Anime
Re: Anime
Păi nu văd de ce ar suna sad, nu aduceam o critică obiectivă VN-urilor, pur și simplu ziceam de ce nu îmi plac. Sigur, au fost excepții și probabil că sunt multe alte excepții de care nu știu, sunt și VN-uri mai liniare, fără să fie neapărat KN și probabil că sunt, cum zici tu, altele care se folosesc tocmai de această structură în avantajul lor.
Însă nu ziceam că aș vrea să bage tot într-un fir narativ, nu am o problemă cu structura în sine, ci cu presupunerea că vei juca toate rutele, iar asta face mai puțin interesantă o rută individuală anume. N-am citit (și nici nu am timp să o fac) prea multe, dar cred că mi-ar plăcea ca diferența dintre rute să se facă mai bine, și într-adevăr la nivel de setting, fără să existe limitări artificiale cu privire la lucrurile pe care le poți afla într-o parcurgere. Pentru mine, faptul că povestea se întâmplă la nivel meta e ceva artificial, nu îmi mai pasă de ce se întâmplă la fel de mult.
Însă nu ziceam că aș vrea să bage tot într-un fir narativ, nu am o problemă cu structura în sine, ci cu presupunerea că vei juca toate rutele, iar asta face mai puțin interesantă o rută individuală anume. N-am citit (și nici nu am timp să o fac) prea multe, dar cred că mi-ar plăcea ca diferența dintre rute să se facă mai bine, și într-adevăr la nivel de setting, fără să existe limitări artificiale cu privire la lucrurile pe care le poți afla într-o parcurgere. Pentru mine, faptul că povestea se întâmplă la nivel meta e ceva artificial, nu îmi mai pasă de ce se întâmplă la fel de mult.
- Angra Maynu
- Zergling
^Yeah, raurile de lacrimi pe care le-am vazut pe internet in ultimele zile au fost imense.
Ma uit la Re: Life in a different world from zero si a inceput sa ma enerveze personajul principal. In ultimele episoade tot ce face e doar sa urle si sa tipe. E primul anime care ma determina sa nu-l mai urmaresc cu interes, ba chiar ma gandesc sa-l abandonez.
- Angra Maynu
- Zergling
The end of a Bleach era care a durat 15 ani , timp in care n-am aflat mai NIMIC. Well...can't win them all.
- joonior_bmf
- Gravity e un film misto
Nice stuff: Mashiro-iro Symphony: The Color of Lovers si Charlotte. Eu le-am apreciat la un 9/10, nu numai pentru content cat si pentru opening si ending-uri.
Lalz, eu i-as da -universe doar pentru animalul ala cretin. Nici nu mai stiu ce era, but god did I fucking hate that thing. Pe de alta parte e singurul lucru memorabil la anime, so there's that.
La ce anime te referi? Oricum, din cele doua, mi-a placut mai mult Charlotte. Altfel zis, sunt si titluri slabe ca overall quality aka superficialitate cretina japoneza, dar pe care totusi le vad pentru anumite detalii pe care le observ in scenariu sau la un anumit personaj.
Mashiro, ala era cu animalul. Charlotte ar fi putut fi ok daca nu era de 13 episoade.
91 Days, good story, badass characters, great anime. Phantom Requiem for the Phantom a mai fost la nivelu asta.
Daca mai cunoasteti titluri asemanatoare care merita vazute, just let me know.
Gungrave, Black Lagoon, Gangsta, Jormungand, Dogs (the OVA's), Canaan. N-am vazut inca 91 Days, dar Phantom e bretty good, sunt destul de putine la fel de ok.
- Ferrrrrrrrrdinand
- al IX-lea
Phantom:
"Cu mana asta omor, cu mana asta mananc deci este practic acelasi lucru!"
Dar devine mai bun dupa prima parte. Imi place la nebunie primul OP si Transparent. Sa nu cauti Transparent apropo ca s-ar putea sa fie cu spoiler. Nu ca e un twist incredibil dar finalul e destul de bine facut cred si ar fi pacat.
Eu am incercat de curand sa ma uit la Spice and Wolf dar era cu subtitrare in romana si nu mi-a placut. Plus ca mi s-a parut cam simplut dar asta probabil fiindca il citeam in paralel cu o carte care-mi place.
Am vazut vara asta cateva episoade din Fate Zero. Bataia din episodul 5 e ... nici nu stiu cum... incredibil de buna. Cea mai tare chestie
vazuta (gen : dintre toate) Dar am facut pauza dupa.
Nu stiu sigur la ce sa ma uit in rest. Imi pare interesant Dear Brother. As vrea sa vad un Gundam dar nu stiu care fiindca cel mai probabil ma voi uita doar la unul.
"Cu mana asta omor, cu mana asta mananc deci este practic acelasi lucru!"

Dar devine mai bun dupa prima parte. Imi place la nebunie primul OP si Transparent. Sa nu cauti Transparent apropo ca s-ar putea sa fie cu spoiler. Nu ca e un twist incredibil dar finalul e destul de bine facut cred si ar fi pacat.
Eu am incercat de curand sa ma uit la Spice and Wolf dar era cu subtitrare in romana si nu mi-a placut. Plus ca mi s-a parut cam simplut dar asta probabil fiindca il citeam in paralel cu o carte care-mi place.

Am vazut vara asta cateva episoade din Fate Zero. Bataia din episodul 5 e ... nici nu stiu cum... incredibil de buna. Cea mai tare chestie

Nu stiu sigur la ce sa ma uit in rest. Imi pare interesant Dear Brother. As vrea sa vad un Gundam dar nu stiu care fiindca cel mai probabil ma voi uita doar la unul.
@TG & Ferrrrdinand: multumesc pentru recomandari.
@Ferrrrrrdinand: am vazut Fate Zero, iti recomand sa-l termini pentru ca e marfa, cel putin mie mi-a placut.
In ce priveste Gundam, incepe cu primul: Mobile Suit Gundam 00, e un meca destul de reusit. Pentru mine a fost genu de subiect la care cand vroiam sa ma culc, mai amanam somnu ca sa mai vad unu/doua episoade
Apropo de Spice and Wolf: eu ma uit numai la titluri subtitrate in engleza pe streaming kissanime, rawranime sau masterani. Oricum, nu stiam ca exista sub-uri si in romana...
@Ferrrrrrdinand: am vazut Fate Zero, iti recomand sa-l termini pentru ca e marfa, cel putin mie mi-a placut.
In ce priveste Gundam, incepe cu primul: Mobile Suit Gundam 00, e un meca destul de reusit. Pentru mine a fost genu de subiect la care cand vroiam sa ma culc, mai amanam somnu ca sa mai vad unu/doua episoade

Apropo de Spice and Wolf: eu ma uit numai la titluri subtitrate in engleza pe streaming kissanime, rawranime sau masterani. Oricum, nu stiam ca exista sub-uri si in romana...
Dar 00 nu e nici pe aproape primul...In ce priveste Gundam, incepe cu primul: Mobile Suit Gundam 00
Da, oricum la cate sunt vechi si noi - remasterizate si redesenate, nici nu ma mir ca nu am nimerit primul din serie.
Încearcă Baccano. În special dacă-ţi plac treburile noir/mafia/prohibition era.stef wrote:91 Days, good story, badass characters, great anime. Phantom Requiem for the Phantom a mai fost la nivelu asta.
Yeah...the closest an anime will get to that sweet Tarantino style.Rukifer wrote: Încearcă Baccano. În special dacă-ţi plac treburile noir/mafia/prohibition era.
Vazut Konosuba, so much fun
Moving on to SAO, I seem to like this stuff now.

Ordinea in care le-am apreciat cel mai mult: Jormungand series, Gungrave, Black Lagoon series, Gangsta, Dogs si pe ultimul loc Canaan.TG wrote:Gungrave, Black Lagoon, Gangsta, Jormungand, Dogs (the OVA's), Canaan. N-am vazut inca 91 Days, dar Phantom e bretty good, sunt destul de putine la fel de ok.
Am reusit sa vad si Baccano, eu i-am dat 10 pentru tot, incluziv opening-ulRukifer wrote: Încearcă Baccano. În special dacă-ţi plac treburile noir/mafia/prohibition era.