Ca tot vorbeam de Godzilla saptamana trecuta mi-a trecut prin cap sa deschid un topic despre o chestie care imi place mie foarte mult, adica Tokusatsu aka japonezi in costume de cauciuc si oameni in costume de spandex se bat intre ei/distrug orase reproduse penibil din carton cu tot felul de efecte pirotehnice si CGI de calitate submediocra. (https://en.wikipedia.org/wiki/Tokusatsu). Basically e live-action anime. Printre cele mai populare serii se numara Kamen Rider, Super Sentai, Godzilla, Ultraman, Garo.
Daca ati vazut vreodata un Toku, cel mai probabil ati vazut Power Rangers care e adaptarea americana a unei serii japoneze numita Super Sentai din care au extras scenele de lupta si au refilmat toate partile cu actori necostumati astfel incat sa fie conform sensibilitatilor vestice. Eu personal insa sunt destul de atasat de Kamen Rider pentru care cred ca chiar postasem un trailer pe vechiul forum Level, desi parca nu fusese primit foarte bine atunci. Mie imi place fiindca are costume faine, transformari, luminite colorate si scene de lupta awesome. Desi a cam scazut calitatea in ultimii ani comparativ cu seriile de acum 10-15 ani e inca distractiv. Probabil Gaim e cel mai bun din ultimii ani fiind scris si de the one and only Urobuchi cunscut pentru Fate/Zero si Madoka. This video is a pretty good first look at the series:
Also there's this...
Tokusatsu
Re: Tokusatsu
Ma uitam si eu la o prostie d-asta americanizata cand eram mic. Nu mai stiu cum ii spunea dar in esenta era cu Baiatul Goanga, un pustiulache costumat exact la fel de penibil ca specimenele de mai sus si care avea abilitatile unui gandac de bucatarie. Batea tot soiul de alti ciudati cu lovituri prin intoarcere si ceva arme cu luminite.
NO COVER. ALL MAN.
Probabil era Masked Rider, singura incercare a Saban sa americanizeze un sezon din Kamen Rider. Nu prea a prins.
Da, culmea e ca ala e. Man, and I thought I remembered all the useless crap in the world.
NO COVER. ALL MAN.
Well, that and self-deprecating humour. 

Cu toate ca nu mi-au placut atat de mult si le prindeam destul de rar, cand dadeam de Power Rangers, de regula in diminetile de sambata, reuseau sa ma corupa si stateam sa vad tot episodul. Mi-au placut mai mult seriile animate, printre favorite fiind Voltron, niste desene cu animale robotice care se transformau.
Imi aduc aminte si de Voltron. Era ceva interesant si cu legenda arthuriana. Aveau inca de pe vremea aia si cavaler negru ca sa nu urle lumea ca uite rasistii. Sorry for the off-topic rant, I should start searching this stuff out.
NO COVER. ALL MAN.