Discutii despre cerintele jocurilor actuale

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
Andrei
Space Invader

Discutii despre cerintele jocurilor actuale

Post by Andrei »

In urma cu aprox. 1 an de zile am ajutat un nepot sa-si cumpere un PC. Suma disponibila fiind limitata si-a permis doar un procesor cu 2 nuclee la 3,1 Ghz si o placa video gigabyte NVIDIA GeForce GTX 420.
Nepotul a cumparat de pe steam jocul Far cry 4 pt care a platit 20 de euro.
Din pacate nu poate sa joace jocul respectiv pt ca trebuia sa aiba minim procesor cu 4 nuclee si placa video NVIDIA GeForce GTX 460 or AMD Radeon HD5850 (1GB VRAM).
Jocul nici macar nu se incarca.
Ok inteleg ca e nevoie de minim un SO pe 64 bit dar nesimtitii astia de producatori de jocuri sunt pe mana cu producatorii de componente hardware.
In anii trecuti aveai cea mai varza placa video de 50 de lei si tot puteai sa joci cel mai nou shooter de pe piata. Puteai intra in joc si umblai la detalii ori optimizai SO.
Acum daca vrei sa joci cele mai noi jocuri iti trebuie un laptop la vreo 5000 lei ori un PC cu procesor minim I5 si placa video care sa nu fie mai veche de 1 an de zile.
Nici nu e de mirare ca nu se mai cumpara reviste de jocuri.
Mahdi
Necromancer

Re: Discutii despre cerintele jocurilor actuale

Post by Mahdi »

În anii trecuți puteai scăpa cu o placă video mai ieftină pentru că majoritatea jocurilor AAA erau făcute să ruleze și pe generația anterioară de console. O generație care era deja de ceva vreme limitată tehnic.
REMEMBER CITADEL
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Nu, nici in anii trecuti nu puteai juca ultimele shootere de pe piata cu o placa de 50 de lei (exista placi noi cu 50 de lei?). Crysis-urile, Far Cry-urile, Metro-urile, niciodata n-au fost jucabile asa cum spui tu. Nepotul sa invete sa se uite la cerintele minime... cat despre sistem, ala e sistem office, nu de gaming. Daca ce spui tu acolo au fost componente noi, mai bine v-at fi orientat la un sistem second-hand, al vreunui gamer care-si schimba des configuratia. Ati fi incropit ceva mai acatarii...

Pentru Crysis 3, joc de acum 3 ani, tot iti trebuie o PV care acum e 150 lei pe emag.
Andrei
Space Invader

Post by Andrei »

Doar un idiot isi cumpara PC de la SH. Dupa cateva luni se duce hard disk-ul si ajungi la concluzia ca mai bine iti luai un PC nou. Se poate intampla sa se arda si placa de baza si sa vezi distractie dupa ce descoperi ca nu mai exista pe piata placi de baza cu un anumit tip de socket pt procesor.
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

GTA V pe 8600GT, placa video mid-level din 2007: https://www.youtube.com/watch?v=qTwMx6A79Gw

Cred ca Far Cry 4 e un caz special.
TG
Cyberdemon

Post by TG »

8600GT, placa video mid level din 2007, e ceva mai buna decat 420-ul pe care a dat el banii. Vad ca se comporta cam la fel in GTA V. Oricum ar fi, ideea e ca 420 e o placa video care nu are treaba cu gaming-ul, si nici macar cand stagnarea era la apogeu, nu puteai sa joci ultimele aparitii cu ceva echivalent. Decat sa arunci banii pe asa ceva, mai bine iei o placa video la mana a 4-a, really.

Daca inainte sa cumperi mergeai pe orice forum si puneai cateva intrebari, vedeai rapid cum stau lucrurile si cum e mai eficient sa dai banii. Un PC modest dar cu care poti sa te joci fara probleme, nu trece de 1600 de lei. Nu ai nevoie de i5.

In ce priveste procesorul, Far Cry e un caz special, nu ruleaza pe dual core-uri, decat daca au hyper threading (i3).
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

Andrei wrote:Doar un idiot isi cumpara PC de la SH. Dupa cateva luni se duce hard disk-ul si ajungi la concluzia ca mai bine iti luai un PC nou. Se poate intampla sa se arda si placa de baza si sa vezi distractie dupa ce descoperi ca nu mai exista pe piata placi de baza cu un anumit tip de socket pt procesor.
in primul an de facultate mi-am luat un PC SH super slab la 400 RON, cat sa mearga proiectele pe el. L-am folosit timp de 5 ani fara sa trebuiasca sa schimb vreo componenta. La PC nu-i ca la masini.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

ITT: Industria jocurilor e naspa si nu se mai cumpara revistele de jocuri pentru ca nepotul are un sistem slab si nu se uita la cerintele de sistem ale unui joc inainte sa dea fabuloasa suma de 20€ pe el.
I'm livin' in a love shadow
zme-ul

Post by zme-ul »

decat sa dai banii pe un sistem low end, mai bine cumperi un PS4, si vorbesc la modul cat se poate de serios
Andrei
Space Invader

Post by Andrei »

Doc wrote:Nu, nici in anii trecuti nu puteai juca ultimele shootere de pe piata cu o placa de 50 de lei (exista placi noi cu 50 de lei?). Crysis-urile, Far Cry-urile, Metro-urile, niciodata n-au fost jucabile asa cum spui tu. Nepotul sa invete sa se uite la cerintele minime... cat despre sistem, ala e sistem office, nu de gaming. Daca ce spui tu acolo au fost componente noi, mai bine v-at fi orientat la un sistem second-hand, al vreunui gamer care-si schimba des configuratia. Ati fi incropit ceva mai acatarii...

Pentru Crysis 3, joc de acum 3 ani, tot iti trebuie o PV care acum e 150 lei pe emag.
Cand a aparut Medal of Honor: Allied Assault l-am jucat cu geforce 4 mx 440 pe 64 bit. Cu detaliile la mimim dar era jucabil. Idem pt. Call of Duty. Placa respectiva nu costa la acea vreme mai mult de 50 de lei.
Acum inteleg ca tehnologiile se schimba dar aici e vorba de multa nesimtire si de un aranjament intre producatorii de jocuri si cei de componente.
Inainte daca un joc era mai pretentios la cerinte, puteai intra la setari si sa alegi detaliile la minim. Acum ca sa fie siguri ca nu se mai intampla asa ceva, au configurat jocurile sa nu se mai deschida daca sistemul nu are minimul de cerinte stabilit de ei.
Nu se poate asa ceva sa nu pot juca un amarat de joc de startegie pe ture pt. ca nu am minim procesor i5 !!!!!!
Acum au devenit inutile OC la procesor sau placa video pt ca poti sa duci procesorul si la 1000000000 Ghz, daca nu ai mimim i5 nu poti intra in joc. Acum e musai sa ai procesor sau placa video de generatie cat mai noua pt jocuri.
In pm in urma cu 2 saptamani la zona it a fost prezentat un laptop pt jocuri in valoare de 13.000 lei iar saptamana trecuta a fost prezentat un desktop All in one in valoare de 13.600 lei.
Cine naiba sa fie atat de nebun sa plateasca 13.000 de lei pt un laptop care are 2 ani garantie ?????
Daca se arde placa video se poate spune adio la laptop pt. ca nu cred sa mai existe posibilitatea sa o poti schimba.
TG
Cyberdemon

Post by TG »

!!!!!?????
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Jocul ala amarat e cumva Total War: Warhammer?
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Atatea informatii expuse, atatea intrebari nascute!
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Avem ce discuta inca 3 luni de acum incolo, pana cand revine Andrei sa mai dea o bomba.
ne0lith
proxe.net

Post by ne0lith »

Din cate stiu, poti face OC de la i3 la i5.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Si pe urma ti se arde placa video si nu mai esti asa de destept.
vulp
Hammer Haunt

Post by vulp »

Andrei wrote:Daca se arde placa video se poate spune adio la laptop pt. ca nu cred sa mai existe posibilitatea sa o poti schimba.
https://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_PCI_Express_Module

Bine, trebuie sa faci rost de ea la negru (sau la gri, daca vrei sa comanzi 100 bucati de pe alibaba lol) deoarece placile MXM sunt exclusiv OEM - plus unele biosuri de laptop au whitelisturi - plus unele placi vin fara vBIOS deci depind de placa de baza - plus o sa te coste cat un Playstation 4 - dar, tehnic, exista posibilitatea s-o poti schimba.
unde dai si unde doare unde dai si unde doare
mitzager
Headcrab

Post by mitzager »

Andrei » 3 Mar 2015, 15:51 wrote:Astazi a trebuit sa ajut o verisoara sa cumpere un PC si am ramas socat de ce am gasit la marile magazine din Pitesti.
[...]
E clar ca nu isi cumpara romanii laptopuri ca sa joace cele mai noi jocuri pt ca evident nu se compara cu un PC. Pur si simplu nu mai sunt interesati sa tot investeasca in calculatoare si prefera tabletele care sunt mult mai ieftine si implicit jocurile tip browser.
S-au dus vremurile cand jucam un shooter gen call of duty sau Medal of Honor cu o placa video geforce 4 mx 440 pe 64 b. Acum nici jocuri de startegie nu mai poti juca daca nu ai minim windows 7.
Din pacate sunt foarte multi amatori de jocuri care au PC cu DDR2 si doar 2gb ram. De aprox 2 ani nu se mai gasesc memorii ddr2 pe piata si sa instalezi win 7 cu doar 2 gb ram nu e o idee prea buna.

Interesant e ca pana la urma am cumparat acel PC si are Placa video GIGABYTE GeForce GT 420 2GB DDR3 128-bit.
[...]
Acum un an jumate, același rant. Nu înțeleg ce vrei să transmiți cu posturile tale. Ești jelly că nu-ți permiți laptop de gaming și că nu-ți mai merge nici un joc pe PC-ul de acum 10 ani? Nu te-ai gândit că poate problema e undeva la tine și nu o conspirație la mijloc?

*cough* Get a job *cough*
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Asta nu e tipul care cumpara PC de prin supermarket? Poate il confund...
Mafio
Hammer Haunt

Post by Mafio »

Lol, încă se vând pc-uri în supermarket? Mă amuză foarte tare scenariul ăsta. Mă duc la Carrefour să-mi cumpăr piept de pui și oregano și în drum spre casă bag și-o unitate centrală în coș, dacă tot am trecut prin față la Media Galaxy.
Post Reply

Return to “Cafenea”