Ce filme am mai vazut

Ce muzica mai ascultați, ce filme ați mai văzut și ce cărți ați mai citit.
.chester
Dremora Lord

Re: Ce filme am mai vazut

Post by .chester »

The Big Short (2015)

Aparent filmul asta e unul dintre favoritele la premiile Oscar. La fel ca in cazul lui Birdman de anul trecut, si The Big Short mi s-a parut foarte plictisitor si dezamagitor. Desi are o distributie destul de "grea" (Brad Pitt, Christian Bale, Ryan Gosling, Steve Carell), niciunul dintre actori nu straluceste in mod deosebit si m-a lasat cu impresia ca regizorul ar fi putut economisi niste bani si sa angajeze niste actori mai putin cunoscuti, care sa se straduiasca mai mult. Steve Carell, de exemplu, isi petrece intregul timp pe ecran scremandu-se sa para agitat si scotand diverse zgomote si icnete isterice. O fi si din cauza ca eu nu il mai pot asocia cu alt personaj in afara de Michael Scott, pe care l-a interpretat excelent, dar mi s-a parut o prestatie extrem de slaba din partea lui in filmul asta.

Alte filme de genul "film pe un subiect despre ca nu stiu mai nimic" reusesc sa fie fascinante si sa te atraga in lumea lor. Moneyball (in care acelasi Brad Pitt joaca rolul principal) este un film despre antrenorul unei echipe de baseball care dezvolta o metoda noua si eficienta de a achizitiona jucatori si, desi nu stiu absolut nimic despre baseball, l-am urmarit cu interes, pentru ca scenariul si jocul actorilor au facut posibil acest lucru. The Big Short este o insiruire de termeni financiar-bancari care dureaza doua ore. Te simti ca la un seminar la ASE intre oameni straini. Cameo-urile sunt dragute (am chicotit cand a aparut Anthony Bourdain sa explice cum e cu pestele vechi de cateva zile) si mai risipesc un pic ceata contabila a filmului, dar nu au cum sa faca urmaribil un film in care 50% dintre replici sunt "Oh man, bancile chiar fac nasoale?! Stiu ca fac nasoale si ca nu e ok si totusi inca continua sa faca nasoale?! Sunt inconstiente?! Nu le pasa de oamenii obisnuiti?! Mai bancherilor, ia nu mai faceti nasoale!" Si, in caz ca nu va prindeti ce inseamna asta, e si o scena super fortata cu un tanar tata care e anuntat, in prezenta fetitelor sale, ca va ramane fara casa DIN CAUZA BANCILOR.

Un 4/10 din partea mea. Macar am avut bere.

The Revenant (2015)

Meh. Arata spectaculos si are niste peisaje de-ti pica fata, dar per ansamblu e o poveste incredibila (in sensul rau) despre Leonardo DiCaprio care se taraste prin juma de America ca sa bage cutitul in Tom Hardy. Scena cu atacul ursului este superb realizata, viscerala si extrem de brutala si e singura scena pentru care merita urmarit filmul. Dupa aceea, Leo devine un fel de Bear Grylls si inoata nestingherit prin ape inghetate, sare cu calul de pe munti si are tot felul de alte aventuri improbabile. La final, binele invinge, personajul rau isi primeste pedeapsa bine-meritata de la indienii cu rol de biciul lui Dumnezeu, iar Leo isi vede (prezumabil) de viata.

6/10 frumusel dar per total destul de forgettable
I'm livin' in a love shadow
caleb
Pig Cop

Post by caleb »

Uncanny Valley. Short. Dacă e fumat, sorry. Mi s-a părut mișto.

http://www.monstersaliensrobotszombies.com/videos/689
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Deschide careva un topic pentru Oscars sau iar se asteapta lumea sa ma imbat si sa iau la **** The Revenant, Gravity-ul anului 2015?
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
sekaba
Pig Cop

Post by sekaba »

Gravity > The Revenant pentru ca The Revenant n-are femei in el.
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

But it was shot IN THE FUCKING COLD!!! And he ate a RAW FISH!!!
joonior_bmf
Gravity e un film misto

Post by joonior_bmf »

Image
TG
Cyberdemon

Post by TG »

I wonder who Leo had to blow for it.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
sekaba
Pig Cop

Post by sekaba »

Un urs, evident.
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
Mafio
Hammer Haunt

Post by Mafio »

Pe bune acum, a văzut cineva vreunul din filmele nominalizate la Oscar în afară de arhicunoscutele Mad Max și The Revenant? :lol: S-a uitat cineva la Brooklyin sau la Spotlight? De unde apar filmele astea? Nu zic că sunt proaste, dar în fiecare an se întâmplă același lucru. Te duci la x număr de filme, ești mulțumit de ele, ca dup-aia niște albi bogați de 67 de ani care suferă de un caz grav de white guilt să nominalizeze o mână de filme ULTRADRAMATICEȘISERIOASE inspirate după fapte reale de care lumea a auzit doar în treacăt. Mă face să cred că un grup de băieți de la Hollywood produc filmele astea cu o lună sau două înainte de gală și ne inserează memorii cu ele. Mai știi când te-a îmbrâncit în autobuz domnul ăla la costum negru? Surpriză, ți-a inserat o memorie cu Spotlight. Mai știi când te-a rugat baba aia să o ajuți să traverseze strada? Felicitări, ești fan Brooklyn. O să-mi dați dreptate la anul.
Last edited by Mafio on 29 Feb 2016, 17:42, edited 2 times in total.
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Da, am văzut câteva dintre ele. Mă așteptam să ia Bridge of Spies, pentru că e tip Argo așa, totul pe placul americanului de rând, dar în același timp ireproșabil ca realizare. Un film mediocru în sensul decent al cuvântului.

Zicea .chester de Birdman, mie mi s-a părut cel mai bun film care a luat Oscarul în ultimul deceniu or so, ba chiar a fost îndeajuns de bun să mă mir că l-au premiat, lol. Însă The Big Short nu m-a dat pe spate, great cast și cam atât.

The Martian e incredibil de superficial and quite dumb. Mișto peisaje și premisa, dar cred că e cel mai prost dintre filmele nominalizate (mă rog, n-am văzut The Revenant).

Mad Max e un videoclip MTV, dar e genul de film prost-bun, în general alea proaste-proaste ajung pe-acolo, so fuck it, să fie.

Plănuiam să văd și Spotlight, dar am preferat un maraton de korean revenge flicks. În fine, e ca în orice alt an, câteva filme ok, câteva cretine și multe meh.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Nu stiu daca ati observat, dar The Hateful Eight a luat premiul pentru best original soundtrack. Bine ba, Ennio Morricone!
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

chestr0ny wrote:Meh. Arata spectaculos si are niste peisaje de-ti pica fata, dar per ansamblu e o poveste incredibila (in sensul rau)
Cu atat mai tare e faptul ca inspiratia a venit din realitate, din viata lui nenea asta: https://en.wikipedia.org/wiki/Hugh_Glass
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Da, stiam asta, dar daca citesti cu atentie articolul, vei vedea ca au umflat foarte mult faptele.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

The way things are going, I'd expect Adam Sandler to win at least one Academy Award for best director in the next couple of years. You heard it here first!
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Neah, Adam Sandler e irelevant in cineva de cel putin un deceniu si stie toata lumea ca filmele lui sunt de fapt pretexte pentru concedii in locuri exotice. Singurul premiu pe care il ia e daca se face trivia night in vreo crasma din Hawaii si toate intrebarile sunt despre filme de Adam Sandler.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Do not underestimate the power of white guys with big fat paychecks at Netflix.

De fapt, deja pot sa vad viitorul - o comedie istorica despre POTUS Trump si ascensiunea lui la butoane.
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

Deadpool

Am fost sa-l vad sambata trecuta la cinema si din pacate a fost sub asteptari. Secventele de actiune sunt ok, unele glume sunt reusite, dar cand aud ca rade sala la cele mai rasuflate chestii parca mi se taie de orice.

Cel mai low moment pentru mine a fost cand au facut gluma cu "Daca piciorul tau stang e Ziua Recunostintei si dreptul e Craciunul atunci pot sa te vizitez intre sarbatori?". In mometul ala am zis un "BĂĂĂĂ.." si nu am mai putut sa-l vad cu aceiasi ochi.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Dap, de asta am decis pana la urma sa nu ma mai duc la cinema sa-l vad. URASC DIN TOT SUFLETUL atunci cand sunt la cinema si se zice o gluma basita in film si incep toti maimutoii din sala sa rada cu spume. Am auzit ca Deadpool are multe "faze funny" si chiar nu cred ca mi-ar permite sanatatea sa il vad intr-o sala de cinema, mi-ar plesni capul si i-as lua la palme pe toti. Ma voi uita acasa, singur, in liniste.
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

O soluţie ar fi să mai aştepţi un pic până mai moare din hype, apoi să mergi la o proiecţie la o oră mai puţin obişnuită, gen la 14.00, într-o miercuri. Cel mai probabil o să fii numai tu în sală.

Eu l-am văzut aseară, alături de un public precum cel descris de marvas. Din fericire, n-a râs nimeni la gluma cu sărbătorile - au avut însă ocazia să se manifeste la alte dumiţe la fel de răsuflate. Altfel, filmul e ok, raportat la altele de gen. Dovedeşte că încă mai pot avea succes filmele violente cu umor vulgar şi "incorect". Nu am urmărit prea îndeaproape scena blockbusterelor din ultimii ani, însă impresia mea e că majoritatea se scaldă în zone călduţe de PG rating, cu tendinţe "progresive". În contextul ăsta Deadpool e o briză proaspătă. Un 6.5 cinstit.
REMEMBER CITADEL
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Absolut. Toate sunt facute pentru copii, fara injuraturi, fara sange, fara nicio amenintare reala la adresa personajelor indragite si, mai ales, fara villains interesanti. Ah, si multe one-linere basite gen THAT'S GOTTA HURT.
Post Reply

Return to “Cărți/Muzică/Filme”