User serios, caut RPG
User serios, caut RPG
Cu scuzele de rigoare ca nu postez unde trebuie, cam ce joc recomandati : RPG/cRPG dar sa nu aiba un gameplay infernal de complicat si/sau poveste foarte incalcita, sunt la inceput cu astea si nu planuiesc sa le joc in reprize mai mari de ~30min.
Re: Ultimul joc terminat, thread cu note
Da, m-am gandit si la ala, dar care din ele, daca povestea nu-i asa importanta as juca DS2.
Fii domnule baiat serios si baga ds1 daca te apuci de serie. 2 e mult mai dificil si mai slab din toate punctele de vedere, exceptand niste imbunatatiri pur tehnice la interfata si optimizare mai buna pentru pc. Ai nevoie insa de controller pentru astea, cel putin primul nu stiu cat de jucabil e cu tastatura si mouse.
Alt rpg clasic pe care ti-l recomand este Icewind Dale. Pe steam ar trebui sa fie si ceva enhanced edition, care e cu rezolutia adusa la zi si alte fleacuri d-astea.
Alt rpg clasic pe care ti-l recomand este Icewind Dale. Pe steam ar trebui sa fie si ceva enhanced edition, care e cu rezolutia adusa la zi si alte fleacuri d-astea.
NO COVER. ALL MAN.
Soarecu vrea ceva nu prea complicat ca gameplay. Nu cred că vrea să stea să buchisească în Icewind Dale tainele THAC0 și misterele armurii care devine cu atât mai bună cu cât îi scade AC-ul.
REMEMBER CITADEL
Fable (primul valabil pe PC) s-ar incadra aici, din ce-am jucat eu.
Eu nu stiu nici acum ce-i aia THAC0, dar asta nu inseamna ca n-am terminat iwd de vreo 7 ori cu exact acelasi party, asa mult mi-a placut. Il faceam si solo cu un fighter/druid daca ma lasau sa fac dumping din charisma. Ar trebui sa incerc si fara tbh.Mahdi wrote:Soarecu vrea ceva nu prea complicat ca gameplay. Nu cred că vrea să stea să buchisească în Icewind Dale tainele THAC0 și misterele armurii care devine cu atât mai bună cu cât îi scade AC-ul.

NO COVER. ALL MAN.
Fighter/Mage is the way to go, mate. Nu știu cine te-a mințit că nu poți face dump din charisma, totuși. Uite aici:

REMEMBER CITADEL
Pe fighter/druid nu se poate, ca druidul n-are voie sa aiba charisma mai mica de 15.
NO COVER. ALL MAN.
Ei, lasă că rulezi zarurile două zile și nu mai ai nevoie să faci dumping. 

REMEMBER CITADEL
Neverwinter Nights? 1 sau/si 2? Desi are vreo 13 ani, primul are farmecul lui, iar cel de-al doilea chiar are niste momente remarcabile, o imbunatatire clara fata de primul.
Vrei numai izometrice? The Elder Scrolls (Morrowind, Oblivion sau Skyrim?), Gothic 3? The Witcher 1, 2, 3? Fallout-urile?
PS. Cred ca ar trebui mutate posturile astea de aici...
Vrei numai izometrice? The Elder Scrolls (Morrowind, Oblivion sau Skyrim?), Gothic 3? The Witcher 1, 2, 3? Fallout-urile?
PS. Cred ca ar trebui mutate posturile astea de aici...
- joonior_bmf
- Gravity e un film misto
Kotoarele, ba 
+ Divinity 2 TDKS, Risen, Kingdoms Of Amalur

+ Divinity 2 TDKS, Risen, Kingdoms Of Amalur
Last edited by joonior_bmf on 2 Mar 2016, 23:45, edited 1 time in total.
Dragon Age-urile, din pacate in ordine descrescatoare, 1-2-3.
Dragon's Dogma e destul de prietenos cu incepatorii, desi nu cred ca intelegi nimic din el in sesiuni de 30 de minute. Daca nu, ce a zis Doc, mai putin NWN.
I'm livin' in a love shadow
Re: User serios, caut RPG
Diablo. 
Pentru sesiuni de 30 de minute, bagă Bethesda games. Skyrim e șeful jocurilor cookie-cutter. Poți juca și primul NWN dacă vrei să ai iluzia că joci un DnD, are farmecul lui, dar e mai simplist decât multe hack and slash-uri. Practic îți alegi un warrior, dai câte un click și te uiți la joc. Not much to do but get the basics.
@Mahdi, not multi/dual classing is the way to go. Trebuie să bagi dificultate maximă ca să nu fie incredibil de broken mecanica asta în majoritatea DnD-urilor izometrice. Then again, poți să face Icewind Souls și să bagi solo.
Și da, Icewind Dale e o modalitate foarte bună de a te familiariza cu RPG-urile clasice, EE-ul îți face viața mai ușoară, dacă e ca la BG-uri, vine cu un manual care face o sinteză rapidă la ce e important și tooltip-urile te cam lămuresc din prima de THAC0.

Pentru sesiuni de 30 de minute, bagă Bethesda games. Skyrim e șeful jocurilor cookie-cutter. Poți juca și primul NWN dacă vrei să ai iluzia că joci un DnD, are farmecul lui, dar e mai simplist decât multe hack and slash-uri. Practic îți alegi un warrior, dai câte un click și te uiți la joc. Not much to do but get the basics.
@Mahdi, not multi/dual classing is the way to go. Trebuie să bagi dificultate maximă ca să nu fie incredibil de broken mecanica asta în majoritatea DnD-urilor izometrice. Then again, poți să face Icewind Souls și să bagi solo.
Și da, Icewind Dale e o modalitate foarte bună de a te familiariza cu RPG-urile clasice, EE-ul îți face viața mai ușoară, dacă e ca la BG-uri, vine cu un manual care face o sinteză rapidă la ce e important și tooltip-urile te cam lămuresc din prima de THAC0.
Nu știu ce să zic, cu un mage pur în solo rămâi fără spell-uri la primul cârd de goblini. Apoi ești gg no re.
REMEMBER CITADEL
În IWD osul trebuie pus la physical combat, mai ales la dificultate maximă (HoF). În BG2 te descurci cu spells/scrolls/items.
Pentru RPGuri ușurele care merg jucate în sesiuni scurte și fără a depune mult efort în a descoase sistemul de combat subscriu la recomandările pentru seria Divinity (mai ales II), Fable1, Kingdoms of Amalur și chiar un Gothic2. Ar mai fi rebooturile Shadowrun (Dragonfall e must-play, Hong Kong e foarte bun), Titan Quest și Fallout:NV.
Dacă agreezi stilul anime, orice Final Fantasy sau ceva de genul (Septera Corre?) sunt iarăși faine.
Pentru RPGuri ușurele care merg jucate în sesiuni scurte și fără a depune mult efort în a descoase sistemul de combat subscriu la recomandările pentru seria Divinity (mai ales II), Fable1, Kingdoms of Amalur și chiar un Gothic2. Ar mai fi rebooturile Shadowrun (Dragonfall e must-play, Hong Kong e foarte bun), Titan Quest și Fallout:NV.
Dacă agreezi stilul anime, orice Final Fantasy sau ceva de genul (Septera Corre?) sunt iarăși faine.
dump CHA
+1 pentru Divinity 2
Developer's Cut e pe Steam.