GNU / Linux
Re: GNU / Linux
Ideea este că trebuie neapărat să creezi conexiune DSL dacă asta ai, nu Ethernet sau altceva.
Start > Network Connections > Add > Choose connection type (Select DSL) > Create > DSL (tab) > Username > your username > Service (given by ISP) > Password (your password)
Start > Network Connections > Add > Choose connection type (Select DSL) > Create > DSL (tab) > Username > your username > Service (given by ISP) > Password (your password)
dump CHA
da si mie link unde ai citit chestia astasebas wrote:Ideea este că trebuie neapărat să creezi conexiune DSL dacă asta ai, nu Ethernet sau altceva.
În network manager ai opține separată pentru a crea o conexiune DSL, după cum vezi mai sus. Bănuiesc că problema lui McWill e că a încercat cu Ethernet în loc de DSL.
dump CHA
stai ca nu inteleg, Debianu nu are conexiune PPPoE? si e agregata in DSL .. ce draq!?
ps: incearca
in linia de comanda
---
lasand asta la o parte, de ce nu merge direct din router?!
ps: incearca
Code: Select all
sudo pppoeconf
---
lasand asta la o parte, de ce nu merge direct din router?!
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Am incercat cu DSL dupa ce am citit sfaturile de pe internet. Inainte de asta, am incercat cu VPN (pentru ca asa eram invatat din Windows). Nu am testat Ethernet sau altceva. Stai sa-mi gasesc un prelungitor cu o tripla ca sa butonez la doua unitati pe un singur monitor.
Edit: Nimic. Si tind sa cred ca recunoaste nimic de la capatul celalalt de cablu de net. Adica il leg de router si nu pot accesa router-ul.
Edit: Nimic. Si tind sa cred ca recunoaste nimic de la capatul celalalt de cablu de net. Adica il leg de router si nu pot accesa router-ul.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Eu la wired am 2 conexiuni:
- Wired Connection 1 (ethernet), cu care mă leg prin router
- DSL Connection 1, cu care mă leg direct - aici am doar Username și Password completate, Service e gol.
Dacă nu merg conexiunile, încearcă alt cablu și/sau vezi să n-aibă vreo problemă placa de rețea. Postează output-ul comenzii:
- Wired Connection 1 (ethernet), cu care mă leg prin router
- DSL Connection 1, cu care mă leg direct - aici am doar Username și Password completate, Service e gol.
Dacă nu merg conexiunile, încearcă alt cablu și/sau vezi să n-aibă vreo problemă placa de rețea. Postează output-ul comenzii:
Code: Select all
sudo ifconfig -a
o chestie cu care ma confrunt de cand am instalat Lubuntu pe sistemul meu; nu-l folosesc des asa ca l-am pus pe un HDD separat si-l conectez doar cand am nevoie
ce se intampla: de fiecare data cand folosesc Linux si trec inapoi pe W7, ora e cu 3 (sau 2 ore pe iarna) inapoi
de ce? Ubuntu (si probabil alte distributii de Linux) seteaza ora BIOSului pe UTC si foloseste in OS daylight savings (+3); in timp ce Windowsu foloseste aceeasi ora si in BIOS si in OS
nu am incercat, dar asta ar trebui sa ajute: http://cmc.site11.com/2011/09/ubuntu-10 ... it-to-utc/
ce se intampla: de fiecare data cand folosesc Linux si trec inapoi pe W7, ora e cu 3 (sau 2 ore pe iarna) inapoi
de ce? Ubuntu (si probabil alte distributii de Linux) seteaza ora BIOSului pe UTC si foloseste in OS daylight savings (+3); in timp ce Windowsu foloseste aceeasi ora si in BIOS si in OS
nu am incercat, dar asta ar trebui sa ajute: http://cmc.site11.com/2011/09/ubuntu-10 ... it-to-utc/
To set Ubuntu to use BIOS time (hardware clock) as local time do:
edit the file /etc/default/rcS and change the parameter UTC from UTC=yes to UTC=no
set the hardware clock (BIOS time) to local clock:Check that BIOS time it is same as system time with (from terminal):Code: Select all
sudo hwclock --systohc --localtime
both results should be the same.Code: Select all
sudo hwclock -r date
Mie timpul si data din linux mi-a facut o faza foarte "distractiva" in trecut, cand odata ca niciodata incercam sa fac un update la repository ca sa instalez niste nenorocite de librarii, de-mi genera un output cu erori din alea in care nu gaseam nimic relevant, ca dupa aproximativ o ora de frustrari si nervi, sa aflu ca e de la date/time neactualizat. Sometime linux playing with my patience...
dupa ce am bootat in W7, dupa Linux, nu mi-am dat seama ca ora era pe UTC si mi-a dat peste cap toata ziua
nu pot sa inteleg de ce kernelu de Linux nu foloseste, by default, ora din BIOS
nu pot sa inteleg de ce kernelu de Linux nu foloseste, by default, ora din BIOS
Nu are importanță că aveai ora pe UTC, atîta vreme cît aveai diferența dată de zonă setată corect. Poate BIOS-ul este cam vechi, astea recente nu dau asemenea gherle.
http://superuser.com/questions/282551/s ... ime-or-utc
http://superuser.com/questions/282551/s ... ime-or-utc
nu ai inteles, asa lucreaza linuxucaleb wrote:Nu are importanță că aveai ora pe UTC
ora ca ti-o arata in desktop nu e si ora ce e stocata in BIOS
A, te refereai la faptul că Linuxul aplică timezone settings, pe cînd Win consideră că ora setată în BIOS le include. Păi e cumva mai simplu să modifici Win. http://crashmag.net/configuring-windows ... -bios-time
am modificat nixu, din moment ce nu-l folosesc asa descaleb wrote:Păi e cumva mai simplu să modifici Win.
Eu îl rulez de-a dreptul din VM, doar pentru că nu am chef să dau reboot ca să am acces la its goodies.
CPUurile noi au PCIe pastrough pt placa video, sistemul vechi nu aveacaleb wrote:Eu îl rulez de-a dreptul din VM, doar pentru că nu am chef să dau reboot ca să am acces la its goodies.
Măi, nu există joc pe linux pe care să nu-l pot avea pe Win, so I could not care less about that one Dar da.
PowerShell is open sourced and is available on Linux
Microsoft wants to earn customers’ preference as the platform for running all their workloads – Linux as well as Windows. This new thinking empowered the .NET team to port .NET Core to Linux and that in turn, enabled PowerShell to port to Linux as well. PowerShell on Linux is now designed to enable customers to use the same tools, and the same people, to manage everything from anywhere. It is initially available on Ubuntu, Centos, as well as Red Hat, and also runs on Mac OS X. More platforms will be added in the future. You can download Alpha builds and check out the source code from GitHub.
Ahahaha
Chiar așteptam cu sufletul la gură clipa în care voi putea să renunța la bash sau python pentru căcatul cu diplomă care este PowerShell.
Chiar așteptam cu sufletul la gură clipa în care voi putea să renunța la bash sau python pentru căcatul cu diplomă care este PowerShell.
dump CHA