Discuţii politice, ca la cafenea
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Re: Discuţii politice, ca la cafenea
Iti dai seama ca si aia care au "condus" campania Brexit sunt la fel de in plop ca cei care au votat? Mai tii minte ce a fost la Tsipras: voi (restul UE) credeti ca noi votam daca ramanem sau nu in UE, insa de fapt noi votam daca va mai luam banii pe promisiuni desarte sau nu? Spalatii pe creier de la UKIP probabil ca au vrut efectiv iesirea, insa conservatorii care au fost "reprezentati" de Boris Johnson (ce ironie fina ne pune in scena Dumnezeu, sa te reprezinte/conduca versiunea alpha a lui Trump - la fel de limitat dpdv intelectual si la fel de maleabil dpdv politic, insa nerealizat pe plan profesional si lipsit total de carisma) chiar isi imagineaza ca acest "leave" obtinut la referendum este sabia lui Brennus, in negocierile cu UE. Pasamite cand Cameron zicea de referendum, UE credea ca nu sunt riscuri ca un membru (fie el si cu conditii speciale) sa paraseasca aceasta corabie. Ori acum, dupa acest rezultat istoric, vor veni delegatii UE si vor asterne concesii la picioarele UK-ului.
Nu cred ca o sa crape UK-ul dpdv economic, financiar, social sau alte cele. Insa... din pacate pentru politica din UK, lucrurile o sa mearga prost. Laburistii il au pe fiul nenascut al lui Lenin (Corbyn nu cred ca are echivalent pentru politica romaneasca), Liberal-Democratii au revenit in anonimat de la ultimele alegeri, iar Conservatorii vor trebui sa renunte la Cameron (fie ca el insusi vrea sau nu sa continue, cariera lui politica a primit o lovitura prea serioasa ca sa isi revina si sa tina in frau tot partidul) si sa se orienteze spre alde Johnson. Asa ca singurii politicieni de prim-plan care raman sunt Nigel Farage (de la UKIP) si unul dintre Alex Salmond si Nicola Sturgeon (de la SNP). Bad either way.
Nu cred ca o sa crape UK-ul dpdv economic, financiar, social sau alte cele. Insa... din pacate pentru politica din UK, lucrurile o sa mearga prost. Laburistii il au pe fiul nenascut al lui Lenin (Corbyn nu cred ca are echivalent pentru politica romaneasca), Liberal-Democratii au revenit in anonimat de la ultimele alegeri, iar Conservatorii vor trebui sa renunte la Cameron (fie ca el insusi vrea sau nu sa continue, cariera lui politica a primit o lovitura prea serioasa ca sa isi revina si sa tina in frau tot partidul) si sa se orienteze spre alde Johnson. Asa ca singurii politicieni de prim-plan care raman sunt Nigel Farage (de la UKIP) si unul dintre Alex Salmond si Nicola Sturgeon (de la SNP). Bad either way.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
- DarthZombie
- Dremora Lord
Daca Scotia pleaca laburistii nu mai castiga in veci alegerile, ca ala e unul din principalele lor bastioane de votanti. Dovada si infrangerea rusinoasa de anul trecut cauzata de numarul enorm de scotieni care au votat SNP drept razbunare pentru "tradarea" laburistilor in privinta referendumului de independenta scotiana.
http://www.theguardian.com/politics/201 ... pean-union
https://twitter.com/EP_President/status ... 7887234053
Pe cât de multe concesii a făcut UE pentru a avea UK-ul în uniune, pe atât de puține vor face acum la plecare. Vor să dea o lecție euroscepticilor.
https://twitter.com/EP_President/status ... 7887234053
Pe cât de multe concesii a făcut UE pentru a avea UK-ul în uniune, pe atât de puține vor face acum la plecare. Vor să dea o lecție euroscepticilor.
dump CHA
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Vor si nu prea. Daca era vorba de Romania sau de Bulgaria, ne urau vant din pupa; de UK, UE se leaga prin mult mai multe lucruri. Iar structurile UE, exact ca cele ale unui partid politic, sunt infestate de indivizi care reprezinta niste interese, care fac lobby pentru cineva/ceva. S-ar putea sa nu le faca concesii cetatenilor britanici, cat sa faca niste concesii afacerilor britanice/continentale.
De exemplu, pe noi ne tine in menghina oricare dintre Renault, OMV, cateva banci, IT related etc. - flutura un "daca nu faci cum vreau eu, vand tot si plec; si atunci sa vad ce se-alege de tine!", a la Becali si Steaua. Acolo, in UK, sunt infinit mai multe firme - si mari, si de renume, si prospere. Si greutatea pe care o au chiar nu permite sa isi adune jucariile si sa plece in curtea vecina fara pagube, nici in cei 2 ani care se tot vantura ca fiind un termen realist pentru iesirea efectiva.
De exemplu, pe noi ne tine in menghina oricare dintre Renault, OMV, cateva banci, IT related etc. - flutura un "daca nu faci cum vreau eu, vand tot si plec; si atunci sa vad ce se-alege de tine!", a la Becali si Steaua. Acolo, in UK, sunt infinit mai multe firme - si mari, si de renume, si prospere. Si greutatea pe care o au chiar nu permite sa isi adune jucariile si sa plece in curtea vecina fara pagube, nici in cei 2 ani care se tot vantura ca fiind un termen realist pentru iesirea efectiva.
Se imparte si singura.
- DarthZombie
- Dremora Lord
Acelasi lucru se poate spune si de aia care au votat "Remain", ca Google nu face distinctie intre cele doua tabere cand contorizeaza searchurile.
http://europe.newsweek.com/brexit-eu-re ... zek-474322
In the days before the referendum, there was a pseudo-profound thought circulating in our media: “whatever the result, EU will never be the same, it will be irreparably damaged.” But the opposite is true: nothing really changed, except that the inertia of Europe became impossible to ignore. Europe will again waste time in long negotiations among EU members that will continue to make any large-scale political project unfeasible. This is what those who oppose Brexit didn’t see—shocked, they now complain about the “irrationality” of the Brexit voters, ignoring the desperate need for change that the vote made palpable.
The confusion that underlies the Brexit referendum is not limited to Europe—it is part of a much larger process of the crisis of “manufacturing democratic consent” in our societies, of the growing gap between political institutions and popular rage, the rage which gave birth to Trump as well as to Sanders in the US.
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Acum, na, nu vreau sa va stric sesiunea de link-uri, dar toata lumea de pe-aici sper ca este constienta ca un referendum nu reprezinta o decizie irevocabila, doar o consultare a poporului. Iar decizia o ia corpul legislativ - Parlamentul, prin Camera Comunelor. Deci se poate face oricand o manevra a la Romania - voi votati ca vreti 300 de parlamentari intr-o singura camera, iar noi va multumim pentru input-ul oferit, insa doar atat - si sa transforme referendumul intr-un sondaj de opinie mai costisitor si cu marja de eroare foarte mica.
Cu atat mai mult cu cat conservatorii pro-Brexit isi inchipuiau ca, prin scrisoarea aia semnata in masa, o sa reuseasca sa il prosteasca pe Cameron sa se ocupe el de iesirea din UE, ca apoi sa se foloseasca clasicul cliseu al grelei mostenirii, cand s-ar fi schimbat capul partidului si s-ar fi guvernat peste UK-ul desprins din UE. Acum nu se inghesuie multa lume sa devina prim-ministru (nu dintre Tories, cel putin), asa ca sunt curios ce rezultat legislativ propriu-zis va avea acest referendum in Parlament. Cum exista un parlamentar UKIP, imi imaginez ca sigur va exista o propunere; ramane de vazut cum va fi ea tratata - in Camera Comunelor, Laburistii, SNP-ul si Conservatorii pro-Remain au o majoritate consistenta.
Cu atat mai mult cu cat conservatorii pro-Brexit isi inchipuiau ca, prin scrisoarea aia semnata in masa, o sa reuseasca sa il prosteasca pe Cameron sa se ocupe el de iesirea din UE, ca apoi sa se foloseasca clasicul cliseu al grelei mostenirii, cand s-ar fi schimbat capul partidului si s-ar fi guvernat peste UK-ul desprins din UE. Acum nu se inghesuie multa lume sa devina prim-ministru (nu dintre Tories, cel putin), asa ca sunt curios ce rezultat legislativ propriu-zis va avea acest referendum in Parlament. Cum exista un parlamentar UKIP, imi imaginez ca sigur va exista o propunere; ramane de vazut cum va fi ea tratata - in Camera Comunelor, Laburistii, SNP-ul si Conservatorii pro-Remain au o majoritate consistenta.
http://www.bloomberg.com/news/articles/ ... in-turmoil
http://www.theguardian.com/politics/201 ... p-platform
Scurt sumar: Lira e în cădere liberă și va continua să cadă atâta vreme cât nu există stabilitate politică. Leave campaign n-au nicio strategie post-brexit, se pipăie în declarații vagi. Recession much? Sau poate se trezesc la timp. Euroscepticii însă vor pierde procente grele prin Europa.
http://www.theguardian.com/politics/201 ... p-platform
Scurt sumar: Lira e în cădere liberă și va continua să cadă atâta vreme cât nu există stabilitate politică. Leave campaign n-au nicio strategie post-brexit, se pipăie în declarații vagi. Recession much? Sau poate se trezesc la timp. Euroscepticii însă vor pierde procente grele prin Europa.
dump CHA
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Pretty much hogwash. Din categoria "noi, de la S&P, am facut o analiza - adica am aruncat niste zaruri si am interpretat modelul facut de zatul de cafea intr-o cana - si am decis sa retrogradam rating-ul tarii X din A in BBB+, ca atare a venit recesiunea peste tara X". O sa fie nevoie de o perioada mult mai mare de timp ca sa fie evidenta vreo cadere si ca sa fie analizate si cauzele, si efectele. Spikes in the market when something rocks the boat, NOW THERE'S A BREAKING NEWS BULLETIN!
"Viata-n libertate ori moarte!"
Daca unii erau pregatiti sa moara pentru o idee, ce e o recesiune comparativ cu moartea? Nu ca incerc sa-i apar pe euro-sceptici, dar cred ca o anumita parte din ei ar persista in a crede intr-o idee chiar si sub amenintarea unei crize economice, sau mai rau.
Daca unii erau pregatiti sa moara pentru o idee, ce e o recesiune comparativ cu moartea? Nu ca incerc sa-i apar pe euro-sceptici, dar cred ca o anumita parte din ei ar persista in a crede intr-o idee chiar si sub amenintarea unei crize economice, sau mai rau.
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Aaaaaah. Orice miscare neasteptata si neanuntata provoaca reactii in piete - capital, munca, ce vreti voi. Economia se dezvolta in mod natural prin stabilitate si prin predictibilitate. Daca ceva se intampla pe nepusa masa, acel echilibru oferit de stabilitate si de predictibilitate este afectat. Cu cat socul este mai puternic, cu atat reactia este mai extrema. Faptul ca un stat membru, fie el si in conditii speciale, a votat la un referendum sa paraseasca UE se califica drept un soc foarte puternic. Ar fi fost anormal sa nu existe reactii pentru acest soc.
Dincolo de teorie, trebuie sa luam in considerare si factorul uman. The human point of view is sometimes, if not most of the times, skewed by bias. Si aici legam discutia de ce a aruncat, in deradere sau nu, Stokkolm mai sus: anume ca exista oameni care vor sa faca "revolutie" (adica sa rastoarne cu rotile-n sus ierarhia existenta si regulile pe care aceasta le impune) si exista oameni care vor sa se apere de "revolutie" (adica sa pastreze formula prezenta - oricat de buna, oricat de rea - pentru ca schimbarea reprezinta un efort pe care nu il pot duce). Departe de mine ca o tabara se afla in posesia adevarului, iar cealalta, nu - lucrurile nu sunt bun/rau, adevarat/fals, alb/negru in realitate. Insa tocmai din acest motiv trebuie sa cautam sa avem o minte mai deschisa asupra problemei. Revolutia permanenta nu este solutia, asa cum nici stagnarea perpertua nu este.
Revenind la Stokkolm si la cativa prieteni veseli de-ai mei de pe facebook care posteaza impartirea pe varsta a celor care au votat in referendumul din UK (tl, dr - tinerii vor sa ramana, bosorogii nenorociti vor sa iasa), am o mica idee la care merita rumegat putin. Zice-se ca UK-ul a mai avut un referendum pentru iesirea din CEE (ca asa se numea atunci). Candva, nu foarte de mult; desi pentru tineretul de azi, pare preistorie. Cam prin 1975. Deci cam acu' +/- 40 de ani. Atunci, niste cetateni britanici la fel de tineri ca teribilistii din ziua de astazi, au votat covarsitor sa ramana membrii, iar rezultatul a fost 67.23% vs 32.77%. Acei cetateni si-au schimbat in timp parerea. Iar conform pozei de mai jos, au votat preponderent pentru iesire. Chit ca nu o sa mai traiasca mult cu schimbarea pe care o vor si pe care o impun alora tineri (iarasi lol la ideea ca "bosorogii voteaza X ca sa ne-o traga, tu-le rasa neamului lor de nenorociti"). Aia batrani au fost si ei tineri, iar in cazul cetatenilor UK, au mai votat o data pentru ramanere/iesire. Este doar o parere, dar eu cred ca in 40 de ani au realizat ca lucrurile nu prea se indreapta spre ceea ce isi imaginau ei ca se va intampla in 1975.

Iar tara in care va trebui sa votezi intr-un anume fel pentru a nu face valuri si pentru a preveni o criza economica mondiala, in loc sa votezi cum vrei bazat pe experienta proprie si pe ce iti doresti... eh, tara aia n-o sa mai fie un bastion al democratiei.
Dincolo de teorie, trebuie sa luam in considerare si factorul uman. The human point of view is sometimes, if not most of the times, skewed by bias. Si aici legam discutia de ce a aruncat, in deradere sau nu, Stokkolm mai sus: anume ca exista oameni care vor sa faca "revolutie" (adica sa rastoarne cu rotile-n sus ierarhia existenta si regulile pe care aceasta le impune) si exista oameni care vor sa se apere de "revolutie" (adica sa pastreze formula prezenta - oricat de buna, oricat de rea - pentru ca schimbarea reprezinta un efort pe care nu il pot duce). Departe de mine ca o tabara se afla in posesia adevarului, iar cealalta, nu - lucrurile nu sunt bun/rau, adevarat/fals, alb/negru in realitate. Insa tocmai din acest motiv trebuie sa cautam sa avem o minte mai deschisa asupra problemei. Revolutia permanenta nu este solutia, asa cum nici stagnarea perpertua nu este.
Revenind la Stokkolm si la cativa prieteni veseli de-ai mei de pe facebook care posteaza impartirea pe varsta a celor care au votat in referendumul din UK (tl, dr - tinerii vor sa ramana, bosorogii nenorociti vor sa iasa), am o mica idee la care merita rumegat putin. Zice-se ca UK-ul a mai avut un referendum pentru iesirea din CEE (ca asa se numea atunci). Candva, nu foarte de mult; desi pentru tineretul de azi, pare preistorie. Cam prin 1975. Deci cam acu' +/- 40 de ani. Atunci, niste cetateni britanici la fel de tineri ca teribilistii din ziua de astazi, au votat covarsitor sa ramana membrii, iar rezultatul a fost 67.23% vs 32.77%. Acei cetateni si-au schimbat in timp parerea. Iar conform pozei de mai jos, au votat preponderent pentru iesire. Chit ca nu o sa mai traiasca mult cu schimbarea pe care o vor si pe care o impun alora tineri (iarasi lol la ideea ca "bosorogii voteaza X ca sa ne-o traga, tu-le rasa neamului lor de nenorociti"). Aia batrani au fost si ei tineri, iar in cazul cetatenilor UK, au mai votat o data pentru ramanere/iesire. Este doar o parere, dar eu cred ca in 40 de ani au realizat ca lucrurile nu prea se indreapta spre ceea ce isi imaginau ei ca se va intampla in 1975.

Iar tara in care va trebui sa votezi intr-un anume fel pentru a nu face valuri si pentru a preveni o criza economica mondiala, in loc sa votezi cum vrei bazat pe experienta proprie si pe ce iti doresti... eh, tara aia n-o sa mai fie un bastion al democratiei.
Măi McWill, eu știu că suntem băieți deștepți și ne place să fim informați și opinați, dar nu e vorba de păreri personale ci de ceea ce spun experții economici. Experții ăia cu ghilimele.
https://www.poundsterlinglive.com/usd/5 ... ate-222311
Riscul unei recesiuni în UK e cât se poate de real, nu e vroba de-un market spike care-și va reveni mâine no problem.
https://www.poundsterlinglive.com/usd/5 ... ate-222311
Riscul unei recesiuni în UK e cât se poate de real, nu e vroba de-un market spike care-și va reveni mâine no problem.
dump CHA
- ola small dickie
- Big Daddy
Deci unii batrani englezi au realizat dupa ce si-au luat tzeapa cu ramanerea in UE din 75 ca acum e o sansa nesperata pe care nu o pot rata. Au realizat in intelepciunea lor ca daca ce or fi sperat ei sa se intample in 75 nu s-a intamplat ramanand in UE solutia e ca in 2016 sa iasa din UE. Asa o sa li se intampe multe lucruri excelente. De asa intelepciune sper sa fiu lipsit la batranete.McWilliams wrote: Revenind la Stokkolm si la cativa prieteni veseli de-ai mei de pe facebook care posteaza impartirea pe varsta a celor care au votat in referendumul din UK (tl, dr - tinerii vor sa ramana, bosorogii nenorociti vor sa iasa), am o mica idee la care merita rumegat putin. Zice-se ca UK-ul a mai avut un referendum pentru iesirea din CEE (ca asa se numea atunci). Candva, nu foarte de mult; desi pentru tineretul de azi, pare preistorie. Cam prin 1975. Deci cam acu' +/- 40 de ani. Atunci, niste cetateni britanici la fel de tineri ca teribilistii din ziua de astazi, au votat covarsitor sa ramana membrii, iar rezultatul a fost 67.23% vs 32.77%. Acei cetateni si-au schimbat in timp parerea. Iar conform pozei de mai jos, au votat preponderent pentru iesire. Chit ca nu o sa mai traiasca mult cu schimbarea pe care o vor si pe care o impun alora tineri (iarasi lol la ideea ca "bosorogii voteaza X ca sa ne-o traga, tu-le rasa neamului lor de nenorociti"). Aia batrani au fost si ei tineri, iar in cazul cetatenilor UK, au mai votat o data pentru ramanere/iesire. Este doar o parere, dar eu cred ca in 40 de ani au realizat ca lucrurile nu prea se indreapta spre ceea ce isi imaginau ei ca se va intampla in 1975.
.
Iesirea din UE nu este o solutie la nimic, pentru nimeni. Nici pentru Anglia, nici pentru UE. Este o greseala, nu ajuta la absolut nimic nici in Anglia nici in UE. Este o decizie tampita luata de oameni prostiti, mintiti si indobitociti de propaganda populista anti-ue, anti-imigratie, anti-europa, anti-libertate, anti-drepturi, anti-democratie