Donald Trump

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
vulp
Hammer Haunt

Re: Donald Trump

Post by vulp »

ok deci aparent eram singurul care era convins ca o sa faca un zid. la propriu. ok. ma duc sa beau. ceau

p.s.
Presedintele american Donald Trump a afirmat joi ca omologul sau mexican Enrique Pena Nieto ar trebui sa-si anuleze vizita pe care urmeaza sa o faca la Washington, daca Mexicul refuza sa plateasca pentru constructia zidului de la frontiera, relateaza Reuters.
unde dai si unde doare unde dai si unde doare
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Robert Holmes, sotul lui Jane Jensen, pe Facebook:

Jane and I have decided we won't ever spend another dime on medical expenses, or books, or food, any kind of self improvement, or any technology, or any kind of support for ourselves, the animals, or those we love. But we are going to spend millions, maybe billions of dollars, to build a wall of dandelions surrounding the entire farm, to keep the wind and pollen and insects out. And we're positive our neighbors will pay for it! We think this is really brilliant. Everyone says so! It's a yuge idea! Probably the best we've had. You'll see..

Image
Apollyon
Pig Cop

Post by Apollyon »

Lasand putin la o parte artistii deveniti peste noapte experti in politica, uite un articol care explica cum poate Trump sa forteze Mexic sa plateasca pentru zid:

https://www.washingtonpost.com/opinions ... 0cdeaf0013
[...] One of the countries with whom we have a large trade deficit is . . . Mexico. The U.S. trade deficit in goods with Mexico was $60.7 billion in 2015 and is expected to be around $65 billion in 2016. So if Mexican imports are taxed at a rate of 20 percent, the United States would raise about $13 billion a year in revenue from Mexico via the border adjustment.

How much will the wall cost? Trump has put the price at between $8 billion and $12 billion. Others have suggested it could be higher, between $15 billion and $25 billion. Either way, the full cost would be more than covered in one or two years by the $13 billion in annual revenues we would collect from Mexico. Indeed, over several years, the border adjustment could force Mexico to pay not only for the wall, but for the costs of a lot of Trump’s other border-security measures — from expediting the deportation of criminal aliens to hiring more screeners to conduct “extreme vetting.”

In other words, the border adjustment would allow Trump to keep two major campaign promises at once — he could tax imports and subsidize exports, while forcing Mexico to pay for the wall.

And here is the really brilliant part: There is nothing Mexico could do about it.
Apollyon
Pig Cop

Post by Apollyon »

just now
White House spokesman: Trump calling for 20 percent tax on imports from Mexico to pay for southern border wall - The Associated Press
zme-ul

Post by zme-ul »

In other words, the border adjustment would allow Trump to keep two major campaign promises at once — he could tax imports and subsidize exports, while forcing Mexico to pay for the wall.
am o mare problema cu chestia asta
cine plateste taxele de import, nu cetateanul american cand cumpara produsul?
cine plateste pt subventii la export? nu tot cetateanul american?

pai si atunci cum plateste Mexicul pt zid?!?!?!
vulp
Hammer Haunt

Post by vulp »

nu, practic daca nu se scad respectivele taxe din valoarea produsului, produsul nu intra in tara. cetateanul american plateste la fel de mult (eventual mai putin, din motive populiste). fazele astea nu trebuie confundate cu economia interna a unei tari. e vorba de finantze vs. economie, in 2 tari diferite + interactiunea acestora. multe variabile.

oare cate parcuri de distractii si malluri o sa cuprinda noul wall? <3
zme-ul

Post by zme-ul »

vulp wrote:cetateanul american plateste la fel de mult (eventual mai putin, din motive populiste).
calitatea produselor or sa scada si pentru ceea ce plateau 1$ (sa zicem), vor plati 1.5-2$

economia americana de abia si-ar putea permite un zid pe granita cu Mexiul, dar economia mexicana duduie in asa incat sunt perfect capabili sa-l plateasca :roll:

nu erau destui straini rapiti din strada in Mexic pana acum? ia sa vezi de acum in colo - sezon deschis la americani
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Diferenta majora in toata discutia asta, daca este sa fie asa cum zice Trump, este ca nu Mexicul plateste pentru zid, ci contribuabilii din Mexic vor plati pentru zid. Teoretic, daca alde... Ford, sa zicem, nu mai poate produce masini in Mexic la preturi mici (adica salarii demne de Mexic, costuri demne de Mexic etc.), pe care sa le treaca granita repede si fara taxe (ca doar au tratat comercial, US cu Mexic) si sa le vanda la preturi demne de US, atunci Ford o sa ameninte ca pleaca din Mexic. Poate se muta in US, poate se muta in UK, poate Mexicul o sa vina cu caciula in mana si cu o subventie considerabila (si/sau alte avantaje importante) prin care Ford nu iei pierde marja de profit actuala. Aia isi doreste Trump.

E cale lunga de la teorie si pana la practica. Si cand sunt multi actori implicati, exista sanse foarte mari sa nu prevezi toate optiunile pe care acestia le pot alege. Din nou, in mod ideal, Trump vrea sa forteze companiile care produc in Mexic, DAR vand in US sa produca direct in US. Pentru ca Mexicul o sa primeasca niste taxe suplimentare pentru ce se importa de acolo si pentru ca US-ul o sa ofere el avantaje fiscale catre companii. Again, not a bad theory - se bazeaza pe marja de profit a companiilor. Ca actionarii concernului X sau Y nu o sa accepte profituri diminuate doar ca sa "stick it to the Trump-man". Iar US nu este Romania, de ex, ca sa ai nevoie de 99 de ani pentru a construi o autostrada, un aeroport, pentru a armoniza niste taxe, pentru a acorda niste avantaje fiscale etc.

LE De exemplu, Apple vrea sa faca smartphones in India. Insa nu vine doar pe vorbe - vrea magazine proprii in India, vrea scutiri de taxe (pentru importuri de componente, ca doar n-o sa le cumpere de la indieni, LOL - banii raman in familie, nu se dau la straini), vrea avantaje pentru angajari locale, vrea infrastructura pentru distributie si export etc. Apple nu vine din dragoste pentru India. Si daca ar fi gasit o alta tara mai stabila si cu avantaje mai bune, s-ar fi dus acolo. Simplu. Matematic de simplu.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
vulp
Hammer Haunt

Post by vulp »

zme-ul wrote:
vulp wrote:cetateanul american plateste la fel de mult (eventual mai putin, din motive populiste).
calitatea produselor or sa scada si pentru ceea ce plateau 1$ (sa zicem), vor plati 1.5-2$

economia americana de abia si-ar putea permite un zid pe granita cu Mexiul, dar economia mexicana duduie in asa incat sunt perfect capabili sa-l plateasca :roll:

nu erau destui straini rapiti din strada in Mexic pana acum? ia sa vezi de acum in colo - sezon deschis la americani
da, asta e clar, odata ce pui limitari de acest gen, calitatea produselor o sa scada. dar asta nu o sa atraga de la sine cresterea consumului... cel mult o crestere indirecta in cheltuieli de sanatate, servicii (reparatii etc). aceste schimbari indirecte, insa, sunt fix ceea ce economistii de dreapta prefera. deci e cam win-win (adica win extern + win intern, joburi, reciclarea banilor, stabilizarea inflatiei) din punct de vedere al economiei politice. chiar daca e naspa.

mai trebuie sa avem in vedere si faptul ca yuge wall va fi un yuge landmark, cum am mentionat mai sus. probabil paradoxal, dar ar atrage fix chinezii, "competitorul" mexicului.

pare din topor dar cred ca e o chestie foarte fina si de durata medie (daca nu chiar lunga).

p.s. de acord, faza ca "de la mexicani o sa vina banii" e vrajeala ieftina; tot americanul va plati in resurse si forta de munca

p.p.s. cred ca faptul ca mexicul e acolo langa usa e un avantaj (economic si, de ce nu, social... latinas ftw) enorm pentru statele unite. pacat ca mexicanii NU POT SA-SI FACA ORDINE IN OGRADA. va aminteste asta de o alta tara? :P

p.p.p.s. va dati seama ca mexicul este o tara ENORMA, nu? 1/3 din populatia SUA si 1/5 din suprafata
ola small dickie
Big Daddy

Apollyon wrote:Lasand putin la o parte artistii deveniti peste noapte experti in politica, uite un articol care explica cum poate Trump sa forteze Mexic sa plateasca pentru zid:
Tu esti pe bune? Lasand la o parte artistii deveniti peste noapte experti in politica? Pe bune? Trebuie sa fii expert in politica ca sa ti se para abominabila ideea ca America construeiste un zid la granita cu Mexic? Eu nu stiu pe ce planeta mai traim anymore.

Si vi se pare si excelenta ideea absolut geniala de a pune Mexic sa plateasca pt asta. Dati linkuri cu uite cum o sa faca Trump asta, ce misto! Ba, pe ce planeta traiti?

Peste voi poate sa vina un dictator si voi l-ati aplauda in genunchi cu flori in gura. Mi-e sila.
Apollyon
Pig Cop

Post by Apollyon »

Ma refeream postarea de pe facebook a lui Robert Holmes care ironiza ideea ca vecinii o sa plateasca pentru zidul lui Trump.

Unde am zis eu ca e o idee geniala? Am postat un articol care explica cum SUA ar putea, daca ar vrea, sa forteze Mexic sa plateasca pentru zid. Nu inteleg de ce atata indignare.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Pentru ca Trump este Satana si orice suflu pe care-l da trebuie sa fie intampinat de REZISTENTA FEROCE.
ola small dickie
Big Daddy

Apollyon wrote:Ma refeream postarea de pe facebook a lui Robert Holmes care ironiza ideea ca vecinii o sa plateasca pentru zidul lui Trump.

Unde am zis eu ca e o idee geniala? Am postat un articol care explica cum SUA ar putea, daca ar vrea, sa forteze Mexic sa plateasca pentru zid. Nu inteleg de ce atata indignare.
Am inteles ca te referi la postarea lui Robert Holmes. Si? Trebuie sa fii expert politic ca sa-ti dai seama ca:

1. Construirea unui zid la granita este o imbecilitate pentru prosti.
2. Sa afirmi ca trebuie sa plateasca Mexicul este alta imbecilitate pentru prosti.

Ca sa realizezi asta trebuie sa fii expert politic? Ca sa ironizezi chestiile astea trebuie sa fii expert politic? N-am inteles ce ai vrut cu postarea aia.
ola small dickie
Big Daddy

Deci intr-o saptamana sau doua de cand pula mea e cretinul asta presedintele Americii:

1. a semnat decretul pentru tampenia de zid. MAKE WALLS GREAT AGAIN
2. continua si cu tampenia cu MEXIC SA PLATEASCA! UAU> ITS GREAT. IM TELLING YOU, ITS GREAT
3. presedintele Mexicului isi anuleaza vizita

Deci in cateva zile de cand e a reusit deja sa strice relatiie cu presedintele tarii vecine.

Mi se pare ireal. Cateodata am momente cand nu imi vine sa cred. Parca ar fi South Park, nu realitate.

Im telling you. its great.
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Din cate inteleg a interzis si tuturor institutelor de cercetare/agentiilor federale (NASA, EPA etc.) sa mai comunice cu populatia, ca nu cumva sa-i manipuleze cu prostii d-alea cu clima. :lol:

A jucat frumos Putin. Le-a tras un gorbaciov americanilor de-o sa-i duca inapoi in secolul XIX, asta daca au noroc. Hold on to your butts, o sa fie panarama. Pe vietile noastre, dar macar o sa fie. :lol:
NO COVER. ALL MAN.
zme-ul

Post by zme-ul »

vulp wrote:...
zidul lui Trump e frectie la picior de lemn
o sa creeze joburi cat o sa fie el la conducere 4 ani (aparca) si o sa fie abandonat imediat de urmatorul presedinte - zidul ala e un ordin executiv si nu aprobat de congres
plus ca zidul ala nu creaza nimic economic, e o gura de bani ce puteau fi folositi cu totul altundeva

partea a 2-a: banuiesc ca esti constient ca mexicanii au facut tuneluri pe sub garduri/ziduri ca sa treaca in america
crezi tu ca zidul ala o sa-i opreasca!?!? ha! de cate ori El Chapo a evadat din inchisoare pe sub inchisoare :lol:

---

dar ce vorbesc .... nu-l vad pe Trump ducandusi mandatul la final ;)
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

Image
REMEMBER CITADEL
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

stupid gringo. :lol:
NO COVER. ALL MAN.
ola small dickie
Big Daddy

:lol: tare
ola small dickie
Big Daddy

"Înconjurat de alți șapte bărbați, președintele Donald Trump a semnat la începutul acestei săptămâni un decret referitor la avort, care are consecințe la nivelul sănătății reproducerii la nivel mondial, scrie The Huffington Post, care observă că în încăpere nu se găsea nicio femeie. Ordinul executiv interzice organizaţiilor non-guvernamentale americane să primească finanţare federală dacă furnizează servicii de avort peste graniţele Statelor Unite."

https://republica.ro/ce-e-in-neregula-i ... dublu-clic
Post Reply

Return to “Cafenea”