Mici intrebari Software/Hardware

Rezolvarea problemelor tehnice, ultimele știri din domeniu și cele mai interesante site-uri.
zme-ul

Re: Mici intrebari Software/Hardware

Post by zme-ul »

poze, multe poze; si eventual o camera de filmat :D
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Inteleg ca exista ceva aspiratoare speciale pentru luat praful dintr-un laptop dezasamblat? Asta ma intereseaza cel mai mult.
NO COVER. ALL MAN.
RaptoR
Mad Scientist

Post by RaptoR »

Unui prieten i s-a prajit procesorul si m-a intrebat ce se poate face in cazul asta. I-am spus ca nimic si ca singura solutie e sa-si cumpere placa de baza/procesor nou. Si de asemenea memorii.
PC-ul il foloseste doar pentru internet/filme asa ca nu il intereseaza absolut deloc performanta.
Intrand pe site-ul de unde imi comand de obicei chestii observ ca pot lua asa ceva:

http://www.pccomponentes.com/amd_athlon ... 2_box.html
http://www.pccomponentes.com/asrock_fm2 ... _r2_0.html

Plus niste memorii random, vreo 4gb, cele mai ieftine care exista.
Acum.. intrebarea mea.. toate astea costa aprox 100 eur, so.. what's the catch? Mi se par dubios de ieftine. Bun, nu va juca GTA5 pe el insa totusi... imi scapa mie ceva? Procul ala se pupa cu placa de baza? O sa poata naviga decent? Poate urmari filme fara sa sacadeze sistemul?
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Nu e dubios de ieftin, e prețul normal. Ți-aș mai zice că pentru 7 euro în plus îi poți recomanda un Celeron care e mai bun, dar mi-e că te superi iar pe mine. :)

Nu e trecut procesorul pe site-ul oficial dar în mod normal e ok.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
RaptoR
Mad Scientist

Post by RaptoR »

Inca nu ai priceput ca sunt anti-Intel? :)
Anyways... Cred ca o sa ii comand alea. Cum spuneam, mie mi se par foarte foarte ieftine. Adica... pana mea, mai pui inca 100 euro pentru un hdd, carcasa si sursa ai ti-ai facut sistem cu 200 de euro. Extrem de slab, true, insa pentru cineva care nu se joaca banuiesc ca e ok.
Eventual daca doreste sa vizioneze ceva in HD o sa-i recomand mai tarziu si o placa video cat de cat decenta.
Multumesc fain de raspuns :)
Cimitri
Hammer Haunt

Post by Cimitri »

RaptoR » Sun Jun 14, 2015 7:49 pm wrote:...
Eventual daca doreste sa vizioneze ceva in HD o sa-i recomand mai tarziu si o placa video cat de cat decenta.
Multumesc fain de raspuns :)
Si cand se va intampla asta va constata ca placa de baza nu e in stare sa duca placa video, sursa nu are supra-alimentare de pus in cap la video si cate si mai cate.(true story). Nu mai bine da o idee mai multi bani acum si stie ca sta linistit chiar daca i-or veni idei nastrusnice?
Image
zme-ul

Post by zme-ul »

RaptoR » 14 Jun 2015, 19:49 wrote:Inca nu ai priceput ca sunt anti-Intel? :)
ar trebui sa faci implozie daca-ti arat asta:

phpBB [video]
Image

:evil:
brutalistu
Hammer Haunt

Post by brutalistu »

Image
Image
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

http://edge.org/videos

Va merg astea? Am incercat cu IE si Firefox, primesc urmatorul mesaj:
Sorry

Because of its privacy settings, this video cannot be played here.
New phone, Houthis

Soundcloud
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

mie imi merg. firefox
sekaba
Pig Cop

Post by sekaba »

Merge. Chrome master race.
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
Jaunty
Site Admin

Post by Jaunty »

Mărar » Tue Jul 28, 2015 5:05 pm wrote:http://edge.org/videos

Va merg astea? Am incercat cu IE si Firefox, primesc urmatorul mesaj:
Sorry

Because of its privacy settings, this video cannot be played here.
E din cauză că ai blocat referer-ul. E rar, dar asta mai strică unele chestii. Dacă folosești RefControl (sau ceva de gen), oprește-l temporar sau adaugă o excepție.
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

Asta era, mersi!
New phone, Houthis

Soundcloud
Semyaza
Zergling

Post by Semyaza »

Monitor, LG, cred ca e putin irelevant modelul in acest moment.

Cu cablu HDMI de 5 metri, daca se opreste pc-ul, dupa vreo 5 minute de stand by se opreste si monitorul
Cu cablu HDMI de 2 metri, daca se opreste pc-ul, ramane monitorul in stand by mereu.

Are cablul de 2 metri o problema sau ala de 5 metri e prea lung si 'se pierde' semnalul?
zme-ul

Post by zme-ul »

exista si o a 3-a posibilitate: ambele sunt defecte
DANiel
Hammer Haunt

Post by DANiel »

Sunt pe aici persoane care au cumparat SSD-uri SH? Ce si cum trebuie sa verific?
EDIT: Si ca sa fiu si mai n00ber de atat, diferente majore si pe sataII cu SSD? Real facts, nu mituri de pe net.
caleb
Pig Cop

Post by caleb »

DANiel wrote:Sunt pe aici persoane care au cumparat SSD-uri SH? Ce si cum trebuie sa verific?
EDIT: Si ca sa fiu si mai n00ber de atat, diferente majore si pe sataII cu SSD? Real facts, nu mituri de pe net.
Luat un Corsair GT din ăla roșu 120 GB acu doi anișori și ceva. Merge perfect pe SATA II, dar peste 250-280 MB/s nu scoate. Oricum e arhisuficient, simți destul vând în plete. Cu cât mai șmecher chipset-ul de mobo și driverele aferente controller-elor SATA, cu atât mai bine.

De verificat, eu n-am verificat nimic, am mers pe încredere. De regulă evit peddlers și iau de la oameni care au folosit componentele dar nu mai au nevoie de ele, au făcut upgrade, etc. Sunt utilitare de la producători și mai generice care îți zic câte cicluri de scriere au fost făcute, cât uptime și IOPS are în total, cam ce health estimat mai are, durata de viață estimată conform folosirii de pn atunci... oricum mergi la bulan cu alea exceptând cazul în care mai au garanție. Chiar și așa, nu pune pe el date esențiale și instalează doar ce folosești mereu, altfel cresc șansele să crape dacă-l tot freci cu scris, rescris.
DANiel
Hammer Haunt

Post by DANiel »

Am de gand sa imi cumpar un ssd de circa 60Gb pentru SO strict. Nu stiu sigur acum ce si cum e treaba cu firmele care le fac. Am gasit la un tip un SSD de 64Gb nou sigilat tot, insa nu e o firma cunoscuta.
zme-ul

Post by zme-ul »

64 de gigi e mult prea mic pentru SO - o sa-i faci varza celulele pentru ca-i ramane foarte putin spatiu pt read-writes
caleb
Pig Cop

Post by caleb »

^^ What he said. Și la 128 e mai bine să muți Users pe discul mecanic, că nu știi când appdata și restul prostiilor mănâncă spațiul. 64 de gigi pentru linux eventual...
Post Reply

Return to “Hardware”