article, să nu dau link către pdf-uri ca haxorii. Da, ai probleme cu ochii de la abuzul de device-uri, dar dacă iei fiecare telefon și pui o bucată de hărtie pe ecran, apoi citești ce scrie acolo la fel de mult și în aceleași condiții cum folosești de obicei telefonul... vei avea aceleași probleme, basically. Au rămas ideile astea de pe vremurile display-urilor de rahat, dar acum și cele mai ieftine device-uri au trecut peste problema asta.
Însă indiferent cât de bune ar fi display-urile, nu pot compensa prostia, de aia adolescenții care stau 5 ore pe zi cu smarphone-ul în mână și citesc mesaje vor avea probleme. They're doing it wrong.
Google it for the full article, să nu dau link către pdf-uri ca haxorii. Da, ai probleme cu ochii de la abuzul de device-uri, dar dacă iei fiecare telefon și pui o bucată de hărtie pe ecran, apoi citești ce scrie acolo la fel de mult și în aceleași condiții cum folosești de obicei telefonul... vei avea aceleași probleme, basically. Au rămas ideile astea de pe vremurile display-urilor de rahat, dar acum și cele mai ieftine device-uri au trecut peste problema asta.
Însă indiferent cât de bune ar fi display-urile, nu pot compensa prostia, de aia adolescenții care stau 5 ore pe zi cu smarphone-ul în mână și citesc mesaje vor avea probleme. They're doing it wrong.
Din ce am citit, probleme cu ochii si holbatul in ecrane au doi factori principali in spate: nu clipim destul de des, si astfel se usuca ochii mai mult decat ar trebui, iar a doua problema e ca ne uitam timp indelungat la o distanta fixa.
Eu mi-am stricat ochii din cauza postarilor kilometrice ale lui McWilliams. De cand e activ pe forum ma holbez de trei ori mai mult la ecran.
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Mana-n mana cu optica medicala din 02 martie 2014.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
- DarthZombie
- Dremora Lord
Prima sursa literara de acolo e articolul asta, in care un dude isi da cu parerea si singura lui alta sursa este un oftalmolog care-i vorbeste de oameni care n-au nevoie de ochelari decat dupa ce fac 40 de ani atunci cand li se dezvolta prezbitismul. Apoi vine research-ul asta care desi este solid ca metodologie, are un esantion redus [doar 10 persoane] la care a contat doar sexul si varsta, nu si problemele oculare anterioare. Amuzant este ca Siegenthaler este o femeie, si nu un barbat cum te lasa sa crezi articolul citat de tineTG wrote:^http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22762257
Google it for the full article, să nu dau link către pdf-uri ca haxorii.

Asa ca ajungem la cercetarea propriu-zisa, si ei bine, si cercetarea asta e facuta cu oameni cu vedere normala sau corectata complet. Deci nu oameni cu probleme de ochi. Your source is good, but not the holy grail.
E mai ok decât să inventez chestii, dar na, fiecare după cum consideră.
LE:
Am înțeles, te adaug pe lista de persoane care citesc cruciș posturile.
LE:
Am înțeles, te adaug pe lista de persoane care citesc cruciș posturile.
- DarthZombie
- Dremora Lord
Corect, pur si simplu inventez faptul ca ma dor ochii daca am luminozitatea crescuta pe ecran si un fundal alb. Noroc cu tine ca m-ai facut sa realizez ca am trait in minciuna de cand aveam 6 ani.
Eu cred ca uitatul la o sursa de lumina, chiar si cu clipiri dese, nu este ok.
Pentru citit, un kindle (sau un alt ereader cu tehnologie e-ink) este cea mai buna varianta. In opinia mea este o varianta mai buna decat cartile clasice. In momentul asta pe kindle am vreo suta si ceva de carti. Pe unele le-am citit, pe altele urmeaza. Sunt o suta si ceva de carti care nu aduna praf si nu ocupa spatiul aiurea prin casa. Cei care si-au cumparat toata colectia de carti de la Adevarul pentru a-si umple biblioteca poate nu ma vor intelege.
Un kindle are doua mari avantaje fata de o tableta. In primul rand contrastul. Kindle-ul se compota ca o carte, avand un contrast mai bun si fiind mai usor de citit in conditii bune de iluminare. O tableta, fie ea si ipad cu cel mai retina display, are de suferit atunci cand bate soarele direct in ecran. Practic pe un kindle citesti la fel cum ai fi citit o carte. E intuneric, aprinzi becul. Iti bate soarele in ecran? Se vede si mai bine.
A doua chestie este aia pe care o neaga TG pe aici. Cand te uiti la o sursa de lumina ochii sunt afectati mai mult ca atunci cand NU te uiti la o sursa de lumina. Credeam ca asta e un fapt universal stiut si acceptat de cand eram copii mici si ne uitam la soare/bec. Pe mine ma apuca cateodata o dambla cu wiki si/sau cu lore-ul din diverse jocuri/carti. Stau cate o noapte intreaga si citesc tot felul de articole despre universul warhammer 40k, tribes sau vampire: the masquerade sau whateva. Comparat cu noptile pierdute cu nu stiu ce carte pe kindle, ochii imi sunt clar afectati, cel putin la nivelul de oboseala. Au mai fost cazuri de ameteli. Deci nu, nu e la fel.
Marco kindle fire e o tableta mediocra imo, fiind mult legata de amazon si serviciile lor. Daca vrei ceva pentru citit, kindle all the way. Daca vrei o tableta decenta si ieftina pe care sa mai citesti uneori o carte, ia-ti un Asus Nexus 7 resigilat de la emag. Personal, pe cat te stiu pe tine si obiceiurile tale, nu cred ca ai motiv sa iti iei o tableta, nu o sa faci nimic pe ea ce nu faci deja pe telefon.
ola o tableta e folositoare cand vrei sa inlocuiesti laptop-ul. Adica daca iei laptop-ul cu tine doar pentru browsing/email/office stuff e posibil ca o tableta sa iti fie mai utila. Si nu, nu poti face asta de pe mobil, cel putin nu intr-un mod satisfacator. O tableta este foarte versatila, face suficient de multe lucruri bine, e suficient de ieftina si foarte portabila incat e un device potrivit pentru o gramada de oameni. Dar, tre sa recunosc, de departe cel mai mare serviciu adus omenirii de catre tablete are legatura cu tinutul copiilor ocupati. Avand la activ zboruri de 9 ore langa copii cu si fara tableta, sunt convins ca atat eu, cat si ceilalti pasageri din avion am fi avut zero probleme sa facem o cheta sa strangem bani de tableta pentru aia mici, numai sa putem dormi. Efectul unei tablete asupra unui prescolar este de-a dreptul magic si functioneaza de la o varsta foarte mica.
Pentru citit, un kindle (sau un alt ereader cu tehnologie e-ink) este cea mai buna varianta. In opinia mea este o varianta mai buna decat cartile clasice. In momentul asta pe kindle am vreo suta si ceva de carti. Pe unele le-am citit, pe altele urmeaza. Sunt o suta si ceva de carti care nu aduna praf si nu ocupa spatiul aiurea prin casa. Cei care si-au cumparat toata colectia de carti de la Adevarul pentru a-si umple biblioteca poate nu ma vor intelege.
Un kindle are doua mari avantaje fata de o tableta. In primul rand contrastul. Kindle-ul se compota ca o carte, avand un contrast mai bun si fiind mai usor de citit in conditii bune de iluminare. O tableta, fie ea si ipad cu cel mai retina display, are de suferit atunci cand bate soarele direct in ecran. Practic pe un kindle citesti la fel cum ai fi citit o carte. E intuneric, aprinzi becul. Iti bate soarele in ecran? Se vede si mai bine.
A doua chestie este aia pe care o neaga TG pe aici. Cand te uiti la o sursa de lumina ochii sunt afectati mai mult ca atunci cand NU te uiti la o sursa de lumina. Credeam ca asta e un fapt universal stiut si acceptat de cand eram copii mici si ne uitam la soare/bec. Pe mine ma apuca cateodata o dambla cu wiki si/sau cu lore-ul din diverse jocuri/carti. Stau cate o noapte intreaga si citesc tot felul de articole despre universul warhammer 40k, tribes sau vampire: the masquerade sau whateva. Comparat cu noptile pierdute cu nu stiu ce carte pe kindle, ochii imi sunt clar afectati, cel putin la nivelul de oboseala. Au mai fost cazuri de ameteli. Deci nu, nu e la fel.
Marco kindle fire e o tableta mediocra imo, fiind mult legata de amazon si serviciile lor. Daca vrei ceva pentru citit, kindle all the way. Daca vrei o tableta decenta si ieftina pe care sa mai citesti uneori o carte, ia-ti un Asus Nexus 7 resigilat de la emag. Personal, pe cat te stiu pe tine si obiceiurile tale, nu cred ca ai motiv sa iti iei o tableta, nu o sa faci nimic pe ea ce nu faci deja pe telefon.
ola o tableta e folositoare cand vrei sa inlocuiesti laptop-ul. Adica daca iei laptop-ul cu tine doar pentru browsing/email/office stuff e posibil ca o tableta sa iti fie mai utila. Si nu, nu poti face asta de pe mobil, cel putin nu intr-un mod satisfacator. O tableta este foarte versatila, face suficient de multe lucruri bine, e suficient de ieftina si foarte portabila incat e un device potrivit pentru o gramada de oameni. Dar, tre sa recunosc, de departe cel mai mare serviciu adus omenirii de catre tablete are legatura cu tinutul copiilor ocupati. Avand la activ zboruri de 9 ore langa copii cu si fara tableta, sunt convins ca atat eu, cat si ceilalti pasageri din avion am fi avut zero probleme sa facem o cheta sa strangem bani de tableta pentru aia mici, numai sa putem dormi. Efectul unei tablete asupra unui prescolar este de-a dreptul magic si functioneaza de la o varsta foarte mica.
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
- DarthZombie
- Dremora Lord
Cu conditia ca acel parinte sa nu se bazeze 24/7 ca tableta ii va tine plodul ocupat, ca sunt destui care trantesc copilului o tableta-n brate si apoi il lasa de capul lui cu orele. Si apoi se plang ca al lor copil fie nu e sociabil, fie se ingrasa si se intreaba cu ce au gresit ei ca parinti fara sa observe ca absenteismul lor e problema.sekaba wrote:Dar, tre sa recunosc, de departe cel mai mare serviciu adus omenirii de catre tablete are legatura cu tinutul copiilor ocupati. Avand la activ zboruri de 9 ore langa copii cu si fara tableta, sunt convins ca atat eu, cat si ceilalti pasageri din avion am fi avut zero probleme sa facem o cheta sa strangem bani de tableta pentru aia mici, numai sa putem dormi. Efectul unei tablete asupra unui prescolar este de-a dreptul magic si functioneaza de la o varsta foarte mica.
Problema e că devine o normă socială cam devreme tableta. Înainte să priceapă copilul că e o unealtă, nu o parte din el. Iresponsabil, cam.
Copiii mici aveau inainte jucarii pe care le carau cu ei peste tot si ii umfla plansul daca nu ii lasai cu ele. Acum au tableta. Nu e o chestie de "pe vremea mea...", pur si simplu e atat de eficienta incat e ingrijorator. Tableta inlocuieste foarte usor toate jucariile alora mici. Dupa varsta de 4 ani cred ca e mai nasol daca nu stiu altceva de tableta, dar pentru primii ani e ok.
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
Tocmai, că nu e deloc OK, mai ales în primii ani. Atunci trebuie să cunoști lumea din jurul tău, nu o virtualizare a ei.
Spațialitatea, componenta tactilă etc. etc. etc. Ce „percepi” pe tabletă e o „fraudă”.
Eu nu zic că nu sunt/nu pot fi funcționali și dacă cresc cu tableta, zic doar că se dezvoltă altfel și în termeni real-world percepția lor va avea handicapuri majore.
Iar metoda asta convenabilă de a distrage copilul e abuzată în ultimul hal. Deja când încep să umble poți să-i implici în activitatea ta, să le explici. Dar mnoh e mai simplu să-i lași să-și prăjească creierii la televizor și tabletă decât să interacționezi cu ei
Ca pe urmă să te miri că au probleme emoționale, nu sunt empatici etc. Suprinzător, cu adevărat!
Nu poți să pui rahat la temelie și să speri că iese zgârie-nori.
Spațialitatea, componenta tactilă etc. etc. etc. Ce „percepi” pe tabletă e o „fraudă”.
Eu nu zic că nu sunt/nu pot fi funcționali și dacă cresc cu tableta, zic doar că se dezvoltă altfel și în termeni real-world percepția lor va avea handicapuri majore.
Iar metoda asta convenabilă de a distrage copilul e abuzată în ultimul hal. Deja când încep să umble poți să-i implici în activitatea ta, să le explici. Dar mnoh e mai simplu să-i lași să-și prăjească creierii la televizor și tabletă decât să interacționezi cu ei

Nu poți să pui rahat la temelie și să speri că iese zgârie-nori.
Lumea, societatea, joburile, sunt intr-o continua schimbare, adaptata in functie de capacitatile 'generatiei' puternice. Daca ar fi sa judec dupa 'standardele' de acum 100-200 de ani, nu eram bun de nimic ca nu stiu nici sa dau cu sapa, nici sa tai 8 ore pe zi lemne, probabil sunt si bolnavicios etc etc.
https://zonait.tv/lg-v10-are-doua-ecran ... ei-camere/
Bun. Pe asta cu doua camere pe spate hai ca o mai inteleg, cu toate ca mi se pare overrated, dar displayul ala mic chiar nu o inteleg.
Bun. Pe asta cu doua camere pe spate hai ca o mai inteleg, cu toate ca mi se pare overrated, dar displayul ala mic chiar nu o inteleg.
Eu ce sa mai zic, ma dadeau la caini spartanii. Dar una e sa pui copchilul la munca si alta sa ii dai de mesterit la lego, cuburi, desenat si pictat fizic, pe hartie versus do it on the freaking tablet. Una e sa socializeze fata in fata copiii si alta stand ciorchine in jurul unui ecran de smartphone/tableta/pc/tv/whatever. Tinand cont ca cea mai mare parte din comunicare nu e verbala, sa-i vad dezvoltand-o in stilul asta.Semyaza wrote:Lumea, societatea, joburile, sunt intr-o continua schimbare, adaptata in functie de capacitatile 'generatiei' puternice. Daca ar fi sa judec dupa 'standardele' de acum 100-200 de ani, nu eram bun de nimic ca nu stiu nici sa dau cu sapa, nici sa tai 8 ore pe zi lemne, probabil sunt si bolnavicios etc etc.
Aici nu e vorba de standarde, ci in mod concret, de ce poti castiga versus ce pierzi.
@ LG V10 - Nu pare o idee tocmai tampita micul ecran de sus, spre deosebire de cele doua camere frontale, insa nu vad cu ce ar putea fi infinit mai ok decat o functie de tip peek, cum e si pe saracia mea de lumia 640.
Nokia Lumia 520 update: a murit complet acum cateva seri, in timp ce-mi verificam email-ul. Bricked. Nicio solutie de pe net nu functioneaza. WINDOWS PHONE MASTER RACE.
Nu stiu spre ce sa ma indrept in continuare. Poate HTC Desire 510 care mi-a placut, poate ceva Samsung Galaxy. Plm. Sugestii de ceva ok pana in 600 lei?
Nu stiu spre ce sa ma indrept in continuare. Poate HTC Desire 510 care mi-a placut, poate ceva Samsung Galaxy. Plm. Sugestii de ceva ok pana in 600 lei?
I'm livin' in a love shadow
Pe Android cel mai bun telefon de buget e Moto G, fără doar şi poate. As in, indiscutabil. Doar să fie pe kitkat că 5-ul sau acadeaua, cum îi spun ei, omoară autonomia şi are ceva bug-uri - prin comparaţie cu 4.4.x. E pretty stock experience şi dacă nu pui preţ pe cameră în mod deosebit nu are ce să te supere la el. Uite, găseşti şi cu garanţie: http://olx.ro/electronice-si-electrocas ... ice%3Adesc
Poate un Viper S? dacă nu? Eu nu prea am încredere în Allview but then pare apreciat modelul. http://olx.ro/oferta/allview-v1-viper-s ... b11666cb2a N-aş lua aparat cu sub 2GB RAM pentru Android, fiindcă la câte mizerii rulează în spate ajungi mereu cheleanu şi stai secunde întregi să deschidă până şi o agendă nu foarte populată... oricât ţi+ar fi plăcut Desire 510, 1GB RAM nu poate fi upgradat la 2 şi merge infect în timp.
Sau 1320 dacă vrei să mai bagi o fisă? http://olx.ro/oferta/nokia-lumia-1320-c ... 2dd748f1fa? Glumesc, poate prinzi un 640 în banii ăştia, diferenţa faţă de 520 e uriaşă. Şi de la 630 la 640, dealtfel... Eu efectiv nu am ce reproşa lui 640 în banii ăia.
Ps - de la entry level nu prea ai ce să ceri şi ghinionul nu ocoleşte nici modelele mai mari... 520 nu cred că aş fi avut nervi să folosesc nici dacă îl primeam cadou, mai bine orice telefon mobil clasic.
Poate un Viper S? dacă nu? Eu nu prea am încredere în Allview but then pare apreciat modelul. http://olx.ro/oferta/allview-v1-viper-s ... b11666cb2a N-aş lua aparat cu sub 2GB RAM pentru Android, fiindcă la câte mizerii rulează în spate ajungi mereu cheleanu şi stai secunde întregi să deschidă până şi o agendă nu foarte populată... oricât ţi+ar fi plăcut Desire 510, 1GB RAM nu poate fi upgradat la 2 şi merge infect în timp.
Sau 1320 dacă vrei să mai bagi o fisă? http://olx.ro/oferta/nokia-lumia-1320-c ... 2dd748f1fa? Glumesc, poate prinzi un 640 în banii ăştia, diferenţa faţă de 520 e uriaşă. Şi de la 630 la 640, dealtfel... Eu efectiv nu am ce reproşa lui 640 în banii ăia.
Ps - de la entry level nu prea ai ce să ceri şi ghinionul nu ocoleşte nici modelele mai mari... 520 nu cred că aş fi avut nervi să folosesc nici dacă îl primeam cadou, mai bine orice telefon mobil clasic.