The Help Thread

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
Doc
Hammer Haunt

Re: The Help Thread

Post by Doc »

vulp wrote:Daca ordinul zice strict studii superioare, inseamna ca esti discriminat in comparatie cu cei care invata in alte tari UE, unde pentru aceleasi cunostinte primesc o hartiuta de alta culoare - cu apoi care vin in Romania, fac ce faci si tu - si au parte de avantaje economice de care tu nu ai parte.
Nu esti discriminat, acelasi ordin zice si "(2) De prevederile alin. (1) beneficiază şi cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene ale căror diplome sunt echivalate, prin structurile de specialitate ale Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, cu diploma acordată după finalizarea unei forme de învăţământ superior de lungă durată sau cu diploma acordată după finalizarea ciclului I de studii universitare de licenţă."

N-o sa echivaleze nimeni in Romania o diploma de liceu din Vest cu una de licenta de la noi, Declaratia de la Bologna & shit....
vulp
Hammer Haunt

Post by vulp »

Doc wrote:N-o sa echivaleze nimeni in Romania o diploma de liceu din Vest cu una de licenta de la noi, Declaratia de la Bologna & shit....
INVERS NATARAULE, DIPLOMA DE LICEU MATEMATICA-INFORMATICA ROMANEASCA E ECHIVALENTUL UNEI DIPLOME DE LICENTA DIN VEST - DREPT ABILITATI CONFERITE SI EXPERIENTA CASTIGATA!!!!!!!!!

Tu ori esti retardat, ori lucrezi la antena 3, ori lucrezi pentru kremlin. Altfel nu-mi explic. Chiar nu. Pentru nivelul de imbecilitate de care dai dovada, ori ai har, ori cineva a investit bani grei in a te invata tehnici + sa-ti omoare ratiunea, sa-ti sodomizeze sufletul.
unde dai si unde doare unde dai si unde doare
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

... nu, nici invers, din absolvent de liceu roman n-o sa te transforme nimeni in licentiat in Vest. Keep dreamin'.
DerangedGenius
Zergling

Post by DerangedGenius »

OK

M-am saturat sa imi fac nervi din cauza umbrelei. Va intreb pe cei din Bucuresti - de unde isi cumpara lumea umbrele? Am impresia ca numai eu gasesc gunoaie de umbrele la 25 de lei in piata sau la carrefour, care se rup la prima utilizare daca e un pic de vant.

Sa caut la Obor? Nici acolo nu am gasit de obicei lucruri de calitate. Din supermarket nu mai incerc, dar in alta parte nu gasesc, iar in jurul meu lumea are umbrele bune. Imi vine cateodata sa opresc pe cineva sa intreb "nu va suparati, de unde v-ati luat umbrela" dar mereu mi se pare ciudat sa fac asta.
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

eu am una luata din Auchan cam de un an. Cea mai longeviva relatie cu o umbrela. De obicei imi cumparam de alea care se pliau si incapeau in ghiozdan sau in man-purse, dar am decis sa cumpar una lunga cu capat incovoiat ca sa pot sa ma plimb ca un lord sprijinit de ea. Ceea ce fac frecvent.
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Du-te intr-o tara civilizata si ia-ti o umbrela de 2 eurocenti de acolo. Eu folosesc aceeasi umbrela nemteasca de dinainte sa am buletin. Still stronk. Te fereste de ploaie si rupi si capetele marlanilor cu ea.
NO COVER. ALL MAN.
sekaba
Pig Cop

Post by sekaba »

Sau poti incerca pe internet, care e frate si cu romanu si cu codru, dar dusman cu ploaia.
Check this out: http://lmgtfy.com/?q=umbrele+de+calitate
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Urasc umbrelele. Decat sa-mi inghete mana si sa ma ud pe jumatate, mai bine iau ceva cu gluga cat de cat rezistent la apa si gata. Sau taxi. Sau whatever. Ia umbrela cu tine. Tine-te de ea sa nu o ia vantul. Ai grija unde o pui cand e uda. Ai grija sa nu o uiti. Stai cu ea in brate dupa ce se termina ploaia. Pune-o la uscat. Ia-o de la uscat. samd. Too much, thanks.
Michilangelo
Headless Kamikaze

Post by Michilangelo »

Dacă îți iei o umbrelă bună nu ți-o ia vântul și o învârți de două ori ca să cadă toată apa de pe ea. Iar când nu mai plouă te plimbi cu ea în mâna, cum zicea și marvas - îți oferă un sentiment neașteptat de autoritate.

De menționat că am dat 25 de lei pe a mea, deci e mai mult o chestie de a căuta umbrela potrivită, decât de scris ”umbrele de calitate” în Google.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

De la 90 de kile in sus sentimentul de autoritate vine de la sine :D
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Nici eu nu foloseam umbrelă like ever, dar zilele astea am luat una din aia mică și ieftină. Probabil o să se rupă la primul vânt, dar fuck it, îmi trebuie mai mult pentru situații neașteptate, pentru că atunci când îmi iau geacă de ploaie I don't give a fuck anyway.

Însă din ce am observat, e o problemă comună. Nu cred că toți ceilalți au umbrelele de calitate, nu vezi tu când li se fac praf. :)
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Truth be told, si eu sunt omul-gluga, acolitul impermeabilei, dar e bine sa ai optiuni in viata.
NO COVER. ALL MAN.
ne0lith
proxe.net

Post by ne0lith »

TG wrote:dar zilele astea am luat una din aia mică și ieftină. Probabil o să se rupă la primul vânt
Am patit fix asta o data. M-a prins ploaia prin oras, am intrat special la metrou sa iau o umbrela si s-a rupt la mai putin de 1 minut dupa ce am iesit. Nice.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Doc wrote:Urasc umbrelele. Decat sa-mi inghete mana si sa ma ud pe jumatate, mai bine iau ceva cu gluga cat de cat rezistent la apa si gata. Sau taxi. Sau whatever. Ia umbrela cu tine. Tine-te de ea sa nu o ia vantul. Ai grija unde o pui cand e uda. Ai grija sa nu o uiti. Stai cu ea in brate dupa ce se termina ploaia. Pune-o la uscat. Ia-o de la uscat. samd. Too much, thanks.
Fucking this. Mai adaug la tot pomelnicul de dezavantaje si faptul ca o agati de crengi, lovesti lumea in cap cu ea, ocupi jumatate de trotuar si daca bate vantul din fata nu mai vezi pe unde mergi. Urasc umbrelele si urasc sa stau sub ele. Get the fuck away with that shit, prefer sa ma ude ploaia.
I'm livin' in a love shadow
DerangedGenius
Zergling

Post by DerangedGenius »

Nu ma interesa un tutorial de folosit Google, ma interesa insight de la comunitate, care cam de unde si-a luat si stie ca e buna, ca asa pe net am o gramada de optiuni. Plus poate vreau sa si vad umbrela inainte sa dau banii. Sau poate nu am 100+lei momentan si vreau ceva repede, aproape de o statie de metrou preferabil.

@waaagh! fix asta am facut acum doi ani si ceva, mi-am luat una dintr-un supermarket micut din Germania, nu mai stiu daca era 3 euro sau 2, dar a ramas mult timp impecabila. Nu stiu cat m-ar fi tinut, ca mi-a pierdut-o cineva >_>

De mers cu gluga, merg asa cand am distante mai mici de 10-15 minute de parcurs, din aceleasi motive ca voi. Altfel nu, brrr.

Anyway, din intamplare am dat peste cateva magazine la metrou Piata Sudului fix inainte de culoarul spre sun plaza. Preturile sunt in jur de 30-35 de lei, dar se vede de la o posta ca sunt muuult mai de incredere decat ce se gaseste prin hypermarket.
Cimitri
Hammer Haunt

Post by Cimitri »

Waaagh! wrote:Truth be told, si eu sunt omul-gluga, acolitul impermeabilei, dar e bine sa ai optiuni in viata.
Ai si blugi impermeabili?
Image
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Daca nu traversezi un rau, mocirla, zapada sau de ce nu, shit pana la genunchi, simple precipitatii n-au cum sa te deranjeze la picioare daca ai incaltaminte buna si o pereche trainica de blugi/cargo pants. Asta daca nu te miruieste vreun taifun ofc.

Dupa cum am spus, in general nu ma deranjez sa folosesc umbrela, dar omul intrebase de unde sa ia o umbrela de calitate, nu cauta alternative la utilizarea ei.
NO COVER. ALL MAN.
Piper
Space Invader

Post by Piper »

Imi poate recomanda cineva o alternativa la Olynth? Mai nou am apnee, de la alergenii de primavara cred, si mi-e si greu sa adorm noaptea, iar olynth-ul, chiar daca nu ar da dependenta, e mult prea puternic, ma dor narile de la atata aer.
Cand zic alternativa, ma refer la ceva fara xilometazolină. Nici alea cu apa sarata nu merg si nici alea steroidale :(
Pe net am mai gasit chestii, dar nu pe forumuri romanesti, iar produsele din afara nu prea-s disponibile aici.
Piper
Space Invader

Post by Piper »

In case anyone cares, am gasit Oly-Nal. Are Ectoina. Dupa ce am citit niste studii, aparent ectoina in spray nazal ajuta peste 60% din oameni sa scape complet de nas infundat/uscat whatever dupa o saptamana. La mine s-a simtit din prima seara, si nici nu are rebound effect si nu da dependenta.
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Nu am avut astfel de probleme si nu folosesc produse pt nas dar vroiam doar sa ridic o avertizare. Stiu ca mai sunt persoane dependente de produse pt desfundarea nasului. Sa va asigurati ca problema dvs. e reala si nu inchipuita pt ca respiratia poate deveni un fenomen foarte subiectv daca te gandesti la ea, mai ales pe fond de stres, anxietate, etcc. Poate duce la fenomene naspa gen hiperventilatie, stari in care simti ca nu respiri suficient etc. M-as feri de astfel de produse daca nu mi-au fost recomandate de medic in urma unei probleme indentificate de el. De asemenea e absolut normal ca nasul sa nu fie tot timpul perfect liber, e absolut normal ca in anumite momente cate o nara sa fie infundata, e un curs natural si li se intampla tuturor si variaza pe parcursul zilei si al noptii.
Post Reply

Return to “Cafenea”