Tigarete, tutun si alte lucruri din astea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
Mărar
Electro-Chemist

Re: Tigarete, tutun si alte lucruri din astea

Post by Mărar »

Eu as interzice toate animalele de companie din considerente estetice (nu-mi plac), dar in special cainii, din considerente practice. Latra, fac mizerie pe strazi, imi pun in primejdie sanatatea personala de fiecare data cand trec pe langa unul si in general se cheltuie sume exorbintate pentru intretinerea lor.

Macar sa nu-i mai lase pe strada sau in locuri publice, unde sunt nevoit din pacate sa imi petrec o parte din timpul zilnic.
No one is as dumb as I am, but some get dangerously close

Soundcloud
vulp
Hammer Haunt

Post by vulp »

La modul cum isi trateaza romanii cainii, macar 95% din ei ar putea fi acuzati de abuz asupra animalelor.
unde dai si unde doare unde dai si unde doare
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Mărar wrote:Eu as interzice toate animalele de companie din considerente estetice (nu-mi plac), dar in special cainii, din considerente practice. Latra, fac mizerie pe strazi, imi pun in primejdie sanatatea personala de fiecare data cand trec pe langa unul si in general se cheltuie sume exorbintate pentru intretinerea lor.

Macar sa nu-i mai lase pe strada sau in locuri publice, unde sunt nevoit din pacate sa imi petrec o parte din timpul zilnic.
This. Nu stiu daca in lumea civilizata este interzis tinutul cainilor in apartamente (ar trebui sa fie, zic eu; get a fucking yard), dar sigur te rup cu amenzi daca te prind ca-i lasi sa-si imprastie excrementele in voie pe drumuri, ii plimbi fara lesa sau alte asemenea.
NO COVER. ALL MAN.
JD

Post by JD »

Doc wrote:
Foxman wrote:astia asa-de-deranjati-de-fumul-altuia?
Nope, eu sunt Unu-asa-de-deranjat-de-fumatori, pur si simplu. Ce vina are fumul? Sunt convins ca in 15-20 de ani fumatul va fi cu totul scos in afara legii, atunci cand o sa lasati naiba fumatul, fie din lipsa banilor, fie in sfarsit veti fi constientizat pericolele samd. Sau, oricum, in 15-20 de ani sper sa deveniti o minoritate complet nesemnificativa. Gen aia care acum se taie cu lama sa para cool.
M-am saturat sa vad chistoace pe care puradei de tigani si nu numai sa le recicleze. M-am saturat sa vad flegme galbene de fumatori pe asfalt. M-am saturat sa vad oameni de calitate, de altfel, crapand ca niste dobitoci la 45 de ani. M-am saturat sa cheltuiti disproportionat de multi bani din bugetul pentru sanatate. In principiu nu vreau sa va vad, nu vreau sa am copii care sa va vada, nu vreau sa existati. Ca si fumatori.

Termenul de 15-20 de ani cred ca e destul de realist, avand in vedere ca acum 20 de ani nimic nu era mai cool decat calaretul Marlboro din pauza de Dallas.
Nope, eu sunt Unu-asa-de-deranjat-de-grasi, pur si simplu. Ce vina are shaorma? Sunt convins ca in 15-20 de ani supraponderalii vor fi scosi cu totul in afara legii, atunci cand o sa lasati naiba mancarea nesanatoasa, fie din lipsa banilor, fie in sfarsit veti fi constientizat pericolele s.a.md.
M-am saturat sa simt miros de gras infect in mijloacele de transport in comun. M-am saturat sa vad oameni de calitate, gen John Candy, crapand ca niste dobitoci inainte de termen.
M-am saturat sa cheltuiti disproportionat de multi bani din bugetul pentru sanatate.
In principiu nu vreau sa va vad, grasilor, nu vreau sa am copii care sa va vada sa fie incurajati sa fie si ei grasi, nu vreau sa existati. Ca si supraponderali.
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

McWilliams wrote:Eu nu inteleg de ce nu posteaza si ola pe-aici. Cumva fumeaza? Si daca da, se afla in spatiu public?

Edit: Nu cred asta. Mai degraba urmeaza sfaturile de pe forum - a iesit sa fumeze in afara ariei de acoperire a forumului Nivelul 2.
Planuiam sa ma joc aseara si am intrat putin pe level forum inainte. Cand am vazut cat s-a scris aici mi-a fost lene sa citesc si nu vroiam sa-mi ia din timpul de joc. recuperez acum. vad ca a meritat sa nu citesc aseara
juve3332
Hammer Haunt

Post by juve3332 »

Vrei o scobitoare? :D
ola small dickie
Big Daddy

da o scobitoare radule! fa cinste!
Marius Ghinea wrote:exista o singura problema cu legea antifumat. una singura. aceea ca nu este o emanatie a poporului care s-a ridicat la un nivel de educatie si respect pentru el insusi care sa aduca natural propunerea si adoptarea legii. nope. este o lege care vine cu prea mult timp inainte ca poporul sa ajunga la nivelul de educatie si resp... wait... pai asa s-a facut totul la noi in Romania, cam de la '48 incoace.

Topirceanu, baiat destept:

"Cand se ia cate-o masura,
Lumea-njura.
Pe agentul sanitar.
Si-l intreaba fara noima:
Ce-ai cu noi, ma?
Pentru ce sa dam cu var?"

lelelle lelelelel lelelellele
MC
Dremora Lord

Post by MC »

WALL OF TEXT AHEAD!

O sa postez in extenso o opinie pe care o consider pertinenta si la care achiesez 100% vis-a-vis de acest subiect.
Am citit in prealabil tot ce s-a postat in paginile anterioare.
So......

Noua lege

Printr-o lege adoptată în decembrie 2015 şi care va intra în vigoare în 45 zile de la data publicării în anul 2016, se prevede în mod expres că se interzice fumatul în toate spațiile publice închise (redefinit ca orice spațiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent), spațiile închise de la locul de muncă (orice spațiu care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, aflat într-un loc de muncă, astfel cum este definit în Legea securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 319/2006), mijloacele de transport în comun (orice vehicul utilizat pentru transportul contra cost al persoanelor; inclusiv ţigară electronică), locurile de joacă pentru copii (orice spaţiu închis sau în aer liber, destinat utilizării de către copii). De la prezentele prevederi fac excepție celulele pentru deținuți din penitenciarele de maximă siguranță. Se interzice complet fumatul în unităţile sanitare, de învăţământ, precum şi cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului, de stat și private.

Aşadar, noua lege nu interzice fumatul în propria casă, pe stradă sau în pădure. Rămâne interzis dreptul de a fuma în instituţii publice, de învăţământ, sanitare. În instituţiile publice nu se mai permite fumatul nici măcar în locuri special amenajate. În plus, se interzice acum fumatul în baruri, discoteci, restaurante, taxi, locuri de joacă pentru copii. Se interzice comercializarea produselor din tutun în unitățile sanitare şi cele de învățământ, de stat și private, inclusiv în cele de învăţământ superioar (ceea ce până acum era exceptat).

Dreptul la sănătate şi fumatul

O să îm spui că tu e treaba ta ce faci cu trupul tău, întrucât ai un drept la fumat. O să îţi răspund că nu există vreo reglementare în acest sens: nici Constituţia, nici legea nu consacră acest drept.

O să îmi spui că ce nu e interzis, e permis şi până acum ai avut un astfel de drept, la fumat. O să îţi răspund că tocmai s-a interzis fumatul tău, deci acest argument nu mai merită un contraargument.

O să îmi spui că nu e în regulă ca statul să îţi limiteze libertatea. O să îţi răspund simplu: ai libertatea să fumezi cât vrei în casa ta şi, din păcate, pe stradă.

O să îmi spui că viaţa ta privată te priveşte şi că statul nu poate să intervină. Îţi voi răspunde că acest lucru este valabil cât timp tu nu intri în contact cu alţi oameni. Căci în acel moment tu nu îţi poţi exercita drepturi ce ţin de viaţa privată (inclusiv dreptul natural de a face ceea ce vrei cu trupul tău) astfel încât să afecteze drepturile mele (în speţă, dreptul meu la sănătate). Or, tocmai ţi-am demonstrat mai sus că fumatul pasiv mă afectează negativ, iar eu nu admit ca tu să îmi produci un rău.

O să îmi spui că nu s-a demonstrat că fumatul pasiv ucide. Îţi voi răspunde că dovezile ştiinţifice sunt incontestabile şi că ele au fost luate în considerare, fiind menţionate în expunerea de motive a Legii 349/2002, reiterate în art. 8 pct. 1 din Convenţia-cadru („Părţile admit că dovezile ştiinţifice au stabilit clar faptul că expunerea la fumul de tutun provoacă moartea, diverse boli şi invaliditatea fumatul activ şi fumatul pasiv generează boli şi decese”) şi la para. 25 din Directiva 2001/37/CE („S-a dovedit că produsele din tutun conțin și emit numeroase substanțe nocive, precum și agenți cancerigeni cunoscuți ca fiind periculoși pentru sănătatea umană prin aprindere. S-a dovedit, de asemenea, în ultimii ani că fumatul pasiv este periculos mai ales pentru copiii nenăscuți și pentru sugari și că poate provoca sau agrava problemele respiratorii la persoanele care inhalează fumul”).

O să îmi spui că legea discriminează între cetăţeni, atât timp cât legea din 2015 permite fumatul în penitenciare. O să îţi răspund că în data de 27 ian. 2016 Curtea Constituţională tocmai a respins o excepţie de neconstituţionalitate exact pe acest motiv.

O să îmi spui că legea e nedreaptă. O să îţi răspund cu un argument preluând argumente din gândirea iluminiştilor: pentru că România e democraţie reprezentativă, deciziile se iau de către popor pentru popor, prin Parlament; or, legea în cauză a fost adoptată de Parlament, deci ea nu este a Parlamentului, ci a poporului, şi că orice lege adoptată de popor este…dreaptă, căci însuşi poporul nu poate lua decizii contra lui însuşi. Tocmai de aceea, în limbajul uzual, există sinonimie între „lege” şi „drept”. Cu alte cuvinte, unde e lege nu e tocmeală; legea se respectă chiar dacă nu ne convine.

O să îmi spui că trebuia întrebat poporul cu privire la noua lege. Îşi voi răspunde că trei sferturi din români apreciază legea antifumat.

O să îmi spui că sunt foarte mulţi fumători. O să îţi răspund că in România un sfert din populaţie se declară fumătoare – între noi fie vorba, este cam mult, căci în lume doar unul din şapte oameni fumează.

O să îmi spui că minoritatea trebuie protejată împotriva majorităţii. Eu o să îţi răspund la fel de dur: când minoritatea face rău fizic majorităţii, cu atât mai mult trebuie protejată aceasta din urmă.

O să spui că există ţări în care se permite ca în anumite localuri să intre numai fumătorii. O să îţi spun că eu personal nu am nimic împotrivă să fie aşa şi în România, dar deocandată noua lege spune altceva.

O să îmi spui că e un paradox că nu ai voie să fumezi într-o instituţie sau un bar unde sunt şi eu prezent, însă ţi se permite să fumezi pe stradă, având în vedere că trec şi eu pe lângă tine. O să îţi răspund că şi aici sunt de acord cu tine: de abia aştept ziua când legea va interzice fumatul pe stradă. La fel, mi se pare total inechitabil ca tu să nu poţi fuma într-un loc cu nisip dintre blocuri unde se joacă copilul meu, dar să ai voie să fumezi pe plajă unde eu merg cu puştiul. Aşa că în viitor va trebui fie să se declare plaja ca loc de joacă pentru copii (prin lege sau, cine ştie, poate se găseşte vreun judecător curajos care să decidă asta), fie să se interzică expres fumatul pe plajă.

O să îmi spui că te laşi de fumat şi te apuci de narghilea. O să îţi răspund că o oră de fumat narghilea echivalează cu fumatul a 200 de ţigări; şi că sper că nu o să începi să îmi spui că pipa sau trabucul nu sunt nocive.

O să mai faci o încercare şi îmi vei spune că ţi se afectează dreptul tău la proprietate. Eu o să rămân uimit la un astfel de argument, dar o să fac o analogie pe înţelesul tău ca să înţelegi că nu există drepturi absolute. Să presupunem că tu îţi cumperi un cuţit de bucătărie; sper că eşti de acord cu mine că nu poţi să omori pe nimeni cu el doar pentru că e proprietatea ta, având, chipurile, dreptul să faci ce vrei cu el.

Concluzie

Sunt nefumător – asta mă priveşte. Tu eşti fumător – asta te priveşte pe tine, dar şi pe mine, căci ceea ce faci tu mă poate afecta. Şi cum oricărui drept îi corespunde o obligaţie corelativă, reţine că eu am dreptul la sănătate şi tu ai obligaţia corelativă de a mi-o proteja. Prin urmare, legea îţi permite în continuare să fumezi, dar fără să îmi afectezi sănătatea.
sekaba
Pig Cop

Post by sekaba »

MC, fara suparare, dar textul asta zici ca e preluat de pe facebook-ul lui Tony Poptamas.
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
MC
Dremora Lord

Post by MC »

O fi nu o fi. E opinia unui judecator pe care am citit-o azi intamplator pe un site de specialitate. Si fiind 100% de acord cu ea am decis sa o expun aici pentru ca mi-o insusesc.

P.S Habar n-am cine e Tony Poptamas.
imba #David Bowie shitstorm... :roll:
Foxman
Headless Kamikaze

Post by Foxman »

Asta am inteles pana acum. E o ura crancena pe fumatori, si asta nu doar din cauza fumatului pasiv, ci asa, ca vor ei sa fumeze si sa-si strice plamanii. Daca era vorba doar de fumat pasiv, se focusa dezbaterea si outrage-ul pe nesepararea spatiilor intre fumatori si nefumatori. Asta, pana acum, n-a dezbatut nimeni, v-ati batut cu strawmen.

S-au folosit de ura voastra ca sa mai ciupeasca nitel din libertatea omului. Nu e nicio problema, solutii vor exista in continuare si nu cred ca aceasta lege va face pe cineva sa se lase de fumat. Practic, nu ati facut nimic decat sa aratati cat de usor e sa fiti influentati in a dauna libertatii unui segment de populatie.

Partea interesanta e ca nu se termina aici. Si voi aveti vicii daunatoare pentru voi. Ca e alcool, ca e masina, ca e ciocolata sau sexul neprotejat cu strainii. Or sa vina, la un moment dat, cu aceeasi placa "vrem sa va facem un bine pentru voi, pentru sanatatea voastra!" sa va interzica si voua vreun drept de genul. Si o sa urlati degeaba pentru ca cei care nu beau, nu merg cu masina, nu mananca ciocolata si nu fac sex neprotejat cu strainii or sa fie mai multi si mai vehementi, obtinand o placere morbida din suferinta voastra cauzata de interzicerea viciului. Abia atunci o sa realizati ca lupta nu e legata de a-l invata pe om cu d-a sila sa fie sanatos, ci pentru libertatea lui de a avea un viciu nesanatos.
Praise be to the muffalo tree.
ola small dickie
Big Daddy

Daca mai citeam cateva "O sa-mi spui / o sa iti raspund" scoteam mitraliera, aprindeam o tigara si ieseam la kilareala prin oras GTA style. O sa-mi spui ca asta nu are legatura cu subiectul iar eu o sa-ti raspund ca uite cum un text anti-fumat poate face mai multe victime decat fumatul.
MC wrote:O fi nu o fi. E opinia unui judecator pe care am citit-o azi intamplator pe un site de specialitate. Si fiind 100% de acord cu ea am decis sa o expun aici pentru ca mi-o insusesc.

Asta e exprimare de judecator pe site de specialitate? :lol: O sa-mi spui ca da. O sa-ti spun ca da linkul sitului sa vedem si noi. O sa spui ca uite-l. O sa-ti zic inainte sa intru ca e cumva situl Click?

Oricum mi-a placut cum ai segmentat frumos cu subtitluri in galben.
Last edited by ola small dickie on 28 Jan 2016, 13:01, edited 3 times in total.
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

Strawman cries strawman.
REMEMBER CITADEL
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Foxman wrote:ca e masina
Amice, la cate reglementari anti-poluare, la cate taxe, timbre, roviniete sunt, la cat platim motoare din ce in ce mai nepoluante samd. tu spui ca posesorii de masina nu platesc destul pentru "viciul" lor? sau ca nu sunt taxati deja? si care viciu oricum e o necesitate, in multe cazuri?
MC
Dremora Lord

Post by MC »

ola small dickie wrote:Daca mai citeam cateva "O sa-mi spui / o sa iti raspund" scoteam mitraliera, aprindeam o tigara si ieseam la kilareala prin oras GTA style. O sa-mi spui ca asta nu are legatura cu subiectul iar eu o sa-ti raspund ca uite cum un text anti-fumat poate face mai multe victime decat fumatul.
MC wrote:O fi nu o fi. E opinia unui judecator pe care am citit-o azi intamplator pe un site de specialitate. Si fiind 100% de acord cu ea am decis sa o expun aici pentru ca mi-o insusesc.

Asta e exprimare de judecator pe site de specialitate? :lol: O sa-mi spui ca da. O sa-ti spun ca da linkul sitului sa vedem si noi. O sa spui ca uite-l. O sa-ti zic inainte sa intru ca e cumva situl Click?

Oricum mi-a placut cum ai segmentat frumos cu subtitluri in galben.
E un site unde se abordeaza teme juridice, dar intr-o maniera ceva mai "relaxata" fara contrangerile unei exprimari scolastice si extrem de formaliste.
http://www.juridice.ro/
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Cristi Danilet? huoooo! desi pare om normal cand vorbeste de fumat.
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Foxman wrote:Asta am inteles pana acum. E o ura crancena pe fumatori, si asta nu doar din cauza fumatului pasiv, ci asa, ca vor ei sa fumeze si sa-si strice plamanii. Daca era vorba doar de fumat pasiv, se focusa dezbaterea si outrage-ul pe nesepararea spatiilor intre fumatori si nefumatori. Asta, pana acum, n-a dezbatut nimeni, v-ati batut cu strawmen.

S-au folosit de ura voastra ca sa mai ciupeasca nitel din libertatea omului. Nu e nicio problema, solutii vor exista in continuare si nu cred ca aceasta lege va face pe cineva sa se lase de fumat. Practic, nu ati facut nimic decat sa aratati cat de usor e sa fiti influentati in a dauna libertatii unui segment de populatie.

Partea interesanta e ca nu se termina aici. Si voi aveti vicii daunatoare pentru voi. Ca e alcool, ca e masina, ca e ciocolata sau sexul neprotejat cu strainii. Or sa vina, la un moment dat, cu aceeasi placa "vrem sa va facem un bine pentru voi, pentru sanatatea voastra!" sa va interzica si voua vreun drept de genul. Si o sa urlati degeaba pentru ca cei care nu beau, nu merg cu masina, nu mananca ciocolata si nu fac sex neprotejat cu strainii or sa fie mai multi si mai vehementi, obtinand o placere morbida din suferinta voastra cauzata de interzicerea viciului. Abia atunci o sa realizati ca lupta nu e legata de a-l invata pe om cu d-a sila sa fie sanatos, ci pentru libertatea lui de a avea un viciu nesanatos.
Nu ti-a luat nimeni libertatea de a fuma. Nu mai bate campii.
Doc wrote:Cristi Danilet? huoooo! desi pare om normal cand vorbeste de fumat.
Nu stiam ca e atat de celebru :)). A aparut de cateva ori pe TV e drept. Mai ales pe la Antena 3.
Are unele opinii cu care nu sunt nici eu de acord. Dar aici m-a nimerit.
Last edited by MC on 28 Jan 2016, 13:19, edited 1 time in total.
ola small dickie
Big Daddy

Doc wrote:Cristi Danilet? huoooo! desi pare om normal cand vorbeste de fumat.
Calm down Mircea. Inca nu e ora emisiunii.
ne0lith
proxe.net

Post by ne0lith »

MC wrote:O să îm spui că tu e treaba ta ce faci cu trupul tău, întrucât ai un drept la fumat.
Nu inteleg cum poti da vina pe lipsa formalismului pentru exprimari de genul asta. Doar daca esti anal fabet.
vishu
Space Invader

Post by vishu »

bai eu fumez cam de 15 ani. in medie un pachet pe zi. cand ma fac pula ajung sa rup si 3. am trecut prin toate marcile . de la snagov, maro, coloana blabla bla. ma doare fix in ciocan de legea asta. sincer..ca fumator ma cam deranja fumul. adica in anumite carciumi bai fratica pai faceai tbc daca stateai o noapte acolo. alt exemplu. am fost barman cam 6 luni. lucram aproximativ toata ziua. de la 10 dimineata pana pe la 1 jumate noaptea in timpul saptamanii. in weekenduri de la 10 la 6 dimineata. cat am lucrat acolo, stand in fumul ala infect toata ziua, ajunsasem sa tusesc random asa. tuseam a prost. mi am dat demisia ca ma distrugeam dampulea.

so..fumez. imi place sa fumez. o sa mai fumez. fumez cand beau. in momentul de fata as cam vrea sa ma las. oricum le am mai rarit . fumez doar la bautura. long story short. nu ma deranjeaza absolut deloc ca o sa trebuiasca sa ies afara la o tigara. din contra. mai repede scoti o caprioara la o conversatie afara frumos la o tigara, decat sa stai sa i urli in ureche. asta cu libertatea mea de fumator. hai ma sa fim seriosi....daia nu ma mai invelesc eu noaptea ca mi au terfelit astia libertatea de fumator. e ceva daunator si punct. Absolut toate mamiferele fug de fum. Doar omul baga voluntar in el. fum. plus 100 de alte chestii mai mult sau mai putin stiute. Ca noi ne omoram lent e o treaba, dar hai sa ne gandim si pe viitor. ai vrea asta si pt copilul tau? pula mea de libertate...
Post Reply

Return to “Cafenea”