Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
DarthZombie
Dremora Lord

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by DarthZombie »

Nu caut nici un nod in papura, dar mi se pare ca ce ai spus tu se incadreaza la "correlation does not imply causation". Oamenii aia nu au devenit needucati pentru ca au fost bataia de joc a societatii, ordinea lucrurilor este economie foarte putin diversa -> lipsa de educatie/diversitate de idei -> mistouri de la oraseni -> perpetuarea situatiei alora din mediul rural + antagonizarea lor vis-a-vis de oraseni.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Da, schimbare. Mama, ce raspuns! Din categoria "noi n-am produs gaze de sera care ne sufoca planeta - se numeste SCHIMBARE si nimeni n-a creat respectivele cauze". Daca vrei sa faci un bine, poti REPARA ceva-ul nefunctional; nu sa invarti mai departe zicala "ce-a fost mai intai: oul sau gaina". Reparatia o face tot ala mai educat. Daca cel educat isi atrage antipatia celui needucat, cine mai sparge ciclul?

Hai sa iti dau un exemplu pentru care o parte semnificativa din populatia US "roots for Trump in the oncoming elections" - trade deals. In versiunea lui Trump, acordurile economice au ingropat America, au saracit americanii si au imbogatit strainii. Nota de subsol: ce zice el este o versiune foaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarte simplifcata si foaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarte obtuza a unui eveniment despre care poti vorbi doua vieti de om puse cap la cap, fara sa gresesti si fara sa te repeti. Insa, din nefericire pentru altii, are si un sambure de adevar.

The average american Joe isi poate permite 2-3 masini la o familie de 3-4 insi pentru ca sunt facute in China/India/Mexic/Romania/Maroc etc., deci il costa mult mai putin sa le cumpere decat daca erau facute in US. Acelasi Joe isi poate permite zeci de electrocasnice, sute de produse alimentare si mii servicii pentru ca pot fi obtinute mai ieftin si/sau mai usor din import. Joe este fericit ca, istoric vorbind, din acelasi salariu pe care-l are de 10 ani, isi poate permite mai multe "luxuri" (a se interpreta drept mai mult decat strictul necesar). Este un castig evident - atat pentru individ, cat si pentru societate ca intreg. Din nefericire pentru average american Bill, cand Joe opteaza pentru "made in China", el isi pierde locul de munca. Sau poate isi pierde o parte din leafa. Sau i se propune sa lucreze in deplasare, cateva state mai incolo. Si daca se intampla, asa cum amintea Zombie mai devreme, sa vietuiasca intr-o localitate a carui centru al universului este fabrica X, iar fabrica X se inchide, devine asistat social fara perspective optimiste la orizont. Si devine frustrat. Si devine... fie "hater" al capitalistilor/occupy WallStreet, fie adept al "we will make America great again!". Fie ambele.

US este mult mai dezvoltata decat Romania. Insa si diferentele intre "clasele sociale", sau intre mediul urban si cel rural, pot fi mult mai mari decat in Romania. Pe de o parte, guvernul federal nu are posibilitatea de a investi in reformare profesionala sau in alte metode de a-l repune pe Bill in campul muncii (pentru ca bugetul este constrans mereu de catre Congress, iar extinderea puterii de decizie centralizate este un mare HELL, NO! in gandirea politica US - daca voiau ca deciziile sa vina "de la Centru", probabil ca renuntau la razboiul de independenta). Iar pe de alta parte, guvernul statal este dezinteresat de situatie pentru ca are masa de manevra pentru alegeri (mereu se poate arunca vina pe "those on Capitol Hill" daca nu merge, iar daca vrei voturi la botul calului, poti promite niste masuri populiste la nivel local).

Joe de la oras este multumit ca, desi lui nu-i creste salariul "ca-n vremurile bune", viata este destul de buna cu el. Bill din mediul rural este nemultumit ca nu mai poate face ceea ce facea inainte, unde ceea ce facea inainte ii era arhisuficient ca sa aiba o viata ok. Poti sa-i zici "evolution: adapt and overcome". Insa cand e vorba de vietile a cateva milioane (poate zeci de milioane) de oameni, e mai greu sa-i privesti in ochi si sa le zici "daca atat poti, naspa de tine".
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

McWilliams wrote:Da, schimbare. Mama, ce raspuns! Din categoria "noi n-am produs gaze de sera care ne sufoca planeta - se numeste SCHIMBARE si nimeni n-a creat respectivele cauze". Daca vrei sa faci un bine, poti REPARA ceva-ul nefunctional; nu sa invarti mai departe zicala "ce-a fost mai intai: oul sau gaina". Reparatia o face tot ala mai educat. Daca cel educat isi atrage antipatia celui needucat, cine mai sparge ciclul?
Era o generalizare, ca de exemplu faptul ca era industrializarii a apus, si ca alt exemplu faptul ca o buna parte din populatie, inclusiv eu, isi va pierde locul de munca in urmatorii zece, douazeci de ani ca urmare a progreselor in domeniul inteligentei artificiale.

Deci din nou
McWilliams wrote:Da, Marar - tu creezi cauzele unui eveniment, apoi te plangi de efectele acelui eveniment. Great logic!
Ce vroiai sa zici?
New phone, Houthis

Soundcloud
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Intr-acolo se indreapta. Insa ce se intampla cu "the ones left behind the curve"? Ca singurele explicatii oferite de catre "dreapta" par desprinse din subreddit-ul penrtu Dark Souls - git gud!

US n-o sa ajunga niciodata sa aiba 90% din forta de munca in white-collar jobs. Insa toata atentia se acorda acestui segment pentru ca ala produce banii. Iar banii fac lumea sa se invarta.

Trecem peste faptul ca este o ipocrizie de zile mari sa-l auzi pe Trump (un bogatan pe hartie care apeleaza la toate trucurile legale pentru a stoarce un profit din afacerile lui) cum va avea grija de "the little guy"; ce expune el este o frustrare incercata de multi indivizi cu drept de vot in US. Daca ar fi expus-o mai multi indivizi, probabil ca Trump ar fi fost la fundul clasamentului, din cauza defectelor sale. Insa cum se afla-n treaba fara adversar, lumea se strange sub sloganul lui ca sa, citez din ola, le-o traga, incheiat citatul, alora de la putere.

Edit: With great power comes great responsibility. Daca faci misto de cei needucati pentru ca sunt needucati, esti parte din problema - pentru ca nu faci decat sa adancesti prapastia dintre cele doua parti. H. Clinton talks about bridging the divide. Ya can't do that if you think only they are responsible for their own failures!
Last edited by McWilliams on 26 Oct 2016, 18:54, edited 1 time in total.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Deci nu e asa McWilliams ca votezi cu Trump, needucat grobian ce esti??!?!?!?
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Nu, eu votez cu urmatorul individ (neinclus in poll, pentru ca avem moderatori platiti de Soros):

Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

ola small dickie wrote:Eu cred ca majoritatea oamenilor fac diferenta dintre un personaj dintr-un film, melodie, carte de colorat si un candidat la conducerea tarii.
Cred ca filmele si alte opere de fictiune tradeaza adevaratele noastre orientari in materie de moralitate. Think about it. Nu ne deranjeaza ca eroul omoara tipi rai pe banda rulanta, dar in momentul cand comite un act de incest parca ii mai scade putin reputatia in ochii nostrii. In viata cu zi cu avem o atitudine idealista fata de moralitate pentru ca nu suntem pusi in situatii de a lua decizii de viata si de moarte, nu ni se intampla prea des ca un imperiu tiranic sa ne ucida familia. Eroii fictivi sunt pusi mereu in astfel de situatii, si in functie de ce decizii iau vor avea success la public sau nu. De asta inca nu a exista inca in vreo creatie mainstream vreun protagonist violator.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Dar daca vorbim de un violator de minti (a.k.a. mindfucker)?

Unii ucid cu arma, altii ucid mintea. Sau strivesc corola de minuni a lumii.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Dar daca vorbim de un violator de demoni (a.k.a. Ash Williams)?

Unii ucid cu arma, altii cu drujba. Sau strivesc Armata Intunecata a Infernului.
I'm livin' in a love shadow
Ferrrrrrrrrdinand
al IX-lea

Post by Ferrrrrrrrrdinand »

Daca aveti timp, aruncati o privire pe B1TV in seara asta. Mai devreme moderatorul spunea:"Placa asta cu coruptia in politica o tot folosesc in campanie de pe vremea lui Burebista." Am mai auzit si ieri chestii de genul asta de la acelasi moderator cand am mai dat pe acolo.

Mai este si un tip blond (fost ministru al Finantelor cred) care reprezinta PSD-ul in dezbateri. (era la Digi si e vesnic la antene) Ieri a fost o dezbatere 'impartiala' intre PSD, PNL si USR la Antena3 (adica vesnicul Ciuvica era moderator in locul lui Gadea si ataca orice discurs anti-coruptie si cam orice zicea baiatul din USR). BTW, PSD-ul ii criticau pe ceilalti fiindca "nu se gandesc la oamenii saraci din popor" lol

Ma mir ce obraz pot sa aiba toti astia care vorbesc pe fata impotriva DNA-ului si impotriva condamnarii coruptiei.

L.E: Emisiunea:
http://www.b1.ro/stiri/politica/traian- ... 66202.html
caleb
Pig Cop

Post by caleb »

ola small dickie wrote: Eu cred ca majoritatea oamenilor fac diferenta dintre un personaj dintr-un film, melodie, carte de colorat si un candidat la conducerea tarii. Sper
Buhuhuhahahahaha. Politicienii în campanie SUNT personaje construite cu migală, după un casting în toată regula. WTF, personajele sunt seturi de idei și simboluri, e absolut irelevant că sunt de film sau candidați. Lupta e pentru asocierea imaginii proprii cu simboluri și idei cu o largă susținere și mînjirea celuilalt cu unele majoritar antipatice. That's it.
Singura diferență este că puține personaje 'fictive' de basm, film, muzică, whatever pot concura familiaritatea spontană atinsă de principalii actori de pe scena US în preajma alegerilor. Pe mine m-a cocoșat de rîs paralela cu Iron Man. Fiindcă e absurdă, dar atît de adevărată :)
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Am vrut sa zic ca daca sunt fascinat de personajul John Rambo nu inseamna ca caut ceva asemanator si ca presedinte al tarii. Daca imi place de personajul Darth Vader nu caut aceva asemanator si ca presedinte al tarii. Asta cred eu. Dar then again nu ma mai surprinde sa fiu surprins.
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

Deputatul Sebastian Ghita s-a prezentat vineri la DNA spunand ca a venit sa depuna un denunt penal impotriva lui Dacian Ciolos pentru achizitia sculpturii Cumintenia Pamantului. Ghita a venit impreuna cu liderul PRU, Bogdan Diaconu, cei doi spunand ca denuntul este depus in numele formatiunii, o plangere pentru abuz in serviciu si inselaciune pe numele lui Ciolos

UPDATE 11.18 Ghita nu a fost primit, vineri dimineata, in sediul DNA, deoarece nu a avut act de identitate, au declarat surse judiciare pentru News.ro, care au precizat ca plangerea Partidului Romania Unita, depusa de presedintele PRU, Bodan Diaconu, a fost trimisa la Sectia a doua a Directiei.
:lol: :lol: :lol:
REMEMBER CITADEL
cg1700
Hammer Haunt

Post by cg1700 »

Image
caleb
Pig Cop

Post by caleb »

ola small dickie wrote:Am vrut sa zic ca daca sunt fascinat de personajul John Rambo nu inseamna ca caut ceva asemanator si ca presedinte al tarii. Daca imi place de personajul Darth Vader nu caut aceva asemanator si ca presedinte al tarii. Asta cred eu. Dar then again nu ma mai surprinde sa fiu surprins.
A, păi nici cine caută nu caută conștient, e în „backend” evaluarea și identificarea. Adică, și mie-mi place să cred că mă prind mereu de diferență - dar mai descopăr glitch-uri în propriul Matrix, pe care le acceptam la început mai greu; acum, trec la normă :)
Mie-mi pare că lumile virtuale din jocuri sunt cu mult mai reale în conștiința generației videogames decît tărîmul fantastic al politicii, de exemplu. Și pe undeva e de așteptat, mulți am avut perioade de 10-12 ore pe zi cu jocurile - mai mult decît oricare altă activitate punctuală !!! Not good, not bad, just a thing.
Apollyon
Pig Cop

Post by Apollyon »

http://www.bbc.com/news/world-us-canada-37805525
FBI reopens Hillary Clinton email investigation

The potential bombshell comes just 11 days before Americans go to the polls in the presidential election.
Image
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Si FBI voteaza cu Donald Trump? Niste needucati si astia.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Noice!
Post Reply

Return to “Cafenea”