Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
ola small dickie
Big Daddy

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by ola small dickie »

scuze, am quotat gresit :))

am editat
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Ola, n-am ce-ti face daca dupa ce natura te-a facut cum te-a facut, te mai si bagi in seama intr-una. Oamenii ca tine de regula isi dau seama ca au un deficit, si, discret, sa incerce sa si-l recupereze. Da dovada ca ai un intelect minim, ca intelegi un post scris simplu, si dupa aia nu te mai DESCRIE nimeni asa cum esti.

ADEVARUL n-ar trebui sa te supere. Incercam sa-ti facem un bine, amice. De ce sa te mintim si sa spunem ca esti frumos si mai ales DESTEPT?
sekaba
Pig Cop

Post by sekaba »

Aparent pe forum avem moși senili îndobitociți de canale mediatice. Sau poate o fi ceva în apă. Consider ca este de datoria tineretului golănesc să folosească tehnologii americănești și să întreprindă acțiuni specifice din categoria "caută pe google".
http://m.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special ... e+istorice
Mare atenție! Link-ul este pentru telefoane, mai exact terminale de tip smartphone, deci nu merge pe nokia 3310 în husă de piele.
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
ola small dickie
Big Daddy

Doamne fereste. In asteptarea moderatorilor
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

nu mai vorbiti despre voi. Nu mai vorbiti despre ce parere aveti unul despre altul. Nu ne intereseaza. E thread despre politica.
zme-ul

Post by zme-ul »

asa ca sa afle si dom'shoru doftor

Revoluatia lovitura de stat din '89 a inceput prin Noiembrie (sau Octombrie, nu mai stiu exact) la Iasi - si asupra "revolutionarilor" arestati de securitatea lu impuscatu au fost gasite inscrisuri ale Frontului de Salvare Nationala tiparite in URSS
ghici ce infiinta nea ilici pe teveu in Decembie '89 ?!? FSNu ...... si unii sa jura ca nu dom'le, nu sunt oameni ai sovieticilor

Revolutia din 1989 nu a fost altceva decat o lovitura de stat menita sa inlature regimul Ceausescu si de a crea un nou regim sustinut de URSS si Gorbaciov - aceste planuri au fost discutate in URSS inca din Februarie 1989
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Si de ce ai impresia ca te-as contrazice? ce-i cu atitudinea asta de Ola?
Cat despre mineriade, aia a fost. Daca s-ar fi facut sondaje pe vremea aia, mai mult de 60% ar fi zis ca primele doua mineriade ar fi fost bune. Lumea avea grija inflatiei, a locului de munca, le disparuse Tatucu si abia fusese inlocuit de Bunicut, si unii platiti cu DOLARI voiau sa-l dea jos pe mult-votatul.
Probabil prima mineriada prost perceputa la nivelul opiniei publice a fost cea cu batalia de la Costesti, cand deja minerii primisera zeci de salarii ca sa plece, lumea se mai trezise cu privire la primele mineriade samd. In plus e de porc sa te bati cu organele statului.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Are dreptate Doc cand zice ca, despre primele mineriade, perceptia populatiei din afara conflictului a fost ca bine le-au facut minerii. Si accentuez si eu partea de PERCEPTIE, nu de ADEVAR ISTORIC. Ca sa priceapa si Ola-istii, si cei care sufera de Down.

Tot ce oferea TV-ul era niste inregistrari video controlate de catre "Putere" (adica Iliescu & friends), deci vedeai doar ce "trebuia". Si tocmai ce se votase la alegeri, deci lumea era multumita ca ne urnim catre democratie. Ca sa nu mai zic de faptul ca niste unii numiti "studenti", cu "plete" si "muzica satanista" erau cei care efectiv campau Piata Universitatii (si nu radeti, ca si acum exista PERCEPTIA ca roackerul este omul dracului, daca faci un sondaj prin populatia rurala, sarita de 60 de ani; vorba aia de duh - acum. in Romania. in Europa. in 2015). Deci DA, perceptia era aproape in totalitate ca niste scursuri ale societatii se puneau in calea fericirii tarii si a drumului ei catre democratie, ca stateau in corturi in buricul targului si ca voiau ca recent-alesii sa plece.

Tineti cont ca aceeasi perceptie populara era de parere ca nu avem de ce sa ne simtim datori fata de Coposu si Ratiu si ca astia n-au nicio treaba sa ne conduca tara. Iar ca regele Mihai a ales sa ne paraseasca, deci nu-l vrem inapoi.

Si perceptia a ramas mult timp asa pentru ca, asa cum sublinieaza aproape orice documentar serios ce dezvolta perioada respectiva (cum este si cel Digi), foarte putina lume a stiut pagubele UMANE reale ale mineriadei. Perceptia populara era ancorata in "au venit minerii si au snopit in bataie niste studenti/roackeri/drogati/elemente deztabilizatoare", nu ca au murit zeci spre sute de insi (pe loc sau mai tarziu, din cauza ranilor). Nici toti locuitorii Bucurestiului n-au stiut exact ce s-a intamplat acolo, daramite restul tarii. Si tot cum zice Doc, cand s-a ajuns la bataile de la Costesti (care batai apareau si pe EuroNews, canal ce putea fi receptionat atunci si in Romania), cam abia atunci perceptia populara (la nivel de majoritate) a inteles cine sunt minerii, ce fac minerii, ce vor minerii, ce au facut mai-nainte minerii, la mana cui sunt minerii etc.

Este usor de uitat ca, in primii ani de la caderea comunismului, in tara era inca bezna totala dpdv al comunicatiilor si al informarii - ce aflai era fie din gura in gura (cu posibilele inflorituri de rigoare), fie "pe cale oficiala" (cum era pe vremea Raposatului).
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Mafio
Hammer Haunt

Post by Mafio »

Să înțeleg că guvernul a vrut să vedem imagini cu tineri snopiți în bataie de niște maimuțoi îmbrăcați în salopete? Chiar nu înțeleg unde vreți să ajungeți, Doc și McWill, vă zic sincer, fără nicio urmă de sarcasm sau ironie. Ce contează cum a fost percepută la vremea respectivă? Ar trebui să băgăm mineriada în sertar și să uităm de ea pentru că masa de oameni (în mare parte) needucată și încă afectată de comunism a aprobat din inerție un alt act odios al regimului? Și americanii aplaudau cu frenezie fiecare negru spânzurat în piața publică, dar nu văd pe nimeni să pună problema rasială în felul ăsta. Vă fixați pe niște lucruri care nu au absolut nicio relevanță în contextul discuțiilor actuale despre acest eveniment. Câteodată am impresia că vă contraziceți doar de dragul de a vă contrazice (asta când Doc nu mitraliaza insulte gratuite).
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Da. Imagini cu 2-3-10 insi snopiti in bataie de catre mineri sunt un plus, prin opozitie cu imagini cu zeci de insi snopiti in bataie pana la omor. Sau cu soldati omorati. Sau cu cladiri atacate cu cocktail Molotov. Sau cu altele. Mai rele. Mult mai rele.

Crezi ca la Revolutie nu "s-a murit"? Ba da. Insa perceptia generala este ca, nepunand la socoteala Raposatu' si Raposata, revolutia noastra a fost "de catifea" - fara victime in masa, ca la o revolutie adevarata. Pentru ca nici naiba n-a avut acces la informatii. In afara de cei direct implicati (mult prea putini fata de populatia tarii ca intreg). Si atunci nu conteaza ce aflam noi, acum, dupa 25 de ani - noi suntem prea tineri ca sa fim afectati in mod real de Revolutie sau de Mineriade.

Insa ar fi contat pentru cei tineri atunci. Si conteaza perceptia populara de ATUNCI. Pentru ca oamenii care au bagat la tigva atunci ca Mineriada din 90 a fost un act bun/corect/necesar/normal nu si-au mai schimbat parerea. N-as putea sa iti spun de ce - poate pentru ca sunt prea batrani si prea indiferenti acum (dupa 25 de ani), ca sa beneficieze de informatiile pe care le poti obtine mult mai usor acum decat atunci (este primul meu gand). Insa tocmai pentru ca perceptia lor a fost ca Iliescu&comp. au "manageriat" situatia corect, cumulat cu multe alte elemente (elemente la fel de usor manipulate prin raspandirea informatiei sub ce forma si in ce cantitate se dorea), a dus la mentinerea acelorasi oameni la putere, sub diferite forme (ca s-a numit FSN, ca s-a numit PSD, ca s-a numit PD, ca avea un trandafir, ca avea trei trandafiri etc). Pentru ca atunci era mult mai dificil de a-ti forma o parere de ansamblu, sa stii ca ce decide Iliescu, Roman, Vacaroiu etc. are efecte nocive. Stiai doar ce te afecta pe tine, pe familia ta, eventual pe colegii tai de munca, si atat. Ev mediu din foarte multe puncte de vedere.

Este important asta - nu Mineriada in sine, ci infometarea de informatii - ca sa intelegi de ce exista un mare, MARE bazin electoral pentru Iliescu si urmasii lui, pentru cei care ne-au condus prin primii pasi de democratie (sunt ironic, in caz ca nu este evident). Sigur, nu este singurul motiv. Si dat fiind timpul trecut de atunci, probabil nici cel mai important. Dar nu este de neglijat.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Suntem prea tineri sa fim afectati de mineriade si de revolutie si nu mai conteaza ce aflam acum. Bravo, McWilliams. Ai dreptate. Ce a fost, a fost. Nu ne mai batem capul. Pe mine nu m-a afectat revolutia deloc, in afara de faptul ca nu traiesc intr-un regim autoritar si ca am voie sa rad pe strada. Hai iesi acasa. Tu si Doc meritati sa fiti deportati in Siberia, la ce tampenii emiteti zilnic pe aici. Nimeni nu a fost afectat de revolutie si mineriade, in afara de aia morti, aia raniti si toate rudele lor. Mi-ar fi si rusine sa tastez asemenea aberatii. Tie nu.
I'm livin' in a love shadow
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Mafio wrote:Câteodată am impresia că vă contraziceți doar de dragul de a vă contrazice
Ai pus linkul cu femeia in albastru, articol pe care doar ce-l citisem si eu, si mi s-a parut interesant sa prezint cam cum era situatia atunci. N-am contrazis pe nimeni, si minune, nici macar dedicatia n-a fost ironica - a fost o relatare neutra au unor chestii traite de mine, de familia mea, de cercul de cunostinte - de societate, in mare. Asa s-a trait mineriada 90 atunci. A fost un eveniment istoric pe care eu l-am trait si unii de pe forum nu, sau erati prea mici.
Daca intr-adevar va intereseaza fenomenul respectiv, nu vad de ce nu v-ar fi interesat si relatarea cuiva care a retinut tendintele de atunci. Cu lucrurile puse in context, ideea era ca societatea avea scuze pentru ce s-a intamplat atunci - black-out informational, sub/in-cultura politica, inversarea scarii valorilor (daca erai golanas si guraliv, atunci probabil ca erai in parlament - Dan Iosif like) samd.
Chiar mai rau, dupa ce ca populatia era manipulata de TVR, oamenii credeau mai mult ca niciodata ca traiesc in libertate, ca STIM adevarul - in fond aveam program TV non-stop, dupa zece ani de program 2 ore/zi. Chiar le stiam pe toate, nu? Aveam zeci de ziare, dupa ce ani de zile existase Scanteia+ziarul local al Partidului.
Mineriada? bine le-a facut, in sfarsit aveam portocale si banane si ciocolata in magazine.

@Chester
"Nimeni nu a fost afectat de revolutie si mineriade, in afara de aia morti, aia raniti si toate rudele lor."

Unde a scris Will chestia asta? sau pur si simplu ne demonstrezi live cam ce si cat reusesti tu sa intelegi din niste texte relativ simple? te jignesc daca te intreb daca ai terminat scoala generala?
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Nu am zis ca nu mai conteaza ce aflam acum. Insa putem trata acest documentar de la Digi, foarte bine realizat, exact ca pe ce este - un documentar despre un fapt istoric. Ca un documentar despre Kissinger. Ca un documentar despre asasinarea lui JFK. Ca un documentar despre Razboiul celor Doua Roze. Informatii din trecut pentru a sti de ce sa ne pazim in viitor. Faptul ca documentarul isi propune sa deschida ochii "unora" este un esec - dupa 25 de ani, prea putina lume care nu era deja decisa pe problema o sa-si schimbe parerea (adica sa treaca de la "bine le-au facut la studenti" la "a fost o pata neagra in istoria noastra recenta").

Oamenii, in general, isi schimba foarte greu parerea. Pentru ca pare o slabiciune sa recunosti ca te-ai inselat (chiar daca ai fost inselat, adica ajutat sa crezi stramb). Eu, tu, altii "mai tineri" nu am avut pareri la momentul la care acele evenimente s-au petrecut. Asa ca este mai simplu si mai usor pentru noi sa zicem "da, astia de la Digi zic adevarul". Cei care au prins evenimentele live si au fost hraniti cu informatiile existente atunci, eh... acolo este mai greu sa ii convingi ca ce au crezut atunci si de atunci pana acum, este o facatura si ca altul este adevarul. Fie sunt prea caposi, fie nu le pasa, fie nu mai traiesc...

Eu, absolut la nivel personal, nu ma consider afectat de evenimente pe care nu le pot influenta nici macar la nivel microscopic (influenta insemnand ca poti da cu batul pe un buletin de vot, ca poti participa la un miting sau un protest, ca poti raspandi un mesaj printre prieteni, ca te poti informa si ca te poti pune la adapost de unele evenimente etc.). Ori Revolutia si Mineriadele nici macar la acest nivel microscopic nu le puteam influenta. Decat daca "mama, vreau papa" se considera element de influenta. Daca tu te consideri afectat direct, in mod real, de Revolutie si Mineriade, din partea mea ai cale deschisa la a te supara si pe alte evenimente - gen Dictatul de la Viena, asasinatul de la Campia Turzii, caderea Imperiului Roman, conjuctia dintre Marte, Venus si Jupiter etc.
ola small dickie
Big Daddy

Sa citesc ce scriu Doc si McWil despre comunism, despre revolutie, despre mineriade, e ca si cum l-as pune pe Adi Minune sa-mi povesteasca despre dadaism.

Pasiunea de a scrie mult si prost trebuie sa aiba un nume. Ai facut o mecwiliamita.

Image

Aia a fost tare. O mecwiliamita de pus pe perete, daca mai e loc. Trebuie sa inchiriem o noua vila. Mineriada si evenimentele ashtilil nu v-a afectat bre? Nu intelegeti? Nu are treaba. E ca si cum te-ai uita la un documentar pe animal planet despre canguri, asa te uiti si al documentarele digi despre mineriada, revolutie, inceputul anilor 90.

Si Doc face si el docita lui binecunoscuta. N-ai intrat intr-o sala de judecata, n-ai fost la mineriada. Asculta de la mine cum e. :lol:

Am un sfat pt utlizatorii level, daca mai e cineva atat de maso ca mine sa citeasca ce scriu Doc si McWill la politica. Luati-o la misto, ganditi-va la Vacanta Mare. Daca luati in serios e mare pierdere de vreme si de efort.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Doc wrote: @Chester
"Nimeni nu a fost afectat de revolutie si mineriade, in afara de aia morti, aia raniti si toate rudele lor."

Unde a scris Will chestia asta? sau pur si simplu ne demonstrezi live cam ce si cat reusesti tu sa intelegi din niste texte relativ simple? te jignesc daca te intreb daca ai terminat scoala generala?
Daca ma simt jignit de inca o intepatura din gama "mai vorbim cand iti faci buletin hahahah"? Deloc. O glumita simpla de la un om simplu. De ce sa ma supar? Tu te vei simti jignit daca te trimit sa iei primul vapor catre Pula Mea? Hehehe.
I'm livin' in a love shadow
Fular
Barbugiu înrăit

Post by Fular »

Image
EpicTroll: Vrei să ştii părerea mea? Oamenii cu păreri ar trebui degrabă împărţiţi la zero.
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

You are not dead, you never existed parapam pampaaaaaam
NO COVER. ALL MAN.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Doamne-ajuta ca am fost mai departe de Cernobal si nu sunt ca Ola sau Chester.
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

potoli-ti-v-a.

Cine mai face offtopic aici primeste warn instant. O sa curga cu ban-uri, o sa fie nemaipomenit.
sekaba
Pig Cop

Post by sekaba »

http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-s ... itutii.htm
Daca unii de pe la noi au uitat, altii de pe afara nu. In timp ce am dat peste articolul de mai sus, pe fundal era conferinta de presa a PSD unde Liviu Dragnea, in calitate de presedinte PSD si condamnat definitiv pentru fraudarea unui referendum, vorbea despre noul cod de conduita al PSD.
Kafka.
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
Post Reply

Return to “Cafenea”