DOOM
Re: DOOM
Predomină pentru că majoritatea l-au jucat în copilărie, când multiplayer însemna "hai bă, lasă-mă să dau și eu o viață".
Multiplayer, modem și alte cutting edge things în DOS nu erau chiar accesibile oricui.
Multiplayer, modem și alte cutting edge things în DOS nu erau chiar accesibile oricui.
REMEMBER CITADEL
KinkyMahdi wrote:cutting edge things în DOS nu erau chiar accesibile oricui.

- DarthZombie
- Dremora Lord
Noi vorbim in contextul publicului de peste tot, nu cel din tari subdezvoltate precum era Romania in anii '90. Iar critica mea are legatura cu faptul ca de cand lumea s-a declarat dezamagita de betaul pt MP cea mai des folosita aparare a fost asta cu "dar niciodata nu s-a jucat Doom pentru Multiplayer", lucru foarte fals in SUA si tarile din vestul Europei.Mahdi wrote:Predomină pentru că majoritatea l-au jucat în copilărie, când multiplayer însemna "hai bă, lasă-mă să dau și eu o viață".
Evident că e o afirmație falsă că "niciodată nu s-a jucat doom pentru multiplayer". Dar singleplayer-ul predomina totuși. Nu mă miră că era foarte popular prin companii - era internetul și rețeaua firmei, la urma urmei. Dar cei mai mulți dintre copiii de atunci (care acum scriu review-uri pe steam) nu aveau asta la dispoziție.
REMEMBER CITADEL
Lumea juca Doom in multiplayer pentru ca era practic singurul FPS multiplayer din acea vreme, pana a aparut Rise of the Triad si mai tarziu Quake. Acum avem Counter Strike, Call of Duty, Battlefield, Team Fortress 2, Halo, Overwatch, Destiny, The Division, Planetside, iar daca dai cu ochii pe categoria free-to-play gasesti orice iti poti imagine in materie de FPS multiplayer. Nici macar in materie de arena FPS nu e lipsa.
In schimb FPS-uri single-player solide in ultimii ani, le poti numara pe degete.
In schimb FPS-uri single-player solide in ultimii ani, le poti numara pe degete.
Wolfenstein:TNO și Shaddow Warrior. Ce-am ratat?
Eu nu știu ce condiții de multiplayer aveați voi, dar până la Quake2 eu n-am avut unde să joc multi, și atunci când am început să am unde era strict LAN de 4-6 oameni.
Eu nu știu ce condiții de multiplayer aveați voi, dar până la Quake2 eu n-am avut unde să joc multi, și atunci când am început să am unde era strict LAN de 4-6 oameni.
dump CHA
Pai cluburile cred ca au inceput sa apara in masa de prin 95-96, si atunci cred ca deja Doom era depasit. Cum zicea Mahdi, in Vest lumea se juca pe retelele companiilor, la lucru. La noi doamnele de la "calculatoare" erau inebunite de Prince of Persia, ala cu sticlute, de aveau notate sticlutele potabile pe foi de hartie. Cel putin la intreprinderea unde lucra mama 

Da, da. Prince of Persia și la mama prin birouri era. Și mai era Formula1 Grand Prix și un șah cu piese animate. Dar la fabrică erau calculatore mișto. La Clubul de Informatică stăteam 10 minute să încarc Glu-Glu de pe casetă.
dump CHA
Cica despre DOOM
Excessive gore - Check
Big loud guns - Check
Plenty of Demons - Check
Visually stunning - Check
Fast paced gameplay - CHECK
Heavy soundtrack - Check
Ce poate fi rau?
Excessive gore - Check
Big loud guns - Check
Plenty of Demons - Check
Visually stunning - Check
Fast paced gameplay - CHECK
Heavy soundtrack - Check
Ce poate fi rau?
Pai.... e un shooter fast paced (always sprint by default). Astea in general nu sunt lungi.
Nu l-as cumpara inainte de o reducere.
Nu l-as cumpara inainte de o reducere.
Time to beat Doom II: Hell on Earth
Nu vad care-i problemaMain Story - 7 Hours
Main + Extras - 9 Hours
Completionist - 13 Hours
Si Wofensteinii sunt tot pe acolo, Old blood chiar mai scurt de 13, New Order un pic mai lung... rasurile de campanii din ultimele Call of Duty sunt pe la cateva ore. Prey are tot vreo 10 ore... 13 pare decent.
New Order l-am terminat cam in vreo opt/zece ore parca. Si a fost belea.
Doom l-am prins in LAN pe la Palatul Pionerilor prin mid nineties lol, era inca foarte popular, si a tot fost pana pe la finalul deceniului. Multi nu aveau cine stie ce PC-uri.
De acord, mai ales cele din categoria straight-up FPS, fara valente open-world cum e seria Far Cry. Imi plac FPS-urile din generatia noua care se indreapta catre chestii mai diverse, dar imi place si formula clasica adusa putin la zi.In schimb FPS-uri single-player solide in ultimii ani, le poti numara pe degete.
Doom l-am prins in LAN pe la Palatul Pionerilor prin mid nineties lol, era inca foarte popular, si a tot fost pana pe la finalul deceniului. Multi nu aveau cine stie ce PC-uri.
Yeah lol, si asta e un fel de co-op cumva. Am jucat multe jocuri asa, Halo l-am terminat cu un amic de exemplu, mai ales prin coridoarele iritante cand alergi dupa index prin flood. Era util sa ai pe cineva caruia sa-i predai stafeta si sa fii un backseat gamer pentru ceva timp.Predomină pentru că majoritatea l-au jucat în copilărie, când multiplayer însemna "hai bă, lasă-mă să dau și eu o viață".
In ultimele zile am tot urmarit reactii/articole cu privire la Doom. Sunt foarte surprins de cat de bine a fost primit din toate partile (jucatori si critici deopotriva).
Sunt destul de hyped desi aveam zero asteptari...
Sunt destul de hyped desi aveam zero asteptari...
Și eu de asemenea. Parcă tot n-aș da 60E pe el însă. Deși o reducere serioasă nu o să aibă în următorii 2 ani.
dump CHA
Doom este primul joc care a aprins o lumanare la capataiul placii video pe care o am in acest moment in sistem. Cand intru in joc, trailer-ul cu Bethesda si ID software imi sacadeaza in cel mai urat mod posibil, gen 1 frame la 5 secunde. Dupa, iar mai astept nu stiu ce rahat sa se incarce aproximativ 1 minut, ca dupa asta sa ajung in meniu si sa se miste in reluare. Am reusit sa intru si in prima misiune, dar cu video settings pe low. Ies un pic in Windows si vad un majestic message cu un sfat din partea lor ca jocul are nevoie de cel putin 2GB de ram la placa video. A mea are doar 1GB
.
Concluzie: ca sa-l joc si eu la ceva performanta cu detalii, trebuie sa-mi iau o placa video noua. Voi aveti cu ce sa va laudati? V-a mers bine?

Concluzie: ca sa-l joc si eu la ceva performanta cu detalii, trebuie sa-mi iau o placa video noua. Voi aveti cu ce sa va laudati? V-a mers bine?