Bere

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
Post Reply
Mărar
Electro-Chemist

Re: Bere

Post by Mărar »

Numai cand da firma petrecere :lol:
No one is as dumb as I am, but some get dangerously close

Soundcloud
juve3332
Hammer Haunt

Post by juve3332 »

Bea bere de calitate mai buna. Stiu, nu tot timpul sunt bani, dar altceva nu prea poti face. Stejarul este groaznica, una dintre cele mai proaste de pe piata, prefer orice altceva la pet decat Stejar la sticla.
Piper
Space Invader

Post by Piper »

O sa incerc bere de import atunci, presupun ca la aia va referiti. Desi, sincer, la fel am patit si cand am baut nenea iancu, si aia se face in Germania, dar sa vad cum e cu alea de la 10 lei in sus si va zic. Ar fi foarte foarte rau daca as fi mahmur de la altceva decat alcoolul din ea, ar insemna ca fac intoxicatie de fiecare data. Sa vedem.
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

Nu trebuie sa fie neaparat de import. Am luat recent Zaganu si a fost incredibil. Nu neaparat din cauza gustului, nu sunt suficient de cunoscator incat sa fac distinctii semnificative intre beri, dar a fost printre singurele dati cand am terminat o bere si nu simteam nevoia sa ma intind de la oboseala si nici bubuiala de cap la care ma asteptam nu si-a mai facut aparitia.
No one is as dumb as I am, but some get dangerously close

Soundcloud
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Nemțeana e foarte buna, cu siguranta cea mai buna bere pe care am baut-o vreodata. E ok si Zaganu, dar doar pana cand gusti Nemțeana. Poti s-o si comanzi de pe net, e 7.5 lei o sticla. Sau vezi ce carciumi ai prin zona, in Constanta aveau la Beer Hunter si costa 10 lei.
I'm livin' in a love shadow
juve3332
Hammer Haunt

Post by juve3332 »

Cum zice si Marar, exista si beri romanesti acceptabile, ba chiar bunute: in principiu toti cei care produc artizanal, producatori mai mici ca Zaganu, Ground Zero, Sara, Clinica de bere, Nemteana. Stiu, sunt mai greu de gasit si o tara mai scumpe decat Silva&co. Nenea Iancu e o porcarie, imo. Nu e cu nimic superioara astora din urma. Vorbim la modul berilor mai rasarite, nu al celor de duzina.
Nervozix
Zergling

Post by Nervozix »

Stejar mi se parea tare fain la inceput, o foloseam pe fete de anul I si dadea rezultate ok. Am mai baut din nostalgie una doua arareori in ultimii ani, meh. In legatura cu noile chimicale si efecte psihosomatice, eu acum am citit articolul postat de juve de pe pagina anterioara [>], chiar ma intrebam de ce am impresia ca s-a f***t berea si imi face sila dupa doua cutii. In cazul meu cel putin nu a fost indusa de ce-am citit pe undeva impresia, dar poate ca si dupa ce treci de 25 de ani si nu mai esti Wolverine ti se par altfel lucrurile, si unele rahaturi au un efect mai accentuat, cum ar fi extractele/porcariile astea.

Nenea Iancu si mie mi se pare overrated (e de hipstareala lol, cred ca e brand-ul in sine care atrage, da impresia de microbrew de mic intreprinzator care a luptat si chestii, si dobitocii se cred in tema cand o beau or w/e). Singura data cand am baut niste ale a fost cand am umblat prin Anglia un semestru acum vreo doi ani, smokey, golden etc., cea mai faina a fost in Stratford, o chestie aramie, amara si totusi delicioasa, cu un strat gros de borth la suprafata sau cum ii zice, parca am baut un mic dejun. Foarte energizanta prostia, o reteta locala. Am inteles atunci de ce muncitorii in trecut veneau la tine pe baza calitatii ale-ului pe care il ofereai in pauze, pentru ca rahatul ala le dadea +2 labor.

Nu prea mai beau ca inainte oricum. Culmea e ca singurul rahat din berile de raft pe care pot sa il beau fara probleme e o chestie ieftina, Zimbru, care vine la sticla daia cu jeg pe muchia umerilor lol, ca pe vremuri. E doi lei, si e cam apa minerala, ce-i drept n-am baut mai mult de doua sticle o data asa ca nu stiu daca te face pulbere de la trei in sus.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Lol Zimbru. Am baut o singura data, zici ca e zeama de varza murata. Oribila.
Nervozix
Zergling

Post by Nervozix »

N-am gusturi fine. In general beau ca sa uit.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Pai nici eu n-am, beau Newmarkt si Bucegi la 2.5l on the regular. Dar alea mi se par nectarul zeilor pe langa Zimbru. :lol:
Nervozix
Zergling

Post by Nervozix »

Lol chestie ciudata cu Bucegi, in Mega era pus langa candelele rosii (alea inalte care arata ca o cutie de 500), nu langa restul berilor, si din moment ce designul grafic e predominant rosu pe cutie era cam creepy/stranie toata treaba. Bucegi mi s-a parut tot timpul o chestie muncitoreasca asa, cam de dorel, nush. Newmarkt ala nou, cu trei tipuri de rahat, chiar aia o beau in ultimul timp. Mi se pare ok. Dar din nou, deabia ca am habar despre ce vorbesc. Am mai baut si ceva Mythos de curand, "bere Greceasca", lol. Chiar, ca tot am pomenit de Zimbru, in Argentin acum ceva ani mai era o pocnitoare care se vindea doar acolo, Azuga (yep, aia cu apa minerala). Huh, sunt curios daca o mai fac.
juve3332
Hammer Haunt

Post by juve3332 »

Sunt sigur ca am mai vazut pe undeva prin Bucuresti, dar mi-e imposibil sa identific locanda. Tot ceva in genul Argentin. Parca...
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Argentin e amazing. Au tot felul de dubiosenii la sticla, gen Gambrinus. Cine plm mai vinde Gambrinus? Imi cumpar din principiu Gambrinus cand ajung prin Argentin ca mi se pare amazing faptul ca aia au asa ceva.

Also bausem in Sighisoara o bere faina la sticla. Harghita, parca? Nu mai stiu, dar era buna.

Si da, Newmarkt la 2.5l e favorita mea in ultimul timp. Bucegi e putin dulce, Ciucas e cam posirca iar Timisoreana mi se pare un pic prea amara. Newmarkt nimereste la fix combinatia de amareala si freshness. Mai e ok si Holsten la pet, dar Holsten la sticla e si mai ok. Peturi gen Golden Brau, Ursus, Noroc sau Skol nu am baut niciodata.

Cred ca asta e cel mai white trash post pe care l-am scris vreodata.
juve3332
Hammer Haunt

Post by juve3332 »

Harghita a devenit de hipsteri rau, se vinde cu 9-10 lei prin baruri progresiste. Apropo de Argentin (si cam offtopic), acum ca au eliminat mizeria de copertina pe care o tineau in caz de ploaie (din cauza legii fumatului), locul a redevenit ce trebuia sa fie - o piateta cochetuta in mijlocul Bucurestiului. Se vad cei doi copaci in mijlocul zumzetului meselor, se vede arhitectura cladirii de vizavi (cu ClubA), intreg spatiul e mai respirabil si mai larg. Foarte frumos de baut bere ieftina la Argentin.
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

De ceva vreme berea zilnica de dupa serviciu este reprezentata de Skol la cutie. E cea mai ieftina de la benzinaria de langa bloc. 3,2 lei. Mi se pare chiar buna. Then again eu nu sunt un pretentios al berii.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

You poor bastard. De ce iti iei de la benzinarie cu 50% mai scump cand ai Mega Image si Cora langa casa?
ola small dickie
Big Daddy

nu stiu, e unul din ritualurile mele zilnice care imi face placere. e in drum, las putin bicicleta afara si am iesit cu o bere. parca e mai mare deranjul daca ma duc la un mega image sau cora doar pt o bere. doar sa o iau un bax odata si sa imi ajunga o saptamana
ola small dickie
Big Daddy

Image

Paste fericit!
Apollyon
Pig Cop

Post by Apollyon »

Image

de la Mega Image
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Berea la cutie (aka doza) e oribila imo.
Post Reply

Return to “Cafenea”