Ai testat aceasta placa? Eu nu am auzit sa fie zgomotoasa, poate ai rulat un joc care cere mai mult ca Doom sau poate ai facut ceva procesare video/rendering?caleb wrote: True that, la care aș adăuga faptul că pe Founders soluția de răcire nu e cea mai eficientă sau silențioasă. Dar e treaba fiecăruia pe ce-și cheltuie economiile și cîtă răbdare are.
DOOM
Re: DOOM
Răcirile stock de la Nvidia și AMD sunt cele mai zgomotoase dintre toate variantele posibile pentru un GPU. Acum, în funcție de urechea fiecăruia și ce mai huruie prin carcasa lui, e posibil să îl deranjeze sau nu. Dacă te deranjează sunt însă soluții aftermarket atât pe aer cât și pe lichid cu care poți să-ți modezi placa pentru a o face mai rece și silențioasă.
Altfel însă, felicitări pentru achiziție și spor la butonat!
dump CHA
Ce intelegi prin racirile stock de la Nvidia si AMD, ca sunt mai multe marci care fac sisteme de racire diferite.
Multumesc, in acest weekend deja am kilarit ceva demon-assess in Doom! Imi place, jocul este demential si nu-mi pare rau de banii investiti.sebas wrote:Răcirile stock de la Nvidia și AMD sunt cele mai zgomotoase dintre toate variantele posibile pentru un GPU. Acum, în funcție de urechea fiecăruia și ce mai huruie prin carcasa lui, e posibil să îl deranjeze sau nu. Dacă te deranjează sunt însă soluții aftermarket atât pe aer cât și pe lichid cu care poți să-ți modezi placa pentru a o face mai rece și silențioasă.
Last edited by stef on 11 Jul 2016, 16:23, edited 1 time in total.
Stock înseamnă plăci cu PCB standard. Indiferent ce brand au acestea performanețele termice/fps/zgomot vor fi practic identice.
La ceva vreme după lansările stock producătorii vin însă cu propriile designuri care, lăsând deoparte brandurile gen Palit, sunt superioare versiunilor stock din toate punctele de vedere.
@stef
Exact. Dacă ai un sistem cu componente care în load nu fac mai mult de 25 de decibeli, GPUul va suna ca o turbină de avion. Dacă ai un însă vecin care dă cu bormașina, va părea silențios.
La ceva vreme după lansările stock producătorii vin însă cu propriile designuri care, lăsând deoparte brandurile gen Palit, sunt superioare versiunilor stock din toate punctele de vedere.
@stef
Exact. Dacă ai un sistem cu componente care în load nu fac mai mult de 25 de decibeli, GPUul va suna ca o turbină de avion. Dacă ai un însă vecin care dă cu bormașina, va părea silențios.
dump CHA
Nu te ataca degeaba, ce-a zis TG e foarte pertinent și posibil folositor pentru alții. Ți-a explicat mai sus sebas care-i problema cu PCB-urile standard, răciri stock și într-adevăr zgomotul e o problemă relativă la ambient și la restul sistemului. Eu unul am un PC pe care încep să-l aud abia noaptea - și nici atunci deranjant. Relativ la asta, cînd am folosit o placă cu PCB stock sau similar, s-a simțit imediat că era cea mai gălăgioasă componentă. Nu e ceva nasol în sine, dar dacă vrei să nu stai non stop cu căști pe urechi și să nu fie deranjant, începi să te uiți la chestiile astea.stef wrote: Ai testat aceasta placa? Eu nu am auzit sa fie zgomotoasa, poate ai rulat un joc care cere mai mult ca Doom sau poate ai facut ceva procesare video/rendering?
Ca să-ți răspund, nu trebuie să testezi o răcire de tip sedan ca să-ți dai seama că nu e SUV, cel puțin după ce acumulezi destulă experiență cu drăciile astea

Sper că am lămurit ce voiam să zic. Oricum, enjoy it, e o bestie, iar dacă tu nu ai probleme cu aspectele respective, se cheamă că problemele alea nu există

Obiectiv vorbind, 40db e foarte gălăgios. Jucat în 1080p însă, un 1070 nu va fi călărit tare de jocurile actuale, deci fără load maxim nici nu va ajunge să fie într-atât de zgomotos. Plus că îmi pare destul de plăcută gama de sunete. Aici e posibil să fie discrepanța între ce vede ștef și ce arată reviewurile.
dump CHA
> topic despre jocul DOOM
> de doua pagini incoace se discuta despre placi video si ventilatoare
> mfw

> mfw

I'm livin' in a love shadow
- ola small dickie
- Big Daddy
te-ai tuns
- DarthZombie
- Dremora Lord
>Discutie interesanta pe teme hardware
>Oh the horror!
>Oh the horror!
> "ventilatorul asta face zgomot de 30 de decibeli sau de 36 de decibeli?"
> interesant
> interesant
I'm livin' in a love shadow
Este destinul uneori tragic al unor FPS-uri precum Doom, Quake, Unreal și mai puțin tragic pentru alde Crysis să genereze ocoluri pe teme hardware, interesante pentru unii și plictisitoare pentru alții. Dacă un joc nu îndeplinește criteriul ăsta, e ca și cînd nu ar face parte din moștenirea Wolf3D 
În cazul de față nu mi se pare o tragedie, fiindcă sunt puține de spus despre joc în sine, comparativ cu ceea ce se putea spune despre Quake și Unreal la vremea lor. Ăsta e o simplă reiterare modernă a reiterării atunci actuale a duetului inițial de titluri care a construit peste Wolf3D, alături de Quake, apoi Unreal și Half-Life (cu produsele secundare de tip Duke3D alături), setul de reguli directoare pentru o cantitate considerabilă de alte jocuri. Bine executată, vădit masturbatorie, aparent mai digerabilă decît precursorul, dar care se eschivează vreunei analize interesante cu alt scop decît amorul propriu și degenerează obligatoriu în subiect de analiză și comparații hardware. Care-i noutatea în asta?

În cazul de față nu mi se pare o tragedie, fiindcă sunt puține de spus despre joc în sine, comparativ cu ceea ce se putea spune despre Quake și Unreal la vremea lor. Ăsta e o simplă reiterare modernă a reiterării atunci actuale a duetului inițial de titluri care a construit peste Wolf3D, alături de Quake, apoi Unreal și Half-Life (cu produsele secundare de tip Duke3D alături), setul de reguli directoare pentru o cantitate considerabilă de alte jocuri. Bine executată, vădit masturbatorie, aparent mai digerabilă decît precursorul, dar care se eschivează vreunei analize interesante cu alt scop decît amorul propriu și degenerează obligatoriu în subiect de analiză și comparații hardware. Care-i noutatea în asta?
Nu m-am atacat, intrebarea mea a fost pur informativa, sa aflu in ce conditii la voi scoate mai mult zgomot, etc.caleb wrote:Nu te ataca degeaba, ce-a zis TG e foarte pertinent și posibil folositor pentru alții. [...]stef wrote: Ai testat aceasta placa? Eu nu am auzit sa fie zgomotoasa, poate ai rulat un joc care cere mai mult ca Doom sau poate ai facut ceva procesare video/rendering?
In ce priveste replica lui TG la postarea mea in care am afirmat ca merita achizitia acum sau mai incolo a placii, consider ca a luat-o prea personal. A fost doar o recomandare, e de la sine inteles ca fiecare cheltuie banii dupa prioritati. Dar ma asteptam sa fi dedus asta fara sa va precizez in mod special.
Am inteles ce vroiai sa zici, evident ca ma bucur de noua placa asa cum se cuvine si da, e posibil ca pe mine sa nu ma deranjeze un anumit nivel de zgomot, avand in vedere ca ventilatoarele vechii placi generau un zgomot cu mult peste GTX-ul de acum.caleb wrote:Sper că am lămurit ce voiam să zic. Oricum, enjoy it, e o bestie, iar dacă tu nu ai probleme cu aspectele respective, se cheamă că problemele alea nu există
On topic: imi place foarte mult tot ce tine de sunet in noul Doom, au reusit sa implementeze sunet ambiental si melodii care se potrivesc perfect cu atmosfera din nivelele jocului.
Wow, stef, dacă știam că o iei așa de serios o lăsam mai moale cu ir- yeah, not really.
Vezi, it's a thing we do.
Da, pe thread-ul unui FPS se discută despre plăci video, asta nu s-a mai întâmplat niciodată.chestr0ny wrote:> topic despre jocul DOOM
> mfw]
Vezi, it's a thing we do.

Traditional, Quake era cu inovatiile tehnice iar Doom era cu ideologia si gameplayul experimental. Miros o conspiratie. Hai, mai bine ziceti ce concluzii ati tras din universul Doom4 

unde dai si unde doare unde dai si unde doare
- DarthZombie
- Dremora Lord
Traditional toate jocurile facute de id au venit cu inovatii tehnice, in anii '90 practic se bateau doar cu recordurile stabilite tot de catre ei.
Adica ele exista si existau doar sa te dai mare. Am inteles. O sa dau informatia mai departe la proletarii muritori de foame.
unde dai si unde doare unde dai si unde doare
-
- Space Invader
Poate sa ma jute cineva va rog sa-mi spuna de ce imi sacadeaza acest joc cand ruleaza am un msi ge62 6qd cu o placa nvidia960m procesor intel core i7 6700hq @2.6ghz 8gb ram sistem de operare windows 10 64 bits !vulp wrote:
-
- Space Invader
Poate sa ma jute cineva va rog sa-mi spuna de ce imi sacadeaza acest joc cand ruleaza am un msi ge62 6qd cu o placa nvidia960m procesor intel core i7 6700hq @2.6ghz 8gb ram sistem de operare windows 10 64 bits !