Discuţii politice, ca la cafenea
Re: Discuţii politice, ca la cafenea
USB depune o cerere pentru renumararea voturilor in cinci-zece sectii din Sectorul 1
De la Mircea Kivu
Nu e suspicios deloc."Cateva numere, fara comentarii. In sectorul 1 au fost 163 de sectii. Am avut delegati in 126 de sectii. In ele Clotilde Armand a castigat cu 76 de voturi (medie 0,6 voturi / sectie pentru noi). Nu am avut delegati in 36 de sectii. In acestea PSD a castigat cu 1.755 de voturi (medie 46 voturi / sectie in defavoarea noastra)", a scris liderul USB.
De la Mircea Kivu
M-am uitat pe rezultate din sectiile de vot centralizate pana aseara in sect.1. Intre procentajul voturilor pt. Clotilde si cel al voturilor nule era o corelatie negativa puternic semnificativa (-0.555, niv. de semnificatie 99%). Pe romaneste, cu cat au fost mai multe voturi nule, cu atat mai putine pt. Clotilde.
Concluzia o trageti dvs. Eu am recomandat prietenilor de la Salvati Bucurestiul sa ceara verificarea buletinelor de vot nule in sectiile in care proportia voturilor nule a depasit 5,2% (media+abaterea standard).
- DarthZombie
- Dremora Lord
Sarcasmul tau nu are rost avand in vedere ca eu am vorbit despre viitor, nu prezent si am venit cu date, nu anecdote. Avand in vedere prezenta lor la urne de acuma, tinerii nu-s prea semnificativi dpdv electoral.Stokkolm wrote:Ok, cedez si recunosc ca rezultatele la aceste alegeri locale au fost datorate in principal programelor intensive anti-avort anti-homo ale candidatilor PSD. Daca Nicusor Dan sau PNL renuntau la obsesia lor de a introduce homosexualitatea ca materie obligatorie in scoli, poate ar fi castigat. /s
Clotilde Armand pe Facebook
Deja imi place de ea.Bună seara! Doamna Gabriela Firea și PSD ne poartă de grijă. Ne acuză că folosim minciuni și dezinformări. Ca membră în partidul condus de un condamnat penal pentru falsificarea unor alegeri, doamna Firea știe desigur din proprie experiență ce înseamnă falsul electoral. Este ca un banc la Radio Erevan; doamna Firea are dreptate, numai că nu Nicușor Dan ci Dragnea a încălcat legea.
Că tot veni vorba despre dezinformare; vreau să-i reamintesc doamnei Firea că în timp ce 12.000 de români stăteau la coadă la Londra în 2014, ea a transmis că sunt „secţii goale în diaspora”. Doamna Firea, aveți demnitatea măcar acum să vă cereți scuze pentru că ați dezinformat fără scrupule poporul român? Vă cereți scuze pentru declarația șefului dvs, condamnatul penal Dragnea, care-i asemuiește pe românii din străinătate cu niște fantome? Pentru că singura fantomă pe care o cunosc este doctoratul lui Ponta, colegul dvs de partid.
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Cine, Mircea Geoana de Franta? Sau versiunea feminina a lui Mircea Geoana? Oare o fi zis "Francois, je t'aime!" dupa rezultatele de la exit-poll?
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Mie imi place de mult de ea. Frantuzoaica de roman. Cand ii prind pe nefericitii aia care au lasat vigilenta balta pentru Moron 5, le rup picioarele.
NO COVER. ALL MAN.
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Oricum au zis din capul locului ca nu au avut suficienti oameni pentru toate sectiile. Si, supriza si soc si groaza, tocmai la cele unde nu aveau oameni s-au gasit sa voteze aia pro-PSD, in mod covarsitor si la ore total atipice pentru electoratul pro-PSD (ca pensionarul se pregateste pentru apocalista de zombies - nu iese din casa dupa ora 6pm). Amu pricepeti de ce e bun un partid la casa omului si de ce politica de "candidat independent" facuta pe facebook este frectie la picior de lemn? Fapte, nu vorbe; oameni dedicati cauzei din motive financiare sau din pura prostie, nu like-uri si share-uri.
Nu coruptia e cea mai mare problema a romanului de rand. Coruptia nu e buba, coruptia e aliatul lui. Romanul cand spune ca "aia fura" o spune cu un fel de oftica-n glas, ca ar fura si el daca ar apuca. Asta se observa in fibra morala a lui, in care sa-si ajute odrasla incompetenta in a gasi un job caldut la stat e prioritate, in care atunci cand e prins cu ocaua mica prefere sa dea spaga, in care vorbeste cu seful de post sa il lase si pe el sa dea un gratar pe un spatiu interzis sau sa pescuiasca in afara sezonului. Coruptia e o trasatura de baza a romanului, implantarea ei in cultura romaneasca incepand de cand ne-am tot fentat obstescul sfarsit prin ciubuciri si ploconiri de invadatori. Este motivul pentru care noi, poporul roman, suntem in viata azi. Haideti sa dam uitarii utopicul concept de a extrage coruptia din sufletul romanului, comparabil ca efort cu tentativa de a-i face pe rusi sa se lase de alcool.
Pana la urma cred ca Firea o sa faca o treaba mai buna pentru Bucuresti decat ar fi facut-o Nicusor Dan, la fel cum si hulitul ciocoi Oprescu a facut pentru Bucuresti cat n-au facut toti ceilalti primari postdecembristi la un loc. Ce ma enerveaza pe mine e pattern-ul care se tot repeta la fiecare alegere de pe la noi: tot timpul prim-planul e o lupta intre un politruc absolut dezgustator si unul cat de cat simpatic. Si politrucul ala scarbos (ba, scarbos ca un cacat cu viermi) tot timpul ori castiga ori pierde la muchie, tot timpul avand o armata de oameni in spate si tot timpul necesitand eforturi gigantice sa poata fi batut. Ca tot timpul trebuie sa stea "societatea civila" ochean, ca daca clipeste se trezeste cu Ponta faraon intergalactic, muntii vanduti pe doi muci si parlamentarii declarati supra-oameni in lege. Nu va e evident? Romania vrea sa se duca pe p**a! Hai sa nu mai tragem de ea precum innecatul de pai, sa ne facem bagajele si s-o lasam.
Pana la urma cred ca Firea o sa faca o treaba mai buna pentru Bucuresti decat ar fi facut-o Nicusor Dan, la fel cum si hulitul ciocoi Oprescu a facut pentru Bucuresti cat n-au facut toti ceilalti primari postdecembristi la un loc. Ce ma enerveaza pe mine e pattern-ul care se tot repeta la fiecare alegere de pe la noi: tot timpul prim-planul e o lupta intre un politruc absolut dezgustator si unul cat de cat simpatic. Si politrucul ala scarbos (ba, scarbos ca un cacat cu viermi) tot timpul ori castiga ori pierde la muchie, tot timpul avand o armata de oameni in spate si tot timpul necesitand eforturi gigantice sa poata fi batut. Ca tot timpul trebuie sa stea "societatea civila" ochean, ca daca clipeste se trezeste cu Ponta faraon intergalactic, muntii vanduti pe doi muci si parlamentarii declarati supra-oameni in lege. Nu va e evident? Romania vrea sa se duca pe p**a! Hai sa nu mai tragem de ea precum innecatul de pai, sa ne facem bagajele si s-o lasam.
Praise be to the muffalo tree.
- ola small dickie
- Big Daddy
Aaaahhh Foxman si proverbiala lui ura fata de romani, tradusa aici prin generalizarea ca toti romanii sunt corupti. Din punctul meu de vedere problema principala a societatii noastre romanesti nu este "mica coruptie" a omului de rand, din care ai dat cateva exemple. Aia se intampla in cadrul multor altor popoare si societati, considerate mai avansate.
Problema cea mai mare este marea coruptie lasa de izbeliste multi ani. Adica aia care fura cu basculanta miliarde. Aia care sunt urmariti si prinsi de DNA. Acolo e marea problema. Care incepe sa fie tratata.
Nu orice om care a dat o spaga unui politist ca l-a tras pe dreapta, ajuns ministru ar fura miliarde de la stat.
Eu cand spun "aia fura", oftica din glas nu e pentru ca si eu as fura. Si sunt multi ca mine care n-ar fura nici daca ar avea ocazia. Nu toti oamenii fura. Oftica din glas e ca au fost foarte multi ani si inca mai sunt persoane care fura la nivel inalt, si fura din prezentul si viitorul nostru.
Problema cea mai mare este marea coruptie lasa de izbeliste multi ani. Adica aia care fura cu basculanta miliarde. Aia care sunt urmariti si prinsi de DNA. Acolo e marea problema. Care incepe sa fie tratata.
Nu orice om care a dat o spaga unui politist ca l-a tras pe dreapta, ajuns ministru ar fura miliarde de la stat.
Eu cand spun "aia fura", oftica din glas nu e pentru ca si eu as fura. Si sunt multi ca mine care n-ar fura nici daca ar avea ocazia. Nu toti oamenii fura. Oftica din glas e ca au fost foarte multi ani si inca mai sunt persoane care fura la nivel inalt, si fura din prezentul si viitorul nostru.
Marea coruptie e doar mica coruptie a omului ajuns mare. Pentru un bo$$ de bo$$, sa iei spaga de 5k Euro ca sa lasi pe X sa taie din nush ce padure e echivalent cu politistul care ciupeste 100 de lei de la un vitezoman.
Coruptia este, intr-adevar, prezenta si la alte popoare. Ea este limitata de acele "do's and don't's", sau compasul lor moral. Pot sa dau numeroase exemple de mica coruptie in Romania care nu se preteaza la ce e in tarile considerate ca avand mai putina coruptie la nivel inalt. Oamenii astia de sunt sus au venit de jos, nu au permeat din alta dimensiune.
Exemplul dat de tine nu se preteaza pentru ca a da spaga si a lua spaga sunt doua lucruri diferite si sunt vazute diferit dpdv moral. Da, un om care da spaga la politie, ajuns ministru, n-ar fura milioane, dar ar da milioane pentru ca odrasla lui, care a calcat pe trecere un om, sa scape fara parnaie. In schimb, un politist care ia spaga, zece din zece, va fura milioane de la stat cand va ajunge ministru. Pentru el, pragul psihologic a fost deja trecut. He's providing for his family. Ce mi-e o oaie furata, ce mi-e o turma, tot hot te numesti. Nu cred ca zice cineva DA la furat o oaie si NU la o turma intreaga pentru ca l-a izbit brusc empatia fata de ciobanul pagubit, mai ales daca au copii care plang de foame acasa (si familia tot timpul o sa vrea, nu neaparat o paine, dar una, alta).
Coruptia este, intr-adevar, prezenta si la alte popoare. Ea este limitata de acele "do's and don't's", sau compasul lor moral. Pot sa dau numeroase exemple de mica coruptie in Romania care nu se preteaza la ce e in tarile considerate ca avand mai putina coruptie la nivel inalt. Oamenii astia de sunt sus au venit de jos, nu au permeat din alta dimensiune.
Exemplul dat de tine nu se preteaza pentru ca a da spaga si a lua spaga sunt doua lucruri diferite si sunt vazute diferit dpdv moral. Da, un om care da spaga la politie, ajuns ministru, n-ar fura milioane, dar ar da milioane pentru ca odrasla lui, care a calcat pe trecere un om, sa scape fara parnaie. In schimb, un politist care ia spaga, zece din zece, va fura milioane de la stat cand va ajunge ministru. Pentru el, pragul psihologic a fost deja trecut. He's providing for his family. Ce mi-e o oaie furata, ce mi-e o turma, tot hot te numesti. Nu cred ca zice cineva DA la furat o oaie si NU la o turma intreaga pentru ca l-a izbit brusc empatia fata de ciobanul pagubit, mai ales daca au copii care plang de foame acasa (si familia tot timpul o sa vrea, nu neaparat o paine, dar una, alta).
Last edited by Foxman on 8 Jun 2016, 15:00, edited 2 times in total.
- ola small dickie
- Big Daddy
Oamenii astia au fost asa pentru ca li s-a permis. Majoritatea dintre ei proveneau din sistemul comunist unde erau invatati cu un anume tip de coruptie. Apoi li s-au dilatat pupilele cand au vazut ca din 90 pana acum cativa ani nu le-a zis nimeni nici pas. Oamenii astia au ajuns sa faca asa pentru ca sistemul le-a permis pe termen foarte lung. Dar sunt oameni care au colcait ani de zile in sisteme de hoti, in sisteme corupte, in sisteme in care se fura. Nu cred ca orice om comun, normal, de jos, ca noi, instant aruncat intr-un sistem de hoti la scara inalta ar fura si el.
There's a saying that power corrupts. Let's just agree to disagree and move on.ola small dickie wrote: Nu cred ca orice om comun, normal, de jos, ca noi, instant aruncat intr-un sistem de hoti la scara inalta ar fura si el.

- McWilliams
- Self-righteous bastard
Probabil ca nu. Insa coloana vertebrala nu este o trasatura morala apreciata printre taratoare. Odata ajuns printre corupti, fie te alaturi lor, fie vei fi expulzat din organigrama. Coruptia nu o fi sistematica pentru Romania, insa este un organism de sine statator, independent, self-reliant - daca detecteaza vreo amenintare, combate prin anticorpi. Un om curat printre cei murdari va fi imediat identificat si poftit sa se murdareasca, altfel poftit afara.ola small dickie wrote:Nu cred ca orice om comun, normal, de jos, ca noi, instant aruncat intr-un sistem de hoti la scara inalta ar fura si el.
Eu nu cred ca o persoana rationala iti va spune ca, in orice conditii date, o persoana cu standarde morale ridicate se va injosi la a deveni un corupt de cea mai joasa speta. In schimb, iti va spune ca o persoana cu standarde morale ridicate va refuza ea din capul locului sa coabiteze cu coruptii, inainte ca cei murdari sa o impinga inspre coruptie. De asta este dificil sa "faci politica" daca vii din afara sistemului (adica din afara unei organizatii de partid politic deja existent): pentru ca nu te potrivesti de nicio culoare cu ceilalti jucatori. Si atunci fie refuzi sa participi la joc, fie deprinzi apucaturile lor ca sa castigi.
Un om cu standarde morale ridicate nu va accepta... sau, mai corect, nu ar trebui sa accepte niciodata sa faca politica. In cel mai fericit caz pentru semenii acelui om, respectivul isi va ajuta semenii prin a face ceea ce stie el mai bine, ceea ce l-a adus in postura de a fi apreciat si dat drept exemplu. Daca-l bagi in politica, iti faci rau si lui (pentru ca nu o sa mai fie omul la fel ca "inainte de..."), iti faci rau si tie (pentru ca ai asteptari ce nu vor fi implinite).
Singura chestie pozitiva care poate iesi din politica este cand grupul A vrea sa faulteze grupul B, si din prostie/greseala/alinierea planetelor iese o treaba care faulteaza toate grupurile (gen DNA-ul acum).
- DarthZombie
- Dremora Lord
Prostii, nu va lasati pacaliti de incursiunile astea parsive! Asta nu-i roman de nici un fel, pun pariu ca nu are in casa nici macar un sertar plin cu pungi de plastic!Waaagh! wrote:Mie imi place de mult de ea. Frantuzoaica de roman.
Te cam induc in eroare afirmatii gen 70% AU VOTAT PENALUL LOL. Prezenta la vot in Baia Mare a fost de 38%, adica PENALUL a reprezentat de fapt optiunea a vreo 25% din cetatenii cu drept de vot. Nu ca n-ar fi sinistru de mult si atat, dar un sfert nu-i totuna cu mai bine de doua treimi.
NO COVER. ALL MAN.
62% au fost ok cu oricine ar fi ieșit primar, inclusiv domnul pușcăriaș. au și ei partea lor de contribuție la circul ăsta.
REMEMBER CITADEL
Eu am ajuns la stadiul in care-mi doresc sa iasa ce e mai rau. Sa vedem cat poate suporta poporul roman batjocura. Sunt sigur ca, daca ne ia usor-usor, putem sa ajungem eventual si la gazare ca n-o sa protesteze nimeni. It happened before, but not with us.
Nereguli la Spitalul Pantelimon

Hai ma, nici de bureti n-avem bani?Pacienţi spălaţi cu acelaşi burete, în acelaşi lighean, sonde de aspiraţie traheală de unică folosinţă - reutilizate şi depozitarea necorespunzătoare a dejecţiilor! Sunt doar câteva din neregulile descoperite de Asociaţia pentru Protecţia Pacienţilor în secţia de terapie intensivă a spitalului Pantelimon, recent implicat în scandalul medicamentelor ţinute sub cheie.