Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
McWilliams
Self-righteous bastard

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by McWilliams »

Nu cred ca problema este de "mai european", ci de eficienta (cel putin, asa sper sa fie cazul). In ideea total prapastioasa si utopica deopotriva in care Uniunea Europeana va deveni THE ONLY ONE entitate economica, politica, militara, sociala etc. de pe continent, care va stinge neamurile si obarsiile si toate cele care fac romanii mai neoameni decat nemtii... Ei, in ideea in care asa ceva se va intampla, va fi mai simplu de coordonat anumite lucruri daca ora pe care o vezi pe ceas este aceeasi si la Lisabona, si la Bucuresti (de ex). Este mai usor, mai simplu, mai eficient pentru domeniile tehnice, pentru corporatii si pentru alte rahaturi care impacteaza mai putin de 2% din populatie in mod pozitiv.

Chestia este ca reclama aia de mai sus mai degraba ia in balon chestia asta, in loc sa prezinte intr-un mod rational si coerent. Adica partea in care "la Nadlac este ora 13, 5 metri mai la vest, este ora 12"... /facepalm! No, sa-ti dau cu gulash pe la bot, bai voce a ratiunii - de ce naiba nu facem aceeasi ora peste tot pe glob? Or sa vina cat de curand video-uri in care Rep Moldova o sa se planga de faptul ca, atunci cand acolo este ora 13, ici-colo pisti Prut iaste ora 12. Si apoi Ucraina (daca o sa mai existe ceva din ea). Si apoi Georgia. Si apoi Kazahstanul. Si apoi Mongolia. Si apoi Japonia. Si apoi o sa vrea si Obama sa fie pe aceeasi ora cu Cotroceniul/Victoria.

Era o logica in impartirea pe ore. Parisul este pe aceeasi linie cu Londra, dar n-am auzit ca englezii din birturi sa se planga de faptul ca beau bere cu o ora mai devreme decat isi beau francezii vinul. Spania este putin mai la vest decat Anglia/UK, dar cu toate astea, este pe un time-zone mai la est de GMT. Ca o curiozitate, China se intinde pe 4 time-zones, dar are o singura ora pe tot teritoriul - pentru ca AC Milan, campioana Italiei la fotbal. Rusia, pe de alta parte, se intinde pe vreo 10 time-zones, dar foloseste numai 6 sau 7 (prin Siberia, fiind pustietate, se sare din doua in doua pe time-zones). Acum, cam intre noi si Ungaria vine linia naturala de demarcare (naturala pentru ca, de cand cineva a decis ca Greenwich este buricul pamantului si de acolo se masoara la stanga si la dreapta, asa am luat-o ca normalitate). Insa la fel ca ala care simte ca a fi cetatean roman nu este suficient si ca trebuie sa aiba documente scrise si legalizate care sa-l declare cetatean EUROPEAN, asa si asta cu "noi suntem pielea p**** si avem nevoie de ora EUROPEANA ca sa ne simtim mai putin oropsiti de soarta".
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

ps: cate tari din EU nu au Daylight Saving Time?
Nici una, din Europa doar Belarus, Islanda si Rusia nu folosesc DST
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Ma duc sa-mi iau tigari si cand ma intorc posterul asta era lipit pe usa scarii mele: Vrei mai multe actiuni la Portul Constanta? Vrei scaderea facturilor la energie termica? SEMNEAZA!

Nu, eu nu semnez, eu rup. Si l-am rupt si l-am dus la gunoi, acolo unde ii e locul. M-am simtit bine. Sunt un revolutionar.
sekaba
Pig Cop

Post by sekaba »

Sa vezi cum ii punea sa semneze p-aia care mergeau sa ia pachetu ala obosit de la mazare. Jenant.

Asta cu ora de vara mi se pare o campanie populista prea putin gandita. Adica vor sa ne arate liberalii cat de europeni sunt ei, desi parca si liberalii tipau acum cateva luni ca ne vindem tara portii de la bruxelles. Acum deodata vrem sa fim la ceas cu europenii. Penibil.
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
Mafio
Hammer Haunt

Post by Mafio »

M-am trezit și eu acum o săptămână cu un angajat de la primărie care mi-a cerut să semnez chestia aia. Am chemat-o pe bunică-mea, l-a întrebat când mai vine primăria să-i taie copacul și i-a închis poarta în nas. Top lel.
zme-ul

Post by zme-ul »

mah, asa de chestie
ati auzit cumva ca s-ar trimite ordine de incorporare catre civili ?

cica un tip de la sor'mea din fabrica (Michelin Floresti) ar fi primit asa ceva, problema ca nu poate sa confirme nimeni 101%
sekaba
Pig Cop

Post by sekaba »

Confirm eu ca e bulshit 101%
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Cica in sectorul 1 deja au parcat 4 autocare de Dambovita, pline de votanti entuziasti. :lol:
NO COVER. ALL MAN.
Mitzah
Headless Kamikaze

Post by Mitzah »

Am fost si eu la vot. Suck the pule, PSD, PC, UNPR, PNL, UDMR, PDL, PMP, whatever.

Meanwhile, in Retard City: https://ro-ro.facebook.com/unitisalvam. Nu stiam ca a luat fiinta "o miscare" pe spinarea celor care au iesit in strada la proteste. Daca toti prostii astia ar vota impotriva partidelor pe care le ataca, ar avea mai multe sanse sa realizeze ceva decat sa stea cu curu' pe trotuar si sa atraga atentia inutil. Hipsteri superflui in plm.
Voucher PC Garage: EE8SCBDH. Every time you use it, Mihai Gadea's forehead grows larger.
brutalistu
Hammer Haunt

Post by brutalistu »

Mitzah » Sun May 25, 2014 10:34 am wrote: Meanwhile, in Retard City: https://ro-ro.facebook.com/unitisalvam. Nu stiam ca a luat fiinta "o miscare" pe spinarea celor care au iesit in strada la proteste. Daca toti prostii astia ar vota impotriva partidelor pe care le ataca, ar avea mai multe sanse sa realizeze ceva decat sa stea cu curu' pe trotuar si sa atraga atentia inutil. Hipsteri superflui in plm.
Ai greșit linkul acolo, mînceacas! Ai pus prea multe litere, mâ'ca-ți-aș gura ta! Ăsta e linkul corect: https://www.facebook.com/unitisalam
Image
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

In exit-pollurile valabile la ora 11 psd e la 40%+, udmr a trecut de 5% iar accidente genetice precum Mircea Diaconu sau pp-dd sunt la un 4-4.5%, deci sunt sanse reale sa trimitem colectia completa de curiozitati :lol: .
NO COVER. ALL MAN.
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

phpBB [video]

phpBB [video]

Ugh, presimt un nou val de escaladari.
New phone, Houthis

Soundcloud
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Eu recunosc ca sunt mai speriat acum de cate voturi a luat dreapta la europarlamentarele de ieri. Brrrr
Mitzah
Headless Kamikaze

Post by Mitzah »

Rezultate partiale oficiale (au fost numarate 93% din voturi):

- Alianta PSD-UNPR-PC: 37,25%
- PNL: 14,86%
- PDL: 12,26%
- Mircea Diaconu: 6,95%
- UDMR: 6,48%
- PMP: 6,24%
- PP-DD: 3,62%
- PRM: 2,71%
- Forta Civica: 2,64%

Iar Antonescu si Johannis au anuntat ca demisioneaza din functiile de conducere din cadrul PNL.
Voucher PC Garage: EE8SCBDH. Every time you use it, Mihai Gadea's forehead grows larger.
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Cum naiba a scos Diaconu 7% :lol: ?

Inb4 ii invata p-aia de la Bruxelles cum fumeaza miliardarii.
NO COVER. ALL MAN.
juve3332
Hammer Haunt

Post by juve3332 »

DarthZombie » Mon May 26, 2014 3:16 am wrote:Eu recunosc ca sunt mai speriat acum de cate voturi a luat dreapta la europarlamentarele de ieri. Brrrr
Te referi la extrema dreapta, presupun. Nu la partidele de centru-dreapta care au castigat, la gramada, alegerile.
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Ponta presedintele Romaniei si PSD in plina putere data de votanti va fute iar in cur tara asta. Singura sansa sa nu se intample cele 2 scenarii e o uniune pdl, pnl, pmp, forta civica. Doar un candidat comun al lor ar avea o sansa in fata lui ponta la prezidentiale. Alfel, alegerile sunt castigate deja.
sekaba
Pig Cop

Post by sekaba »

Pe de alta parte USL-ul e destul sub media tarii in Constanta. Poate facem schimb: vine psd-ul la Cotroceni, pleaca din Constanta.
Image
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Ola, problema e ca partidele "de dreapta" tin in prim-plan numai pacalici in faza de negare, ce au potential atractiv numai pentru acea subpatura a pensionarilor care sunt intr-un stadiu la fel de avansat de delir ca ei. In schimb, tot ce au de facut Mickey Mouse & restul soricariei e sa mai dea cateva firimituri la pensii si (de ce nu) salarii pana-n toamna si o sa fie gg no re. Asta e, scapa cine poate.
NO COVER. ALL MAN.
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

ola small dickie » 26 May 2014, 10:21 wrote:Ponta presedintele Romaniei si PSD in plina putere data de votanti va fute iar in cur tara asta. Singura sansa sa nu se intample cele 2 scenarii e o uniune pdl, pnl, pmp, forta civica. Doar un candidat comun al lor ar avea o sansa in fata lui ponta la prezidentiale. Alfel, alegerile sunt castigate deja.
Ca sa iasa presedinte Ponta trebuie sa scoata 50% fie in turul 1 sau in turul 2. Nu zic ca e imposibil, doar ca putin probabil. Daca scoate 45% in primul tur cu aia ramane. Zic ca va pierde cum a pierdut Nastase, Geoana, etc.
Post Reply

Return to “Cafenea”