Greatest Gaming Moments Draft

Un obicei tradițional levelesc.

Moderator: Michilangelo

Post Reply
Magicake
Global Belit

Re: Greatest Gaming Moments Draft

Post by Magicake »

RaptoR » Wed May 21, 2014 9:53 pm wrote:Eu aleg acel moment de dupa o zi grea de munca cand intri in jocul preferat si dai "Continue".
Ala-i greatest real life moment though :P
ne0lith
proxe.net

Post by ne0lith »

6. The Void (2009) - Uta's Grotto

The Void este o experienta unica mai mult decat este un joc. Atmosfera stranie, melancolica, coloana sonora incredibila, locatiile fantastice...toate se imbina armonios pentru a crea ceva nemaintalnit si imposibil de descris. The Void este ca un vis suprarealist care ai vrea sa nu se mai termine. Aleg un moment simplu, printre primele care m-au impresionat prin spectacolul audio-vizual oferit. Nu e nevoie de spoilere.

phpBB [media]
TG
Cyberdemon

Post by TG »

6. Paxton Fettel's death (F.E.A.R, 2005)
Spoiler for :
phpBB [media]
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

6. Hitting an enemy with the knee kick (Double Dragon 2, 1988)

phpBB [video]

Jucat in coop, pe terminator, cu gamepad-uri hack-uite sa poata executa knee-kick-ul dintr-un buton, rareori m-am mai distrat asa bine cu un joc. Daca vreti un moment mai specific, l-as lua pe cel cand il arunci de pe bloc pe grasul cu masca de sudor, la finalul primului nivel. (1:11)
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

6. No One Lives Forever - Dirty Codephrases

Michilangelo
Headless Kamikaze

Post by Michilangelo »

ne0lith » Wed May 21, 2014 1:15 am wrote:GG Michi, in special momentul cu melodia aia :) Voiam sa il aleg eu but it's fine.
Daca ai jucat actul 3 alege tu momentul ala si spala pacatul pe care l-am facut cu ultima mea alegere. Draftul asta va fi in van fara el.
ne0lith
proxe.net

Post by ne0lith »

Michilangelo » Thu May 22, 2014 10:51 pm wrote:
ne0lith » Wed May 21, 2014 1:15 am wrote:GG Michi, in special momentul cu melodia aia :) Voiam sa il aleg eu but it's fine.
Daca ai jucat actul 3 alege tu momentul ala si spala pacatul pe care l-am facut cu ultima mea alegere. Draftul asta va fi in van fara el.
Am jucat actul 3 ieri, dar, contrar asteptarilor, mi-a placut mai putin decat primele 2. Banuiesc ca stiu la care moment te referi insa, din nou, prefer alte momente din primele acte in detrimentul aceluia. Astea fiind spuse, ai putea sa il alegi tu, cat timp restul lumii va fi de acord. Din partea mea, n-ar fi o problema daca in cazul unui joc cu format episodic aceeasi persoana ar alege cate un moment din fiecare.
Michilangelo
Headless Kamikaze

Post by Michilangelo »

Se supara cineva daca schimb ultima alegere cu asta de care vorbeam? :D Nu as vrea sa iau de doua ori acelasi joc.

Also, la rand e Raptor.
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Marar si Raptor mai au de recuperat cate doua restante. E randul lui TG.

7. First encounter with Mr.X (Resident Evil 2)

phpBB [video]
RaptoR
Mad Scientist

Post by RaptoR »

maine pana la pranz voi posta. sper.
TG
Cyberdemon

Post by TG »

7. Go for it fail at touchdown (Blood Bowl, 2009)

Image

Greu de înțeles de cine nu a jucat. În Blood Bowl fiecare jucător are un număr specific de căsuțe pe care se poate deplasa într-un tur. La aceste căsuțe se mai adaugă două, șmecheria e că pentru fiecare dintre căsuțele extra de mișcare trebuie să dai cu zarul (D6) și să nu-ți iasă 1. Dacă dai 1 jucătorul cade, pierzi turul, se poate accidenta și chiar muri.

Nu prea se înțelege zicând așa, dar go for it-ul e una dintre cele mai inteligente, ingenioase, manipulative și scârboase mecanici de joc pe care le-am întâlnit. Se întâlnește în alte forme și prin alte TBS-uri, dar în Blood Bowl, alături de celelalte mecanici, dă naștere unui joc extrem de complex din punct de vedere strategic, tactic și mai ales, emoțional. Gah, când mai facem o ligă?

Momentul în sine se referă la situația în care ești la un go4it distanță de touchdown, poți înscrie un eseu dar trebuie să dai 2+ pentru asta cu zarul, și nu-ți iese. Am avut onoarea să trec printr-un astfel de moment în chiar primul joc de Blood Bowl jucat, făcuse Pătrunjelu și o poză pe vechiul forum… a fost un fel de trial by fire să zic așa, care mi-a dat de înțeles că go4it-urile sunt unealta diavolului și Nuffle are grijă să te țină minte de fiecare dată când îți iese unul.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
ne0lith
proxe.net

Post by ne0lith »

7. GTA: San Andreas (2004) - Countryside driving

Unul din lucrurile mele preferate intr-un GTA a fost introducerea zonelor rurale in San Andreas. Nimic nu e mai relaxant decat condusul fara nici o grija pe un drum de tara, ascultand K-Rose, cu 5 elicoptere ale politiei si 7 tancuri ale armatei pe urmele tale. Videoclipul pe care il pun nu e grozav, dar e tot ce am putut gasi in cateva minute.

phpBB [media]
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Fuuuu, nu mă așteptam să pierd o alegere draft-ul ăsta.

Image
RaptoR
Mad Scientist

Post by RaptoR »

6. Demolition Man mission (GTA Vice City)

GTA Vice city a fost pentru mult timp unul dintre preferatele mele in materie de open world game. Misiunile nu le-am gasit nici foarte usoare, insa nici extrem de grele. Perfecte pentru mine, un gamer ce ma consider undeva la mijloc intre casual si hardcore. Nu poti insa sa incepi a povesti despre GTA Vice City fara a aduce in discutie misiunea Demolition Man. Putini insa stiu cum anume a fost creata aceasta misiune. Intr-o zi ploioasa de toamna cei de la Rockstar faceau un brainstorming pentru a veni cu idei pentru noi misiuni. Combinatia de lumini aprinse in camera precum si diverse obiecte pe care le aveau prin buzunare au facut ca in capatul mesei sa apara insasi Satana. Multi nu cred, insa eu stiu din surse sigure. Acestea le-a trantit pe masa o foaie cu instructiunile de control ale unui elicopter de jucarile si le-a spus: "Pana nu introduceti aceasta misiune in joc fie ca toate bugurile din lume sa se abata asupra beta-testelor voastre". Asa ca cei de la Rockstar au cedat si au introdus in joc cea mai frustranta misiune dintre toate misiunile care au existat intr-un joc cu misiuni. Nu neaparat grea, cat frustranta. Si doar cine nu a ramas cu o singura bomba de plantat si 15 secunde pe timer nu poate intelege la ce ma refer. Parca pe final de misiune insusi Satana intra in jucator facandu-l sa nu mai fie in stare sa apese 3 butoane.
Nu voi pune nici un filmulet, fiindca pe intreg youtube-ul nu am fost in stare sa gasesc o filmare care chiar sa arate cat de frustrant era. Trebuie sa-l joci ca sa intelegi.

7. The door caving in (Aliens vs Predator 2)
A fost o vreme in care eram fascinat de jocurile horror. Ma rog, inca mai sunt, doar ca nu mai timp sa rejoc vechile titluri, iar cele noi... pai... sa zicem ca doar foarte putine stiu sa bage teroarea in suflet. Primul AvP l-am jucat mai mult la sala, in multiplayer, asa ca n-am cunoscut exact povestea. Si asa incep frumos AvP2, cu castile pe urechi, cum ii sta bine unui fan horror. Inca din prima jumatate de ora ai parte de una dintre cele mai infricosatoare experiente. In cadrul unei misiuni de cercetare usa se prbuseste in spatele tau si te vez brusc singur, in intuneric, cu detectorul de miscare bipaind, fara a fi in stare sa faci nimic altceva decat sa inaintezi si sa speri ca acele creaturi pe care le auzeai misunand isi luasera pana atunci micul dejun, pranzul si cina. Consider acea prabusire de usa si urmatoarele 20 de minute in care inaintezi prin culoare auzind tot felul de zgomote si sunete in jurul tau cea mai infricosatoare experienta pe care am trait-o intr-un joc. Poate doar anumite parti din Amnesia sau Undying se apropie de ea.
Cataclism
Space Invader

Post by Cataclism »

7.Deus Ex-Masacrul cu arma melee preferata
Ca doar de aia exista quick save!
phpBB [video]
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

5. Amnesia: The Dark Descent - Cellar Archives

Mai precis encounter-ul cu Kaernk, monstrul invizibil din apa, care in mod uimitor a fost sarit la Monsters Draft.

phpBB [video]

6. Saints Row: The Third - I'm Free, Free Falling

phpBB [video]
New phone, Houthis

Soundcloud
Michilangelo
Headless Kamikaze

Post by Michilangelo »

Mahdi intarzie, deci sunt eu la rand. Incep cu schimbarea alegerii 6; din nou spun, schimb doar momentul, nu si jocul.

6. Too Late To Love You - Kentucky Route Zero

phpBB [video]

O fi un capriciu al meu schimbarea alegerii, dar mi s-a intamplat foarte rar sa mi se faca pielea de gaina atunci cand sunt pus in fata unui joc video. Sfatul meu e ca inainte de a urmarii clipul sa va faceti timp intr-o seara de weekend cand sunteti singuri si sa jucati si primele doua acte (momentul de fata e undeva pe la inceputul actului 3), dureaza doar vreo 3 ore - cat un film. Mi-e parca teama sa nu pierdeti din magia momentului :D

Image

7. The Making of the Storm Tribe - King of Dragon Pass

In mod normal numele acestei alegeri ar fi trebuit sa fie ceva de genul "momentul in care iti reuseste un heroquest," dar o sa ma folosesc de doar unul dintre aceste quest-uri pentru a putea da unele detalii mai specifice. Bine, asta mai tarziu, pentru ca acum ma limitez la cateva cuvinte despre heroquest-uri in general.

Heroquest-urile sunt cele mai importante momente din KoDP si majoritatea dintre ele trebuiesc duse la capat pentru a putea termina jocul. Cel cu insemnatatea cea mai mare este cel de fata, pentru ca ajuta la crearea unui trib, which is like the whole point of the game. Problema e ca nu tot timpul e foarte simplu sa duci la bun sfarsit un astfel de quest, si in ciuda tutoror pregatirilor exista sansa sa nu reusesti. Consecintele esecurilor variaza de la moartea celui care intreprinde quest-ul pana la necazuri pentru clan, dar de obicei recompensele sunt pe masura eforturilor.

Avand in vedere ca KoDP este o combinatie pe cat de neasteptata pe atat de reusita de visual novel, TBS si RPG, un heroquest preia elemente din toate cele trei genuri (ce-i drept mai putin din TBS). Membrul clanului care va incerca quest-ul, intrand astfel in lumea spiritelor, va putea influenta rezultatul prin abilitatile sale sau prin credinta sa intr-un zeu sau altul. Apoi, odata ajuns pe taramul celalalt, jucatorul va trebui sa ghideze quester-ul (nu imi vine alt cuvant) prin alegerea unei anumite cai de actiuni pentru a incerca sa reconstituie un mit cunoscut de catre clan.

Probabil ca suna complicat, si asa si este. Mai sus am descris doar in mare felul in care decurge un heroquest si implicatiile sale. Veti intelege atunci de ce reusita unuia este un moment de tinut minte. O sa revin si cu o prezentare a Making of the Storm Tribe, pentru ca e un mit ce merita vazut si citit.
Mafio
Hammer Haunt

Post by Mafio »

6. Sleeping Dogs - Bad Luck Mission

7. Gothic 2 - când nu mi-am plătit datoria la cămătar și a trimis golanii după mine
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

7. The Walking Dead - despartirea dintre Clementine si Lee

Nu o sa descriu acest moment. Majoritatea il stiti probabil. Cine nu, sa-l joace. Daca nu, puteti sa va benoclati la clipul de mai jos. Cu o batista.
Spoiler:

RaptoR
Mad Scientist

Post by RaptoR »

ola, fuck you, in a good way. Era urmatoarea mea alegere.
Post Reply

Return to “Forum Drafts”