Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
Doc
Hammer Haunt

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Doc »

^^ Ai avea pretentia de la un om care printre altele se ocupa cu scrisul sa inteleaga o metafora, o hiperbola.

@Ola
Un procuror corupt, deja arestat, un judector teleghidat care primeste bani, in cursul judecatii, de la una dintre parti, in mod ilegal, un proces care s-a desfasurat cu o celeritate nemaintalnita pana si de la el incoace, niste confiscari rupte de realitate, un dezinteres real de a recupera prejudiciul - cam astea sunt chestiile care ma duc cu gandul la sisteme altele decat cele democratice.
sebas
Hammer Haunt

Post by sebas »

Doc, ai dubii că Voiculescu este un securist care a fraudat și furat statul?

Că a călcat pe degete și a fost luat în șuturi, e evident. Altfel nu mugeau Antenele despre Băsescu și la un an după ce nu mai are funcție.

Eu nu aș fi de acord să li se pună căluș în gură Antenelor, indiferent ce părere am despre emisia lor. Ei însă sunt dați afară din sediu pentru că tăticul a furat. Au audiență, sunt sigur că și sediu nou deja pregătit, relocarea nu poate să fie o problemă care să pericliteze emisia. Pentru ce circul ieftin de la Teve atunci, aare nu tot pentru Voiculescu?
dump CHA
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Nu-nu, este stalinism de DREAPTA! :lol: Asa cum pana acum a fost capitalism de stanga.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
sebas
Hammer Haunt

Post by sebas »

dump CHA
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

sebas wrote:Doc, ai dubii că Voiculescu este un securist care a fraudat și furat statul?

Că a călcat pe degete și a fost luat în șuturi, e evident. Altfel nu mugeau Antenele despre Băsescu și la un an după ce nu mai are funcție.

Eu nu aș fi de acord să li se pună căluș în gură Antenelor, indiferent ce părere am despre emisia lor. Ei însă sunt dați afară din sediu pentru că tăticul a furat. Au audiență, sunt sigur că și sediu nou deja pregătit, relocarea nu poate să fie o problemă care să pericliteze emisia. Pentru ce circul ieftin de la Teve atunci, aare nu tot pentru Voiculescu?
Ce legatura are postul tau cu statul de drept, cu ce ar trebui sa se intample intr-o democratie pe care pare ca nu v-o doriti?

Nu, n-am nici un dubiu, a fost din sistem si capitalul initial a fost facut cumva nu-tocmai-legal-sau profitand de legi stupide. Genul de averi post-89. Gen Basescu-la revolutie aveam un milion de dolari din bisnita, gen Copos, gen multi altii, care s-au capatuit care cum au putut, de la mic la mare. De exemplu: tu, Sebas, erai vanzator intr-un magazin in buricul targului. S-a dat lege cum ca magazinele puteau fi luate in locatie de gestiune, si dupa 3 ani de functionare, deveneai proprietar, punand ca si contributie, maxim cuponul de la cuponiada. In Severin aveam o ospatarita la restaurantul din gara care devenise milionara in euro incepand asa. Sau privatizarile MEBO samd samd.

DAR dincolo de convingeri, e limpede ca procesul n-a fost proces, justitia n-a fost justitie, ca frauda initiala n-a fost dovedita, ca nu pentru aia e condamnat samd. Si la fel de limpede e ca Antenele sunt pe plus, ca platesc impozite si taxe de an de zile in conditiile in care altii sunt in insolventa sau sunt evazionisti gen trustul Pro. Omul a facut ceva mult mai sanatos, ceva ce supravietuieste pe piata libera cu banii aia. Pentru asta e de apreciat. Daca Udrea si Cocos si Basescu si-ar fi bagat spagile intr-o chestie care sa intoarca bani la stat si sa faca mii de locuri de munca, le-as ierta si lor mare parte din furtisaguri.
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Bun post. Chiar daca nu sunt neaparat de acord, apreciez ca de data asta aduci niste explicatii pentru punctul tau de vedere, in loc de obisnuitul spam de emoticonuri.

Totusi, daca as face un ponzi scheme de milioane de dolari si as plati jumate din castig statului, as fi o persoana buna? Un ponzi scheme ia banii de la oameni fara sa le ofere nimic in schimb. Ce fel de valoare ofera Antena 3 societatii ca sa merite aplauze? Ce fel de castig are un privitor in urma unei sesiuni de urmarit Sinteza Zilei fata de asi petrece timpul in orice alt mod?
sebas
Hammer Haunt

Post by sebas »

Câștigul e în economie, pentru că Antenele reprezintă un agent economic viabil care creează locuri de muncă și contribuie la buget prin taxe.

Antenele însă ar trebui să fie figurante în toată treaba asta. Singure se victimizează însă, într-un mod ce nu poate fi apărat. Dacă emiteau despre nedreptatea la care e supus Șefu care e instrumentat politic atunci, poate..adică, măcar erau la subiect. Dar așa, ce fac ei e manipulare și șantaj ieftin.

Doc - cunosc cum s-au făcut averile după '89, la fel cum cunosc că se fura în întreprinderi de la femeia de servici la director. Unii cu sacoșa, alții cu camionul. La privatizări tot speculă și furt. Asta însă nu-l justifică pe Voiculescu, nu?
dump CHA
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Nu intelegi. Daca anagajatii antena 3 ar primii fix salariile astea sa stea degeaba, firma ar plati aceleasi taxe, castigul economiei ar fi acelasi. Pe logica asta am putea creea locuri de munca degeaba ca pe vremea lui Ceasca si economia ar trebui sa duduie.
sebas
Hammer Haunt

Post by sebas »

Dacă ar sta degeaba nu ar mai emite, deci nu ar mai avea venit și ar da faliment. Altfel nu înțeleg la ce te referi. Sunt un post de televiziune, nu o întreprindere.
dump CHA
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

N-am spus ca-l justifica pe Voiculescu, m-ai intrebat ce cred despre el si ti-am spus. De altfel, cu imens de putine exceptii (gen Bill Gates, Zuckenberg, am-descoperit-diamante-in-curte), la baza unor mari averi stau niste manarii. La fel de indubitabile ca manariile initiale sunt insa realizarile ulterioare, e fundatia aia care sprijina tinerii, e Fundatia Mereu Aproape etc.

@Stokkolm Antenistii nu si-au luat salariile din spagile lui Cocos si ale Udrei, ca cei de la B1 sau Evz. Din motivul asta simplu nu pot sta degeaba. Trebuie sa zbiere ca toate visele, sa se uite si Ola si Mafio la ei.

"Ce fel de castig are un privitor in urma unei sesiuni de urmarit Sinteza Zilei fata de asi petrece timpul in orice alt mod?"

Dincolo de ambalaj (care uneori ma deranjeaza) pot de exemplu sa afle multe adevaruri, adevaruri care deranjeaza si care nu sunt contestate de impricinati - tocmai pentru ca sunt adevaruri.
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

Stokkolm wrote:Ce fel de valoare ofera Antena 3 societatii ca sa merite aplauze? Ce fel de castig are un privitor in urma unei sesiuni de urmarit Sinteza Zilei fata de a-si petrece timpul in orice alt mod?
De acord cu asta.

Doc zicea mai sus ca au oferit locuri de munca, dar ce rost are sa lucrezi degeaba?
Multi se multumesc cu un venit fara sa ii interseze deloc care e scopul muncii lor sau al lor ca persoana. Imi povestea o cunostinta cum inainte de '89 lucrau intr-o fabrica si totul se depozita pe stoc pentru ca nu era cerere de produs. Dar toti erau multumiti ca aveau un loc de munca. Genul asta de gandire mi se pare ca indobitoceste omul si astfel se plafoneaza la nivel profesional, social si devine masa buna de manevra. Calitati pe care le intrunesc multi din audienta postului Antena 3.

De fiecare data cand apar la televizor sustinatori ai Antenei 3 sau oameni de pe la mitinguri organizate de ei, vezi doar oameni amarati sau batrani care au idei putine si fixe si se exprima in lozinci, platitudini si eventual urlete. Sunt destule video-uri si pe youtube daca vreti sa vedeti.

Nu reusesc in nici un fel sa ma identific cu audienta si mesajul Antenei 3. Mai mult decat atat, mi se pare josnic modul in care se folosesc de mase de oameni mai putin educate (sau prea nostalgice dupa vremuri trecute) pentru a-si castiga painea sau pentru a se pune in slujba unor politicieni compromisi. Modul in care opereaza o face sa fie o ancora care ne leaga inca de trecutul nefericit.

Iar ideile tale, Doc:
- macar ofera de munca
- nu doar el e corupt ca mai sunt si altii, asa ca nu-i mare lucru
- toti bogatii fac smecherii ca sa ajunga acolo unde sunt.
sunt niste clisee pe care poti sa le auzi la orice pensionar care joaca table in parc sau la muncitorii iesiti de la munca in barul de langa gara. Idei de genul asta indeamna la resemnare. Fiecare sa isi stie locul si sa fie o oaie obedienta.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Realitatile te lovesc fix in pifometru, amice. Vorbim de cea mai mare televiziune de stiri, de a doua televiziune generalista si de cel mai mare trust de presa. Sa spui ca nu ofera nimic societatii in ansamblu e doar o mare prostie, nicidecum un adevar. Poate TIE nu-ti ofera nimic, dar la fel, nimic nu te recomanda sa vorbesti in numele societatii in general.

Discutii despre numarul absolut de spectatori cu studii superioare, cu mediu urban/rural, pe grupe de varsta, au mai fost, si au iesit toate in favoarea Antenelor. Ca tu preferi sa le uiti, problema ta. Manipulare ieftina si grosolana a adevarului, fix asta faci, fix lucru pe care-l acuzi la altii.

N-ai nici o jena?

PS. La fel referitor la ce spui tu ca ar fi ideile mele. Alea nu-s deloc ideile mele, ci doar ce poti tu, cu mijloacele tale, sa crezi ca sunt ideile mele. Din nou, e doar problema ta.
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

Doc wrote:Manipulare ieftina si grosolana a adevarului, fix asta faci
asadar esti capabil sa identifici asa ceva la prima vedere intr-un mesaj, dar inca nu ai observat nimic de genul pe postul tau preferat.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

marvas wrote:
Doc wrote:Manipulare ieftina si grosolana a adevarului, fix asta faci
asadar esti capabil sa identifici asa ceva la prima vedere intr-un mesaj, dar inca nu ai observat nimic de genul pe postul tau preferat.
Am spus eu vreodata ceva de genul asta? ma poti cita?

Nu, pentru ca n-am spus niciodata asa ceva.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Antena 3 ofera adevaruri incontestabile hahahaha :lol: Jesus fucking Christ.
I'm livin' in a love shadow
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Chester, iarasi esti pe langa firul logic al unei discutii? :roll:
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Adica? Cu ce sunt pe langa? Doar radeam de ideile tale care nu sunt ideile tale, sunt ceea ce cred eu, cu mijloacele mele, ca ar fi ideile tale, dar de fapt sunt adevaruri imposibil de contestat de catre cei impricinati, tocmai pentru ca sunt adevaruri. :lol:

Mai zi o hiperbola de-aia sa inteleg mai bine logica. Sau hai ca incerc eu una: Dacian Ciolos e Hitler si Gadea, Badea, Grecu si restul sunt ca niste evrei sarmani persecutati pentru ca zic multe adevaruri. :( Iar punerea in aplicare a unei hotarari judecatoresti e un act stalinist, nedemocratic. Pentru ca si nazistii aveau legi. Fuck yeah! I think I got it!
I'm livin' in a love shadow
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

In sfarsit!
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Ultima dat cand am dat pe la antena 3 se discuta despre chelia lui Basescu. Poti contesta un asemenea adevar? Mai e si deranjant pe deasupra. Poate sunt doar eu, dar mi se pare ca au o preocupare nefireasca pentru o persoana care nu mai e presedinte de mai bine de un an si nu are prea mare importanta politica.
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Doc wrote:un proces care s-a desfasurat cu o celeritate nemaintalnita pana si de la el incoace
a durat 6 ani procesul
Doc wrote:
sebas wrote: Daca Udrea si Cocos si Basescu si-ar fi bagat spagile intr-o chestie care sa intoarca bani la stat si sa faca mii de locuri de munca, le-as ierta si lor mare parte din furtisaguri.
:lol: Ce mentalitate frumoasa.
Stokkolm wrote:Ultima dat cand am dat pe la antena 3 se discuta despre chelia lui Basescu. Poti contesta un asemenea adevar? Mai e si deranjant pe deasupra. Poate sunt doar eu, dar mi se pare ca au o preocupare nefireasca pentru o persoana care nu mai e presedinte de mai bine de un an si nu are prea mare importanta politica.
Unde mai pui ca sloganul "ANTENA 3 E AICI!" pe care il auzi urlat de 100 de ori pe minut daca dai pe canalul lor poate l-au luat tot de la Basescu. Cand intreba atunci cu flacara in mana "ANTENA 3 E AICI?". :lol:

Ioan Stanomir: "votul Senatului de ieri reconfirma existenta privilegiilor in Romania. aplicarea legii este facultativa. solidaritatea cu mecanismul Antenei 3 este inscrisa in codul genetic al vechiului si noului USL." "Senatul şi “Trustul Intact”- sau cum privilegiile sunt apărate în România, până la capăt"

http://www.contributors.ro/reactie-rapi ... -la-capat/
Post Reply

Return to “Cafenea”