Stiinta

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
.chester
Dremora Lord

Re: Stiinta

Post by .chester »

Ce am inteles eu din aceasta stire:

Image
I'm livin' in a love shadow
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

While ignorance is usually the absence of learning, this man has made it a point of pride.
NO COVER. ALL MAN.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Am intrat de dimineata pe Reddit sa ma edific asupra problemei. Nu e cazul de ignoranta. Multumesc.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Eu am inteles ceva gen "Old kids with big toys".
Deci, 620 de milioane de dolari ca sa observati fizic o chestie teoretizata de Einstein acum 100 de ani. Now? Now what?
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Doc intelege care-i treaba cu stiinta, omenirea si progresul lor
cg1700
Hammer Haunt

Post by cg1700 »

620 milioane dolari nici macar nu e mult. E cam cat bugetul a trei summer blockbusters pe care nu si le mai aduce aminte nimeni dupa vreo cateva luni.
Image
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

E bine sa ne amintim ca Internetul, calculatoarele si o seama de alte tehnologii si imbunatari aduse vietii care ne permit, printre altele, sa ne expunem mai usor limitarile in fata celorlalti, au fost posibile tocmai datorita cercetarii in felurite domenii savante si complet lipsite de aplicatii practice la momentul dezvoltarii lor.
NO COVER. ALL MAN.
ola small dickie
Big Daddy

neah. old kids with big toys. banii astia si cercetarilea ashtilea sunt cam degeaba. mai bine bem banii aia.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Waaagh! wrote:E bine sa ne amintim ca Internetul, calculatoarele si o seama de alte tehnologii si imbunatari aduse vietii care ne permit, printre altele, sa ne expunem mai usor limitarile in fata celorlalti, au fost posibile tocmai datorita cercetarii in felurite domenii savante si complet lipsite de aplicatii practice la momentul dezvoltarii lor.
Lol, nici pomeneala. Asta e o marota. De regula razboiul e singura chestie care a dus la progrese semnificative, accelerate, in orice domeniu. Precursoarele computerelor de exemplu au fost necesare si dezvoltate pentru calcularea traiectoriilor obuzelor cat mai real time, mai ales in bataliile navale, pasul urmator fiind descifrarea mesajelor criptate.

Si cum ziceai, internetul a fost inventat asa, in gluma, si dupa aia i s-a descoperit utilitatea? :lol:
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

k
ola small dickie
Big Daddy

:lol:
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

0.01$ de pamantean. Platesc eu pentru doc daca e asa de carcotas, si inca pentru vreo 200 de africani saraci care nu-si permit. Renunt la o saorma in numele stiintei.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

^ Exact. Tipul ala exaltat si-a comparat ghidusia cu telescopul lui Galilei. Numai ca Galilei nu cheltuise cat bugetul a 10-15 tari africane infometate ca sa se uite spre Jupiter. Nu mai spunem nimic de utilitatea imediata a telescopului si de progresele reale in optica facute de Galilei...

Ce-i cu reactiile de genul asta? https://www.youtube.com/watch?v=HrxB8DnUHLs In afara de lozinci, puteti veni cu ceva exemple concrete? Waagh, la ce descoperire in legatura cu internetul, care fusese realizata cu multi ani inainte, care nu avea nici o utilitate la momentul respectiv, te referi?
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Esti ridicol. Stiinta nu se rezuma la utilitate imediata si nu doar ochelarii, telescopul si luneta constituie progrese reale.
Foxman
Headless Kamikaze

Post by Foxman »

Inb4 "Theory of relativity was proven RIGHT!" titlu de rahat. You can't prove a scientific theory right, you can only prove it wrong.
Praise be to the muffalo tree.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Esti obositor. De ce te repeti ca un papagal? Argumente n-ai? Stii, conteaza si CINE ma face ridicol. Daca vine unu care nu-i in stare sa poarte o discutie logica, argumentata, e egal cu zero.

De exemplu, "Astia 620 de milioane vin din bani care altfel s-ar duce la stat", gen cum avem in Romania aia 2% din impozit cu care putem face orice, asta ar fi un argument valid. Ce mi-e Uwe Boll, ce mi-a astia care se uita la gauri negre degeaba... orice ban care nu ajunge la stat mi se pare un ban bine cheltuit.
Foxman
Headless Kamikaze

Post by Foxman »

Hold on ca intre timp alti treij de savanti se intreaba daca gaurile negre exista sau nu.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

N-am ce argumente sa-ti aduc, tu esti un domn in varsta care are extrem de multe certitudini pe lumea asta si care le stie pe toate. Acum esti convins ca, daca o cercetare nu produce IMEDIAT un obiect palpabil si bine definit, gen un telescop, atunci e inutila, iar astronomia se reduce la "a te uita la gauri negre degeaba". Okay then.

Foxman cu cine se cearta acolo?
Foxman
Headless Kamikaze

Post by Foxman »

chestr0ny wrote:
Foxman cu cine se cearta acolo?
Cu un straw man, la fel ca voi doi. Eu am inteles si punctul tau si cel al lui doc, si sunt de acord cu amandoi. Discutati lucruri separate si va certati cu ce vreti voi sa intelegeti din textul celuilalt. Dati amandoi cu sarg in niste straw men, si am zis, let's tag along.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Am inteles acum.
Post Reply

Return to “Cafenea”