Productivitatea muncii si obiceiuri sanatoase
Productivitatea muncii si obiceiuri sanatoase
Voi in ce parte a zilei va simtiti cel mai productivi si cum faceti sa va mentineti aceeasi stare de concentrare?
Eu am observat ca sunt cel mai productiv in prima parte a zilei, incepand cu ora 9 si pana pe la 13-14. Atunci simt ca ma pot concentra cel mai bine pe ceea ce am de facut, dupa care ma ia o lene si o lehamite si incep sa pierd vremea pe internet. Deci practic am 4-5 ore pe zi in care sunt disponibil pentru efort intelectual. A doua parte a zilei este de obicei rezervata activitatilor artistice. Probabil partea dreapta a creierului devine mult mai activa si este o perioada propice creativitatii pe toate planurile. Seara (si in unele cazuri dupa amiaza) este perioada zilei in care ma simt cel mai fecund.
Legat de tabieturi si obiceiuri legate de munca, imi place sa ma hidratez intens, asa ca am mereu alaturi o sticla mare de apa din care iau inghitituri hulpave pe tot parcursul zilei. Avantajul colateral este ca se inmultesc si vizitele la toaleta, prilej de miscare. Merge si o cafea sau un ceai verde/negru undeva pe la ora 10, iar acasa aplic cu succes principiul conform caruia o cafea urmata de o bere conduce la creativitate crescuta sustinuta de o capacitate de concentrare suplimentara. Mi se pare ca am citit asta intr-un comic de pe The Oatmeal si chiar functioneaza, you should try it sometime. De asemenea, am nevoie de muzica pentru a ma putea concentra, un wall of noise care sa blocheze distragerile din mediul inconjurator. Ascult in principal ambient si vaporwave cand lucrez, dar ocazional merge si niste black metal atmosferic. De exemplu, tocmai am terminat doua albume Rotting Christ si urmeaza o selectie de melodii de la Windir. Good shit.
Eu am observat ca sunt cel mai productiv in prima parte a zilei, incepand cu ora 9 si pana pe la 13-14. Atunci simt ca ma pot concentra cel mai bine pe ceea ce am de facut, dupa care ma ia o lene si o lehamite si incep sa pierd vremea pe internet. Deci practic am 4-5 ore pe zi in care sunt disponibil pentru efort intelectual. A doua parte a zilei este de obicei rezervata activitatilor artistice. Probabil partea dreapta a creierului devine mult mai activa si este o perioada propice creativitatii pe toate planurile. Seara (si in unele cazuri dupa amiaza) este perioada zilei in care ma simt cel mai fecund.
Legat de tabieturi si obiceiuri legate de munca, imi place sa ma hidratez intens, asa ca am mereu alaturi o sticla mare de apa din care iau inghitituri hulpave pe tot parcursul zilei. Avantajul colateral este ca se inmultesc si vizitele la toaleta, prilej de miscare. Merge si o cafea sau un ceai verde/negru undeva pe la ora 10, iar acasa aplic cu succes principiul conform caruia o cafea urmata de o bere conduce la creativitate crescuta sustinuta de o capacitate de concentrare suplimentara. Mi se pare ca am citit asta intr-un comic de pe The Oatmeal si chiar functioneaza, you should try it sometime. De asemenea, am nevoie de muzica pentru a ma putea concentra, un wall of noise care sa blocheze distragerile din mediul inconjurator. Ascult in principal ambient si vaporwave cand lucrez, dar ocazional merge si niste black metal atmosferic. De exemplu, tocmai am terminat doua albume Rotting Christ si urmeaza o selectie de melodii de la Windir. Good shit.
I'm livin' in a love shadow
Re: Productivitatea muncii si obiceiuri sanatoase
Pff, iti permiti sa te simti productiv doar in prima parte a zilei pana pe la 13-14, dupa care sa pierzi vremea pe internet? Stai bine. Eu trebuie sa ma simt productiv si concentrat cat tine programul de lucru, uneori fiind nevoit sa fac overtime. Sau cel putin trebuia.
Acum sunt intr-o perioada de tranzitie, datorita firmei - nu mie, astfel incat nu prea mai am nimic de facut si o ard cam toata ziua pe net, pana la sfarsitul lui Decembrie.
Alt avantaj e ca am mai mult timp sa studiez si sa invat ce mi-ar placea sa fac
Acum sunt intr-o perioada de tranzitie, datorita firmei - nu mie, astfel incat nu prea mai am nimic de facut si o ard cam toata ziua pe net, pana la sfarsitul lui Decembrie.
Alt avantaj e ca am mai mult timp sa studiez si sa invat ce mi-ar placea sa fac

La fel e si la mine. Prima parte a zilei e sfanta, apoi e like whatever daca nu am ceva important de facut. Cand am ceva important de facut devin productiv ca prin magie.
So de obicei ma fortez sa devin productiv si rezolv totul la timp, iar pana acolo depun doar minimul de efort necesar. Lazy is my path in life.

So de obicei ma fortez sa devin productiv si rezolv totul la timp, iar pana acolo depun doar minimul de efort necesar. Lazy is my path in life.
- ola small dickie
- Big Daddy
cred ca ce povestiti pe aici are legatura cu circadian rhythm
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Sunt productiv cand este nevoie, cat este nevoie, as long as I give a damn. Altfel, sunt neproductiv.
Orice zi care incepe cu "o mare sedinta pentru trasarea obiectivelor si a sarcinilor de lucru, cu incepere de la 8am/5pm, fara termen fix de incheiere", acea zi ma baga grav in boala lipsei de productivitate. De fapt, ma si rascol impotriva acestor sedinte (care au prostul obicei sa fie lunea), afisand "the hobo look" la ele (barba neingrijita, par neingrijit, cearcane etc.); a doua zi, cand nu este sedinta, ca prin miracol arat uman.
Orice zi care incepe cu "o mare sedinta pentru trasarea obiectivelor si a sarcinilor de lucru, cu incepere de la 8am/5pm, fara termen fix de incheiere", acea zi ma baga grav in boala lipsei de productivitate. De fapt, ma si rascol impotriva acestor sedinte (care au prostul obicei sa fie lunea), afisand "the hobo look" la ele (barba neingrijita, par neingrijit, cearcane etc.); a doua zi, cand nu este sedinta, ca prin miracol arat uman.

Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Eu ajung la 7:30 la birou, iar de la 8:00 bag meserie pana in jurul orei 13:00 cand ma duc sa mananc dupa care ma cuprinde proverbiala lene si o ard aiurea pe net sau ma holbez la hartii fara sa imi stea capul la ce trebuie sa fac.
But is there a chance when you can afford to not give a damn? This smells like a manager positionMcWilliams wrote:Sunt productiv cand este nevoie, cat este nevoie, as long as I give a damn. Altfel, sunt neproductiv.
[...]

- McWilliams
- Self-righteous bastard
Always. I can always afford to not give a damn. Tocmai pentru ca nu ocup vreun post/vreo functie cu subordonati, ca sa apelez la tactica "romanul e putoare, deci trebuie mereu stat cu gura si cu biciul pe ei". Si tocmai pentru ca sunt constient de ce posibilitati am - daca pot sa termin ceva in 1/2 din timpul alocat, am sa frec menta in restul timpului fara sa-mi fac probleme ca nu ma incadrez in timp.
- Ferrrrrrrrrdinand
- al IX-lea
Nu stiu sa spun in ce parte a zilei sunt cel mai productiv, cred ca asta depinde mai ales de starea in care te afli. Vreau sa spun ca exista anumite momente cand fie pentru ca esti intr-o dispozitie buna fie fiindca esti mai energic mintea iti merge un pic mai repede. De fapt poate nu e neaparat vorba de viteza, senzatia este de 'nou' ; atunci cand observi detalii noi in camera ta sa zicem sau chiar iti vine tie sa le cauti.
In acest sens, reninviu discutia asta pentru ca as vrea sa va spun cateva intrebari. Voi cum reactionati atunci cand iesiti din rutina? In fata noului? Intreb fiindca am observat ca am o adevarata reticenta fata de asta si de multe ori prefer sa fac exact acelasi lucru, de pilda sa vad aceleasi filmulete amuzante pe youtube si sa fiu in general pe auto-pilot. Ma rog, nu pot aprecia calitatea gandirii in aceste momente dar sunt sigur ca atunci cand citesc o carte sau am un joc care ma captiveaza parca gandurile au o calitate mai inalta. Uite de pilda recent cred ca am ascultat un album intreg, nu mi-a placut, insa parca tot m-am simtit mai imbogatit dupa. Sau imi este greu sa incep sa vad un film pentru ca mi se pare prea lung in schimb imi pot petrece fara probleme o dupa amiaza intreaga cu un serial. (serialele au fost un compromis fiindca un episod e mai scurt decat un film)
In acest sens, reninviu discutia asta pentru ca as vrea sa va spun cateva intrebari. Voi cum reactionati atunci cand iesiti din rutina? In fata noului? Intreb fiindca am observat ca am o adevarata reticenta fata de asta si de multe ori prefer sa fac exact acelasi lucru, de pilda sa vad aceleasi filmulete amuzante pe youtube si sa fiu in general pe auto-pilot. Ma rog, nu pot aprecia calitatea gandirii in aceste momente dar sunt sigur ca atunci cand citesc o carte sau am un joc care ma captiveaza parca gandurile au o calitate mai inalta. Uite de pilda recent cred ca am ascultat un album intreg, nu mi-a placut, insa parca tot m-am simtit mai imbogatit dupa. Sau imi este greu sa incep sa vad un film pentru ca mi se pare prea lung in schimb imi pot petrece fara probleme o dupa amiaza intreaga cu un serial. (serialele au fost un compromis fiindca un episod e mai scurt decat un film)
Pai cred ca e ceva normal, ca oameni ce ne aflam, sa fim reticenti in fata schimbarilor si a lucrurilor care ne scot din confortul de zi cu zi. Faza asta cu filmele o am si eu, tocmai din cauza ca un episod e mai scurt decat un film. Gen poti sa termini doua chestii (doua episoade) in loc de o singura chestie (un film) care-ti cere si mai multa atentie si concentrare. Oricum aproape toate serialele sunt idioate si inutile, so I wouldn't worry too much about it. 

I'm livin' in a love shadow
- DarthZombie
- Dremora Lord
Treaba asta se poate extinde inclusiv la videourile de pe youtube. In general doua filmulete a cate 15 minute bucata vor atrage mai multe perechi unice de ochi decat un video de 30 de minute, putini sunt cei care au audienta care sa le permita sa uploadeze videouri de cate o ora-o ora si ceva in mod constant.
De la productivitatea muncii s-a ajuns la seriale si filmulete pe youtube. Am auzit ca asa se intampla si in viata reala oamenilor norocosi.
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Unii vor spune ca filmuletele de pe youtube ii fac mai productivi, altii vor spune ca filmuletele de pe youtube scad productivitatea muncii.
9-11 chestiile absolut necesare, daca e nevoie sa iau contact cu oameni in carne si oase care lucreaza cu program, mancare, somn 2-3 ore, recuperat nevasta de la serviciu ei la 16, alta mancare si somn, si de la 22 pana pe la 2-3 noaptea munca, linistit, nesunat de oameni, nici pe net nu mai e nimeni cu care sa ma cert, productivitate maxima. Pana pe la 4-4.30 jocuri, History Channel samd. Important e sa dorm 7-8 ore/zi.
Antena 3 e on-line, in timp ce lucrez. In caz ca cineva observa ca ma uit foarte putin la TV
Din facultate am ritmul asta sucit, cel mai bine invatam noaptea. Greieri, racoare, samd.
Antena 3 e on-line, in timp ce lucrez. In caz ca cineva observa ca ma uit foarte putin la TV

Din facultate am ritmul asta sucit, cel mai bine invatam noaptea. Greieri, racoare, samd.
Deci sunt fix opusul. E a nustiu cata oara cand mi se intampla, ma tarasc prin saptamana pierzand vremea pe internet, facand minimul necesar sa para ca fac ceva, dar vinerea seara dupa ora 6 parca accesez o dimensiune paralela in care timpul curge de zece ori mai incet, si orice problema care imi dadea de cap inainte e acum o banalitate. E valabil si pentru alte zile, dar in special vinerea. Nu-mi place am chestii neterminate care sa ma bantuie peste weekend, asta e cea mai puternica motivatie.
Pentru Stokkolm Vinerea trece de zece ori mai incet. Pentru mine Vinerea e invers, iar Sambata si Duminica parca trec printr-un portal si ajung direct Luni. As vrea sa am feature-ul care inverseaza relativitatea si sa treaca si la mine Vinerea si weekend-ul de zece ori mai incet.
A nu, aia e vinerea seara cand stau peste program la lucru pentru ca am ceva de terminat. Restul weekend-ului decurge in mod normal, adica prea repede.
- ola small dickie
- Big Daddy
Eu am doar o incercare a sindromului de vineri la serviciu al lui Stokkolm. Toata vinerea la serviciu ma gandesc sa rezolv treburi ca sa nu ramana pt saptamana viitoare si ca sa nu ma gandesc la ele in weekend. Si ma gandesc asa vinerea pana mai ramane jumatate de ora din program. Si atunci imi zic: eh acum nu mai am ce sa fac, nu mai e timp.
Eu de când mi-am schimbat programul de lucu și încep de la 8 în loc de 10 am sincer impresia că ziua e mai lungă. Recomand!
dump CHA
- ola small dickie
- Big Daddy
Eu incep la 8.30. Ma dispera insa ora de pauza de la pranz. Un concept pe care il urasc. Nu am nevoie de ea. Din cauza ei plec in fiecare zi la 5.30 in loc de 4.30. Fuck it!