Lucruri interesante
Re: Lucruri interesante
Well, când ai dreptate, ai dreptate, n-am ce face. Totuși, mă îndoiesc că ar fi fost capabil să realizeze un asemenea proiect fără să fi avut vreo tangență cu domeniul.
Not really, iei din wikipedia distanta de la afeliu, de la periheliu, faci media, iti alegi scara de un pixel = cat a zis el ca reprezinta (diametrul Lunii), si dai bice la desen. Important e sa nu te incurci in zerouri... i-am verificat Saturn-ul si nu s-a incurcat.
Deci graficul e corect, care e problema?
O exprimare neclara.
- joonior_bmf
- Gravity e un film misto
Planetele din sistemul nostru solar au orbite de excentricitate mica, astfel ca miscarea lor e aproape circulara. Orbite de excentricitate mare au alte corpuri din sistem (comete, planetoizi si ce-or mai fi descoperit astronomii intre timp). Interesant e si faptul ca toate orbitele planetare sunt in planuri apropiate cu planul ecliptic (planul in care are loc miscarea Soarelui relativ la celelalte stele din galaxie).Doc wrote:Aici
"All these distances are just averages, mind you. The distance between planets really depends on where the two planets are in their orbits around the sun." cred ca de fapt voia sa spuna ca distantele sunt distante medii intre orbitele planetelor respective si soare - care orbite, sa nu uitam, sunt eliptice, nu circulare.
NO COVER. ALL MAN.
Unde bagam topicu nou cu RC? La Hardware? La Cafenea? La Filme?
unde dai si unde doare unde dai si unde doare
3:03 lol ce l-a facut
Am vazut si steagul Romaniei agatat acolo in spate. Am avut si noi finalisti?
Am vazut si steagul Romaniei agatat acolo in spate. Am avut si noi finalisti?
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
Din pacate nu cred. Singura stire referitoare la piste pt masini teleghidate este din 2010, cand s-au apucat de construit una prin Cluj. Daca era o pista prin Bucuresti/Brasov/Constanta, poate ma bagam si eu (modelele incep pe la 100E, una de turneu - care btw atinge si 140 km/h - costand pe la 2-300E in functie de categorie... vezi de ex asta, la scara 1/10 adica MULT mai mare decat cele din video...)
Mai bag si asta, daca deja suntem aici (de la 2:26 daca nu intra automat):
Mai bag si asta, daca deja suntem aici (de la 2:26 daca nu intra automat):
unde dai si unde doare unde dai si unde doare

"It is the only time in known military history in which cavalry captured a fleet."
https://en.wikipedia.org/wiki/Capture_o ... Den_Helder
Spoiler:

"Celestial Wolf" caught on camera within the Northern Lights in Pajala, near Swedish Lapland.
Photo © Marja-Terttu Karlsson, 2015
- ola small dickie
- Big Daddy
Am aflat de curînd că numele orașului Băicoi are o origine destul de comună. Nu provine de la ceea ce credeți voi, ci a derivat de la Baiu (un cioban care a coborît din Munții Baiului, apoi s-a stabilit aici) și de la turcescul koy, care înseamnă sat. Așadar, satul lui Baiu. Acestea fiind spuse, urmează să mai lămurim următoarele nume de localități: Găuricea, Dosu, Cuca Măcăii, Udaţi-Mînzu, Măciuca, Mădulari și Spermezeu.
din dilema veche
din dilema veche
Acum cateva luni am realizat in sfarsit ca Navodari vine de la pescarii care foloseau navodul. Mind = blown.
I'm livin' in a love shadow
- ola small dickie
- Big Daddy
Eu am realizat mai demult.
iar Mamaia nu vine de la vreo bunica ci de la "denumirea provenind de la un proprietar tătar al locului din vremea stăpânirii turcești, pe nume Mamai"
iar Mamaia nu vine de la vreo bunica ci de la "denumirea provenind de la un proprietar tătar al locului din vremea stăpânirii turcești, pe nume Mamai"
Eu acum câteva zile am aflat că ola small dickie și chestr0ny provin din grecescul ''malaka'' care în timp s-a transformat în "'lake'', cuvânt pe care românii îl folosesc și în ziua de azi.
- ola small dickie
- Big Daddy
Mafio a devenit cu trecerea anilor varianta prescurtata de la Mafalda. Purtatorul acestui nume chiar asemanandu-se la coafura si la mecla cu Mafalda: