Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
Cata
Zergling

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Cata »

Toate ca toate, da Udrea inca merge iubita.
Apollyon
Pig Cop

Post by Apollyon »

Apollyon wrote:A fost prins al treilea suspect.
Turned out it wasn't him
Police source: Man arrested in Anderlecht 'is not suspected bombmaker Najim Laachraoui'
Aarmed police arrested one person at a house in the Brussels district of Anderlecht but a police source said it was not the suspected bombmaker Najim Laachraoui. - sursa
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Ma amuza, desi nu ar trebui, ca li se iau declaratii "martorilor" de la evenimente, iar cativa - fie ca erau in stare de soc, fie ca erau inconstienti - insistau cu "au strigat ceva in araba". Iar ceva-ul ala sigur era "Allahu akbar" sau pe-aproape. Cine mortii si ranitii Profetului stie cum suna araba? Si de unde stiu aia ca nu era un random X care isi intreba nevasta unde este baia?

Sa te fereasca Dumnezeu sa zici ceva in ceea ce gibonilor li se nazare ca ar fi araba (la fel de generic cum altora li s-ar nazari ca vorbesti latina sau anglo-saxona sau slava sau africana), printr-un spatiu public, ca te-ai belit la doamna ma-sa cu autoritatile.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Am sacu-n autocar!
juve3332
Hammer Haunt

Post by juve3332 »

Acum, tu stand in Galati, e mai greu sa stii cum suna araba. Nu te ambala, glumesc. :lol: Nici eu n-am cunostinte de araba, dar as zice c-as recunoaste-o destul de bine ca amprenta vocala, mai ales in comparatie cu limbile europene. Aud frecvent araba intr-o cafenea egipteana unde mai trage un amic cate-o narghilea, inainte frecventam o terasa a unui libanez care mai dadea o bauta cu cativa conationali. Gandeste-te cate ocazii au belgienii sa auda araba. Eu zic ca pot s-o recunoasca.
sekaba
Pig Cop

Post by sekaba »

McWilliams wrote:Ma amuza, desi nu ar trebui, ca li se iau declaratii "martorilor" de la evenimente, iar cativa - fie ca erau in stare de soc, fie ca erau inconstienti - insistau cu "au strigat ceva in araba". Iar ceva-ul ala sigur era "Allahu akbar" sau pe-aproape. Cine mortii si ranitii Profetului stie cum suna araba? Si de unde stiu aia ca nu era un random X care isi intreba nevasta unde este baia?

Sa te fereasca Dumnezeu sa zici ceva in ceea ce gibonilor li se nazare ca ar fi araba (la fel de generic cum altora li s-ar nazari ca vorbesti latina sau anglo-saxona sau slava sau africana), printr-un spatiu public, ca te-ai belit la doamna ma-sa cu autoritatile.
Eu cred ca aia pot sa recunoasca araba la fel cum mai toti constantenii pot recunoaste turca sau oamenii din sectorul 5 tiganeasca.
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
sebas
Hammer Haunt

Post by sebas »

Guys, serios, citiți romanul ăsta.
dump CHA
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

Did, ma bucur ca am aflat de unde provine numele lui Mahdi.

edit: La naiba, asta nu tin minte sa fi fost in film :(
New phone, Houthis

Soundcloud
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

That's the whole fucking point: a zice "am auzit teroristi vorbind in araba" nu este cu nimic diferit de "am auzit actori vorbind in europeana" sau "am vazut turisti vorbind in asiatica". Araba este un termen generic. Iar in media s-a facut atata tam-tam cu ce zic teroristii inainte sa isi puna capat zilelor, incat raspunzi pe pilot automat fara sa gandesti. La fel de bine ar putea sa faca o jucarie cu "the cow goes MU, the dog goes BARK, the cat goes MEOW, the terrorist goes ALLAHU AKBAR". Daca un individ a facut un act terorist (si este clar ca a facut), atunci CLAR trebuie sa fi fost arab, trebuie sa fi vorbit araba si trebuie sa fi strigat una din replicile lor tembele; altfel nu se poate! Mintile noastre tumefiate nu pot concepe altceva.

Inainte sa apara alde ola pe-aici cu "McWill loves his terrorists", punctul de vedere pe care incercam sa-l clarific este ca partea aia de populatie cu radacini (altfel total straini de fenomenul terorist) din Orientul Apropiat si Mijlociu s-a belit la doamna ma-sa. Asa cum partea aia de oameni seriosi din Europa de Est s-a belit (de un grad substantial mai redus, dar s-a belit fara doar si poate) la doamna ma-sa cand au aparat cersetorii cu "hailes, manca-ti-as, baga niste euroi la baiatu' sa poata sa traiasca si el bine". Asa cum sunt oameni (si nu putini) din Europa de Vest care vad cersetori si automat trag concluzia ca "astia-s romani, vorbesc romana, vor sa ne fure", asa o sa creada ca teroristii "sunt arabi, vorbesc araba, vor sa ne omoare". Si o sa rateze complet partea in care teroristii nu sunt doar cei veniti cu barca acum cateva luni, ci sunt si indivizi crescuti in sanul tarii lor (adoptive sau chiar natale), marginalizati si neadaptati. Si ca nu trebuie sa strige in aramica sau in ebraica ca sa fie teroristi.

Edit: @Marar - daca ai fi citit Dune, erai mai intelept si aflai raspunsul dinainte ca ISIS sa fie mainstream.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Mai bine sa te fure decat sa te omoare...
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

You can only kill me once, though. :lol:
vulp
Hammer Haunt

Post by vulp »

McWilliams wrote:Asa cum sunt oameni (si nu putini) din Europa de Vest care vad cersetori si automat trag concluzia ca "astia-s romani, vorbesc romana, vor sa ne fure", asa o sa creada ca teroristii "sunt arabi, vorbesc araba, vor sa ne omoare". Si o sa rateze complet partea in care teroristii nu sunt doar cei veniti cu barca acum cateva luni, ci sunt si indivizi crescuti in sanul tarii lor (adoptive sau chiar natale), marginalizati si neadaptati. Si ca nu trebuie sa strige in aramica sau in ebraica ca sa fie teroristi.
Da' stai o secunda si zi si mie ce tot vorbesc, cu asa agitatiune, acei tovarasi in limba lor arabeasca? Pentru ca daca e ceva similar cu ce isi vorbesc tovarasii nostri Romani cand se gasesc "rataciti prin vest"... pai... nu cred ca-i de bine...
:idea:
unde dai si unde doare unde dai si unde doare
Apollyon
Pig Cop

Post by Apollyon »

Spoiler for ISIS's statement:
Image
Comunicatul (tradus in engleza) prin care ISIS revendica atentatul, daca avea cineva dubii. Nothing to do with islam, of course.

And btw, Belgia nu mai are nicio treaba cu atacurile aeriene din Siria si Irak. A iesit din coalitia anti-ISIS acum 8 luni.
vulp
Hammer Haunt

Post by vulp »

Ok deci, sa fie clar:

ISIS e sprijinita de liga araba (nemijlocit).
ISIS e sprijinita de turcia (nemijlocit).
Liga araba e sprijinita de USA (nemijlocit).
Israel si-a declarat suportul pentru ISIS (si foarte posibil ca-i si finanteaza).

Se pare ca singurii care nu-si fac iluzii sunt cei de la ISIS, care ne fac Cavaleri Cruciati ("crusaders"). Din toata lista de mai sus, sunt singurii care au onoare.

Cineva sa le explice ISISului cum sta treaba, pls, poate-si intorc armele...
I'm a crusader
I'm the darkest lady
I'm the taste on your tongue

I'm Darth Vader
I know what I'm made of
'Cause I was warmed by the sun
The sun

You're looking for me
But it's not what you seek
'Cause I've got a twisted personality
PS:

BRAVO MOLDOVA!!!

Image
unde dai si unde doare unde dai si unde doare
Apollyon
Pig Cop

Post by Apollyon »

Belgium's Exit From Anti-ISIL Coalition Sign of Disillusionment - Expert
(updated 00:12 04.07.2015)
On Friday, Belgian media announced that their country's contribution to the anti-ISIL coalition mission has been suspended. Commenting on the announcement, a senior Syrian official told Sputnik that that Brussels' move comes as no surprise, given the growing divide between the coalition's stated military aims and its actual activities.
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

sau cum sa faci propaganda ruseasca pe internet.
Apollyon
Pig Cop

Post by Apollyon »

Am postat link-ul care apare in primele rezultate la cautarea pe google, ma intereseaza stirea in sine. Daca nu-ti place site-ul gasesti informatia si in alte surse. Ideea pe care voiam sa o subliniez e ca - din cate am citit si auzit - Belgia s-a retras din campania anti-ISIS, iar motivul invocat de ei e fals.
vulp wrote: Din toata lista de mai sus, sunt singurii care au onoare.
Beheading and blowing up civilians, not that's honor.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Sigur, gasesti in alte surse stirea citata de pe Sputnik. Lol. GG Apollyon.
sebas
Hammer Haunt

Post by sebas »

Apollyon wrote:And btw, Belgia nu mai are nicio treaba cu atacurile aeriene din Siria si Irak. A iesit din coalitia anti-ISIS acum 8 luni.
Nu are nicio relevanță pentru ISIS dacă face sau nu parte din nu-știu-ce coaliție. Importanță are faptul că este capitala UE, că face parte din civilizația vestică cu care ISIS duce jihad și că Belgia are pe teritoriu pepiniere pentru radicalizare.
dump CHA
Apollyon
Pig Cop

Post by Apollyon »

Cam asta voiam si eu sa spun, pentru ca mai sunt voci care sustin ca atentatul a venit ca raspuns la interventiile din Siria si Irak. That's not the case.
Post Reply

Return to “Cafenea”