Waaagh! wrote:Pandele e practic viitorul presedinte al Romaniei.

Waaagh! wrote:Pandele e practic viitorul presedinte al Romaniei.
Cam asta a fost si cu sectorul 1.ACTUALIZARE ORA 6:00. Rezultatele provizorii oficiale comunicate de BEC luni dimineața, la ora 6:00, confirmă avansul candidatului PSD-UNPR, Daniel Tudorache, cu 31,19 la sută, în timp ce Clotilde Armand, USB, are 28,73 la sută. Dacă aceste rezultate vor fi confirmate și de rezultatele oficiale finale, atunci toate sectoarele capitalei, plus Primăria Generală, vor fi câștigate de candidații PSD.
Catalin Chereches, aflat in inchisoare, le multumeste baimarenilor pentru votul lor prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.
"Va marturisesc ca sufletul meu a fost de nenumarate ori pus la incercare, dar de prea putine ori am lasat sa se vada emotia ce ma cuprindea. Ma deschid astazi in fata voastra si va spun ca in ultimii 15 ani am lacrimat cand tatal meu a plecat sa ma vehgeze din stele, murind in bratele mele. M-au cuprins lacrimile cand din arestul nedrept am auzit-o prima oara pe mama. Acum voi mi-ati asezat lacrimi in ochi, lacrimi pline de speranta si recunostinta, lacrimi care se astern si mangaie. Va multumesc si va iubesc! Voi sunteti marea mea familie. Voi sunteti energia care imi da puterea sa fac totul pentru Baia Mare!
Ii invit de astazi pe toti cei care au ratacit, pe toti cei care au avut mintea sau sufletul umbrite de rautate izvorata din patima politicianista, intai la dialog si apoi la munca. Din lupta, ura si dezbinare nu se poate construi nimic durabil si serios. Sunt omul binelui, sunt omul tolerantei, sunt omul prieteniei, sunt alaturi de voi toti, un om care iubeste Baia Mare si care isi dedica viata pentru acest crez.
Acum, prin votul vostru, prin increderea care ma onoreaza, impreuna cu voi, ma intorc mult mai puternic si mai hotarat sa muncesc pentru Baia Mare si pentru Maramures. Ii multumesc lui Dumnezeu ca m-a binecuvantat cu o familie mare si numeroasa, familia baimarenilor adevarati.", le-a transmis Chereches pe Facebook cetatenilor din Baia Mare.
Pana la urma diferenta nu e asa de mare. PNL a pierdut in Bucuresti pentru ca voturile electoratului de dreapta au fost impartite intre ei si USB, iar PSD a profitat si a castigat tot. Sa nu uitam si de prezenta mica la vot, care in general favorizeaza PSD (electoratul lor disciplinat nu prea obisnuieste sa practice absenteismul).Rezultatele centralizate din 2.787 din totalul de 3.186 de secţii de votare la nivel naţional, reprezentând 87,47%, arată că PSD a câştigat alegerile pentru primării, cu un scor de 39,17%, urmat de PNL - 32,94%, ALDE - 5,47%, UDMR - 4,35%.
Aceste rezultate pentru primării, centralizate la nivel naţional, includ şi scorul pentru primăriile de sector din Bucureşti. - sursa
Anticipez un rezultat prost pentru PSD la toamna.Actualizare 20.00. Rezultate parţiale BEC pentru primării, transmise la ora 20.00:
PSD - 37,47%
PNL -32,98%
ALDE - 5,56%
Independenți - 5,05%
UDMR - 4,61%
Dupa numararea voturilor din 94,63% din circumscriptii.
Coruptia este una din marile bube prezente in discutia publica de cel putin 26 de ani [coruptia in sine era o problema si dinainte dar nu avea nimeni curaj sa o aduca in spatiul public], nu e o chestie noua. Si oricat de nemultumiti ar fi fost romanii de chestiile pe care le spui tu, cand a iesit ambasadorul SUA saptamana trecuta si a sfatuit alegatorilor sa nu voteze cu oameni corupti si condamnati a batut vantul desi ca problema e mult mai "reala" decat chestiile pe care le-am mentionat eu in postul meu. Asta ca sa nu spun ca atat de nemultumiti au fost de corupti oamenii incat au fost votati unii aflati in arest sau cu dosar pe rol. Asta nu o spun ca o ironie de tipul "uite-i si pe astia ca de fapt le convine coruptia" ci e mai mult o critica a lipsei de implicare cu vreun impact semnificativ. A fost foarte bine ca au iesit oameni in strada pentru chestiuni de tipul Rosia Montana sau Colectiv, dar taxarea adevarata a clasei politice e la urne pana la urma urmei. Astia tineri au fost cei mai vehementi pe linia anti-coruptie dar daca nu voteaza cuvantul lor nu se va traduce in ceva util din acest punct de vedere.Stokkolm wrote:Eu ca cati oameni am avut de-a face in viata reala, de diverse varste si statuturi sociale, n-am azuit pe nici unul sa pomeneasca de avort sau homosexualitate decat cel mult in trecere. In schimb, aproape oricine e nemultumit de coruptie, de risipa banilor publici, de calitatea infrastructurii, de lipsa autostrazilor, de nivelul salariilor, al pensiilor, de pretul locuintelor. Astea sunt problemele reale din societatea romaneasca, nu dilemele sjw din commenturi pe 9gag.
Datele oferite de aceasta cercetare cu privire la problema avortului anunta o posibila tema importanta in anii ce vor veni, spun autorii studiului, care noteaza ca mai mult de jumatate din populatia tinerilor doreste restrangerea drepturilor la avort in Romania.
USB a avut initial delegati in toate sectiile de votare din Sectorul 1, dar ca nu a fost vorba de membri de partid, ci de persoane care si-au oferit ajutorul. O parte dintre acestea s-au retras, inclusiv pentru a participa la concertul Maroon 5, care a avut loc duminica seara in Bucuresti.
Users browsing this forum: Amazon [Bot] and 1 guest