Re: Game Draft XI - Hate Draft (Discuții)
Moderator: Michilangelo
Re: Game Draft XI - Hate Draft (Discutii)
Mda, e mai practic să dai PM celui care urmează în listă după tine, în felul ăsta, pînă și o amibă ca mine poate ține minte 'regulile' 

- ola small dickie
- Big Daddy
Eu o fac cu mahdi si tg. In 3
- DarthZombie
- Dremora Lord
Avand in vedere ca suntem 12 [habar n-am daca Mafio mai are timp in RL sa revina], propun ca prima runda de dueluri sa fie in 4 grupe de cate 3, cu primii 2 din fiecare grupa sa se califice mai departe, ca sa ramanem cu o putere de 2 pentru un knockout stage clasic. Pollurile din aceasta grupa ar merge sa fie cu alegeri multiple, pentru ca fiecare votant sa aleaga cate doua liste din cele trei. Alternativ putem folosi un sistem de vot pe puncte, fiecare votant alege listele in ordine de la cea mai buna la cea mai slaba, alegerea 1 valoreaza 5 puncte, alegerea 2 valoreaza 3 puncte si ultima alegere valoreaza 1 singur punct. Both would work imho.
Imi convine ideea cu cate un thread dedicat fiecarei liste, eu zic ca ce am scris mai sus e in continuare posibil. O sa fie haos insa in subsectiunea asta de forum cu 12 + 4 threaduri simultane
)
Imi convine ideea cu cate un thread dedicat fiecarei liste, eu zic ca ce am scris mai sus e in continuare posibil. O sa fie haos insa in subsectiunea asta de forum cu 12 + 4 threaduri simultane

- ola small dickie
- Big Daddy
mie imi place mai mult cu dueluri knockout din prima, fara grupe
- DarthZombie
- Dremora Lord
Si cum faci asta in 12? Finala in 3 ar fi cam meh.
Eu aș merge pe grupe + knockout, că n-am mai încercat. Sau efectiv un blitz în care fiecare bagă cîte o singură chestie și fiecare face topul preferințelor, excluzîndu-se pe el. Locul devine numărul de puncte (adică ești mai bine situat cu 11 locuri 1 și un total de 11 decît dacă ai 36 (compus din situarea pe locurile 6, 4, 2, 3 ....), să zicem. La final, primii patru cu cele mai multe puncte (s-au clasat evident mai pe la spatele topurilor) sunt eliminați. Cred că e mai rapid.
Nu particip in draft dar va sugerez sa tindeti catre un sistem cat mai simplu. Sa faci o duzina de topicuri e problematic, si daca cineva vrea sa faca o referinta in viitor la vreun post sau o opinie a cuiva in legatura cu un anumit joc (acel cineva fiind probabil eu) ar fi ok sa nu orbecaie ca un cretin printre topicuri. Jocul ca jocul, dar ganditi-va ca cineva ar citi ce ati scris voi candva in viitor. Ar trebui sa fie totul lesne de inteles si urmarit.
Păi de aia am propus eu sistemul ăla cu un shot apoi votat reciproc.
Uau, chestia aia cu SCII
) Nu credeam că ia cineva în serios povestea. Pentru mine era ceva de genul 'bla bla bla'. Eu îl văd ca pe un fel de LEGO, unde toată plăcerea e să-ți crească baza sub pleoapa-ți ocrotitoare. Sigur, cel mai bine e să-ți zdrobești vrășmașii, să-i vezi cum aleargă mîncînd pămîntul prin pucioasa ta și să auzi cum îi bocesc muierile lor. Da' pe online, dacă ai și viață, multă baftă.
Uau, chestia aia cu SCII

Si eu m-am mirat cand am vazut reactia la SC2 release relativ la story, cand vine vorba de strategy in general evit campaniile si bag direct random maps. Daca nu te intereseaza story-ul, campaniile sunt un fel de secvente de random maps cu limitari extra impuse de scenarii. Not fun.
Imi plac cele din AoE 2 pentru partea istorica though (always liked history), dar recunosc ca le joc mai mult si pentru achievements
Imi plac cele din AoE 2 pentru partea istorica though (always liked history), dar recunosc ca le joc mai mult si pentru achievements

Probabil vom avea sistem clasic, se duce distracția la ceva super rapid, aș vrea să văd și părerile celor care votează despre liste. Până la urmă suntem puțini oricum, iar numărul de thread-uri nu e problematic.
@Foxman
Dragon Age 2 nu e în nici un chip sau fel un joc sub-mediocru. E un joc prost.
Aka nu am trecut de tutorial pentru că nu am vrut să învăț butoanele?Apollyon wrote: Am incercat si eu Witcher 2 dar am renuntat inainte sa termin vreun quest. Teribil combatul.
@Foxman
Dragon Age 2 nu e în nici un chip sau fel un joc sub-mediocru. E un joc prost.
- DarthZombie
- Dremora Lord
Problema povestii din SC2 e ca SC1 facea ce face asta numai ca mult mai bine imho 

Am invatat butoanele si am trecut de tutorial dar combatul is a fucking joke.TG wrote:Aka nu am trecut de tutorial pentru că nu am vrut să învăț butoanele?Apollyon wrote: Am incercat si eu Witcher 2 dar am renuntat inainte sa termin vreun quest. Teribil combatul.
- DarthZombie
- Dremora Lord
Ar trebui sa joci Witcher 1, acolo sa vezi minunatie de combat system!
Serios, Witcher 2 e perfect jucabil. Videoul ala nu arata decat ca respectivul nu stie unde sa faca dodge si cum sa-si foloseasca abilitatile.
Serios, Witcher 2 e perfect jucabil. Videoul ala nu arata decat ca respectivul nu stie unde sa faca dodge si cum sa-si foloseasca abilitatile.
Pe mine combat-ul din W2 nu m-a supărat atît de mult pe cît m-a deranjat mizeria aia cu discriminare rasială. E drept că apare și-n cărți, și-n serial, dar nu are nici pe departe ponderea pe care i-au dat-o ăștia în joc.
Dar combatul tot prost e, există un contrast imens între cum trebuie să o gîndești și cum se desfășoară de fapt. În timp ce Geralt se întrece în tumbe și piruete spectaculoase, mentalitatea din spatele acțiunilor se cere să fie foarte chibzuită, calculînd foarte bine cînd te ferești, cînd ataci și cînd faci buff-uri, whatever. Ori dezacordul ăsta este major și strică mult din feeling. Era ok dacă sacrificau din 'spectacolul vizual' pentru a ilustra chestii mai fidele inputului, cu un Geralt mai zgîrcit în spectacol dar foarte precis. Era ok și dacă lăsau mai liberă și frenetică partea de input necesar. Așa însă, există un disconnect major între ce trebuie să faci ca să iasă ok lupta și ce vezi pe ecran, ori asta mi se pare greu de tolerat. Nu poate sta nici lîngă Gothic 1 în privința asta, darămite Souls, de un de au încercat să se inspire puțin.
Nu e vorba că nu e jucabil, e vorba că e foarte împiedicat și scindează cumva jucătorul de lumea de joc prin ce am descris mai sus. Problema cu 2 este că ei voiau de fapt să facă Witcher 3 deja și multe chestii implementate s-au izbit de praguri de 60-75% done cînd au trebuit puse cap la cap și livrate într-un produs cît de cît coerent. De-aia e o experiență colțuroasă și pe alocuri neterminată. Oricum, din punctul meu de vedere 'bate' Assassin's Creed la capitolul luptă, dar, din nefericire, nu cu mult.
Dar combatul tot prost e, există un contrast imens între cum trebuie să o gîndești și cum se desfășoară de fapt. În timp ce Geralt se întrece în tumbe și piruete spectaculoase, mentalitatea din spatele acțiunilor se cere să fie foarte chibzuită, calculînd foarte bine cînd te ferești, cînd ataci și cînd faci buff-uri, whatever. Ori dezacordul ăsta este major și strică mult din feeling. Era ok dacă sacrificau din 'spectacolul vizual' pentru a ilustra chestii mai fidele inputului, cu un Geralt mai zgîrcit în spectacol dar foarte precis. Era ok și dacă lăsau mai liberă și frenetică partea de input necesar. Așa însă, există un disconnect major între ce trebuie să faci ca să iasă ok lupta și ce vezi pe ecran, ori asta mi se pare greu de tolerat. Nu poate sta nici lîngă Gothic 1 în privința asta, darămite Souls, de un de au încercat să se inspire puțin.
Nu e vorba că nu e jucabil, e vorba că e foarte împiedicat și scindează cumva jucătorul de lumea de joc prin ce am descris mai sus. Problema cu 2 este că ei voiau de fapt să facă Witcher 3 deja și multe chestii implementate s-au izbit de praguri de 60-75% done cînd au trebuit puse cap la cap și livrate într-un produs cît de cît coerent. De-aia e o experiență colțuroasă și pe alocuri neterminată. Oricum, din punctul meu de vedere 'bate' Assassin's Creed la capitolul luptă, dar, din nefericire, nu cu mult.
Last edited by caleb on 22 Jan 2017, 16:03, edited 1 time in total.
"Negreanu is also an avid fan of Hearthstone: Heroes of WarCraft. After picking up the game in 2015, he began streaming it alongside poker on Twitch and was invited to a showmatch during the Hearthstone World Championship at BlizzCon 2015 in Anaheim, California against former StarCraft: Brood War pro and fellow WSOP and WPT champion Bertrand "ElkY" Grospellier, which he won 3-1. [>]"ne0lith wrote:Nu vad rostul comparatiei cu un joc de carti. Iar Poker-ul sunt destul de sigur ca e un joc de carti mai complex decat Hearthstone, ai mult mai multe elemente de luat in calcul. Hearthstone ar trebui mai degraba comparat cu macao.
Citeam random pe wiki colloquialisms in poker si un 10/7 e trecut ca mana lui preferata, am dat click sa vad ce-i cu tipul pentru ca mai auzisem de el si uite ce-am gasit la finalul paginii.
Nu ma pronunt aviz la complexitate etc. dar ganditi si voi putin. Un "High-Fantasy" card game ar trebui in primul si in primul rand comparat cu un joc similar; il compari cu Magic the Gathering sau chiar cu Arcomage din Might&Magic. Pe urma daca vrei faci si trimiteri la alte jocuri de carti (care si alea au sens in fapt, cum adica nu vezi rostul comparatiei cu un joc de carti cand e vorba de un simulator de joc de carti). Nu ca ar fi cazul despre critici mega-complexe in jocul vostru bazat pe "venting" dar asta nu exclude critica pertinenta din discutie.
Stokkolm comparase snooker-ul cu un joc de carti, iar eu i-am raspuns vizavi de exemplul sau. Citatul e scos din context, lipseste fix fraza care clarifica situatia. Ar fi interesante si niste critici pertinente, dar nu am pretentia ca ar putea veni din partea mea. Am ales un joc antipatic pe care nu am de gand sa il incerc vreodata, nu ma pot supune chinului de a trece prin el pentru a veni cu argumente solide.Nervozix wrote:Pe urma daca vrei faci si trimiteri la alte jocuri de carti (care si alea au sens in fapt, cum adica nu vezi rostul comparatiei cu un joc de carti cand e vorba de un simulator de joc de carti). Nu ca ar fi cazul despre critici mega-complexe in jocul vostru bazat pe "venting" dar asta nu exclude critica pertinenta din discutie.
E greseala mea atunci. Si iata quote-ul integral, pentru ca eu am crezut ca te referi in fapt la Hearthstone pe urma aviz la jocuri de carti si poker (in ce a continuat ideea), nu la Snooker aviz la Hearthstone/jocuri de carti in general. Am citit si inteles eu gresit flow-ul paragrafului tau.ne0lith wrote:@Stokkolm: Snooker-ul are "mecanici" extrem de greu de stapanit, nu conteaza ca stii ce trebuie facut cand nu poti pune nici chestiile cele mai elementare in practica. Nu vad rostul comparatiei cu un joc de carti. Iar Poker-ul sunt destul de sigur ca e un joc de carti mai complex decat Hearthstone, ai mult mai multe elemente de luat in calcul. Hearthstone ar trebui mai degraba comparat cu macao.
Eu unul oricum incerc sa nu iau ce vad in draft prea in serios, pentru ca e clar un fel de "roast" pana la urma. Totusi unii pun mai mult efort decat altii, dar asta o sa rezolvati voi intre voi la faza de votare.
What can I say, not my kind of game. Am murit la primul quest cat n-am murit in Wild Hunt, Heart Stone si Blood and Wine la un loc. Iar interfata cu skillurile si cu inventarul imi da dureri de cap.DarthZombie wrote: Serios, Witcher 2 e perfect jucabil. Videoul ala nu arata decat ca respectivul nu stie unde sa faca dodge si cum sa-si foloseasca abilitatile.
Re: Game Draft XI - Hate Draft (Alegeri)
R.I.P. - Au distrus o serie cu porcăria aia de 3 în coadă. Dacă-i ziceau spin-off cu subtitlu tot era mai bine. Acu' sincer, pe partea de coordonare Desperados (primul) a atins un nivel peste C2. Oricum, ce e ciudat este că le țin minte în primul rînd pentru că sunt niște generatoare puternice de situații amuzante, eu rîd de mă cocoșez cînd le joc.
E.g. - Cînd cobor pe stînci într-o misiune din Desperados, o serpentină mai jos vezi niște mexicani în jurul focului. Nu era stilul meu, dar mi s-a părut haios să le arunc o dinamită. Pică aia, ca-n desene animate, urmează o clipită de tăcere, după care se aruncă ăia urlînd : Ay, Santa Mariaaa!! și puf! Dacă îl jucați, do it, merită.
E.g. - Cînd cobor pe stînci într-o misiune din Desperados, o serpentină mai jos vezi niște mexicani în jurul focului. Nu era stilul meu, dar mi s-a părut haios să le arunc o dinamită. Pică aia, ca-n desene animate, urmează o clipită de tăcere, după care se aruncă ăia urlînd : Ay, Santa Mariaaa!! și puf! Dacă îl jucați, do it, merită.
So, de curiozitate, voi cum o sa votati? Ce criterii veti avea in vedere?@
I'm livin' in a love shadow