Chestii pe care le urasc azi

Discuții off-topic în limita bunului simț
.chester
Dremora Lord

Re: Chestii pe care le urasc azi

Post by .chester »

Chiar erau idioate bonurile de masa, e mult mai ok cu cardul. Si nu inteleg ce e in neregula cu a-ti face toate cumparaturile in acelasi supermarket. Lol.
I'm livin' in a love shadow
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Idioate sunt oricum. Dintr-o multitudine de motive. Cum ar fi faptul ca scutesc angajatorul de niste costuri, insa nu si angajatul (daca vei avea vreodata curiozitatea sa verifici pe fluturas, o sa vezi ca platesti dari pentru bonurile pe care le primesti; exact ca la salariul normal). Si ca oricum ies din market incarcat de alcool si alte chestii tembele, pentru care - cel putin la nivel teoretic - nu am voie sa platesc cu bonuri de masa.

Si este nerealist sa te astepti ca toata lumea sa isi faca niste cumparaturi acolo unde le faci tu. Bonuri de masa in format fizic poti folosi si la magazinul de colt. Care poate ca face evaziune fiscala, insa asta nu este problema mea atat timp cat nu lucrez la ANAF si cat nu ma duc la dughene ascunde la subsolul unui garaj. Departe de mine ca as fi intruchiparea unui gospodar, macar in proportie de 10%, dar cand nu cumpar doar Pringles si bere, gasesc ca eu scot cardul de bonuri de masa doar ca sa il trec prin fanta roz a vanzatoarei de la tejghea.

Ma enerveaza: 1) sa am niste bani blocati pe un pseudo-cont/card, unde nu pot adauga bani si sa nu pot retrage bani, respectiv pe care nu-i pot folosi decat la "magazinele partenere". 2) sa am o bucata de plastic in plus in portofel (pe langa un card de debit, unul de credit, unul de benzinarie, unul de la casa de sanatate, unul de la MedLife, unul de la Flanco, unul de la Penny, permisul auto, CI-ul etc.) de zici ca fac colectie de timbre in portofel si ajung sa necesit a man-purse pentru a avea unde sa-l tine. 3) sa ajung in situatia de a lasa cumparaturi la casa pentru ca, desi am bani per total la mine, sunt impartiti intre prea multe carduri si nu pot sa achit decat cu unul singur + numerar.

Vrei sa faci ceva bun? Schimba bonurile de masa in BANI si pune acei bani pe cardul pe care virezi si salariul. Oricum, in calitate de pulifrici care primeste un salariu, nu am avantaje in a primi bonuri de masa. Insa trebuie ca sa mananca gura alora de la Ticket Restaurant ceva, shefu'!
Last edited by McWilliams on 13 Sep 2016, 22:38, edited 1 time in total.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Cel mai bine era daca smecherii de la noi in loc sa ocoleasca legea dand bonuri de masa sa iti ofere mancare la servici pe timpul pauzei de masa. Ca de fapt de asta exista ele, ca sunt obligati legal sa-ti asigure ceva de mancat in pauza aia, iar ei cum sunt cu mot si pusi pe gainarii s-au gandit sa-ti dea bonuri de masa pe care ei nu plateau impozit si cu care pacaleau pulifricii la interviuri "vezi ca eu iti dau X lei salariu PLUS Y lei in bonuri de masa!" in loc sa-ti dea mancare asa cum ar trebui.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

A da mancare la serviciu inseamna a GARANTA o pauza de masa. Cate "institutii" private, care lucreaza (si) cu publicul, stii ca inchid portile pentru o jumatate de ora (ca sa nu indraznesc sa zic o ora) pentru a da pauza angajatilor? A inchide usa pentru pauza de masa se considera o abominatiune impotriva naturii.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Eu inca n-am card cu bonuri de masa dar mi se pare mai util. In primul rand totul se transforma intr-o suma fixa, nu niste sume mai mici individuale si nu mai ajungi la situatii gen mai da un bon, luati bonu asta inapoi si mai dati 3,5 lei etc.. Ocupa mai putin spatiu, si nu mai sta vanzatoarea sa numere 20 de bonuri la casa. Mi se pare mai practic.

Plangerile tale legate de el sunt puerile. Ca tre sa ai niste cash la tine (mare lucru) in caz ca nu ajunge ce-i pe card sau ca nu merge doar in locuri unde e pos. Nu stiu cum e in Galati dar in Constanta bonurile de masa sunt acceptate in super marketuri si magazine mai mari unde oricum exista posuri.
McWilliams wrote: Ma enerveaza: 1) sa am niste bani blocati pe un pseudo-cont/card, unde nu pot adauga bani si sa nu pot retrage bani, respectiv pe care nu-i pot folosi decat la "magazinele partenere".
sunt.....BONURI DE MASA!
McWilliams wrote: Vrei sa faci ceva bun? Schimba bonurile de masa in BANI si pune acei bani pe cardul pe care virezi si salariul. Oricum, in calitate de pulifrici care primeste un salariu, nu am avantaje in a primi bonuri de masa. Insa trebuie ca sa mananca gura alora de la Ticket Restaurant ceva, shefu'!
Normal ca e mai bine sa primesti bani decat bonuri duuuh. dar nu asta e discutia.
DarthZombie wrote:Cel mai bine era daca smecherii de la noi in loc sa ocoleasca legea dand bonuri de masa sa iti ofere mancare la servici pe timpul pauzei de masa. Ca de fapt de asta exista ele, ca sunt obligati legal sa-ti asigure ceva de mancat in pauza aia, iar ei cum sunt cu mot si pusi pe gainarii s-au gandit sa-ti dea bonuri de masa pe care ei nu plateau impozit si cu care pacaleau pulifricii la interviuri "vezi ca eu iti dau X lei salariu PLUS Y lei in bonuri de masa!" in loc sa-ti dea mancare asa cum ar trebui.
Altu. De unde le scoateti frate? Adevarul ca prefer in loc sa primesc niste bonuri de masa cu care pot sa cumpar ce vreau sa mi se bage pe gat o masa la serviciu in loc sa plec eu o ora unde vreau, sa fac ce vreau, sa mananc ce vreau, unde vreau sau sa nu mananc nimic. Intre niste bonuri de masa de vreo 2 milioane cu care poti sa cumperi orice vrei sau o masa zilnica ce vrei? aahhhh masa zilnica ugha ugha ugha huhuh
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

:lol: :lol:

Cred ca asta e visul oricarei firme. Pe langa futaiul birocratic obligatoriu in Romania, sa aiba de-a face si cu futaiul suplimentar de a amenaja bucatarii de gatit si de a angaja bucatari sau de a se freca in cur cu contracte cu firme de catering. Iar angajatii sa fie obligati sa manance in fiecare zi ce le ofera firma alaturi de colegii lor intr-o incapere in care miroase greu a ciorba si piure de cartofi si sa revina la birouri mirosind a cantina. Toate astea in timp ce isi aduc aminte cu tristete ce misto era cand aveau bonuri de masa. Suna misto. SIGN ME THE FUCK UP. :lol:
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

McWilliams wrote:Vrei sa faci ceva bun? Schimba bonurile de masa in BANI si pune acei bani pe cardul pe care virezi si salariul.
Asta ar insemna ca in loc de ~200 de lei sa primesti 150 de lei. Pentru cei mai multi aia 50 de lei conteaza mai mult decat comoditatea ta, chiar si pentru mine inseamna plata transportului in comun pentru o luna.

Iar ideea lui Zombie... De unde sa incep... Iti dai seama cat de delicios poate fi un meniu care se incadreaza in 9 lei? Si daca mai nimeresti o zi decenta, nu ar fi ceva care sa poti suporta zilnic.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

9 lei nu ar fi o problema, nu e o suma asa mica cum pare si-s destule cantine unde iti iei un meniu complet de banii astia. De exemplu la 4Friends in Constanta mananci de rupi cu 10 lei (ciorba + felul 2 + garnitura) si e absolut decenta mancarea, iar la Q's Inn meniurile zilnice costa 11 lei si iarasi sunt foarte bune.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

McWilliams wrote:2) sa am o bucata de plastic in plus in portofel (pe langa un card de debit, unul de credit, unul de benzinarie, unul de la casa de sanatate, unul de la MedLife, unul de la Flanco, unul de la Penny, permisul auto, CI-ul etc.) de zici ca fac colectie de timbre in portofel si ajung sa necesit a man-purse pentru a avea unde sa-l tine.
Image

Iata trei sugestii utile:

- lasa acasa cardul de sanatate si cardul de la MedLife, ca nu te duci in fiecare zi la doctor
- lasa acasa cardul de la Flanco, ca nu iti iei in fiecare zi televizoare Full HD
- lasa acasa cardul de la Penny, ca nu esti un pensionar care alearga dupa 3 banuti reducere la cumparaturi in valoare de cel putin 80 de lei.

CU PLACERE!
sebas
Hammer Haunt

Post by sebas »

:lol:
dump CHA
cg1700
Hammer Haunt

Post by cg1700 »

chestr0ny wrote:cardul de la MedLife
E vreun motiv sa cari dupa tine vreodata cardul de la MedLife? Ca mie nu mi l-au cerut niciodata cand m-am dus la ei. Mi-au cerut buletinul si m-au cautat in sistem.
Image
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Si care-i faza cu dronele? De ce ti-ai cumpara vreodata o drona? Ce cacat faci cu ea? Ok, zboara de colo-colo dar undeva aproape ca sa nu se piarda semnalul. Ok. E o chestie bazaitoare si proasta cu care te joci cateva minute, dupa care trebuie sa o pui doua ore la incarcat. Fucking amazing. Plus ca sunt greu de controlat iar proprietarii se lauda ca sunt nevoiti sa exerseze in fiecare zi doar ca sa nu o loveasca de toti peretii. Ok. Nu o sa inteleg niciodata care e marea placere in a avea o drona. E cea mai tampita inventie din lume. Si de ce se cheama D R O N E cand de fapt sunt elicoptere cu telecomanda? Pentru ca aia care dau bani pe asa ceva sa se simta cool si destepti, de-aia. Nu, nu am o jucarie basita cu telecomanda, am o DRONA. FUCK OFF!!!
ola small dickie
Big Daddy

eu mi-as lua o drona ca sa filmez cu ea de la geamurile femeilor care se dezbraca / imbraca
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Tot e mai utila decat o tableta.
ola small dickie
Big Daddy

asta clar
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

New phone, Houthis

Soundcloud
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Nu stiu ce vi se pare asa de SF ca o firma sa-ti asigure masa de pranz, in banii aia se poate lua ceva decent si nu e nevoie sa fii obligat sa freci coatele cu colegii de serviciu [the horror!]. In Danemarca de exemplu se aplica treaba asta, si desi cantitatea variaza de la firma la firma niciuna nu te lasa flamand. Cineva a avut norocul sa lucreze o data intr-un loc care era atat de generos cu mancarea de pranz incat isi puteau lua acasa branza si alte nebunii la nivelul in care nu mai trebuiau sa-si cumpere si abia mai puteau sa manance ceva cand ajungeau acasa la cat de indestulatoare a fost masa de pranz. Si Danemarca nu e o exceptie in acest sens.

Daca se vrea se poate, dar daca suntem obisnuiti sa ne tiganim pentru orice normal ca nu concepem lucruri atat de radicale cum ar fi ca angajatorul sa nu se spele pe maini cand vine vorba de a-si indeplini responsabilitatile fata de angajati. Iar plangerea lui McWill are un dram de sens, unii se duc si isi fac cumparaturi mari cu bonurile alea de masa, lucru care implica punerea la comun a bonurilor mai multor oameni. Iar cu cardurile alea nu mai poate sa faca asta, lucru care il pune in situatia absurda de a fi fortat sa-si imparta cumparaturile pentru a acomoda acest sistem arbitrar de distribuire a bonurilor in cauza.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Postul asta e 100% cel mai dement lucru pe care l-am citit pe internet in ultima vreme. E responsabilitatea angajatorului sa te serveasca cu o farfurie de ciorba si o ceafa la gratar in timpul programului. Ba chiar ar fi bine sa iti dea mancare in plus sa duci si acasa, nu cumva sa flamanzesti. Nu mai poate lumea sa puna bonuri de masa la comun ca sa faca cumparaturi de catraliarde la supermarket. Un card simplu si convenabil = sistem arbitrar de distribuire a bonurilor de masa. Nigga wat?

Image
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Stokkolm wrote:Tot e mai utila decat o tableta.
Pentru tine da. Pentru mine nu.
ola small dickie
Big Daddy

Dupa aia cica am eu ceva cu zombie. Alo, zombie, poti urmari dialogul? Poti forma un curs logic in dialog?

Prima oara vii si spui:

DarthZombie wrote:Cel mai bine era daca smecherii de la noi in loc sa ocoleasca legea dand bonuri de masa sa iti ofere mancare la servici pe timpul pauzei de masa.h
Apoi eu si chester am spus ca nu intelegem de ce ar fi asa misto sa ai o masa asigurata la serviciu in loc de tichetee de masa si ca ne place mai mult sa primim tichete de masa si sa cumparam ce vrem cu ele, cand vrem, de unde vrem.

Apoi tu vii cu:
DarthZombie wrote:Nu stiu ce vi se pare asa de SF ca o firma sa-ti asigure masa de pranz

The fuck mate? A zis cineva ca e SF? A zis cineva ca noi nu stiam ca exista locuri de munca care iti dau un castron cu mancare la pranz? Stim cu totii ca exista. Cine a zis ca e SF sau ca ni se pare SF? Am zis doar ca preferam tichete in loc de masa la serviciu. Apoi ne povestesti ca asta se aplica Danemarca ( ? ? ? ) si e mancare multa la masa de pranz de iei branza acasa si plecau atat de imbuibati de la serviciu ca se restogoleau pana acasa.. ? ? ? Masa oferita de locul de munca se aplica si in Romania si multe alte tari. Si ? Ar trebui sa ma bucur ca in loc de bonuri primesc atat de multa branza incat ma intorc acasa cu mancare de la serviciu? Sau ce?

? ? ?

A, si nu ocolesc legea. Sa oferi tichete de masa e legal. Din nou....? ? ?
Last edited by ola small dickie on 14 Sep 2016, 14:15, edited 3 times in total.
Post Reply

Return to “Colțul vesel”