Game Draft XI - Hate Draft

Un obicei tradițional levelesc.

Moderator: Michilangelo

.chester
Dremora Lord

Re: Game Draft XI - Hate Draft

Post by .chester »

1. Super Mario Bros.

Image

Hai sa incep in forta, cu o veritabila bucata de vidya history pe care o urasc. Super Mario Bros. N-am sa inteleg niciodata de ce e atat de multa lume fascinata de jocul asta, un platformer super banal si super basit. Uau, alergi si dai cu capu-n caramizi. AMAZING. Mai bine iau controller-ul si mi-l bag in cur. Nici macar cand eram mic nu mi-a placut Super Mario. Am jucat doua niveluri si m-am plictisit. Poate ca jocurile mai noi ale seriei sunt ceva mai interesante, dar Super Mario Bros e cam la fel de incitant ca o farfurie de ciorba. 0/10
I'm livin' in a love shadow
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

ce-i aia vidya history?
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Astept sa fie postat Pong, alt joc basit.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

ola small dickie wrote:ce-i aia vidya history?
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=vidya
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Nici mie nu-mi place SMB si nu mi-a placut niciodata; am incercat SMW recent cu emulator si a fost way better. Se simte ca un platformer indie din zilele noastre, desi e un joc vechi de aproape 30 de ani.
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

That's not saying much. Sidescrollerele si-au atins apogeul in anii 90, ce se face in ziua de azi sunt niste imitatii inferioare, poate cu unele exceptii.
ne0lith
proxe.net

Post by ne0lith »

1. Bioshock Infinite

Image

Bioshock Infinite sucks more balls than my ex. Ceea ce, conform presei, trebuia sa fie a doua venire lui Iisus s-a tradus intr-un tur de forta al penibilului rar egalat chiar si in zona blockbusterelor. Daca multe productii de acest gen isi recunosc statutul de “pop-corn games at best”, Bioshock Infinite vine cu pretentii basite pe care nu reuseste sa si le sustina nici in cele mai frumoase vise.

E greu sa decid de unde sa incep, din moment ce jocul e prost in atatea moduri incat nici nu mai tin minte toate modurile in care e prost. Povestea e de departe cel mai notabil cacat din veceul numit Bioshock Infinite, iar faptul ca a atras atatea laude ramane unul din marile mistere ale omenirii – recenziile platite nu mai sunt de mult un secret, dar scara neobisnuit de larga vazuta aici ma face sa cred ca a inselat sincer unele persoane. Felul in care sunt scrise dialogurile, personajele, evenimentele, twisturile, toate astea sunt scrise intr-un stil incompetent ce as fi fost convins ca nu poate fi ascuns sub scuza gusturilor.

Bioshock alege sa jongleze cu idei moralizatoare si evidente, clisee de filme B si alte mizerii stupide intr-un mod cat se poate de serios, nerealizandu-si propriul ridicol in nici un moment. Pe langa faptul ca jocul pune accentul pe cateva teme care sunt la mintea cocosului, in multe cazuri nu exista pic de clasa sau subtilitate in ceea ce priveste executia. Jocul te fute la cap cu mesaje gen "rasismul e naspa, bah" si “no segregation plz” pana iti spui “Gata, opreste-te, nu mai pot!! I’m gonna adopt 3 niggas right now, just stfu!”. Pacat ca nu a ajuns si la Hitler jocul asta.

La scara larga, Bioshock mizeaza pe una din cele mai lenese, dar de succes retete pentru a isi masca lipsa de substanta: universurile paralele. Avem astfel o lume narativa in care aproape orice merge, in care orice inadvertenta este vazuta ca un imbold spre gandire – inca mi-aduc aminte vag discutiile aparute, gen “Oare chestia aia o fi fost reala? In ce ordine credeti ca s-au intamplat chestiile alea? Cum a trecut ala din lumea asta in lumea ailalta?”. Needless to say, it was all pointless, pentru ca si dupa ce faceai o astfel de laba intelectuala, piesele puzzle-ului formau tot un cacat in cele din urma. Nici macar twisturile nu au scapat de blestemul unor scriituri jenante, majoritatea osciland intre telenovele mexicane si SF-uri ieftine.

Personajele sunt, in cel mai bun caz, fade. Aici as incadra-o pe Elizabeth, un NPC de care nu am reusit sa ma atasez deloc, in ciuda faptului ca te insoteste mai tot jocul. Ba chiar am experimentat situatia rara in care nici nu doream sa imi bag benisul in ea. Nu lipseste insa nici penibilul, intrucat personajul principal, Booker, pare desprins din filmele cu Steven Seagal – batut in cap, fan al replicilor cringe-worthy si nici pe departe badass, desi se screme, reprezinta cam tot ceea ce e in neregula cu scriitorii si producatorii jocurilor AAA.

Ca gameplay, jocul este mult mai liniar decat primul Bioshock (pe care nu l-am jucat foarte mult, ce-i drept): inamicii si armele au o varietate mai mica, senzatia oferita de arme este nesatisfacatoare, dificultatea este mult prea scazuta chiar si pe nivelele mari, iar puterile speciale (vigors) devin inutile ca atare.

Singurele merite pe care i le pot recunoaste e realizarea tehnica a lumii – pana si aici, partea artistica o gasesc discutabila. Cert e ca intre lumea atmosferica si intunecata din Rapture si aspectul de circ din Infinite, as alege-o pe prima fara ezitare. Sa nu mai zic ca lipsa de libertate e resimtita mult mai puternic cand te plimbi pe strazi, in aer liber, si vezi ca aproape toate rutele sunt inchise. Nu-ti ramane decat sa contemplezi cum de un asemenea cacat a beneficiat de unul din cele mai mari bugete din istoria jocurilor. Mizeria asta nu poate fi numita decat un Inception pentru mediul sau; o tristete pseudo-intelectuala menita sa ia fata unui public cu standarde narative aproape inexistente.
Last edited by ne0lith on 30 Dec 2016, 16:12, edited 2 times in total.
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Holy crap, ne0lith a luat foc.
NO COVER. ALL MAN.
ne0lith
proxe.net

Post by ne0lith »

This is shit tho, restul o sa fie mild.
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Waaagh! wrote:Holy crap, ne0lith a luat foc.
Nici nu-mi amintesc când a scris ultima dată atât.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
ola small dickie
Big Daddy

Lui Bioshock Infinite i-a dat Marius Ghinea 10?
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

Da.
REMEMBER CITADEL
ola small dickie
Big Daddy

Nice.
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

1. Halo: Combat Evolved (2001)

Image

De soundtrack-ul lui Halo se stie ca a fost inregistrat in veceu, ce nu e atat de common knowledge e ca si restul jocului a iesit tot acolo.

E o neintelegere foarte des intalnita legata de Halo, cum ca a revolutionat genul si a adus o gramada de inovatii care eu ajuns standard pentru un FPS modern. Chestia e ca nu a fost imitat pentru ca era bun, ci pentru ca se vindea cacalau, deci era natural ca celelalte studiouri sa urmareasca tendintele in speranta ca se vor umple si ele de bani. De fapt asta cred ca e o situatie destul de des intalnita in istoria industriei, cand un joc mediocru devine influent si imitat doar pentru ca s-a vandut bine.

Iar motivul pentru care Halo a avut asemenea succes financiar e simplu. Consola noua, super hype-uita si promovata de Microsoft, lansata fara mai nici titlu interesant. Just look at this:
Spoiler:
Image
Practic principala sa calitate a fost ca era mai interesant decat lista asta de titluri. Lumea il juca pentru ca nu aveau alta optiune si trebuiau sa isi astampere cumva buyer's remorse-ul. Aceeasi oameni apoi au crescut si acum isi aduc aduc aminte cu placere de acea perioada din viata lor, ceea ce ii face sa presupuna eronat ca Halo a fost un joc bun.

Multe din elementele nocive din FPS-urile din ziua de azi isi au originea aici: limita de a cara doua arme, regenerative health, grenazi cu buton dedicat, sectiuni de condus vehicule, AI care se ascunde si fuge de tine in loc sa lupte. Chestiile astea nici nu ar fi atat de rele daca ar fi ramas o abordare de nisa, in schimb cu timpul au devenit standard. Iar pe langa astea Halo a eliminat mai tot ce faceau FPS-urile fun. Armele le primesti de inceputul nivelului sau le iei de la inamicii ucisi, placerea de a explora toate cotloanele dupa niste viata sau munitie sau o arma interesanta nu mai exista, sau macar pentru a gasi indicii care sa contribuie la cizelarea povestii, nope. In plus, dupa ce ai trecut prin primele doua-trei nivele, ai vazut cam tot ce are de oferit jocul pe plan vizual, in materie de arme si de inamici, restul e more of the same. Chiar un nivel e repetat de doua ori consecutiv, pentru ca why not. Cei drept la un moment dat apar vreo doua tipuri noi de inamici, dar devin boring si ei dupa cateva minute.

Alternative preferabile: Doom 2, Quake 2, AvP 2.
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

LEAVE HALO ALONE!
Ferrrrrrrrrdinand
al IX-lea

Post by Ferrrrrrrrrdinand »

Nu s-a luat nimeni de warcraft 3 deci copilaria mea e safe for now
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Haha, chiar aveam si eu Halo pe lista. Tin minte ca l-am jucat odata si mi s-a parut cel mai plictisitor shooter ever. Si nu inteleg cum pot unii sa considere limita de doua arme ca fiind ceva pozitiv si de imitat. Jeez.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

La Bioshock Infinite chiar am tras mult in speranta ca jocul va deveni ceva interesant. Dar nu doar ca povestea o lalaia intens, dar este si shooterul cu cei mai bullet sponges in postura de inamici. Jocul e mega plictisitor din cauza asta, fiecare schimb de focuri dureaza de 4 ori mai mult decat ar trebui din cauza asta. Din cauza asta totodata esti obligat sa-ti schimbi constant armele pentru ca-ti termini munitia la una, si facand asta faci upgrade-urile absolut inutile. Ce sens are sa maresti magazia la un smg daca stii ca il vei arunca peste cateva minute pentru o alta arma dat fiind ca munitia este foarte limitata si nivelurile sunt astfel gandite incat sa-ti tina alimentate cate 2 arme alese arbitrar de game devi?

Apreciez povestile cu universuri paralele. Ce nu apreciez e un joc cu universuri paralele care e scris cu picioarele si nici macar nu respecta regulile de baza ale universului. De ce naiba se mai oboseste Elizabeth sa-l omoare pe Booker daca exista o infinitate de Bookeri care devin Comstocks? What's the point? Fuck you Ken Levine, you suck!
Ferrrrrrrrrdinand
al IX-lea

Post by Ferrrrrrrrrdinand »

Ati jucat si Burial at Sea?
Cred ca la Bioshock Infinite fie te emotionezi fie nu. Din cauza asta nu are rost sa analizezi povestea dpdv logic, ea trebuie digerata ca un fel de telenovela (era o denumire pentru genul asta de poveste dar nu-mi amintesc acum si nici vreun exemplu sugestiv). Asta ar explica de ce pentru unii este 10/10 iar pentru altii este meh. La asta se mai adauga si hype-ul

Ma rog, nu l-am jucat imi dau si eu cu parerea asa :D
Cristan
Dremora Lord

Post by Cristan »

Ferrrrrrrrrdinand wrote:Nu s-a luat nimeni de warcraft 3 deci copilaria mea e safe for now
Ma asteptam sa se fi luat pana acum fratele lui mai bazat.
DarthZombie wrote:Apreciez povestile cu universuri paralele. Ce nu apreciez e un joc cu universuri paralele care e scris cu picioarele si nici macar nu respecta regulile de baza ale universului. De ce naiba se mai oboseste Elizabeth sa-l omoare pe Booker daca exista o infinitate de Bookeri care devin Comstocks? What's the point? Fuck you Ken Levine, you suck!
Haide baa, v-a si zis TG sa puneti spoilere :( Bine ca ati terminat voi jocul.
Done
Out into the foggy street. Turn your collar up.
Post Reply

Return to “Forum Drafts”