Gimnastica si lacrimi
Gimnastica si lacrimi
Nu inteleg gimnastica practicata la nivel olimpic. Nu inteleg de ce ti-ai da copiii la gimnastica. E o emisiune acum pe DigiSport cu Catalina Ponor si povesteste despre gimnastica din Romania. Pare un soi de tortura fizica autoimpusa (sau impusa de parinti) unor copii care nu pot sa refuze. Mai ales in Romania, unde conditiile sunt precare: saltele lipsa, geamuri sparte, aparate stricate, etc. Catalina Ponor spunea ca lucra fara protectie pentru maini si i se "rupeau palmele" si risca sa faca infectii. WTF. Plus program oribil - vino de la scoala, fa-ti lectiile, apoi fugi repede la gimnastica unde stai pana noaptea. Jesus fucking Christ. Totul ca sa ce? Sa primesti o medalie basita? Lol.
Nu o sa inteleg niciodata de ce ai vrea sa-ti supui copilul la asa ceva.
Nu o sa inteleg niciodata de ce ai vrea sa-ti supui copilul la asa ceva.
I'm livin' in a love shadow
Re: Chestii pe care le urasc azi
Ca sa te simti tu bine cu tine ca esti bun la ceva, i guess. Ca sa-ti dovedesti ca esti mai bun ca altii.Who knows. Motivatia are cai nebanuite.
Bani, evident. Plus alte avantaje financiare pe perioada cresterii.
Mândrie și nevoia de a îți umple golurile proprii vieți. Ești frustrat și nemulțumit de propria viață și-ți trântești visurile și posibilele realizări în poala copiilor.chestr0ny wrote:Nu o sa inteleg niciodata de ce ai vrea sa-ti supui copilul la asa ceva.
Eu cel puțin știu o mulțime părinți care fac așa.
dump CHA
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Uite, sebas stie!
Pe langa ce a zis el - nevoia de "uite ce om de succes sunt pentru cacopilul meu face asta!" (cu nimic diferit de "uite ce masina am!" sau "uite unde ma duc in vacanta!" etc.) - am mai intalnit cazuri in care parintii efectiv vor sa scape de odrasla. Adica de petrecut timp cu odrasla. Un sport practicat la nivel de... semi-profesionisti (initial, cel putin) inseamna ca odrasla nu sta pe-acasa prea mult ca sa ii bata la cap pe babaci. Se duce la scoala, face pregatire pentru scoala, ia lectii de canto, merge la inot, este plecat in cantonament, se antreneaza cu prietenii/cu colegii etc., deci nu te freaca la icre atunci cand vii acasa dupa 10 ore de munca corporatista si 2 ore de trafic si vrei sa faci si tu niste BINGING cu nevasta-ta, in plm!
Unde, evident, definitia la binging este ce amintea ola mai sus.
Pe langa ce a zis el - nevoia de "uite ce om de succes sunt pentru cacopilul meu face asta!" (cu nimic diferit de "uite ce masina am!" sau "uite unde ma duc in vacanta!" etc.) - am mai intalnit cazuri in care parintii efectiv vor sa scape de odrasla. Adica de petrecut timp cu odrasla. Un sport practicat la nivel de... semi-profesionisti (initial, cel putin) inseamna ca odrasla nu sta pe-acasa prea mult ca sa ii bata la cap pe babaci. Se duce la scoala, face pregatire pentru scoala, ia lectii de canto, merge la inot, este plecat in cantonament, se antreneaza cu prietenii/cu colegii etc., deci nu te freaca la icre atunci cand vii acasa dupa 10 ore de munca corporatista si 2 ore de trafic si vrei sa faci si tu niste BINGING cu nevasta-ta, in plm!
Unde, evident, definitia la binging este ce amintea ola mai sus.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Si sa te spurce suboameni, ca alde Ponta, ca nu esti un roman si un crestin ortodox adevarat?
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
I lol'd.juve3332 wrote:Bani, evident. Plus alte avantaje financiare pe perioada cresterii.
Care bani, bre? Maximum ce poti sa speri din gimnastica e ca o sa te cheme aia sa faci reclama la apa plata sau ceva.
You spelled Gabriela Firea wrongMcWilliams wrote:Si sa te spurce suboameni, ca alde Ponta, ca nu esti un roman si un crestin ortodox adevarat?
♪
Da, de bani multi ce au gimnastele, se antreneaza in sali cu geamuri sparte si cu echipamente stricate.juve3332 wrote:Bani, evident. Plus alte avantaje financiare pe perioada cresterii.
Normal, se fac economii la utilități ca să se bucure gimnastele de salarii mari.
- DarthZombie
- Dremora Lord
Aia care castiga medalii iau renta viagera, asta nu-i de ici de colo daca vii dintr-o familie saraca. Si da, sunt constient ca nici 1% din gimnastele alea ajung in postura de a castiga vreo medalie, dar cand disperarea e mare nimic nu mai pare imposibil. Mie mult mai inexplicabil mi se pare sa-ti dai copilul la tenis, acolo bagi literalmente milioane de euro daca vrei sa ajungi sus, iar daca nu-ti iese ramai cu o datorie de toata frumusetea.
Din pacate e mai usor sa urmezi modelul Columbeanu-Dragusanu decat sa faci gimnastica si poate sa castigi o medalie. Doar silicon e pe toate drumurile.
Stai, ce? Pierderile financiare sunt mai inexplicabile decât tortura propriilor copii? Nu am auzit povești la fel de horror despre tenis. Complet de acord cu .chester, întotdeauna mi s-a părut horror gimnastica, mai mult decât alte sporturi practicate de copii.DarthZombie wrote:Mie mult mai inexplicabil mi se pare sa-ti dai copilul la tenis, acolo bagi literalmente milioane de euro daca vrei sa ajungi sus, iar daca nu-ti iese ramai cu o datorie de toata frumusetea.
Eu cunosc personal cateva cazuri de oameni care au practicat gimnastica de performanta, au clacat psihic si nu s-au mai recuperat complet niciodata. E o idiotenie fara margini sa-ti fortezi copiii in asa ceva, mai ales in Romania. Dar nu-i de mirare, semenii nostri in general fac idiotenii fara margini, nothing new here.
NO COVER. ALL MAN.
In principiu cam orice sport de performanta, cu care sa ajungi spre varf, iti cam impinge corpul dincolo de limitele normale, sanatoase, si pana la urma tot o sa vina decontul. Nici nu mai pun in ecuatie medicamentatia cu tot felul de nazdravanii.
- DarthZombie
- Dremora Lord
La tenis mi se pare mai inexplicabil pentru ca argumentul saraciei si disperarii nu mai sta in pciioare si ramane doar ambitia personala a parintilor. Categoric ca gimnastica e mult mai tortura decat tenisul, dar tot este ceva care rapeste copilaria cuiva [vorbesc aici de cazurile alora care isi trimit copiii cu scopul de a-i face "profesionisti" si ii plimba pe la toti antrenorii pana cand dau de unul care accepta banii fara sa dea comentarii de genul "copilul dumneavoastra nu are potential de a ajunge profesionist, mai bine il lasati sa joace pe post de hobby" si ii pun sa se antreneze pana scot untul din ei].TG wrote:Stai, ce? Pierderile financiare sunt mai inexplicabile decât tortura propriilor copii? Nu am auzit povești la fel de horror despre tenis. Complet de acord cu .chester, întotdeauna mi s-a părut horror gimnastica, mai mult decât alte sporturi practicate de copii.DarthZombie wrote:Mie mult mai inexplicabil mi se pare sa-ti dai copilul la tenis, acolo bagi literalmente milioane de euro daca vrei sa ajungi sus, iar daca nu-ti iese ramai cu o datorie de toata frumusetea.
@Doc: nu as zice ca o sa le vina decontul no matter what, marea majoritate a oamenilor pur si simplu nu au talentul necesar pentru a ajunge mari intr-un sport. Si cum marea majoritate a sporturilor nu au foarte multi bani in joc pentru astia mediocrii esti cam frip. La gimnastica, atletism, etc iti scoti parleala daca iei o medalie si iei renta aia, la tenis daca incepi sa castigi turnee multe [ca fara asta platesti din buzunarul tau pana si prezenta la turnee]. Practic doar la fotbal ai o marja mai mare de asigurare un trai relativ decent, dar si asta e valabil doar pentru o perioada scurta de timp daca nu te apuci de antrenorat sau alte pozitii de staff. Desigur in vest ai siguranta si mai mare in aceasta privinta, pentru ca academiile de fotbal ofera si educatie non-sportiva, asa ca daca omul nu e suficient de bun pentru viata de profesionist macar a facut studii si nu ramane ca pestele pe uscat la 20 de ani.
Daca esti un parinte responsabil, copilul il trimiti la sport doar pe post de hobby si nimic altceva daca nu ti se spune ca are potential mare. Din pacate multi parinti isi pun ambitiile si frustrarile personale in carca unui amarat care nu poate sa comenteze sau se opuna, ca na, are 7 ani si nu are ce sa faca.
Care anume e "argumentul saraciei si disperarii"? N-am ce manca, deci ma apuc de gimnastica pentru ca peste nu stiu cati ani de antrenament asiduu, bani cheltuiti pe antrenori, cursuri, echipament, medici si asa mai departe, o sa fac POATE niste bani? That doesn't make any sense.
- DarthZombie
- Dremora Lord
Sunt multe cazuri de oameni saraci care-si arunca putinul pe care-l au intr-o singura directie in speranta ca ala devine nu-stiu-ce. E la fel si pentru aia care tot iau bilete la loterie in speranta ca vor da jackpotul cand ei nu au cu ce sa-si cumpere lucrurile necesare. It doesn't make sense for people who never were in that situation. Uite-te doar cati din marii sportivi din sporturi cu bariera joaca de intrare dpdv financiar sunt veniti din paturile sarace si foarte sarace ale societatii. De fapt e si o problema pentru academiile de juniori, aia veniti din familii middle class abia isi dau efortul si singurii care trag de ei sunt aia veniti din saracie.
Chester, fix argumentul saraciei a creat generatiile de la Comaneci incoace in gimnastica, cat timp gimnastii cu potential erau selectati de foarte mici si antrenati specializat, in centre sportive, fara costuri pentru parinti. E (era) valabil si in canotaj, si in box samd. Antrenorii de la Orsova, de la canotaj, se duceau dupa copii prin Moldova, prin munti, de unde veneau cu handralai de 2 metri obisnuit sa taie copaci cu toporul, si-i bagau la liceu...
Darth, cineva zisese "gimnastica e sport greu", ceva cu palmele pleznite. Eu nu mi-as IMPINGE copilul spre performanta nici daca cineva mi-ar spune ca are potential. Muhammad Ali, cu tot potentialul lui, are creierii terci acum. Fotbalistii au picioarele varza, portarii au tentacule in loc de degete, de gimnasti, numai vorbim - cati apar prin ziare ca au diverse probleme de sanatate.
Cum am spus, in foarte putine sporturi poti face performanta si sa ramai relativ sanatos, fara sechele, si cu atat mai putin in sporturile in care se invart bani multi.
Darth, cineva zisese "gimnastica e sport greu", ceva cu palmele pleznite. Eu nu mi-as IMPINGE copilul spre performanta nici daca cineva mi-ar spune ca are potential. Muhammad Ali, cu tot potentialul lui, are creierii terci acum. Fotbalistii au picioarele varza, portarii au tentacule in loc de degete, de gimnasti, numai vorbim - cati apar prin ziare ca au diverse probleme de sanatate.
Cum am spus, in foarte putine sporturi poti face performanta si sa ramai relativ sanatos, fara sechele, si cu atat mai putin in sporturile in care se invart bani multi.
- DarthZombie
- Dremora Lord
Tu nu ti-ai impinge copilul spre performanta pentru ca tu ai un trai relativ decent cu care ii poti asigura copilului o educatie si un viitor, altii n-au luxul asta. Alde Hagi, Ali, sau Tyson au venit din saracii lucii si fara sport probabil ca ar fi fost si ei la randul lor in aceeasi saracie. Nu spun ca problemele de sanatate sunt de lepadat, dar alternativa saraciei nici ea nu este prea frumoasa.Darth, cineva zisese "gimnastica e sport greu", ceva cu palmele pleznite. Eu nu mi-as IMPINGE copilul spre performanta nici daca cineva mi-ar spune ca are potential. Muhammad Ali, cu tot potentialul lui, are creierii terci acum. Fotbalistii au picioarele varza, portarii au tentacule in loc de degete, de gimnasti, numai vorbim - cati apar prin ziare ca au diverse probleme de sanatate.