R.I.P.
Re: R.I.P.
Hai sa nu confundam valoarea cu impactul. Valoarea depinde de cat de mult aur ai pe/in/langa tine.
unde dai si unde doare unde dai si unde doare
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Apreciez faptul ca tristetea cuiva pentru moartea unui artist/muzician preferat este impactata de faptul ca un altcineva nu stie cine era mortul. Si este impactata consistent. Aici, pe forumul Nivelul 2. Posibil si in alte colturi de internet. Dar cu siguranta aici!
Vrei sa plateasca niste bocitoare ca sa il ierti si sa restabileasca status quo-ul? Sau sa faca o donatie catre BOR astfel incat Preafericitul sa il pomeneasca la urmatoarea slujba?
Imi pare rau de moartea lui. Imi place muzica lui. Am sa o ascult in continuare. Si am sa reusesc sa trec si sa traiesc prin socul de a afla ca exista persoane in lumea asta care nu stiu totul despre orice. Iar asta fara a-i stirbi cu ceva din meritele lui David Bowie.
Vrei sa plateasca niste bocitoare ca sa il ierti si sa restabileasca status quo-ul? Sau sa faca o donatie catre BOR astfel incat Preafericitul sa il pomeneasca la urmatoarea slujba?
Imi pare rau de moartea lui. Imi place muzica lui. Am sa o ascult in continuare. Si am sa reusesc sa trec si sa traiesc prin socul de a afla ca exista persoane in lumea asta care nu stiu totul despre orice. Iar asta fara a-i stirbi cu ceva din meritele lui David Bowie.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Stiu ca divagam, dar asta imi aduce aminte de niste discutii tembele in care niste unii incercau sa ma convinga ca arta e pur subiectiva si ca nu exista arta "proasta" (muzica/film/carte proasta) si ca totul tine doar de pareri personale.
Sigur, de-asta muzica clasica supravietuieste si va supravietui timp de secole intregi, pt ca de fapt doar noua ni se pare ca reprezinta apogeul muzicii.
/rant
OK, de acord, David Bowie a fost un artist mai de "nisa", mai greu de digerat/inteles... dar e totusi unul din cele mai mari nume ale muzicii britanice, din punctul meu de vedere nu foarte departe de soclul lui Freddie.
Sigur, de-asta muzica clasica supravietuieste si va supravietui timp de secole intregi, pt ca de fapt doar noua ni se pare ca reprezinta apogeul muzicii.
/rant
Nu e vorba de soc, e mai degraba de o forma de dezgust. Se presupune ca de la o anumita varsta ai o oaresice educatie generala, ai o idee cine au fost alde Beethoven, Rembrandt, Michelangelo, Beatles, Rolling Stones, Hendrix, etc.Si am sa reusesc sa trec si sa traiesc prin socul de a afla ca exista persoane in lumea asta care nu stiu totul despre orice
OK, de acord, David Bowie a fost un artist mai de "nisa", mai greu de digerat/inteles... dar e totusi unul din cele mai mari nume ale muzicii britanice, din punctul meu de vedere nu foarte departe de soclul lui Freddie.
- McWilliams
- Self-righteous bastard
We should start a jihad. In every country, on every planet, until the ends of the Universe. So everyone can know of Muad'Dib! And everyone can serve him! And everyone can bask in his glory and wisdom!
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
Sa nu ajungem iar la cine nu se uita la Star Wars e incult
.
@sebas
Pentru ca m-ai citat pe pagina anterioara, desigur ca impactul este o chestie cuantificabila. Poti sa masori cat de mult sau de putin a influentat un artist evolutia unui gen, dar raman la parerea ca "valoarea artistica" in sine nu exista decat ca o impresie subiectiva la nivelul individului care gusta respectiva creatie.
Dar na, astea sunt niste off-topicuri d-ale mele. I acknowledge my pig ignorance, sa nu ramana cineva cu impresia ca dau cu barda in subiect.

@sebas
Pentru ca m-ai citat pe pagina anterioara, desigur ca impactul este o chestie cuantificabila. Poti sa masori cat de mult sau de putin a influentat un artist evolutia unui gen, dar raman la parerea ca "valoarea artistica" in sine nu exista decat ca o impresie subiectiva la nivelul individului care gusta respectiva creatie.
Dar na, astea sunt niste off-topicuri d-ale mele. I acknowledge my pig ignorance, sa nu ramana cineva cu impresia ca dau cu barda in subiect.
NO COVER. ALL MAN.
De ce alte personalitati hipercunoscute nu ati mai auzit? Steven Spielberg? George R. R. Martin? Samuel Jackson? David Beckham? Beyoncé? Propun sa va documentati macar pe acestia, sa nu va mai faceti de ras pe forum in inevitabilul moment al mortii lor.
I'm livin' in a love shadow
M-am facut de rasul cui?
al tau, al lui Ola, Mafio?
Cam multa aroganta
Nu pot sa spun ca sufar prea tare
Ar fi mare lucru sa avem tangente comune in vreun domeniu.
al tau, al lui Ola, Mafio?

Nu pot sa spun ca sufar prea tare

Ar fi mare lucru sa avem tangente comune in vreun domeniu.
Valoarea artistica poate fi asimilata dedicatiei sau sacrificiului facut artei. Daca cineva e obisnuit cu arta, n-are cum sa nu recunoasca valoarea (asa cum, daca esti obisnuit cu automobilele si vine spre tine un camion, stii ca nu e de bine).
Spielberg, GRR Martin, Samuel Jackson, Beckham, Beyonce sunt vizionari. Bowie n-avea viziune. El era viziunea. Asta inseamna safii mafiot ai valoare.
Btw mie nu-mi placea/place muzica lui Bowie - si nu detin niciun album al dumnealui. Dar il consider un om nemaipomenit.
Spielberg, GRR Martin, Samuel Jackson, Beckham, Beyonce sunt vizionari. Bowie n-avea viziune. El era viziunea. Asta inseamna sa
Btw mie nu-mi placea/place muzica lui Bowie - si nu detin niciun album al dumnealui. Dar il consider un om nemaipomenit.
unde dai si unde doare unde dai si unde doare
- Marius Ghinea
- Headless Kamikaze
"Nu exista valoare de sine statatoare a artistului (nereferindu-ma aici la calitatea lui umana, ci strict la ceea ce el concepe). Arta e o chestie subiectiva, capata valoare pentru cine e sensibil la ea in respectiva forma de manifestare."
inainte de toate, este usor improprie in general folosirea oricarei cuantificari prin valoare/whatever a creatiei unui artist. impresia mea este ca astfel de termeni sint vehiculati in primul rind de oameni care ori nu au fibra de creator, ori o au dar nu si-au constientizat-o inca - in general ei fac si abuz de termenul de "artist". creatorii pe bune, nu fantosele vreunui edificiu cultural, in general nu prea-si pun problema valorii, nici cind se gindesc la ei insisi, nici cind refera alti creatori (/haisalezicemartisti). creatorii sint prea prinsi in capcana nevoii si bucuriei si/sau durerii de a crea ca sa mai opereze cu termeni in care, oricum, nu-si reprezinta creatia - precum "valoare". restul lumii, ramasa fara cuvinte deoarece chiar habar nu are despre ce vorbeste cind deschide gura despre creatie, neavind ever experienta nemijlocita a acesteia, face ceea ce stie mai bine - spune prostii: "valoare".
cit despre a doua parte a citatului din Waaagh!, ce sa zic? odata ca simpla folosire a termenului "subiectiv/obiectiv" e de pig. rau de tot. esti major, vaccinat, pari inteligent, desprinde-te dracu odata de educatia proasta a primilor 20 de ani de viata. poti. incearca.
apoi, zici ca arta "capata valoare pentru cine e sensibil la ea in respectiva forma de manifestare". vezi tu, marea smecherie cu creatia/arta este ca ea poate destepta sensibilitatea. ea nu capata astfel nici valoare, nici nimic altceva. dar ti-a desteptat o sensibilitate. lucky you. te-ai prins? arta era deja ea in sine o chestie, o forta, o putere, o ceva, si nu capata nimic de la tine, mai ales valoare, dar tu capeti ceva: o sensibilitate.
mi-a luat 35 de ani de cautari interioare si intimplari ca sa pot ajunge sa il aproape plac pe Haydn. tot atitia ani pentru Mozart. tatal meu asculta constant Haydn si Mozart pe cind eram copil. eu nu simteam nimic, nu-mi placeau. dar am un simt, cel mai important al vietii mele - percep cind este ceva, acolo. percep, chiar daca nu rezonez, chiar daca nu-mi place, chiar daca nu sint sensibil la acel ceva. si aceasta perceptie, de dincolo de orice sistema de observatie si critica, ma face sa caut, sa incerc sa intru in relatie cu acel ceva. mi s-a intimplat si cu Bowie - 20 de ani in care bunul meu prieten Ticke (Pansament/ Nations Slum) a incercat deseori sa-mi arate de ce e fain Bowie. nu mi-a placut. dar am perceput iarasi ceva. eram in prezenta a ceva. si a inceput, din nou, acea cautare interioara, febrila, cind intelegi ca daca nu simti creatia, daca nu ajungi sa simti acel ceva, mori in acel ceva. nu voiam sa mor in Bowie. nu voiam sa mor in Haydn sau in Mozart.
sint inca in cautare. dar sint aproape, ceva-ceva simt. sint in preajma nasterii unei sensibilitati. incep sa ma nasc in Mozart, in Haydn, in Bowie.
ce are asta de a face cu valoarea pe care as da-o eu unui creator? cit as pierde eu daca m-as gindi fie si numai o secunda la aurul calp pe care l-as oferi in mintea mea unui creator, sub forma de "valoare"? in loc sa inteleg ca primesc, primesc, primesc, multumesc David.
inainte de toate, este usor improprie in general folosirea oricarei cuantificari prin valoare/whatever a creatiei unui artist. impresia mea este ca astfel de termeni sint vehiculati in primul rind de oameni care ori nu au fibra de creator, ori o au dar nu si-au constientizat-o inca - in general ei fac si abuz de termenul de "artist". creatorii pe bune, nu fantosele vreunui edificiu cultural, in general nu prea-si pun problema valorii, nici cind se gindesc la ei insisi, nici cind refera alti creatori (/haisalezicemartisti). creatorii sint prea prinsi in capcana nevoii si bucuriei si/sau durerii de a crea ca sa mai opereze cu termeni in care, oricum, nu-si reprezinta creatia - precum "valoare". restul lumii, ramasa fara cuvinte deoarece chiar habar nu are despre ce vorbeste cind deschide gura despre creatie, neavind ever experienta nemijlocita a acesteia, face ceea ce stie mai bine - spune prostii: "valoare".
cit despre a doua parte a citatului din Waaagh!, ce sa zic? odata ca simpla folosire a termenului "subiectiv/obiectiv" e de pig. rau de tot. esti major, vaccinat, pari inteligent, desprinde-te dracu odata de educatia proasta a primilor 20 de ani de viata. poti. incearca.
apoi, zici ca arta "capata valoare pentru cine e sensibil la ea in respectiva forma de manifestare". vezi tu, marea smecherie cu creatia/arta este ca ea poate destepta sensibilitatea. ea nu capata astfel nici valoare, nici nimic altceva. dar ti-a desteptat o sensibilitate. lucky you. te-ai prins? arta era deja ea in sine o chestie, o forta, o putere, o ceva, si nu capata nimic de la tine, mai ales valoare, dar tu capeti ceva: o sensibilitate.
mi-a luat 35 de ani de cautari interioare si intimplari ca sa pot ajunge sa il aproape plac pe Haydn. tot atitia ani pentru Mozart. tatal meu asculta constant Haydn si Mozart pe cind eram copil. eu nu simteam nimic, nu-mi placeau. dar am un simt, cel mai important al vietii mele - percep cind este ceva, acolo. percep, chiar daca nu rezonez, chiar daca nu-mi place, chiar daca nu sint sensibil la acel ceva. si aceasta perceptie, de dincolo de orice sistema de observatie si critica, ma face sa caut, sa incerc sa intru in relatie cu acel ceva. mi s-a intimplat si cu Bowie - 20 de ani in care bunul meu prieten Ticke (Pansament/ Nations Slum) a incercat deseori sa-mi arate de ce e fain Bowie. nu mi-a placut. dar am perceput iarasi ceva. eram in prezenta a ceva. si a inceput, din nou, acea cautare interioara, febrila, cind intelegi ca daca nu simti creatia, daca nu ajungi sa simti acel ceva, mori in acel ceva. nu voiam sa mor in Bowie. nu voiam sa mor in Haydn sau in Mozart.
sint inca in cautare. dar sint aproape, ceva-ceva simt. sint in preajma nasterii unei sensibilitati. incep sa ma nasc in Mozart, in Haydn, in Bowie.
ce are asta de a face cu valoarea pe care as da-o eu unui creator? cit as pierde eu daca m-as gindi fie si numai o secunda la aurul calp pe care l-as oferi in mintea mea unui creator, sub forma de "valoare"? in loc sa inteleg ca primesc, primesc, primesc, multumesc David.
Serios acum, oricât de mult vă căcați pe voi, e destul de rușinos să nu fi auzit de niște personalități care au fost prezente în cultura populară decenii de-a rândul. Nu am fost niciodată un fan uriaș David Bowie dar tot pot să recunosc o melodie de-a lui într-un bar. Nu înțeleg cum poți să ai acces la Facebook, Twitter, Reddit, Google, Tumblr, Imgur, Youtube etc și să fii la fel de ignorant ca oamenii din anii '50. Cine era David Bowie? Ah, era doar un artist care a influențat generații întregi de tineri artiști, muzicieni și a avut o contribuție masivă la cultura contemporană. A fost doar un om nemaipomenit care s-a dedicat trup și suflet artei. Avem internetul în buzunar și unii oameni se încăpățânează să rămână încuiați. Mai puneți și voi mâna pe un articol de Wikipedia.
Nu o sa ma apuc acum sa citesc biografia lui Bowie doar pentru ca a murit.
Nu m-a interesat pana acum si nu o sa ma intereseze nici de acum incolo. Cu siguranta sunt si alte mii de personalitati de care nu stiu si care au influentat intr-un fel sau altul un anumit domeniu.
Nu as avea nici timpul (fizic vorbind) nici rabdarea sa citesc despre toti.
Sau as fi putut sa fiu ipocrit si sa ma dau mare iubitor de Bowie dupa ce am citit 3 randuri pe wiki.
Nu m-a interesat pana acum si nu o sa ma intereseze nici de acum incolo. Cu siguranta sunt si alte mii de personalitati de care nu stiu si care au influentat intr-un fel sau altul un anumit domeniu.
Nu as avea nici timpul (fizic vorbind) nici rabdarea sa citesc despre toti.
Sau as fi putut sa fiu ipocrit si sa ma dau mare iubitor de Bowie dupa ce am citit 3 randuri pe wiki.
Stai jos, chiar nu ai inteles nimic.Sau as fi putut sa fiu ipocrit si sa ma dau mare iubitor de Bowie dupa ce am citit 3 randuri pe wiki
- ola small dickie
- Big Daddy
Mai mananaca si tu ceva ca te-a luat ameteala. Altfel, fascinante gusturi muzicale detii. Care e albumul tau preferat de la Ca$$a Loco?rdo wrote:Fara nici o legatura cu nimic, mi-am dat seama cu cine seamana ola small dickie. Cu ala chel de la Ca$$a Loco
McWilliams potoleste-te cu exagerarile de 2 lei. Nu moare nimeni ca a murit David Bowie sau ca MC si rdo asculta manele si n-au auzit de el. Doar ne exprimam mirarea, mare ce-i drept. E doar o chestie penibila din punctul meu de vedere sa nu fi auzit de David Bowie. Mai ales ca astia au 20-30 de ani. Atat. Dar hell, oameni suntem, de toate tipurile, chiar si oameni tineri care n-au auzit de David Bowie. (ORICAT DE PENIBIL MI S_AR PAREA).
De Marimar ati auzit?
Vezi ca ai uitat de Waagh!
Singurul lucru penibil e flamebait-ul tau.
LE: De pe wiki
Singurul lucru penibil e flamebait-ul tau.
LE: De pe wiki
Era cam greu sa aud ca nu urmaresc genul, dar vad ca tu esti destul de la curent.„Marimar” a fost o telenovelă mexicană cu Thalía și cu Eduardo Capetillo.
- ola small dickie
- Big Daddy
Nu, singurul lucru penibil e ca n-ai auzit de David Bowie. Dar sunt si oameni care nu stiu sa citeasca. Existenta continua indiferent.
Logica de fier.
N-am auzit de Bowie deci nu stiu sa citesc
N-am auzit de Bowie deci ascult manele
N-am auzit de Bowie deci sunt penibil.
Mai ai?
N-am auzit de Bowie deci nu stiu sa citesc
N-am auzit de Bowie deci ascult manele
N-am auzit de Bowie deci sunt penibil.
Mai ai?

Ba, tu esti redus mintal?ola small dickie wrote:Nu moare nimeni ca a murit David Bowie sau ca MC si rdo asculta manele si n-au auzit de el.
Intreb foarte serios, fara sa atac. Ai o minte mai inceata? Iti curge scuipat din gura?
Unde am scris eu ca nu am auzit de David Bowie? De unde rezulta asta?
Tot ce am facut a fost sa-mi exprim amuzamentul in fata faptului ca de fiecare data cand moare cineva cunoscut, e imposibil sa nu sara cativa care sa se laude ca erau fani de mici si ca nu puteau trai fara el, desi pana in acel punct nu aratasera in nici un fel acel atasament.
Tu ai postat non-stop melodii cu Arctic Monkeys, iar chester, cand nu vinde (si aici folosesc termenul in sens larg) remixuri basite cu valurile marii si da ca premiu monezi vechi de 50 bani (lol), posteaza melodii de la formatii metal de care n-a auzit nimeni. Ceea ce e ok, fiecare cu gustul lui.
Dar de aici si pana la voi, mari fani David Bowie, cu "hurr durr cum sa n-auzi de asta lol traiti sub o piatra, kek", e cale lunga.
♪
Nu am inteles ce legatura au intre ele Arctic Monkeys, proiectele mele muzicale, Negura Bunget si David Bowie. Poate doresti sa dezvolti. 

I'm livin' in a love shadow