Mici intrebari Software/Hardware

Rezolvarea problemelor tehnice, ultimele știri din domeniu și cele mai interesante site-uri.
Stokkolm
Dremora Lord

Re: Mici intrebari Software/Hardware

Post by Stokkolm »

Hmm... Asta vroiam sa zic si eu, dar m-am uitat la mine si vad ca windows, program files (x64, x86) si users ocupa toate la un loc sub 30 de GB. Asta cu Windows 7 64. So there is hope.
zme-ul

Post by zme-ul »

Program Files (ambele dir)
Program Data
Users
Windows
pagefile.sys

^ 100 gigi - si nu tin jocuri in program files
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Windows updates.
zme-ul

Post by zme-ul »

doar 20gigi
Cimitri
Hammer Haunt

Post by Cimitri »

Eu tocmai am cumparat un SSD de 120 Gb Kingston V300 nou nout de la Emag cu 220 RON (la oferta) tot pentru OS. Decat sa iei hard SH mai bine mai pui un ban deoparte si iei nou. Aceeasi parere o am si despre RAM. Nu stii ce a facut omul ala cu SSD sau memoria respectiva. Poate l-a folosit la torrenting si atunci iei un magar in loc de armasar. My two cents
Image
sekaba
Pig Cop

Post by sekaba »

Pai si ram-ul ce poate sa aibe?
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Depinde ce instalezi/faci, am partiție de 60 de GB pentru Windows, îmi ajunge cam la fix. Dar niciodată nu am avut efectiv probleme din cauza asta, îmi umplu hard-ul când nu apuc să văd serialele o săptămână. :)

Actual, Windows de vreo 4-5 ani, îmi ia 50Gb. Dacă cureți crapfiles poți să te descurci cu 60. Dar din motivele menționate deja, nu aș recomanda un SSD de această capacitate.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
caleb
Pig Cop

Post by caleb »

@Cimitri - Acum e mai rentabil să iei nou, fiindcă s-au ieftinit. Când mi-am luat eu second, era 300 de lei unul de 60, deci avea sens să prefer mai mult spațiu second. Plus că știi exact nu ce, dar cât a făcut omul respectiv cu el. IOPS all the way, dacă a fost scris și rescris în draci, se poate vedea. Singura problemă rămâne un deces subit în eventuala lipsă a unei garanții.

Nu știu dacă aș folosi Windows fără updates. Plus, mă gândesc, dacă nu folosești curent doar programele de OS, ci și o suită office, poate mai joci ceva anume destul de des etc... Oricum, e bine să te gândești că necesitățile ar putea crește. Dacă 60 abia îți ajung acum, o să te încurce destul de repede, cel mai probabil. Și eu am vrut tot de 60 și bine că am urcat la 120 atunci, fiindcă acum pot să mai țin câte ceva în plus pe acolo pe termen mai lung, fără să tot jonglez, să mut, ceea ce de fapt prelungește și viața mediului de stocare.
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Halp.

Pe scurt, am luat un laptop Asus acum 3 ani, la un moment dat i-a murit adaptorul si am trecut pe un adaptor universal. Recent am realizat ca daca laptopul e pus sa lucreze la capacitate maxima, adaptorul asta nu face fata si laptopul trece pe baterie. Nu-s mare electronist, dar imi imaginez ca are legatura cu parametrii de iesire ai adaptorului, care sunt mai mari la original fata de cel universal. Am nevoie de o caramida cu 19 Volti la iesire si un curent de 9.5 Amperi. Am cautat pe toate siteurile de hardwareala cat de cat frecventabile din Romania, pe Asus-parts.eu, am contactat cateva serviceuri si tocmai s-a uitat si taica-miu in nu stiu ce minune mare de magazin in Viena. N-am gasit nimic, un adaptor cu specificatiile astea se pare ca nu exista.

Wat do?
NO COVER. ALL MAN.
zme-ul

Post by zme-ul »

Waaagh! wrote:Halp.

Pe scurt, am luat un laptop Asus acum 3 ani, la un moment dat i-a murit adaptorul si am trecut pe un adaptor universal. Recent am realizat ca daca laptopul e pus sa lucreze la capacitate maxima, adaptorul asta nu face fata si laptopul trece pe baterie. Nu-s mare electronist, dar imi imaginez ca are legatura cu parametrii de iesire ai adaptorului, care sunt mai mari la original fata de cel universal. Am nevoie de o caramida cu 19 Volti la iesire si un curent de 9.5 Amperi. Am cautat pe toate siteurile de hardwareala cat de cat frecventabile din Romania, pe Asus-parts.eu, am contactat cateva serviceuri si tocmai s-a uitat si taica-miu in nu stiu ce minune mare de magazin in Viena. N-am gasit nimic, un adaptor cu specificatiile astea se pare ca nu exista.

Wat do?
ia vezi asta: https://www.pcgarage.ro/adaptoare-incar ... npa-ac1-gs
Last edited by zme-ul on 17 Nov 2015, 21:16, edited 1 time in total.
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Asta e problema, ca nu ma pricep. Tensiunea pe iesire e buna, dar curentul e de numai 3.5 Amperi, ori al meu era de 9.5. Not sure if works.
NO COVER. ALL MAN.
zme-ul

Post by zme-ul »

ah 180W .. nush ce draq ma uitam eu, sa verific iar

---

le: http://www.amazon.co.uk/Delta-19v-9-5a- ... aptor+180w sau original ASUS: http://www.amazon.co.uk/Asus-ADP-180MB- ... aptor+180w

nu gasesc in .ro
exista asa ceva la PCG dar nu pe stoc: https://www.pcgarage.ro/adaptoare-incar ... 180-aban1/
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

10x, alea par bune. pe amazon nu ma uitasem ca nu stiu cum expediaza astia aici.
NO COVER. ALL MAN.
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Conform masuratorilor pseudo-ochiometrice (din pacate, m-am trezit in ipostaza jenanta de a nu avea nici o rigla in casa), teoretic un 970 G1 nu intra in carcasa mea Sagitta (iar spatiul pt soclul GPU nu este afisat nicaieri)

Poate sa imi recomande cineva, va rog, o carcasa la un pret decent in care sa incapa namila aia de placa video?

l.e.: would this do the job?
http://www.pcgarage.ro/carcase/corsair/ ... 1-red-led/
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Dap, încape acolo. Am și eu Corsair carbide (spec 2 însă) și e relativ ok. Însă dacă ar fi să cumpăr iar, aș mai pune bani până la alt model Corsair. Sau dacă îți place design-ul minimalist, Fractal Design.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Un pic prea minimalist, chiar si pt mine.

Mersi fain de raspuns, cred ca o sa merg pana la urma pe un SPEC-01 Blue, de atata amar de timp m-am obisnuit cu lumina albastruie in cutie + e ceva mai ieftinache, fara sa vad vreun drawback semnificativ.
Ma rog, vad ca latimea e de 200mm, dar din moment ce nu are cooler pe side panel-ul transparent (cum are Sagitta) nu ar trebui sa fie vreo problema cu heat sinkul pt CPU (un Zerotherm Nirvana, destul de maricel)
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Da, n-ar trebui sa ai probleme. Ideea cu Carbide-urile e ca sunt Corsair-uri de buget, sunt ok ca materiale, air flow si asa mai departe, dar au un design relativ tamp si nu e chiar foarte lejer de montat/demontat din ele, sau de facut wire management.

Also, din ce vad, Spec 1 vine doar cu un ventilator, celelalte au 2, iar vent-urile Fractal Design sunt ceva mai bune decat cele Corsair. In plus, FD-ul suporta 140mm peste tot. Dar da, desi imi plac si alea mai simple, e parca prea office. :)

Inainte sa cumperi insa, poti verifica si alte magazine online, poate gasesti alte modele la preturi mai mici.

Image
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Nu e prea office, e pentru gameri maturi care vor calitate si performanta si au trecut peste etapa de cocalarisme adolescentine.
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Eh, alea sunt Zalman-urile alea dubioase cu 10 ventilatoare, lal. Sau carcasele alea NINJA CYBORG. Desi na, si eu am ales Carbide-ul cu efectul cel mai subtil in fata, nu prea m-au incantat celelalte.

Image
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Adica carcasa pe care mai mult ca sigur o are Raptor. :lol:
I'm livin' in a love shadow
Post Reply

Return to “Hardware”