phpBB [video]
Stiinta
- joonior_bmf
- Gravity e un film misto
- joonior_bmf
- joonior_bmf
Re: Stiinta
NO COVER. ALL MAN.
Waagh!, ultimul numar din Stiinta si Tehnica pe care l-am luat are un supliment cu fizica romaneasca facut cu IFIN-HH. Te gasesc pe acolo pe undeva?

Done
Out into the foggy street. Turn your collar up.
Eh, bine. O sa incerc sa-l citesc totusi, chiar si asa. Pare interesant.
Done
- joonior_bmf
Astea mi se par excelente
http://engineeringhistory.tumblr.com/
(cu toate ca e posibil sa fi fost mai potrivit sa postez la chestii interesante...)
http://engineeringhistory.tumblr.com/
(cu toate ca e posibil sa fi fost mai potrivit sa postez la chestii interesante...)
unde dai si unde doare unde dai si unde doare
SpaceX successfully launched their Falcon 9 rocket carrying 11 satellites to low-Earth orbit. This mission also marked SpaceX's first successful landing of the first stage booster.
Cred ca aici inca nu s-a postat o stire destul de interesanta.
Babylonian astronomers used geometry to track Jupiter
P remarcabil. Desi figura explicita nu apare desenata (din cate inteleg, poate mi-a scapat) shaii se prinsesera ca daca reprezinta viteza aparenta a lui Jupiter ca functie de timp, obtin un trapez a carui arie este distanta strabatuta de planeta. Golf clap.
Babylonian astronomers used geometry to track Jupiter
P remarcabil. Desi figura explicita nu apare desenata (din cate inteleg, poate mi-a scapat) shaii se prinsesera ca daca reprezinta viteza aparenta a lui Jupiter ca functie de timp, obtin un trapez a carui arie este distanta strabatuta de planeta. Golf clap.
NO COVER. ALL MAN.
Awesome. Am gasit si un video care prezinta figura:
Gravitational waves from black holes detected
Scientists are claiming a stunning discovery in their quest to fully understand gravity.
They have observed the warping of space-time generated by the collision of two black holes more than a billion light-years from Earth.
...
The research, by the Ligo Collaboration, has been accepted for publication in the journal Physical Review Letters.
Ultima data cand s-au laudat cu asta, ce-i drept intr-un context usor diferit, a fost tot asa mare sarbatoare dupa care si-au dat seama ca au gresit. Sper sa nu fie cazul din nou. Se cam stie ca fenomenul asta exista, in sensul ca exista dovezi indirecte ca el are loc, dar pana acum nu a fost observat printr-o masuratoare directa.
NO COVER. ALL MAN.