A aparut acum vreo doua luni si a facut valuri destul de mari. l-am jucat si eu pana aproape de final si a ajuns sa fie unul din jocurile mele preferate ale acestui an. Setting-ul e interesant, personajele sunt lovable, povestea e plina de feels si gameplay-ul e destul de original combinand rpg-ul pe ture cu elemente de bullet hell. Also soundtrack-ul e extraordinar.
L-a mai incercat si altcineva?
Undertale
Re: Undertale
Am fost deamag. Speram in primul rand sa fie mai bine scris, mi se pare ca incearca prea din greu sa fie amuzant si, cel putin in cazul meu, nu a functionat deloc. Am jucat un pic peste o ora, asa ca nu am avansat prea mult in ceea ce priveste firul narativ, dar dialogurile nu m-au prins deloc. It's getting quite cringe-worthy at times.
Gameplay-ul a devenit rapid enervant, poate la inceput ti se par dragute intalnirile random cu broscute si iepurasi, dar cand apar o data la 30 secunde, deja nu mai poti sa mergi dintr-un loc in altul fara sa fii deranjat de aceleasi ferestre unde faci mereu aceleasi lucruri ca sa poti continua deplasarea prin nivel. Parca ar fi reclame din alea enervante care pana nu dai 5 clickuri nu te lasa sa iti vezi de treaba pe un site.
Witcher 3 e mai bun, dejea se vede ca lumea a uitat de acel titlu de nisa.
Gameplay-ul a devenit rapid enervant, poate la inceput ti se par dragute intalnirile random cu broscute si iepurasi, dar cand apar o data la 30 secunde, deja nu mai poti sa mergi dintr-un loc in altul fara sa fii deranjat de aceleasi ferestre unde faci mereu aceleasi lucruri ca sa poti continua deplasarea prin nivel. Parca ar fi reclame din alea enervante care pana nu dai 5 clickuri nu te lasa sa iti vezi de treaba pe un site.
Witcher 3 e mai bun, dejea se vede ca lumea a uitat de acel titlu de nisa.
Problemele pe care le ai cu gameplay-ul sunt chestii de care poti acuza majoritatea JRPG-urilor. Pe mine cel putin nu m-au deranjat prea tare random encounter-urile fiindca sunt sunt obisnuit cu un encounter rate mult mai mare si faptul ca gameplay-ul implica dodging manual in loc sa fie doar navigare prin meniuri ca la alte turn base rpgs le-a facut sa nu ajunga sa fie plictisitoare.
Mai degraba mi s-au parut plictisitoare puzzle-urile, mai ales aproape de sfarsit. In tot jocul unul singur e putin mai complicat, restul par sa fie acolo doar ca sa lungeasca game time-ul.
Si daca writing-ul ti se pare cringy ai putea sa incerci sa sari peste ruta pacifista/neutra si sa faci doar genocide route-ul. Pe ruta aia sunt si cei mai interesanti bossi. Plus ca writing-ul devine mai cringy mai incolo pe ruta pacifista. Eu am un threshold destul de mare la cringe si chiar si eu am gasit cateva scene "amuzante" mai spre final jenante, Dintre toate personajele cu care te poti imprieteni doar Papyrus si Sans mi-au placut cu adevarat. Undyne a fost so so si Alphys sucked. In schimb au reusit sa ma prinda momentele emotionale posibil datorita faptului ca sunt extrem de usor manipulabil de catre muzica. Just put some emotionally charged good music and you got me.
Mai degraba mi s-au parut plictisitoare puzzle-urile, mai ales aproape de sfarsit. In tot jocul unul singur e putin mai complicat, restul par sa fie acolo doar ca sa lungeasca game time-ul.
Si daca writing-ul ti se pare cringy ai putea sa incerci sa sari peste ruta pacifista/neutra si sa faci doar genocide route-ul. Pe ruta aia sunt si cei mai interesanti bossi. Plus ca writing-ul devine mai cringy mai incolo pe ruta pacifista. Eu am un threshold destul de mare la cringe si chiar si eu am gasit cateva scene "amuzante" mai spre final jenante, Dintre toate personajele cu care te poti imprieteni doar Papyrus si Sans mi-au placut cu adevarat. Undyne a fost so so si Alphys sucked. In schimb au reusit sa ma prinda momentele emotionale posibil datorita faptului ca sunt extrem de usor manipulabil de catre muzica. Just put some emotionally charged good music and you got me.
ne0lith wrote: Am jucat un pic peste o ora, asa ca nu am avansat prea mult in ceea ce priveste firul narativ, dar dialogurile nu m-au prins deloc. It's getting quite cringe-worthy at times.
Duuuuuh,that's the whole point.
Adevarul este ca jocul incepe dupa ce te desparti de Toriel. Pana in acel moment poate fi plictisitor pentru multe persoane pt ca e plin de referinte si heart warming bullcrap care functioneaza doar in cazul dronelor ce inca se joaca in secolul 21 jocuri facute de nintendo.
Mi s-a parut ok, este scurt (primul pacifist run dureaza cam 7 ore dupa fiecare run nu tine mai mult de 4-5 ore), are pacing foarte bun (nu exista game screen in care sa nu se intample ceva nou), no grinding, multiple endings, cool music, perfect daca esti fanboi jocuri nintendo si EDGYptian.
Random-enconter-urile nu mi s-au parut exagerate in comparatie cu alte jrpg-uri. Au fost destul de rare si de multe ori nu apucai sa te plictisesti de ele pentru ca dadeai de alt tip de monstru in care poti arunca cu mila-n el in moduri diferite.