Game Draft XI - Hate Draft

Un obicei tradițional levelesc.

Moderator: Michilangelo

Waaagh!
Forum Warlord

Re: Game Draft XI - Hate Draft (Alegeri)

Post by Waaagh! »

sebas wrote:
Foxman wrote:6. Warhammer Online

...
EA/Mythic au ormorât jocul din fașă pentru că l-au lansat cu zeci și zeci de servere. Zici că vânduseră milioane de pre-orders. Nu pot să înțeleg de unde atâta prostie, dar ideea este că populația care oricum nu era numeroasă a fost împrăștiată prin toate serverele. Și ca să fie siguri că rămân repede fără joc, EA/Mythic au refuzat mai apoi să facă server mergers. Au acceptat doar când era mult prea târziu.

Eu am butonat WO vreo juma de an de la lansare și chiar avea foarte mult potențial.
Bai, da. E singurul MMO pe care l-am jucat vreodata, iar sor-mea l-a jucat in draci pana in ultima clipa, cand au zis 10x 4 all the WAAAGH!s si au scos din priza ultimul server. Cred ca avea toate neamurile de dark elves la Renown Rank 100. :lol:

Mare pacat ca au dat-o-n bara. Aveau tot ce le trebuie ca sa rupa competita intru vecie. Pentru mine o sa ramana un mister clustefuckul de incompetenta care practic l-a ingropat in cateva luni de la lansare. Cred ca exista si acum servere pe cotloanele Internetului, tinute de fani pasionati.
NO COVER. ALL MAN.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

E teoria aia cu "we need X amounts of people to break even on this project, or the board will axe us". Asa ca sunt oarecum fortati din start sa aiba asteptari nerealiste de la joc. In special tinand cont ca Warhammer Online s-a lansat cand WoW inca era in forma, iar toti wanna-bes visau la cum se vor umple de bani adunand din colturi nebanuite ale lumii cateva milioane de subscribers.

N-are rost sa discutam ca, aproape 10 ani mai tarziu, lumea este sceptica nevoie mare sa plateasca 60 EUR/USD pentru un joc video o singura data, daramite sa cotizeze extra lunar, plus eventuale ExPack-uri. Madness, I tell you!
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

8. Beyond Divinity (2004)

Image
ne0lith
proxe.net

Post by ne0lith »

8. Hearthstone

Revin mai tarziu cu descrierea.
caleb
Pig Cop

Post by caleb »

E tîrziu să mă înscriu?

On-off topic:

@neolith - you are hollow to me (Dark Souls gamedesign cheapness pun intended) :)

@mafio - vezi că ditai designerul care a lucrat la HL2 a lucrat și la dishonored și influența se simte din plin, just FYI :P as in cînd dai cu hate-ul pe HL2, stropești și exemplul pe care-l dai pozitiv, obligatoriu
Last edited by caleb on 17 Jan 2017, 11:49, edited 2 times in total.
MC
Dremora Lord

Post by MC »

@caleb. Nu stiam. :D
Deci de aici senzatia ciudata de City 17 pe care o aveam in unele locuri cand jucam Dishonored. :)
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

8. Guitar Hero

Image

FOR THOSE ABOUT TO ROCK... WE SALUTE YOU!

3...

2...

1...

GO!!!

CLAC CLAC CLAC CLAC CLAC CLAC CLACCLAC CLAC CLACCLACCLAC CLAC CLAC CLAC CLAC CLAC CLAC CLAC CLAC CLAC CLAC CLAC CLAC CLAC CLACCLACCLAC CLAC CLAC CLAC CLAC CLAC CLAC CLAC CLAC CLAC CLAC CLAC CLAC CLACAC CLAC CLAC CLAC CLAC CLAC CLAC CLAC CLAC CLAC

NOW GET READY TO SHRED!!!

CLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLACCLAC

Super distractie. Sa fie rock!
I'm livin' in a love shadow
TG
Cyberdemon

Post by TG »

caleb wrote:E tîrziu să mă înscriu?
Not really, daca ai ce sa mai alegi, go for it. Pe primele trei locuri poti sa alegi si jocuri care sunt deja pe primele trei locuri in listele celelalte, in rest trebuie sa fie unice. :)
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
caleb
Pig Cop

Post by caleb »

Here goes:

1. Deus Ex: Human Revolution

Image
Spoiler for Reason:
Nicicînd nu mi-a fost dat să văd un imens bluff cum s-a dovedit a fi Human Revolution, Impostorul. Imaginea de mai sus ilustrează perfect filosofia de game design. Au exportat punctual pe checklist-uri tot ce li s-a părut că alcătuiește primul Deus Ex, pe care apoi s-au scremut din răsputeri să le bifeze într-un ambalaj 'conform așteptărilor vremii'.
Așadar, întregul joc este cuprins de un filtru gălbui-căcăniu, așa cum și-ar trece o tută proastă selfie-urile pe instagram cu filtru vintage, cunoscut de profesioniști drept 'pișat de taur', tăind din start orice speranță de a nuanța atmosfera prin utilizarea judicioasă a unor palete de culori dedicate unor locuri și situații aparte. Nu, totul e căcăniu, trebuie să știi că ăla este trademark-ul jocului, e ca o vomă de exercițiu de branding care a înghițit 90% din gamut, exact cum vezi că fac cu decorul lanțurile de fast food-uri. Josnic. Și totuși, asta reprezintă cea mai mică problemă, în comparație cu...
...imbecilitatea de a reprezenta protagonistul la persoana a treia, ca în orice ordinăciune precum Gears of War (chiar, pe care mi-l rezerv ca alegere unică) și a rupe jucătorul efectiv de conexiunea cu lumea de joc, transformîndu-l forțat din experimentator direct în observator pasiv. Nu, niciodată, lead designer cretin ce ești. Presupunînd că ai fi făcut-o pentru mecanica de cover, stai în cur și ia notițe de la implementarea din FEAR 3. Nuff said. Problema este că nu doar de asta au făcut-o, ci pentru ca probotagonistul să poată arăta cool în timp ce...
...înjunghie în gît soldați, precum orice gunoi de personaj consolistic reciclat din deșeurile gîndirii, a se vedea Prototype (nu mi-l rezerv) sau îi caftește ca un Chuck Norris Jensen ce se află, tot la persoana a treia, căci dacă nu poate presa scoate cu ușurință un screenshot ca să arate 'stealth'-ul în plină glorie, e greu tare de marketat. Ce morții măsii era în neregulă cu o bîtă-n cap și cu electric prod-ul sau - dacă chiar trebuia, cu o tastă de takedown? Mai mult, ratații ăia nici nu s-au gîndit o secundă să altereze puțin magnifica mecanică, să surprindă jucătorul, cu vreun personaj care nu este ceea ce pare și eludează tacticile lui Jensen, pedepsindu-l, în loc să sucombeze cuminte precum toți ceilalți. Nici măcar o singură dată nu au făcut asta. Căci nu ne putem abate de la tipar, nu-i așa?
Vorbind despre tipar, ăia au înțeles clar că Deus Ex înseamnă să poți să omori tot în cale, să te tîrăști prin ventilație ca un șobolan sau eventual să dai un ocol prin vreo canalizare și acoperișuri, că așa trebuie musai, să ai mai multe căi către succes. Dar să răsplătești ocolurile în alt fel decît oferind un stash cu obiecte, de exemplu prin a arăta un element de peisaj pe care altfel nu l-ar vedea jucătorul, de a vedea de sus forma- zic și eu - de zvastică a unui complex imens care altfel poate ți-ar scăpa, nici pomeneală. Numai că toată formula asta care se reciclează pînă la imposibil cade-n cur și se face țăndări cu mult înainte de finalul jocului, trebuie să fii pe pastile sau să ai review de scris ca să suporți pînă la sfîrșit, mai ales că...
... augmentarea duce de la un personaj oricum prea puternic la o adevărată mașină de ucis sau eludat adversari, iar cloak-ul este insulta supremă prin felul în care-l implementează. Dintr-o chestie care trebuia să dea puțină tensiune, să-i mai fugă și lui Jensen un picioruș, mai o defecțiune, totul devine un checklist enorm. Bifează aia, ai făcut ailaltă, acum hai să vezi și alternativa, nu ca ar fi ceva deosebit, dar știi, ca să bifezi. Detașare maximă, repetiția este la ea acasă. Producătorul a observat asta, însă lipsa de inspirație a lovit din nou și cea mai buna rupere de ritm pe care au găsit-o au fost...
... boss fights. Pe bune? Ca într-un arcade ordinar? Și le-au mai și outsource-uit. Nu doar că strică orice brumă precară de distracție pe care ți-ar fi oferit-o jocul, ci apelează la ALTĂ echipă, pe bune? La arene, cel mai ieftin și bășit concept posibil într-un ecosistem în care ar fi fost mult mai interesant să te alergi cu 'bossul' prin ditamai mățăraia de nivel, să te vînezi așa cum o făceai în multiplayer-ul Splinter Cell, să crească puțina tensiune acumulată în timpul parcurgerii nivelului. Să bubuie un perete care fusese înainte impenetrabil și să ajungi într-o nouă parte, neexporată, a nivelului (cu posibilitatea de a ieși de acolo). Dar ei, nu. Patetic, penibil, de tristă amintire și frustrant, pentru că așa-zisa pregătire pentru boss fight se face prin precogniție. Vezi ce e pe-acolo, reîncarci și mai bagi o fisă. Toate chestiile astea ar fi fost poate tolerabile dacă nu ar fi fost și...
... povestea patetică, de genul Omul Bicentenar, ieftină pînă în cele mai mici detalii. Orice reală tensiune și problematică pusă în legătură cu adevărata condiție a 'augmentaților' nu putea să vină din exterior, ci materialul era chiar acolo, Jensen, augmentat cu forța. Prin beta, văzînd că oglinda din baia lui era spartă, deja mi-am făcut trip-uri cum că va evolua în altceva, că vei putea lua un path fără augmentări, că te vei duce la o clinică să le scoți și să lupți împotriva curentului, dacă asta vrei, dar nu.... se oprește acolo, restul e livrat din exterior, de bipezi din carton de care cica ar trebui dar nu are cum să ne pese. Epic fail și în expunere, nu mai vorbim de diareea generică în care se afundă intriga globală, de fond, pusă la respect și de anumite titluri din seria Call of Duty (gen Black Ops), ce să mai vorbim de cyberpunk-uri. Cel mai tare e că toate textele și replicile sunt scrise la normă, tot cu checklist în față (control stilistic, vezi dacă ai menționat aia) de cea mai ineptă și plictisitoare scriitoare pentru jocuri pe care am avut neplăcerea să o cunosc prin intermediul acestui joc. Pe lîngă asta, Sandra Brown e aur curat și pînă și Cohelo, cu filabosofia lui plutitoare la suprafața apei de canal a gîndirii, parcă devine mai îmbietor. Și, ca să fie și mai penibil și mai generic...
... o ard cu trans-umanism și alte rahaturi de tristă amintire. Trans-gender, trans-common-sense, trans-vestite, în linie cu toate găluștile politice corect inoculate într-o europă căzută în cea mai gravă beznă a dejecțiilor iluministe. Dar sunt pîrghii la modă, așa faci treabă și miști audiența. Cu un protagonist cu voce răgușită, că doar Dark Knight a avut succes și aia înseamnă gravitate, nu faptul că are muci în gît și a luat prea multă muie de la Prietenul Lui, Robotul. Cu bărbuță de hipster, că pe vremea aia nu mai găseai purtător de scrot fără favoriți și mustață prin baruri. Ceea ce ne aduce la celebrele...
...butoane, butoane, butoane. Uau, plot twist, unul e mai ascuns, doar pentru 'inițiați'. Cea mai mare labă de final din istoria labelor. Ar trebui să li se interzică să mai lucreze în industrie pentru asta.

Per total un jeg mascat în pansament pentru nostalgici. Au pus botul cum o fac și văduvele slabe de înger în mrejele șarlatanilor dornici de îmbogățire. Rușine!!!!
Zici că e un reboot generat automat de un AI pus pe curvăsăreală, nu de o echipă umană, capabilă de aborđări unice, sensibilitate, subtilitate. Mankind Divided? Hai sictir, mînca-v-ar falimentul de curve proaste și obosite cu jocurile voastre de căcat cu tot.
P.S. - Am fost hateful ca să match-uiesc tonul draftului, nush dacă e musai, e primul draft, sunt neîntinat...
TG
Cyberdemon

Post by TG »

8. Test Drive Unlimited 2 (2011)

Completez diseara alegerea.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

^^ Poți fi oricât de (puțin) hateful vrei, Caleb. Nu există reguli în acest sens.
REMEMBER CITADEL
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

8. FarmVille

Image

MUIE! Pentru ca la locul precedent de munca mi s-a intamplat de prea multe ori sa ma cheme cate o tanti de 50 de ani ca are probleme cu calculatorul numai ca sa-mi zica ca nu merge FarmVille sau ca MERGE PREA GREU SI II CRESC GREU CULTURILE. SA MA FUT IN CULTURILE LU MATA DE PORUMB.

Multumesc
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

:)))) np
caleb
Pig Cop

Post by caleb »

2. Gears of War 2

Image
Spoiler for Reason:
Pentru că o lume maro mînjită cu sînge maro este exact ceea ce trebuie să miște în față industria jocurilor pe consolă, cu trapezoidali generici pitiți în boscheți, gata să sară cu lama zimțată la gîtul reptilienilor generici puși pe căpatuială cosmică, într-un spectacol de sînge roșu-maroniu. Stai și tragi de după cover, mergînd ca melcu, sprintezi spre alt cover și eventual ajungi la meleu. Un adevărat curcubeu monocrom, ce mai.
De fapt, este un fel de Starship Troopers și mai prost, cu inamici neinteresanți, niveluri de toată bafta și o mecanică de joc care face pînă și Frogger să pară o capodoperă complexă a unui geniu profund. Lui putem să-i mulțumim pentru puhoiul de titluri cu mecanică generică de cover și failplay pe toate părțile.
Rar mi-a fost dat să mă plictisesc mai tare, pînă și porcăria aia de Halo are mai multă personalitate, în schimb GoW este de o austeritate mai ceva ca un nivel gol în UnrealEd - măcar în ăla poți pleca de la zero și ai 99% șanse să scoți ceva mai fain. Word.

Uite și din ce se inspiră:
Image
... exceptînd faptul că vechiul Who Dares Wins e chiar un joc bun și încă distractiv și acum.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

^Vezi ca e a 7-a alegere a lui Stokkolm, nu poti sa-l iei daca e in afara primelor 3 alegeri
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

chestr0ny wrote::)))) np
ce inseamna np?
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

no problem
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

DarthZombie wrote:^Vezi ca e a 7-a alegere a lui Stokkolm, nu poti sa-l iei daca e in afara primelor 3 alegeri
Eu ii dau voie. Daca e nevoie chiar imi retrag alegerea #7, l-am luat partial ca mi-era teama ca o sa fie lasat pe dinafara. TG are verdictul final.
ne0lith
proxe.net

Post by ne0lith »

Well, mai simplu ar fi sa ia 2-ul, same shit.
caleb
Pig Cop

Post by caleb »

Ok, GoW 2 - same shit :) Sorry, mi-a scăpat :((
Post Reply

Return to “Forum Drafts”