Ce filme am mai vazut

Ce muzica mai ascultați, ce filme ați mai văzut și ce cărți ați mai citit.
vulp
Hammer Haunt

Re: Ce filme am mai vazut

Post by vulp »

ola small dickie wrote:
ola small dickie wrote:Am plecat la cinema la Sieranevada
Daca va place sa asistati la o pomana si nu aveti una in agenda in viitorul apropiat si aveti chef de una recomand. Cristi puiu stie sa faca o pomana foarte realista, asta i-o dau ca merit. Daca as fi critic de film as incepe recenzia cu titlul "Realism de pomana".
are si dentisti?
unde dai si unde doare unde dai si unde doare
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

are niste doctori da parca n-am auzit dentisti
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Atat timp cat n-are ciorba, ma bag si eu. Plus ca, daca nu confund capodoperele, Sieranevada era coproductie balcanica.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
vulp
Hammer Haunt

Post by vulp »

Sieranevada 7/10 cam bun dar cam tarziu (daca iesea prin 2011-2012 lua 8/10)

Independence Day: Resurgence 4.5/10 ce naiba 1. regizorul se crede spielberg dar nu e 2. are chinezi, africani, indieni (parca), tibetani... dar n-are arabi? sau arabii sunt extraterestrii? wtf? cum a ajuns sa fie produs un asemenea jeg de film? cine a investit 165 milioane de dolari in asa ceva? seriously, wtf?

edit: a da, "madam president", am inteles
vulp
Hammer Haunt

Post by vulp »

Tale of Tales (2015)

6/10

coproductie italiano-francezo-britanica, bazata pe pentameron (colectie de basme din Napoli); filmul are trei povesti, din pacate intercalate; un festin pentru ochi, potrivit pentru copii - bine, sunt ceva tzatze acolo si cateva scene de sex - insa nimic revoltator
vulp
Hammer Haunt

Post by vulp »

Nerve (2016)

5/10

protagonista e respingatoare (si urata). in afara de asta, mama protagonistei (o sora medicala + stereotipul "jewish mother"... regizorul e evreu de altfel... cine a scris cartea e evreica), este cauza de facto a tuturor evenimentelor... bomboana de pe tort este "hacker queen," o negresa lesbiano-comunista cu ochelari, care-i baga inapoi banii in cont mamei.

mesajul filmului este clar: poti sa minti cat vrei, in cel mai rau caz chemi politia sa-l ia pe cel care credea ca vorbesti pe bune

eu, personal, prefer sa fiu anonim (bine, pseudonim) si sa zic adevarul, decat sa fiu cu nume si sa mint nonstop
Anne
I mean business

Post by Anne »

Acum cateva zile am zis, frate vreau sa vad un film romanesc, sa rad, sa ma relaxez, deschid youtube-ul si gasesc:
Operatiunea Monstrul (1976) 9/10. Comedie clasica cu Toma Caragiu, monologuri cu talc, serios, scenariul e scris ca la carte, nu am mai ras asa demult, pur si simplu m-a binedispus. Actiunea se petrece in Delta Dunarii, la pescuit, unde 3 prieteni au planificat cum sa-l prinda pe "Monstrul". Cu siguranta am sa-l revad, poate chiar acum, sunt nedormita de mai mult de 33 de ore si creierul meu nu mai functioneaza, asa ca nu mai scriu nimic ca cine stie ce prostii mai zic.
Image Image
vulp
Hammer Haunt

Post by vulp »

operation avalanche 6.5/10
vulp
Hammer Haunt

Post by vulp »

arrival 7.7/10
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Operation Mekong.
Film de actiune pura in vâna lui the Raid I si II. La mii de ani lumina fata de shit-urile americane de gen.

Pentru categoria din care face parte 8/10
ola small dickie
Big Daddy

MC wrote: Film de actiune pura in vâna lui the Raid I
In ce? :lol:
MC
Dremora Lord

Post by MC »

VÂNĂ, vine, s. f. I. 1. Vas sangvin de diferite mărimi, care duce sângele de la organe și țesuturi la inimă; p. gener. (fam.) orice vas sangvin; venă (1). ◊ Expr. A-i îngheța (sau a i se slei) cuiva sângele în vine = a-l cuprinde pe cineva groaza, a încremeni de frică. 2. (Pop.) Fibră musculară; tendon, zgârci; mușchi. ♦ Vână de bou = cravașă făcută din ligamentul cervical posterior al boului; p. ext. baston de cauciuc folosit de cei care mențin ordinea publică. ◊ Loc. adj. Tare (sau bun) de vână = puternic, viguros. Slab de vână = neputincios, slăbănog. ◊ Expr. A fi numai vână = a fi sprinten, agil, puternic. 3. (Pop.) Parte a piciorului cuprinsă între genunchi și gleznă; gambă. ◊ Loc. adj. și adv. Pe (sau în) vine = (despre pantaloni) lăsați sau căzuți mai jos de talie; spre genunchi; (despre oameni) cu pantalonii lăsați sau căzuți. ◊ Loc. adv. Pe vine = ghemuit, cu genunchii îndoiți, sprijinind greutatea corpului pe gambe. *- Expr. (Reg.; în legătură cu verbe de mișcare) Cu coada între vine = umilit, rușinat. II. 1. Pătură minerală continuă infiltrată între celelalte straturi ale solului; filon. ♦ Pânză subterană de apă. 2. Șuviță, coloană de lichid; p. ext. dâră. ◊ Vâna apei = curentul, șuvoiul apei. 3. (Bot.) Nervură. ♦ Fiecare dintre ramificațiile rădăcinii unui copac. – Lat. vena.

The Raid (Indonesian: Serbuan Maut, lit. 'The Deadly Raid'; Japanese: ザ・レイド; released in the United States as The Raid: Redemption) is a 2011[6] Indonesian martial arts action survival film written and directed by Welsh filmmaker Gareth Evans and starring Iko Uwais.

N-ai mai auzit folosit cuvântul "vână" folosit în asemenea contex? E o expresie destul de folosită, cel puţin prin părţile astea. L-am văzut şi pe Caleb folosind o expresie de genul. Mi-a fost mai la îndemână decât să caut alt cuvând care să exprime exact ce am vrut să zic.

Omu' cât trăieşte învaţă.
ola small dickie
Big Daddy

Nu l-am mai auzit folosit in acest context gresit pana acum. O alta mutatie din engleza in vena lui "a face sens". "in the vein" din engleza chiar e foarte usor de tradus in romana fara expresii care suna penibil de tipul "in vâna".

stai...am zis "de tipul" ? ia uite ce usor era
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Bine domnule Pruteanu.
juve3332
Hammer Haunt

Post by juve3332 »

Elle de Paul Verhoeven. Aberatie pretentioasa despre fulminant de goala (si cumva triumfatoarea) existenta a unei femei de succes, oarecum in fundal meditatie (superficiala) asupra vietii frantuze contemporane, sexualizata pana la patologie, anesteziate emotional si mioape in privinta Chestiunilor Mari. Pentru mine, totul a fost o insailare prea artificiala. Jocul e clinic, fara greseala, montajul foarte smucit m-a enervat. 2.5/5
marius
Zergling

Post by marius »

Hell or Highwater.

Chris Pine, a luat o pauza de la jucatul rolului de pretty boy in your average hollywood blockbuster. Acu e doar un somer amarat intr-un Texas rural saracit si aflat in linie moarta. Banca ii vrea ferma, da Pine si frasu sunt in stare de orice sa o pastreze. Un Jeff Bridges aproape iesit la pensie incearca sa ii opreasca. Unul din filmele bune aparute anul trecut.
Wraith » 9 May 2014, 18:48 wrote:Azi urasc faptul ca cineva mi-a luat vechiul user de pe forum doar ca sa faca lurking cu el. Ceea ce intentionam sa fac si eu oricum, dar macar eram THE Marius. /hate
ProtectorateNova wrote:Cand ma jucam eu Gothic 2 tu erai in clasa 5-a.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

The Purge

Am fost avertizat din toate partile ca e prost, dar totusi am crezut ca o sa-mi placa, fiindca e cu home invasion si genul asta mi se pare destul de spooky. Nope. A fost foarte prost si inca incerc sa inteleg cum de o noapte de crima la liber ar rezolva problemele economice ale SUA. :lol:
I'm livin' in a love shadow
ne0lith
proxe.net

Post by ne0lith »

Ah, avem topic de filme?

Hell or Highwater e intr-adevar foarte bun. Cinematografie superba, atmosfera de western, dialoguri amuzante si o prestatie memorabila din partea lui Jeff Bridges.

M-am uitat si la The Drop. Excelent. Tom Hardy face probabil cel mai bun rol al sau (chiar peste cel din Betmen, nu pot sa cred), iar ultima prestatie a lui James Gandolfini este si ea una solida. E un film lent, axat pe trairile personajelor, dar nu uita sa iti rasplateasca rabdarea. Cel mai bine merge vazut fara sa citesti nimic despre el.

Am mai vazut si niste mizerii pe care o sa le uit complet in cateva zile.
vulp
Hammer Haunt

Post by vulp »

chestr0ny wrote:The Purge

Am fost avertizat din toate partile ca e prost, dar totusi am crezut ca o sa-mi placa, fiindca
la cum arata putea sa fie si cel mai bun film din univers, eu am rezistat fix 5 minute :lol:

ne0lith >> mersi, n-am vazut alea

Francis Bacon: A Brush with Violence. Productie BBC de o ora 20 minute, a aparut acu 4 zile. Mi-ar placea sa cred ca am vazut toate documentarele/interviurile cu Francis Bacon (sunt in jur de 10). Poate nu e cel mai bun documentar, insa este primul HD si arata decent (inclusiv materialele de arhiva, care nu arata de parca ar fi fost ripuite de pe youtube... History Channel pls). Merita vazut.
zme-ul

Post by zme-ul »

Arrival - 7.5/10

cinematografie foarte buna, directorul foarte bun, muzica OK, povestea ... sunt doua chestii in filmul asta care deranjeaza
Spoiler:
  • grupul de soldati care pe nepusa masa se hotarasc ei fara vre-n motiv clar sa arunca in aer nava septopozilor; nu se explica nicaieri motivatia lor
  • exita in fil un moment deus-ex-machina care rezolva instant toate problemele intrigii, si ma refer la momentul in care Louise "calatoreste" in viitor si primeste nu numai numarul personal al generalului chinez cat si ultimele cuvinte ale sotiei lui
Post Reply

Return to “Cărți/Muzică/Filme”