The Help Thread

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
Stokkolm
Dremora Lord

Re: The Help Thread

Post by Stokkolm »

Seamana a motorina, petrol something, dar ce e interesant ca mirosul deranjant nu persista dupa spalare.
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Da. La mine mai ramane putin timp dupa spalare. Poate oi avea parul putin mai lung.
Cimitri
Hammer Haunt

Post by Cimitri »

Ola has fluffy hair! Yay... Si eu folosesc acelasi tip. Because real men use tar!
Image
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

You know it!
Soarecu
Pig Cop

Post by Soarecu »

Soarecu wrote:N-are legatura cu browser-ul (pe forums.eveonline.com incercam sa ma conectez). Am dat un ping in cmd si e loss de 100%, iar la IPV 4 n-am niciun IP trecut acolo.
Dupa vreo doua zile de trial&error pe winwdows, am descoperit ca am registrii lipsa. Am reinstalat windows-ul si acum e ok.
RaptoR
Mad Scientist

Post by RaptoR »

Need halp. E cineva de aici care a jucat sau joaca (preferabil la prezent, avand in vedere ca ultimele actualizari au schimbat destul de mult gameplay-ul) Kerbal Space Program si e suficient de binevoitor incat sa-si rezerve 15-20 de minute zilele astea sa-mi raspunde la niste intrebari (pe steam chat, ymess, facebook, skype, etc).
Sunt noob questions, asa ca nu va trebuie foarte multe ore jucate. Am doar intrebari generale
Raman dator de cinste.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

De ce nu incerci pe Reddit?
I'm livin' in a love shadow
RaptoR
Mad Scientist

Post by RaptoR »

Meh, la fel de bine as fi putut sa fac aici un post. Insa am trei sute de intrebari, unele banale, altele ciudate, unele mai scurte, altele mai lungi. Prefer sa stau cu cineva pe chat si sa discutam, decat sa postez un carnat de intrebari si sa astept raspuns...
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Pai aici nu joaca nimeni KSP. Ai avea mult mai mult succes pe subreddit-ul dedicat jocului, mai ales ca am inteles ca comunitatea KSP e foarte grabnica sa sara in ajutor unui noob. Whatever, faci cum vrei.
I'm livin' in a love shadow
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Nu mai bine sapi cu google decat sa bati la cap un nevinovat? n-am intalnit jocuri la care sa ma intereseze ceva si sa nu fi pus un altul intrebarea respectiva, sau sa nu gasesc vreun manual, walkthrough, ceva sa ma ajute.
Cata
Zergling

Post by Cata »

Am jucat eu ceva ore, dar acum 1 an si ceva cred. S-ar putea sa il reincerc daca zici ca s-au schimbat destule.
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

Am inteles de pe la colegi ca cei care au diploma de licenta luata s-ar incadra la o scutire de impozit daca lucreaza in domeniul IT. Din pacate mai multe detalii nu au putut sa imi ofere iar pe net am gasit urmatoarele articole:

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-2033 ... olvita.htm
http://legestart.ro/noutati-privind-scu ... matorilor/
http://economie.hotnews.ro/stiri-finant ... scutit.htm

Unul din manageri mi-a spus ca trebuie sa am o diploma "din domeniu" ca sa se aplice scutirea, eu terminand comunicarea nu prea ma incadrez.

Nu am deloc incredere in sfaturile lui, iar articolele respective mai mult m-au derutat. Stie cineva exact cum sta treaba? Sa stiu daca merita sa ma trezesc mai devreme doar ca sa ma fac de ras la HR sau nu :).

Am si pe undeva pe acasa un atestat d-ala de 2 lei care ma califica in calculatoristica, obtinut candva in timpul clasei a 12-a, daca ajuta cu ceva :lol:
No one is as dumb as I am, but some get dangerously close

Soundcloud
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Asta-i ordinul:
http://lege5.ro/Gratuit/g4ztsmrugu/ordi ... calculator

Diploma "din domeniu" era in ordinul vechi, acum iti trebuie doar licenta (art. 1 c) si sa prestezi, sa ai in contractul de munca, un job dintre cele prevazute in anexe. In rest, angajatorul trebuie sa aiba organigrama cum trebuie, cu compartiment separat, sa aiba venituri peste 10 000 USD/luna/angajat care sa ceara scutire, si ce conditii mai sunt pe acolo.

Din ce vad pe acolo, trebuie ca firma sa creeze programe (art. 3, g, h). Oricum, or sa te injure contabilii si HRul :) bafta.
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

Nu ma incadrez dar oricum postul de "QA Tester/Salahor" nu exista in ogranigramele romanesti, cel mai aproapiat ar fi Analist sau Inginer de Sistem. Momentan sunt trecut ca Operator introducere, validare și prelucrare date, din lipsa de alternative.

Problema e cu veniturile, marea majoritate au in jur de 350 USD, nici vorba de 10.000. Eventual daca e vorba de venitul firmei; stiu ca am avut cifra de afeceri cateva milioane anul trecut.

Nevermind, sunt cu ochii in telefoane minuscule de cateva ore si imi bubuie creierul. Evident ca e vorba de venitul firmei :ugeek: .

Soundcloud
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Functia/meseria se poate modifica usor, cu un act aditional. Cred ca te-ai putea incadra lejer la Analist, din anexa aia:
http://www.ecoduri.com/cod-cor/6/251201/analist.php

Pe diploma de licenta iti scrie ceva foarte-foarte specific? sau e ceva cu o acceptiune mai larga...
vulp
Hammer Haunt

Post by vulp »

Mărar wrote:Unul din manageri mi-a spus ca trebuie sa am o diploma "din domeniu" ca sa se aplice scutirea, eu terminand comunicarea nu prea ma incadrez.

[...]

Am si pe undeva pe acasa un atestat d-ala de 2 lei care ma califica in calculatoristica, obtinut candva in timpul clasei a 12-a, daca ajuta cu ceva :lol:
Da, diploma aia atesta faptul ca stii sa programezi si-ti confera titlul de "Asistent Analist" - cred ca atata va fi destul pt. HR. Daca nu, printeaza programa de liceu pentru Mate-Info (mai specific, ce anume se invata la informatica I1) si du-i si aia. Eventual mai zi ca acele materii se invata pt licenta (B.A.) la universitatile "din vest." Ar trebui sa fie destul.

In rest, are si gigel ala dreptate, comunicarea este una dintre acele (putine) domenii cu care nu te accepta nimeni la un masterat in informatica... chiar nu stiu daca ar exista ceva mai departe de "domeniu" (poate stiintele politice?) :P
unde dai si unde doare unde dai si unde doare
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

De cativa ani (5-6) nu mai merge sa faci masterat/doctorat in alt domeniu decat in cel care ai licenta - gen licenta in drept-masterat/doctorat in stiinte economice.

Ordinul spune strict studii superioare, atestatul din liceu e complet irelevant.
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

Nu inteleg cum a fost deviata discutia in directia master/doctorat.

Soundcloud
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

It's "The Vulp-effect" in action :)
vulp
Hammer Haunt

Post by vulp »

Daca ordinul zice strict studii superioare, inseamna ca esti discriminat in comparatie cu cei care invata in alte tari UE, unde pentru aceleasi cunostinte primesc o hartiuta de alta culoare - cu apoi care vin in Romania, fac ce faci si tu - si au parte de avantaje economice de care tu nu ai parte.

(Scuze pentru mentionarea masteratului, voiam doar sa subliniez faza cu domeniile... insa daca Doc are dreptate cu faza "de 5-6 ani incoace", asta este ceva nasol de tot... mai ales daca nu se aplica doar in Romania... e ceva gen "mai lasati-ma cu inovatia si puneti osul la munca!!")
unde dai si unde doare unde dai si unde doare
Post Reply

Return to “Cafenea”