Discuţii politice, ca la cafenea
Re: Discuţii politice, ca la cafenea
Iarta-ma, dar asta e o generalizare de-mi pica berea de sambata dimineata din mana.
Tensiuni la granita Greciei cu Macedonia.
http://www.bbc.com/news/world-europe-35687257
http://www.bbc.com/news/world-europe-35687257
Migrants charge through Macedonia fence on Greek border
A crowd of migrants has burst through a barbed-wire fence on the Macedonia-Greece border using a steel pole as a battering ram.
TV footage showed migrants pushing against the fence at Idomeni, ripping away barbed wire, as Macedonian police let off tear gas to force them away.
A section of fence was smashed open with the battering ram. It is not clear how many migrants got through.
Macedonia and some other Balkan countries have erected fences in an attempt to reduce the influx of migrants, after more than a million reached Germany last year.
Greece is angry with Austria for having imposed a cap on migrant numbers. The crisis has left Greece shouldering much of the burden of housing migrants arriving in the EU from Turkey.
Nu, ce vorbeam noi mai sus cu netul la tara.
BBC: Turkey seizes control of Zaman newspaper, a vocal critic of President Recep Tayyip Erdogan
BBC: Turkish police raid offices of popular critical newspaper after government seizure, unleash tear gas & water cannon on protestersA Turkish court has put Zaman newspaper - a vocal critic of President Recep Tayyip Erdogan - under state control.
Administrators have been appointed to run the newspaper. There is no explanation for the court's decision.
Mr Erdogan's government has come under increasing international criticism over its treatment of journalists.
Reuters: Nearly 2,000 legal cases opened for insulting Turkey's ErdoganTurkish police have raided the offices of Zaman, the country's biggest newspaper, hours after a court ruling placed it under state control.
Police entered the building in Istanbul late on Friday, firing tear gas at protesters who had gathered outside.
The court ruled on Friday that Zaman, that has a circulation of some 650,000, should now be run by administrators. No explanation was given.
Later, hundreds of Zaman supporters gathered outside the newspaper's offices to protest at the state takeover. One held a placard saying, "We will fight for a free press."
Police used water cannon and tear gas to disperse the protesters.
One step closer to tyranny.Turkish prosecutors have opened nearly 2,000 cases against people for insulting Tayyip Erdogan since he became Turkey's president 18 months ago, the justice minister said on Wednesday.
Insulting the president is a crime in Turkey punishable by up to four years in jail, but the law has previously been invoked only rarely. Critics accuse Erdogan of intolerance and say he is using the law to stifle dissent.
Those who have faced trial for insulting Erdogan include journalists, cartoonists, academics and even schoolchildren.
Ceva ganduri despre rege/monarhie?
Nobody cares.
Ideal ar fi OK ca model moral, nu? Asta dacă ai și pe cine să dai exemplu, că dacă se comportă precum casa regală din Spania, mai bine nu.Doc wrote:Ceva ganduri despre rege/monarhie?
Oricum, singurul motiv pentru care la noi se mai discută pe ici și colo despre monarhie este nostalgia față de o perioadă bună din istoria noastră. Perioadă bună evindent exageră (leu la fel de puternic ca francul etc.).
La fel cum tot din nostalgie se mai discută și despre unirea cu Moldova. Vorbe goale, lângă o bere în pauza unui meci.
dump CHA
Și după cum bine știm cu toții, nu este cazul aici.Ideal ar fi OK ca model moral, nu?
Sobolanul ala totusi nu face parte din vreo familie regala. Poate la fel de bine sa-si spuna Printzu' Paul de Puscaria. 

NO COVER. ALL MAN.
Da, ai dreptate. Putini ating insa idealul. Sunt regi buni, dar si regi penibili. Vezi Carol I vs. Carol II. Cat despre Mihai I, dincolo de decenta pe care o manifesta, si destinul lui tragic, over-all, nu prea sunt multe de spus. A domnit prea putin si a avut prea putine de spus in perioada aia... Cat despre monarhie, ca forma de guvernamant, imi pare o institutie perimata, desueta.sebas wrote:Ideal ar fi OK ca model moral, nu? Asta dacă ai și pe cine să dai exemplu, că dacă se comportă precum casa regală din Spania, mai bine nu.Doc wrote:Ceva ganduri despre rege/monarhie?
Oricum, singurul motiv pentru care la noi se mai discută pe ici și colo despre monarhie este nostalgia față de o perioadă bună din istoria noastră. Perioadă bună evindent exageră (leu la fel de puternic ca francul etc.).
La fel cum tot din nostalgie se mai discută și despre unirea cu Moldova. Vorbe goale, lângă o bere în pauza unui meci.
Da, perioada respectiva e glorificata doar din necunostinta de cauza, de oameni care n-au auzit de rascoalele taranesti samd. Asta cu leul si francul e epica, normal ca atat timp cat monedele erau din aur, 20 de gr. de aur valorau la fel de mult ca alte 20 grame de aur, indiferent de ce aveau stantat pe ele. M-au demolat la o emisiune Cristina Topescu cu Adina Anghelescu, discutau cu asa ochi umezi despre perioada interbelica... la un moment dat insa zice Topeasca "sigur, bunicul meu era in Garda Regala". Da, si bunicul meu, zice Angheleasca. Mersi, tataie era ucenic la depou...
^^ Haha! la chestia cu bunicii. Mă abțin de la comentarii specifice pe tema asta, însă am remarcat și eu o tendință puternică de a promova Casa Regală dintr-o perspectivă exclusiv roz, cel puțin pe TVR-uri. Nu comentez, n-am trăit-o la prima mînă ca să iau pulsul evenimentelor.
La asta aș adăuga că oricum e dificil să dai peste informații cît de cît obiective, indiferent la ce post te-ai uita sau ce anume ai citi pe internet. Sunt atîtea greșeli, devieri, deturnări, jumătăți de adevăruri scoase din context încît fără o cultură generală vastă și înclinații către psihologie și conștientizarea în care informațiile și ansamblul lor îți modifică percepția este... foarte, foarte greu să răzbați printre dezinformări, manipulări sau pur și simplu emanații de o mediocritate sublimă și o ignoranță strălucită.rdo wrote:Ca sa ai acces la informatie de calitate trebuie sa stii ce si unde sa cauti. Iar dupa o anumita varsta nu-ti mai arde de asta, e mai usor sa dai pe Antena3.
Pentru multi din mediul rural, netul foloseste doar la tinut legatura cu rudele plecate la munca in Spania.
Pentru mine înseamnă un efort considerabil, o investiție de timp și prea multe ori cîștigul este mic în comparație cu ce primesc dacă pur și simplu citesc ce mă interesează sau îmi mai umplu grotele din educație.
nu am mai prea urmarit stirile si am citit apoi asta: http://lbhn-1602388572.eu-west-1.elb.am ... e/20859422
Repede, repede am venit aici pe thread ca sa evaluez situatia asteptandu-ma la ce e mai rau. In schimb m-am linistit, pentru omul de rand Basescu e la fel de irelevant cum a fost tot timpul dupa ce si-a incheiat cariera prezidentiala. There is hope!
Repede, repede am venit aici pe thread ca sa evaluez situatia asteptandu-ma la ce e mai rau. In schimb m-am linistit, pentru omul de rand Basescu e la fel de irelevant cum a fost tot timpul dupa ce si-a incheiat cariera prezidentiala. There is hope!
Daca o sa scoata 5-6%, prin redistribuire 7-8%, devenind noul partid balama in dauna unui gata-demolat UNPR, n-o sa mai fie atat de irelevant...
Cand Presedintele a spus ca proprietatea privata e un moft, s-a vitrilolat o tara intreaga, si talibanii democratiei isi aduc inca aminte si reproseaza chestia asta la 20 de ani dupa (desi istoria i-a dat dreptate de mult tipului, lol). Cand Ministrul Jutitiei spune ca drepturile omului sunt un lux, totul e zen, nu se agita nimeni, tinerii torc linistiti. GG societate.
Unde mai pui ca nazistul geambas traficant de copii a decorat trupa Cargo in rang de cavaler petru "merit cultural", fara a-l decora insa si pe Kempes. Nici macar Basescu n-a indraznit sa sfideze in halul asta poporul.
NO COVER. ALL MAN.
I-o fi decorat pentru aia cu ploaia de fapt. A fost mega success, o dădeau și pe protv.
edit.
Ahaha, au decorat și impresarul trupei. Kempes o fi cu doi pași în urmă.
edit.
Ahaha, au decorat și impresarul trupei. Kempes o fi cu doi pași în urmă.
Last edited by sebas on 16 Mar 2016, 10:54, edited 1 time in total.
dump CHA