Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
stef
Hammer Haunt

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by stef »

Eu acum ajung in piata Victoriei unde s-au adunat toti, sa speram ca va fi in continuare un protest pasnic.
Image
vulp
Hammer Haunt

Post by vulp »

zona fiind cea plina ochi de locatari ex-securisti, prezent-secusisti, ex-nomenclaturisti, prezent-partidisti, ambasade dubioase, lair-ul PSD... cred ca le cam tremura izmenele. nu mai e ca la protestele plimbarete sau de la universitate..
DarthZombie wrote:iar atunci apara-te si pazeste-te pentru ca se va face totul praf pana cand va iesi cineva invingator din situatia asta
gen ukrainian mafia overlords goniti de rusi din ukraina? :lol: :D :| :( :cry:
unde dai si unde doare unde dai si unde doare
MC
Dremora Lord

Post by MC »

sebas wrote:
DarthZombie wrote:ANAFUL interactioneaza mizerabil chiar si acum, institutia e corupta pana-n maduva si nu doar la varf. Mai va trece ceva timp pana cand astia vor deveni ceva decent.
Corect. Și cum crezi că vor evolua lucrurile după decriminalizarea abuzului în serviciu? Până în 200000 prejudiciu material
Simplu. Il pui pe ala sa plateasca luna de luna pt prejudiciul ala toata viata daca e cazul. Nu infunzi puscaria cu el. Aia nu e fapta de facut puscarie. Aia e fapta dupa care trebuie sa raspunzi pecuniar. Cu toate bunurile tale daca e cazul.

Nu orice fapta antisociala e musai sa fie infractiune. Poate fi contraventie, poate fi raspundere disciplinara, poate fi raspundere civila/pecuniara etc.
In plus, abuzul in serviciu e incriminat in doar 5 state europene din 28.
La fel si cu neglijenta in serviciu.

Repet. Toate aceste modificari ale codului trebuiau facute cu calm si cu dezbateri ample. Nu noaptea pe sestache. Aici nu am cum sa nu fiu de acord. Dar ma deranjeaza cand vad lume neiformata care are impresia ca s-a dezincriminat violu sau ceva de genu.
Abuzul in serviciu e genul de infractiune cu care organele judiciare "pot avea la mana" orice functionar public. Nu e normal sa fie asa. Cum am mai spus: faptul ca se dezincrimineaza abuzul in serviciu nu inseamna ca orice functionar va putea sa savarseasca abuzuri fara consecinte legale. Nu, nici vorba. Inseamna ca nu va mai putea fi condamnat la inchisoare (de cele mai multe ori cu suspendare), dar de platit va trebui sa plateasca pt prejudiciul cauzat. Iar in cazul in care chiar creeaza un prejudiciu serios (de peste 40.000 euro) va fi pasibil chiar de raspundere penala, fapta in acest caz ramanand incriminata de legea penala.

Cred ca ar trebui mai putina inflamare pe tema modificarii codurilor.

In ce priveste gratierea, acolo e marlanie mare, cum am mai zis.
Last edited by MC on 1 Feb 2017, 20:09, edited 1 time in total.
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Propun sa ne relaxam cand scapam vii si putem privi inapoi razand. Acum hai sa ne inflamam la hoti.
NO COVER. ALL MAN.
vulp
Hammer Haunt

Post by vulp »

MC wrote:In plus, abuzul in serviciu e incriminat in doar 5 state europene din 28.
Pai hai sa importam niste birocrati/demnitari din cele 23 state unde nu era nevoie sa fie incriminat. Decat sa dau bani sa vad mutrele scarbite si ochii sclipitori de "intelijenta" ale astora de aici :roll:
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

filla wrote:
sebas wrote:ca trebuie sa faca "360 degree turn and walk away" si sa arda OUG-urile...
360 degrees is a full circle, man. :sad:

US nu o sa faca in locul nostru curatenie. NATO nu are treaba aici. Sunt curios daca UE o sa ramana la stadiul de "urmarim cu vadita ingrijorare" - si tare mi-este ca da, vor ramane. Pentru ca, desi scopul UE ar fi "ever closer union", conceptul UE este "laissez faire" si vedem ce iese. Polonia, Ungaria, Cehia... fiecare cu bubele ei recente, legate de partidul/omul de la conducere, si UE a ramas la stadiul de vorbe si de urmarire a situatiei. Nu se poate interveni.

O fi si presiune internationala, dar sunt vorbe in vant. Acte de PR. Nu o sa ii afecteze pe cei de la PSD ca o sa creasca cursul EUR/RON sau ca o sa fie dobanzi mai mari cand se vor imprumuta din extern - infractorul cand fura, chiar nu-si pune problema cu cat va fi amendat daca e prins. O sa afecteze, in schimb, populatia - si o sa fie MARE bataie pe cum va fi perceputa aceasta presiune internationala printre romani: fie placa "UE, Soros, corporatiile straine vor sa ne saraceasca!", fie "daca mai multi oameni iti zic ca esti beat, ar trebui sa te culci".
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Soarecu
Pig Cop

Post by Soarecu »

Cum eu n-am unde sa ies, le multumesc celor de aici care au facut-o. Trăgialeașmuie.
vulp
Hammer Haunt

Post by vulp »

Ciolos ii adreseaza lui Grindeanu o intrebare retorica: "Cum veți explica unui om cinstit că unii pot să fure până la 45 de mii de euro fără să fie pedepsiți penal?"
ar trebui mai multa lume sa ia exemplu de la Ciolosh si sa se rezume la fapte... nu sa urle cu spume la gura DRAGNEA DRAGNEA ca un PNList Sorosist infect... asta daca vrea rezultate...
Cristan
Dremora Lord

Post by Cristan »

Bine ma, romani!
Image
Poate ca tot raul spre bine. Poate ca asta e cel mai benign cataclism care poate lovi tara asta, un inamic comun suficient de mare ca sa ne zdruncine spiritul civic si constiinta nationala. Daca m-au scos pana si pe mine din casa...

Poate ca o sa fie rau acum, dar poate de-acum incolo o sa fie din ce in mai bine, din ce in ce mai multi romani treziti si implicati. Poate.

GG romani. Sictir, PSD!
Done
Out into the foggy street. Turn your collar up.
Apollyon
Pig Cop

Post by Apollyon »

RIP PSD.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Sunt mandru de toti cei care au iesit in noaptea asta. 300.000. Acum cativa ani nu cred ca ar fi iesit atatia oameni in strada, indiferent de grozavia petrecuta. Cred ca #colectiv a fost, pe langa o tragedie ingrozitoare, si un catalizator al constiintei publice. O mobilizare extraordinara si sunt convins ca putem iesi chiar mai multi.

Hold tight to your anger and don't fall to your fears.
I'm livin' in a love shadow
vulp
Hammer Haunt

Post by vulp »

ca sa contrabalansez insemnarea plina de anger a lui chester, cateva sugestii pentru un protest mai pentru oameni:

1. butoaie in flacari
2. free soup kitchen
3. toalete mobile
4. live bands (preferabil de imigranti, nu de snobi care canta coveruri)
5. photo booth undeva sus pe un bloc din imprejurimi <3
6. cort de prim-ajutor
7. radio pirat dedicat manifestatiei/strazii
8. oamenii mai dispersati un pic, e aglomerare cam mare, nu prea e safe
9. fara scandari si alte zgomote idioate; o atmosfera mai cozy-sobra ar fi de preferat
10. acumulezi puncte prin prezenta ta (RFID anonim) inclusiv un panou urias de hi-scores gen top40
11. vin fiert
12. prize
13 ...
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Doc Jr., vezi sa nu te tai de la atata edginess.
I'm livin' in a love shadow
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Incet, incet se cam duce naibi protestul linistit........trist.
Ferrrrrrrrrdinand
al IX-lea

Post by Ferrrrrrrrrdinand »

Poate ar trebui sa mentionezi ca e vorba de ultrasi chemati de un pesedist (conform Realitatea TV). Erau chiar imagini cu protestatari care s-au pus in fata lor. De la dinamo

Doamne ce dezgustator, cum se mai si retrag printre ceilalti protestatari.
Cristan
Dremora Lord

Post by Cristan »

Daca tot fac astia loc in puscarii, poate ii baga pe dezaxatii astia. Indiferent daca au fost "adusi" sau au venit la distractie.
Done
Out into the foggy street. Turn your collar up.
Mikael
Zergling

Post by Mikael »

Image

Ca sa mai si zambim :)
stef
Hammer Haunt

Post by stef »

Eu am plecat acasa pe la 11, exact inainte sa inceapa haosul. Cica se stie deja cine a organizat grupul de ultrasi si de cine au fost platiti, dar inca nu s-au dat nume la posturile de TV.
Image
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Ar fi vorba de ceva baieti de galerie de la dinamo (clubul lui Negoita) si bodyguarzi din firmele de baza ale unor baroneti.
NO COVER. ALL MAN.
Post Reply

Return to “Cafenea”